bir ateisti Allahin varligina nasil ikna edeim basit seyler yazmayin
Cevabın nedir?
+1 yılBen ikna etmeye cabalamiyorum ama cok merak ettigim bir mevzu var cevabini verirse mutlu olurum 😅 ilkel canlilar eseysiz uruyorlardi eseysiz ureyen canlilar ne olduda bir anda kendilerine kendi gibi olmayan farkli bir es bulup eseyli uremeye basladilar? Bu ilk hangi canlida boy gosterdi. Ara basamak hermofroditlik var ama bu yinede nasil bir canlidan farkli canli olupta tum mekanizmayi cokertti sorusuna cevap veremez. Yani verrebilen ateist arkadaslarimi dinlerim☺ ha ayrica ateist olmak evrime inanmak maymundan geldik demek degildir burada musluman arkadaslar buna benzer bir cumle kurmus bende muslumanim ama evrjme inanirim evrim vardir ama kendi turleri arasinda vardir tutupta baliktan kus olmayi beklememek lazim😅
15 Yorumla- +1 yıl
Bunu okuyunca bütün ygs biyoloji tarattım kafamda :)
- +1 yıl
@takkeli_kromozom☺ sonuc aldin mi? :) cunku ben bukadar hasir nesirken biyo ile alamadim😅
- +1 yıl
' eseysiz ureyen canlilar kendilerine kendi gibi olmayan farkli bir es bulup eseyli uremeye basladilar' . Bunu ateistler savunuyo mu bilmiyorum senden duydum :) Yani bana göre bu konu üzerinden sonuç almaya bile gerek yok. Henüz gösterebildikleri bir ara tür yok
- +1 yıl
Yok zaten cunku bu mantik disidir. Surekli kendine benzer ureme sekli olan eseysiz uremeden farkli bir tur cikmasi mumkun degil buda tum evrim teorisini cokertir☺ @takkeli_kromozom
- +1 yıl
Sen işe kestirmeden girmişşin :) Yani bilimciyiz diyolar hiç bir bilimsel kanıtı olmayan şeye inanıyolar. Modası geçti ateistliğin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok saçma bir soru sormussun bir insan bir şeye inanmissa eğer sen onu hic bir şekilde ikna edemezsin ki düşün ki bir hristiyan ya da başka şeyden seni kendi tarafina çekmeye calissa tepkinin ne olurdu AA tamam hemen dediğin dinden görüşten vs olucam mi dersin yoksa kendi inancinila mi. kalirsin eğer bana iknaya geleni dinlerin dersen o zaman ateist arkadasinla iknayi dene ha ben kendi Görüşüm dinini değiştirmem inanma kimseye dersen boyle saçma düşünceyi de aklindan siliceksin empatinkur kisaca yani senden oncekilerdr demiştir arkadasini
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyenin insanı , türk insanı her konuda değişik. Ben bizim ateistleri de anlamıyorum. Ateistlerin (ülkemizdeki) çoğunun evrimden haberi yok ayrıca Allah ın yokluğu üzerine tartışmalar yapmıyolar ama Allah ın getirdiği kuralları yerden yere vuruyolar , eleştiriyolar. Yani onları, Allah ın gönderdiği düzen , sosyolojik yapı rahatsız ediyor. Şimdi derler hangi düzen, hangi yapı. Muhammedin getirdiğimi felan. Geçin bunları. Ateistseniz evrimi kanıtlayın. Bunun içinde milyonlarca yıl bir canlı üzerinde gözetleme yapacak labaratuarları , gözlem araçlarınızı gösterin. Yıllarca şunu diyonuz. Kör bir inanışla böyle şeylere inanıyosunuz acaba evrime siz bilimsel bir kanıtlamı inanıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılsen uğraşma bir gün Allah ona hatırlatır kendini.. bu kafadalar onlar genelde Allah bir nusibet verince
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-a7f6-6840c153ecf9.jpg51 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
