Bundan yıllar önce içimden çok sorgulardım. Neden geldik dünyaya ne olucaz. Neden Allah bizi yaratıp eziyet çekmemizi ister. Bizi ona bağlı yaraabilirdi. Neden bunca kötülüklere sessiz kalıyor. Neden kuranda kölelige izin veriyor. Neden kadınları erkeklerden aşşagı görüyor. Neden hz. muhammed 6 yaşında bir kizla evleniyor. Neden neden diye bir çok soru vardı araştırmaya sorgulamaya korkardim. Sonra facebookta benim gibi olanların sayfasını buldum orda açık açık sorgulayıp araştırdım ve ateist oldum. Ama ateist olmak okadar kolay degil. Piskolojikmen cok zor. Senin sesini duycak kimse yok. Sana yapilan kötülüklerin hesabinin sorulacagi yok. Hayat önemsiz. Siginacagin herkesten güclü seni korucak kimsen yok. Derman aricagin kimse yok. Olmasını isterdim bana kendisini gösterip bak burdayim inan bana dualar et demesini isterdim. Bir kanit isterdim. Ama inanilcak gibi degil artik cocuk hikayeleri gibi geliyor. Yardim edin hayatta artik bir amacim kalmadi. Yasamam icin bir sebeb yok.
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılAllah heryerde buna şüphem yok yer yüzündeki bitki hayvan börtü böcek te bile Allah Allah bu nasıl bişey diyebiliyorum insan vücudundaki milyonlarca hücrenin nasıl doğru ve birbirine orantılı şekilde çalıştığı kalbin tek aksama noktasında nasıl insanın can verdiği dünyanın nasıl olurda bir derece düz olursa bütün hayatın sonlanacagi okdijenin degerinin yükselmesi veya azalması durumunda bütün canlıların yok olacağı gibi bir çok olay var ve bunlar bırak milyon yıl katrilyon yılda geçse bu kadar mükemmele yakın olamaz Ayrıca kuranda yazan ve birçok açık var denilen konular hep çarpıtma 600lü yıllar dan bu güne tam 1400 yıl geçmiş türkçe de bile daha 50 yıl önce tasa kevki denilirken doğum tarihine teferrürün kaç denilirken 1400 yıl önceki kuran eski arap kelimelerin de de 16 ya 6 gibi saçma sapalak anlam yüklemek şeytan işi arabistanda da 16 yaşında bir kız çocuğu ülkemizde 20 yasa tekavul eder ki eskiden ninelerimiz dedelerimiz bulug çağı yani 15 ya da 16 yaşında evlendirilirdi sebebide çok açık günümüze bakınca bunu anlamak daha kolay herkes bu yaşta sevgili herkes bu yaşta zina yapmaya yatkın. Bende çok sorguladim ve dibi görünce hiç birşey bulamadım sorgulamayı bırakma tek yapman gereken iyi niyetle sorgulaman mevlana gibi Şems gibi kalp gözüyle sorgula.
12 Yorumla
Soran+1 yılBunlari yaradanin allah oldugunu nerden biliyorsun cünkü ailen müslüman ailen hiristiyan olsa sende hristyan olurdun
- +1 yıl
İşte bende böyle sorguladım müslümanın çocuğu müslüman hristiyanın çocuğu hristiyan sonra nedenler ve araştırma daha sonra dinler arasında ki en mantıklı dinin islam olduğu kanaati sonra kurandaki bazı ayetlerin nedenleri tekrar sorgulama peygamber efendimiz neden 11 evlilik yaptı neden kolesinin eşine göz dikti neden 9 yaşında biri ile evlendi gibi sorular sonra araştırma nedenlerin hepsinin bir açıklaması ile karşılaştım ve inanmanin inanmamaktan daha mantıklı olduğu buldum iyi sorgula ve araştır sende doğru yu bul kardeşim kalbinle bul laflarla değil.