42Cevap
ayın dünya etrafındaki dönüşünü yıldızları ve mevsimleri görüpte hala inanmayan bir zavallıya hiç vakit kaybetme s*kret cehenneme kadar yolları var
www.mailce.com/.../%C3%A7i%C3%A7ek1.jpg00 Yorumlaateistler hakkında yeterli bilgin yok demekki bence bir araştır öyle konuş ateistler de tanrıya dua eder ancak herhangi bir dine mensup değillerdir emir yok sadece tanrı ve kendileri dua da eder ateistler çoğu kişi tamamen hiçbirşeye inanmadıklarını zanneder
00 YorumlaTemel islam bilimlerinden kelam ilmi senin derdine şifa olur orada Allahın olduğuna dair deliller var hudus delili gibi şimdi bunların hepsini buraya yazmak çok uzun sürer ama sen araştır bu deliller aynı zamanda felsefi olduğu için ikna şansın yüksek olur ayrıca kelam ilmi insanları islamın hak din olduğuna inandırmak için doğmuştur
010 Yorumla- +1 yıl
Ama sana kısaca şöyle yazayım
Allah'ın varlığı duygularla idrâk edilemez. Bundan ötürü O'nun varlığını elle tutulur, gözle görülür hale getirmek söz konusu olamaz. Fakat Allah, duyularla idrâk edilemez, demek. O'nun varlığının akılla bilinememesi veya akla aykın olduğu manasına gelmez. Bizde sevgi, nefret, iştiyak, inad gibi birçok duygu vardır ki onların mahiyetlerini idrâk edemiyoruz, ama varlıkları bedihîdir, ortadadır. Allah Teala'nın varlığı da bedihîdir. Bilimlerdeki aksiyomlar kabilindendir. Aksiyom nasıl çıkış noktasını oluşturur ve ispatlanmaya ihtiyacı olmazsa bu muazzam kâinatı var eden ve saymaya gelmez yaratıcı faaliyet eserleriyle dolduran Yaradan'ın varlığı da öyledir. O, zuhurunun şiddetinden gizlidir. Çok kuvvetli ışığın göz kamaştırması, bakılamadığı için, o ışık kaynağının görülememesi gibi, bu derecedeki zuhur, O'nun varlığına âdeta perde olmuştur. - +1 yıl
O'nun varlığını inkâr ve kâinatın ezelî olduğunu iddia edenler nazar-ı itibare alınmayacak derecede son derece azdırlar. Onlar her toplumda fikir ve din adamları ve geniş kitle tarafından reddilmişlerdir. İnsanların Allah'ın varlığı hakkında şüphe etmelerinin sebebi, O'nun aklî deliller ve nazarî kıyaslarla, zihnî bir suret olarak anlama ve tasavvur etme isteğidir. Fakat Allah Teala insanlann bildikleri hiçbir şey tarzında olmadığından, aklî muhakeme yürüten kimse O'nun hakkında hiçbir şey söyleyemeyip şaşırmaktadır. Bundandır ki, Allah Teala insanları kendi akıllarıyla başbaşa bırakmamış. Resullere vahyetmiş, buyruklarını göndererek insanlan irşad etmiştir. Varlığından insanlan haberdar etmiş, bir kısım sıfatlarını, fiillerini, tanıtmış, insanlığı mutlu kılacak hayat prensiplerini, fıtratlarına uygun hükümlerini bildirmiştir. Birçok defa iyileri himaye, zalim ve azgınları cezalandırmak üzere insanlık tarihine müdahale etmiştir. Bu sebepten, her işte işi ehlini ve uzmanını anyan insanl
- +1 yıl
u sebepten, her işte işi ehlini ve uzmanını anyan insanlık, Allah'ı tanıma konusunda da başta Peygamberler olarak, onlann yolunda ve irşad halkasında olgunlaşan ilim ve fazilet sahiplerine müracaat etmelidir. Saati bozulan kimse kasaba, radyosu bozulan marangoza gitmezken din konusunda hiçbir tecrübesi olmayan tamamen maddeci bir düşünce içinde hapsolmuş kimselere gitmek, onların hükmüne güvenmek de kesinlikle yanlıştır.
İman hakikatlerini, aklın kavrayabileceği tarzda izah ve ispat etmeyi konu edinen Kelam ilmi uzmanları, Allah'ın varlığının birçok delilini ortaya koymuşlardır. Aslında -daha önce belirttiğimiz üzere- aşikâr olan bu gerçeğin ispata ihtiyacı olmadığı da söylenebilir. Fakat muarızlar tarafından ileri sürülen şüpheleri cevapsız bırakmamak ve şüpheye düşebilecek az nisbetteki müslümanların şüphelerini gidermek bir vazife olduğundan Kelam ilmi kurulup gelişmiştir. Şimdi Kelam ilminde Allah'ın varlığını ispat gayesine matuf olarak klasik hale gelmiş delillerden en meşhur bir kaç tanesini arzedelim: - +1 yıl
Hüdûs delili: Alem hadistir, sonradan meydana gelmiştir. Zira hareket ve sükûn, birleşmek ve ayrılmak gibi değişen hadislere mahaldir. Hadis olan her şeyin ise elbette bir muhdisi (meydana getireni) vardır.
İmkân delili: Eşya mevcuttur. Varlık ya vaciptir, ya muhdes (sonradan varolmuştur. Muhdes olanın varlığı ve yokluğu müsavidir. Mümkin varlığın var olması için bir müreccihin bulunması gerekir. Ve bu müreccihler silsilesinin de bir yerde sona ermesi gerekir.
Razî'ye göre ise imkân delilinin izahı şöyledir: Mahiyetleri aynı olan cisimlerin her biri, cismin alabileceği her türlü sıfatı alabilir. Halbuki realitede her cisim grubunun belirli vasıflara sahib olduğunu görürüz. Demek cisme, kendisine mahsus sıfatları tahsis eden bir muhassıs (tahsis eden) vardır. Devr ve teselsül imkânsız olduğuna göre, o muhassıs da Vacibu'l-Vücud (varlığı zorunlu) olan Allah'dır. (Kelam ilminin önemli terimlerinden olan bu iki ıstılahı kısaca izah edelim. Devr: "Mümkin olan iki varlıktan her birinin, ötekinin var olması için illet teşkil etmesidir. Teselsül ise: "Hadislerin ve mümkünlerin birbirinin illeti (doğurucusu) olarak geriye doğru nihayetsiz devam etmesidir. Alemde her şey mümkindir. Mümkinin varlığını yokluğuna tercih edecek bir müreccihe, muhdise ihtiyaç vardır. Amma bu teselsül sona kadar devam edemez) - +1 yıl
Gaye ve nizam delili: Alemde ince, dakik ve sağlam işleyen bir nizam vardır. Kâinatı dağılmaktan kurtarıp bir sistem halinde tutarak onu ayakla tutan, bu nizamdır. Faİde ve hikmetlerden bahseden bütün ayetler ve nizam fikrini verdirmek isterler. Beşeriyetin başlangıcından beri teşekkül eden bilim dallan, bu yüksek nizamın şahitleridir. Kâinatın her nev'ine dair birer fen (bilim disiplini) teşekkül etmiştir. Fen ise, külli kaidelerden, kanunlardan ibarettir. Her tarafta geçerli olan külli kaideler, nizamın son derece mükemmelliğine delalet eder. Şu halde her bir bilim ışıklı bir burhan olup, varlıklara takılan meyveler (arzında gaye ve semereleri göstermekle, Yaratıcı'nın kasd ve hikmetini ilan etmektedir. Böylece önümüzde arz-ı endam eden bu sistemler topluluğu hakkında üç ihtimal bulunabilir; ya ezelîdir veya sonradan kendiliğinden olmuştur yahut bir sanii (ustası) vardır. Alem hadisler sahnesi olduğuna göre, kadîm olma ihtimali ortadan kalkar. Evrenin bu mükemmeliyetiyle birlikte, kendi kendini yapmış olması da düşünülemez; zira âlem mevcut olan varlığını bile devam ettiremiyor. öyle ise ister islemez üçüncü Şıkkı kabul etmek kesinledir.
Bir başka deyişle kâinat, birbirine uygun sebep ve gayeler sistemi arzeder. Bu mükemmel durum ise ilmin ve aklın eseri olabilir. Öyleyse kâinat, âlim bir müessirin eseridir. - +1 yıl
Kabât-i âmme delili: Yeryüzünde ırkları, ülkeleri, din, mezheb ve fikirleri farklı olan bütün insanlar, bütün zamanlarda hikmet sahibi bir Saniin varlığını itiraf etmektedirler. O her dilde anılmış ve her çağda melce' olmuştur.