En İyi Cevaplar
En zor şeyi atlatmışsın dostum. Hayattaki tutanacak dalımız tanrı değildir sonraki nesillerimizdir. Ve şimdi herşeye sünger çekip gelecek nesilimiz için güzel bir dünya bırakma peşinde olmalıyız. Cahil insanları bilinçlendirmeli, doğaya zarar verenleri uyarmalıyız. İnsanlara empatiyi bir nebze de olsa aşılamalıyız ki gelecek nesilimizi güzel günler beklesin. :)
05 Yorumla- +1 yıl
yarın dünya yok olup gidince ne bırakacağını sanıyorsun
Soran+1 yılİnsan yine atlatamiyor birine siginma ihtiyacini. Keske tanri olsa ve kötülüklere izin vermese
- +1 yıl
@galler_sultanı Dünyanın yok olması gibi bir şey söz konusu değil en fazla canlı türü değişir. Ama o türlerde bile bizlerden bir şey olacak.
Sana gelince kardeşim Tanrı olsa dahi kötülüğü yarattığı için tanrıdan böyle bir şey beklemek mümkün değil. Eğer yeni ateist olduysan normaldir tanrıya ihtiyaç duyma gereksinim aynı evreleri bütün ateister (bir dinden geçenler) yaşıyor. Bende yaşadım ama zamanla tanrı kavramının saçmalığı ve gereksiz olduğunu insanların tanrı olgusuna ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini anlayacaksın tabi tam terside olabilir daha imanlı bir şekilde de olabilirsin. - +1 yıl
dünya bir gün yok olup gidecek. ne derseniz deyin. ya da bir kaçık ortaya çıkıp dünyayı kökten yok edecek bir formül bulursa o zaman bu sözlerinizi yutacak zamanınız bile olmaz.
- +1 yıl
@galler_sultanı yok olması hiçbir şeyi değitirmez ki sende yok olacaksın bende herkeste. Zaten bunlar hep insanların yok olmama isteğiyle ortaya atılmış efsaneler yok tekrar direlecez falan filan bu kadar basit doğumdan önce nasıl yoksan öldükten sonrada YOK'sun.
Sen sorgularina yenik dusmussun ama hala inancin Allah tan yana belli ki. Sorgulari yaparken dinini zedeleyecek sorgulardan uzak durmalisin.
Mesela hz. Muhammed sav neden 6 yaşında biriyle evlendi. 6 degil 9 yasindaydi evlenmesi mecburi durumdu çünkü hz. Aise islamiyete hizmet icin yaratildi Allah o yüzden hz. Aiseye evlat vermedi islamiyete hizmet edebilmesi icin o donem hicbir cinsellik aralarinda geçmedi hz. Aise yine oyun oynardi yani 9 yasinda sadece evlendiler 18-19 yaslarinda hersey gerceklesti ve ileriki donemlerde hz. Muhammed sav ve hz. Aise validemiz birbirlerini sevdiler.
Kadinlar hor gorulmedi aksi taktirde islamiyetten once kiz cocuklari diri diri gomulur kabe etrafinda çırılçıplak gezerlerdi islamiyetten sonra kadinlarin degerk artti , cennet kkadinlarin ayaklari altindadir, kadina hiç bbir şekilde calisma zorlugu verilmemistir. Kadinlara babalari , yoksa akrabadan bir erkek evlendiginde esi destek verir. şu an aklima gelenler bunlar, Ayrıca mutlu oldugun yerde olmalisin dogry bildigine yonelmelisin.02 Yorumla
Soran+1 yılDogru bildigim yoldayim. Bir erkege 4 erkek. 6 yasinda evlendi 9 yasinda iliskiye girdi. Arastirabilirsin.
- +1 yıl
Araştırdım, arastirttim ki burada konusuyorum. 6 degil.. yahu oryantalistlerin iftirasidiir bu..! Bir erkege 4 kadin , neden? Kadinin mevcudu erkekten fazladir. Ve hz. Muhammed sav evlendiği kadınlar duldu. Koruma amacli nikahina aldi. Kotu gozle bakilip , kötü yola dusmesi mi daha hos yoksa 4 kadinin 1erkekle nikahli olmasi mi soruyorum sana? Doğru yolda oldugun icin burada yardim istedin. Sana burada yardimci olabilmek görüş paylaştım.