Fıtrî (Vicdanî) delil: İnsan vicdanı Allah'ın valığım kabul eder. Bazı filozoflar ve düşünürler, en çok bu delile itibar ederler. Her insan, ömründe mutlaka bu kabîl anlar yaşamıştır. Kalbinin derinliğinde Allah'ın varlığını hissettiği anlar olmuştur. Bu şahsî tecrübeyi her insan yaşamıştır. însanın bu iz'amnda ne taklid, ne kesb, ne de istidlalin dahli yoktur. İnsan felaket ve sıkıntı karşısında sıkıştığında Rabbine sığınır. Zorlanarak değil, içten O'na yönelir.
Bir şahis İmam Ca'fer Sadık'a gelerek kendisine Allah'ı tanıtmasını söylemişti. İmam: "Gemiye bindin mi?" Adam da bindiğini ve fırtınaya tutulduğunu, tam o sırada kalbinin, kurtanct bir kudret bulunduğuna inanıp O'na yöneldiğini söyledi. Bunun üzerine Ca'fer Sadık: "İşte Allah odur" dedi.
Kur'an-ı Kerim'in Allah'ı tanıtma usulü iki ana delâlet şekline ircra edilebilir: - +1 yıl
I-İnayet delili olup kâinattaki mükemmel nizam, mahluklardaki muhkem san'at, faydalan gözetme, abesiyetten uzaklık gösterilmek suretiyle bunların tesadüfi olamayacağı, Yaratıcı'nın hikmet ve iradesini bildirdiği anlatılır. Mesela "Rahmanin yaratıcılığında hiçbir düzensizlik göremezsin, istersen gözünü çevir kâinata, bak bakalım bir çatlak görebilecek misin? Haydi bir daha, bir daha bak dur, (çatlak bulamayacaksın ve) nihayet gözün zelil ve bitkin olarak geri dönecektir" (Mülk, 3-4) ayet-i kerimesi bu delile işaret eden ayetlerdendir.
- +1 yıl
2- İhtira' delili olup şu demektir: Mahlukların her bir nev'ine ve hatta her bir ferdine, onlara mahsus bir varlık verilmektedir. Cansız bir cisim görüyoruz, sonra onda hayat peyda oluyor. İnsan maddesi itibariyle cansız iken varlığında hayat, idrâk, akıl gibi haller İhtira ediliyor, yaratılıyor. Madenler, nebatlar, hayvanlar, gök cisimleri daima değişiyor, fakat bir intizam içinde değişiyor. Bütün bu fiillerin ise fail olmaksızın meydana gelmesi imkânsızdır. "Yoksa, onlar hâlıksız mı yaratıldılar? Yoksa kendilerini yaratanlar kendileri midir? Yoksa gökleri ve yeri mi yarattılar? Doğrusu, onlar inanmaya yanaşmıyorlar" (Tûr, 35-36). Kur'an-ı Kerim'in bu etkileyici, cazip ve veciz üslubu, aynı zamanda zımmen şu delili ihtiva etmektedir: Kendi varlıkları ortada. Bunu ya ana, baba veya bir başka varlık yaratmıştır. Onlardan sahip çıkmadığına göre ikinci ihtimal, kendi kendilerini yaratmış olmalarıdır. Bunu da iddia edemediklerine göre Halik Tealayı kabulden başka çare kalmamaktadır. Gökler
- +1 yıl
Göklerin ve yerin yaratılması içinde aynı mantık geçerlidir. "Düşünmez misiniz (rahimlere) döktüğünüz meniyi? Onu insan biçiminde siz mi yaratıyorsunuz? Yoksa Biz miyiz yaratan?" (Vakı'a, 58-59) ayeti de, aynı mahiyetteki delili ihtiva eder. Bu husustaki çok parlak bir delili de Kur'an-ı Kerim Hz. Musa (a. s.) in lisanından nakleder. Onun hakkı tebliğine muhatab olan Firavun: "Sizin beni kabule çağırdığınız Rabbiniz kimdir?" diye sorunca Hz. Musa dedi ki: "Rabbimiz O'dur ki her şeyi yaratıp sonra da her bir mahluka hayatını sürdürme yolunu gösterendir" (Tâhâ, 50). Hülasa Kur'an, yaratılış ve icaddan bahseden ayetleriyle zihinleri düzene sokar ve maddî sebeplerin eşyanın yaratılışında gerçek tesir sahibi olmadıklarını gösterir.
+1 yılİçinde yoksa ne yapsan boş. Allah herkesi huzuruna kabul etmez, namaz kılmakta her kula nasip olmaz derler. İslamı bilerek bu dine karşı çıkıyorsa, ne yapsan boş.
00 Yorumla
+1 yılİkna edemezsin, çabalarını dinlemez; en büyük değer verdikleri ''saygı'' değerinin yanına yaklaşmazlar. Üstüne üstlük bir de senden iyi niyetini kötüye yorup nefret ederler kurtulursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=BQxzSPTb4Xcbunu izlemeli veya bu kanalın bütün videolarını izletirsen doğru cevabı bulur..
00 Yorumlaya bırakın herkes kendi dinini kendi inancını yaşamakta özgür. o seni nasıl ateist ederim diye çabalıyor mu?
00 Yorumla
+1 yılİlimlerin en yücesi Kelam ilmidir, bu hususta yeterince bilgin olmayabilir yoksa şayet o insanın küfrünü artıraın yani açıklamaların ters etki yapabilir işi ehline bırak her zaman çünkü itikad hassas bir husustur.
00 YorumlaÖncelikle ateisti anlamak için ateist olup onu yönlendireceksin. Sonra müslüman olacaksınız ikinizde. Sonra kendi haline bakıcan, sonra müslümanların yaptıklarını görünce atesist olucan
00 Yorumlaateistin ateistliği uçak sallalana kadardır.. deprem oldumu herkez elinde kuran sokaklarda yatıyo. sen edemezsin belki ama ALLAH varlığını hisettirir merak etme..
00 Yorumlaİnandıramazsın ama şunlar söyle sadece. Eğer allah dedikleri gibi yoksa inananların bir zararı olmayacak ama varsa senin yine zararın olmayacak ama inanmayanlar külliyen zararda
00 Yorumla
+1 yılBu koskoca evren nasıl bir düzene bağlı olarak çalışıyor? Hiç bir hata ve kusur olmadan. Hepsi tesadüf mü? Sence tesadüfle açıklanabilir mi bunca yapılar? Cinler melekler nasıl oldu ozaman?
Tabiki burada inanç yargılamadım. Sadece düşüncelerim :)00 Yorumla
+1 yıledip napıcaksın? hacı mısın hoca mısın peygamber misin? sana ne adam inanır ya da inanmaz. onun inancı ona senin inancın sana.
00 Yorumla
+1 yıledemezsin aksine o seni ikna eder fazla uğraşma zararlı çıkarsın bu işlerden benden demesi :D
00 YorumlaAllahin değilde bir yaratıcı nın varlığına ikna edersin bwlki.
00 Yorumla
+1 yılYaratılışı anlatan kitaplar var onlardan hediye et çünkü illaki evrime inanıyodur o şu an ondan ateist
00 YorumlaMadem insanligin tesadufen oldugunu dusunuyor o zaman ilk insan nasil oldu yani bu nasil bir tesaduf? ne dusunuyor? öldükten sonra ne olacagını düşünüyorsun? bostan yere koskoca bir yokluk mu
00 YorumlaSenin soyleyebilecegin her seyi o dusunmustur zaten ikna etmen baya imkansiz
00 Yorumlaniye ikna etmeye çalışıyorsun
o onun kendi görüşü
o seni ikna etmeye çalışıyor mu
biraz gereksiz bir konu senin yaptığın00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=UJHMhaZ1Prg
bunu izlettir
00 Yorumla youtube da ateist gençle sohbet tarzında videolar var onları izle bir fikir sahibi olursun
00 YorumlaZor olur ama avuç içinde ki kuran sayılardan başla. Herkes de bu vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGörüşüne saygı duymayı tercih edebilirsin. Dünyada toplam 4 bin 300 din ve mezhep var. Herkes birbirinin inancına karışacak olsa dünya yaşanmaz bir yer haline gelir.