+1 yılSama birşey diyim mi ben annemi kaydettim 18 yaşında erkek kardeşim ve babam üçümüz yaşıyoruz ben annem olmadan hayatta yasayamam diyordum ama allahi ma sığındım her gece ağlayarak dua ettim annemi gördüm kaç defa rüyam da bana gülümserken.. ve de sana birşey diyim mi ölmeden önce annem rüyasında anneannemi görmüştü anneannemde vefat etti kızım seni çok özledim yanına alicam seni dedi annem bana teyzelerime felan anlattı bu olayı bana da ben üzülmüştüm annem bana sana doyamicakmiyim kızım seni içime sokssim sevesim goresim var dedim ve bundan 3 gün sonra annemi acil e kaldırdık tansiyon yükseldi ve 2 gün yoğun bakim da 3. Gün vefat etti inan dünyam yıkıldı annemin gördüğü rüya aklıma geldi siz öldükten sonra yaşama ruha inanmıyorsunuz ama anneannem anneme göründü resmen yanına alicam seni dedi ve rüya kitabında dine göre ölen. bir kişi rüyan da sana ne söylerse o çıkar ve inan Allahtan başka kimsemiz yok
03 Yorumla
Soran+1 yılAllahin varligini kanitlayamazsin, cunkü hic bir ipucu vermiyor gostermiyor kendini. Rüyadan tanrinin varligi cikmaz bilncalti cikar. Tesadüf cikar. He tamam cikti diyelim bunun allah oldugunu bilemezsin. Basin saolsun
- +1 yıl
Sağol ama sunu söyleyeyim hiç birşey bu kadar teessüf olamaz.. yani nasıl anlatsam bilmiyorum ki internetten çağrı filmini izle peygamber efendimize ilk vahiy geldiği zaman iste yaşananlar ilk müslümanlık dini onu izlemeni tavsiye ederim
- +1 yıl
Ve de cinler şeytan bunları unutma
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
16Cevap
Bu yoldan geçen hemen herkes tecrübe etmiştir bunu, bilhassa ben. Nihilizmin meydana getirdiği bir hiççilik hissidir. Rahat ol, okumaya devam et. Bilhassa Nietsche'yi okumanı tavsiye ediyorum. O, nihilimzden kurtulmak için kişinin bir Üstinsan'a tekâmül etmesi icap ettiği beyan eder. Belki din ve iman artık mevcut değildir, lakin tatbikî hayatımızda onlara bir alternatif yaratabiliriz, bu mümkündür.
Somut bir hedef, yol belirleyip oradan ilerleyebiliriz. Bu senin ve benim için, ve hatta ateist olmuş herkes için geçerli. Mesela, benim şahsi hedefim—belki delice gelebilir sizlere—tıpkı kutsal kitaplar gibi bir kutsal bir kitap yazıp bunu yalnızca kendi neslime okutarak (çocuklarıma, sonra onlar da kendi çocuklarına) bir aile birliği, aile vahdaniyeti kurmak. Şu an hâlâ yazma aşamasındayım.
Dediğim gibi, maddi hedefler belirleyin ve normal hayatınızın yanında, hobi olarak onunla ilgilenin. Bu hobiniz emin olun ki istikbalde bir çok şeyi değiştirecek. Bizim de var olma amacımız bu değil mi zaten, olumlu olarak değiştirmek... olumlu iz bırakmak.
- Araştırdım ve hür akıl ve hür vicdan ile sorguladım.
- Ateist oldum.
- Nihilizm bastırdı.
- Somut bir hedef belirleyip faaliyete geçtim.
- Kendi tarikimi (yolumu) yarattım. Evlatlarımın ve gelecekteki her torunum için bir aile birliği, aile dini yarattım.
00 Yorumla
+1 yılbana göre olması muhtemel bir şeyi inkar etmek saçmalığın daniskası. evet Yaratıcıyı göremiyoruz, duyamıyoruz. ama göremeyip duyamadığımız o kadar çok şey var ki bu dünyada insan şaşırıp kalıyo. bu bir inanç meselesi. yaşadığın evrene bir anlam yüklemeye çalışırsın. çünkü insanın aklı ve hayali bu evrenin büyüklüğünü tasavvur edemiyor. milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki yıldızların ışıklarını yeni yeni görmeye başlıyoruz. ve evrende bulunan maddenin sadece %4'ünü görebiliyoruz. geri kalan %27'lik madde karanlık madde ve %68'i de karanlık enerjiden oluşuyor ama bunu da göremiyoruz. bilim adamları Cern'de bunların kanıtlarını bulmaya çalışıyorlar çünkü bu maddelerin olması gerektiğine inanıyorlar. işin özü inanç ve bilmek. insan belirsiz olan bişeyi bilmek ister. bilmesi için de görmesi gerekir. eğer göremiyorsa ama olması gerektiğini de düşünüyorsa bu da inançtır.
22 Yorumla
Soran+1 yılPeki tamam dedik bunlarin yaraticisinin allah olugunu nerden biliyorsun belki zeus
- +1 yıl
:))) işte sıkıntın burda:))) bilmek ayrı, inanmak ayrı:)))
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist olursan yaşamak için bir sebebin olmaz tabi kavuşacağın bir Rabbin olduğunu reddetmek seni bu boşluğa düşürüyor sana yapılan yanlışların Dünya'da çektiğimiz acıların sıkıntıların karşılıksız kalacağını düşünmek çok anlamsız sen de kabul etmişsin bunu seni yargılamak için söylemiyorum 😊 kadınlar erkeklerden aşağıda değildir aksine kadına hak ettiği değeri İslam verir bizler Allah'ın erkeklere emanetiyiz bundan da gurur duyuyoruz ayrıca Ayşe annemiz de 6 yaşında değildi hepsi İslam'ı karalamaya yönelik yalan yanlış bilgiler. Umarım bu mübarek Günlerde Allah seni affeder hidayet verir doğru yolu huzuru dermanını bulursun
34 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerin 4 es alabilcegi kuranda yazar kadin haklarindan bahsetmeyelim istersen
- +1 yıl
4 eş alabilme meselesi savaşlar yüzünden sahipsiz kalan kadınları kötü yola düşmekten kurtarılmasıdır. Bunu o zamanki şartlarda düşünürsek gayet mantıklıdır. fakat bazılarının bunu farzmış gibi lanse edip dini aşağılaması mantıksızlığın ötesindedir.
- +1 yıl
oysa 4 eş almak farz değildir.
Cevap sahibi+1 yılDedim ya klasik laflar İslam'ı karalayan yalan yanlış şeyler bunlar bana göre. Erkekler zevk olsun diye kendi keyifleri için 4 eş alamazlar @galler_sultanı açıklamış gayet net teşekkür ederiz
+1 yılzaten sonun senin ölümünle tamamlanacak sorun yok
1. si neden dünyaya geldik allah sevilmeyi sevdi ve bizi yarattı
2. si allah bize azap çektirmiyor azap çektiren kendimize biziz eminim kendimden bilyorum bende kalsın
3. sü biz ona bağlı değiliz bizi özgür bıraktı kararlarımızı biz verelim diye bizim farkımız bu
4. sü hiç bir kötülüğe sessiz kalmıyor ama soğan cücüğü beynimiz bunu anlamıyor açıkça söylüyor olan herşey sınav sabret diyor
5. sikadınlar erkeklerden aşağı değil sadece fizik açısından üstüünüz kadından bunu açıkça kuranda söylüyor
6. sı hz muhammed 6 yaşında bir kızla evlenmek zorunda kaldı çünkü kabilelerle anlaşmalar evlilikle yapılıyordu ve o kız çocuğunu 15 yaşına gitirnce ona dokunmadan başkasıyla evlendirdi
şimdi o kadar zeksin ki ruhunu öldürdün sen kolayı seçmişsin ve yaptığın herşeyse bu dünyayı mutlak bolluğada çıkarsan sen cehennemliksin çünkü allah ı inlar ettin tüm kapıları kapattın inşallah kurtulursun25 Yorumla
Soran+1 yılSonunu bildigi bir filmi izliyor, fikirlerimizi düsüncelerimizde o yaratti istese ona iman eder dik ama istemedi allah ne derse o olur. 15 yasinda evlendirmek mi haha güldürme beni 9 yasinda iliskiye girdi. Arastir biraz duyduklarinla gelme.
- +1 yıl
hayır sen duyduklarınla geliyorsun 15 yaşında evlenmek evet senin gibi dejenere olmuş toplumlar bence kuranı açık bir şekilde okusanız o zaman dünya kanunlarında daha duyarlı olursunuz şimdi izmirdeyim ben burada madde kullanan genç ve kız yaşı 12 ye indi bekaret sayısıda 12 ye indi şimdi senin yarın kızın olacak diyeceksinki benim kızım özgür olsun ama Seksi 12 yaşında öğrendiğinde ve şanslıysan hamle kalmadığında kaldığında ise mutlumu olacaksın hayır madem kız seks istiyor o zaman onu evlenmek istiyorsa evlendirelim neden evlenmesin evet hz ayşe annemizle 15 yaşında evlendi 9 ya da 12 yaşın evlendi 15 yaşında tan birleşme yaptı eşi oldu bunu inkar etmedik ama sen 15 yaşında bir kızla seks yaşayınca bu adilik olmuyorda evlenen birisimi adilik oluyor bak arkadaşım sana acımam ölsen umrumda değilsin gideceğin yer belli sen araştır bence sen benim değerlerime laf söylersen bende anne ve babana söylerim senin gibi birini yetiştiremedikleri için onun için uslubuna dikkat etmeni isterim
- +1 yıl
allah herşeyin sahibidir zamanında sahibi sen bunu anlayamazsın her zaman rüya görüyorsun ya sen diyorsun gerçek hayatın yansıması aslında sen cennete geri giyorsun ve hep düzelmek için geri geliyorsun ama bir gün düzeltecek günün kalmayacak allah hidayete ulaştırsın seni kum havuzunda y-oyununa devam et
Soran+1 yılSen acik bir sekilde okusan belki akillanirsin. Ben 50 yasindayken 6 yasindaki bir kiza torunum gözüyle bakarim sen tipik müslüman helal sübyancisiniz. 15 yasindayken 15 yasindaki bir kizla cikmam olagan bir durun sikinti yok. Kurann sadece muhammed üzrine kurulu ve sadece ozamana ayit ayetler bile var muhammed bile bilememis bu kadar sürcegini. Simdi hic bir manasi olmayanayetler var. Sizin icinde simdi cok güzel ayetler var ama 4 kari al kölelerin cariyelerin olsun. Yatagina cagir gelmezse döv s*kmek iste vermezse yataktan at ohh ne ala * . Siz topraktan kadinlar kaburgadan yapilsin. Kadinlara aptal denilsin. Tabi dyanet bile meal okumayin derken sizin gibilerin müslümam olmasi normal. Ben saygi cercevesinde bir soru sordum burada ateist müslüman tartismasi yapmak istemedim. Ama senin gibileri gorunce dayanamiyom!
- +1 yıl
ezbere konuşan zavallılara bakınca acıyorum kuranı okusan o zamanda kalmadığını geleceği değil sadece kişinin kendisinin yaşam tarzını önüne serdiğini görürdün onun için artık seninle konuşmayacağım ne yazarsan yaz sohbet bitti
+1 yılAllahım verdiği bu kadar nimet karşısında hala onu yok sayiyorsan tabi ki boşta kalırsın huzuru veren allah derde deva veren allah sen kainatın yaratılışını izle biraz evrenle ilgilenen kurallar kara delikler filan bir bak bakım ondan sonra kendi nazırlığını anlla allahın her kuluna vermiş olduğu nimetler vardır huzurmu istiyorsun oyleyse namaz kil gibi sadaka ver dua et bu durumdan kurtulmak için kıyametin konusunu izle öleceksin allaha inanmıyorum haşa yarabbim sen kendini allah ilan eden kisiyibiliyormusun haşa kralmis tirt bir topal sivri sinek burnundan beynine giriyor ve orda harek et ediyor kafasını duvarlara vuruyor tahtalarla kafasına vurup oluyor allahın büyüklüğünü anla be
00 Yorumla
+1 yılBak o kadar soru var ki hepsine cevap verecek bilgim var şükür ama çok Zaman'ım yok içlerinden tek bir soru alıp cevaplıyorum... Peygamber efendimiz cahil dönemde o kadar Çağdaş bir insandı ki herkes parmakla gösterirdi.. Ve o zamanlar evlat edinme yoktu sahipsin kimsesi olmayan kızlara tecavüz edilip Yakıp öldürüyorlardı... Efendimiz de 6 yaşındaki kızla evleniyor ama kullanmıyor onu aynı öz kızı gibi sahipleniyor 😉
22 Yorumla
Soran+1 yılAraştır kardes az biliyon, 6 yasinda evleniyor 9 yasinda iliskiye giriyor
- +1 yıl
Araştırdığın siteler ya da kitaplardan kaynak verir misin bana lütfen
+1 yıl2000 karakterle sana yardimci olabilecegimi sanmiyorum. Youtube sözler köşkü kanalinin paylastigi videolari izle. Fatih yağcı , serkan aktaş