00 Yorumlaiman rızkında varsa zaten gün gelir iman eder gerisi tefferuat.
00 Yorumlaateiste desene bana bir insan yap göreyim ya da bosver bir insani bana bir insan organi yap de
03 Yorumla- +1 yıl
sen yap müslümansan...
- +1 yıl
abi bunu gördüm senin sayende müslüman oldum elhamdülillah. Çok şükür sayende doğru yola geldim. İçimdeki iblis çıktı gitti resmen.
Dile benden ne dilersen abim.
+1 yılBende agnostikim ateist de sayilabilirim yorumlarinizi bekliyorum allahi kim yaratti :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. her babayiğidin harcı değil
kimisi var bir bakışla musluman eder
kimisi var sende dinden cıkarsın :D00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. neden ikan etmeye çalışıyorsun ki inandırmak zorunda değilsin tebliğ etmektir önemli olan seçimi ona kalmış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılde ki bak şimdi bu bardak. şimdi bardağın iiçine beyaz perniri dolduruyorum. nasıl allah yok? gördün mü bu da kanıtı
00 YorumlaHz alinin bununla ilgili bir kıssa sı var isteren yazayım
00 Yorumla
+1 yılBen ateist olmuşsam çok büyük bir duvarı yıkıp olmuşumdur , hiç bir şekilde inandıramazsın.
00 Yorumla
+1 yılAllah hidayet vermeden ikna edemezin. Kur-anda bile ayet var hiç uğraşma
00 YorumlaSen anlat inanır müslüman olursa sevap kazanırsın yok zorlarsan günaha girersin. Senin dinin sana benim dinim bana :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılvücuduna baksın, kendinden habersiz tonla olay oluyor, her şey muntazam bir şekilde yerli yerinde, bu tesadüf olamaz, resmen birisi tasarlamış
00 Yorumla
+1 yılsanat ve sanatkardan bahset bişeyin sanat oldugunu örnek ver ve sanatkarı oldugunu söyle, bizlerde bir "+sanatız dimi" " -evet" ozaman bir sanatkarımız var gibi
00 YorumlaDe bu evrende oluşumuz tesadüf mü? Bunu dedikten sonra arkadan yadır de "İnsanız biz akıllı varlıklarız konuşuyoruz eğer Allah yoksa niye diğer hayvanlar akıllı değil bizler gibi?"
00 Yorumla
+1 yılçayhouse videolarını izle etkilidir. yani kısacası bir her ne kadarda anlatmaya çalışsak onlar kadar anlatamayız, çünkü bu inanç meselesi ve biz malesef inancımızı kelimelere dökemiyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖncelikle kendinin nasıl ikna olduğunu açıklayarak başlayabilirsin.
00 YorumlaÇok zor herkes başaramaz. ALLAH KORUSUN o seni dinden soğutur da sen onu gittiği kötü yoldan hakikate kavuşturamazsın fena soruları vardır.
10 Yorumla
+1 yılOrtada bir sanat varsa sanatkar da vardır.
Sanat evren, sanatkar onu yaratandır.00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi inancı. bence uğraşma. çok bilmiş oluyo onlar. insanın kendi inancını zedeliyolar :)
00 Yorumla
+1 yılUğraşma götü sıkıstımı o ikna olucak bişeyler bulur
00 Yorumla
+1 yılİkna edemezsin çok zor iş. Burada da yazarak kimse ikna edemez boşuna umutlanma.
00 Yorumla
+1 yılhz ali: ''senin dediğin doğruysa ben inanmakla bir şey kaybetmem, ama benim dedğim gibi, Allah varsa sen ne kaybedeceğini biliyor musun?''
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. dikkat et o seni inandırmasın :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılKendi argümanını kendin bulsan daha iyi olmaz mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEdemezsin hiçbir şekilde.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar zeki olduğuna bağlı
00 Yorumla
+1 yılÖldür kanka o zaman görür
00 Yorumla
+1 yılOna Ateisti kim yarattı diye sor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEtmen için ondan zeki olmalısın
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz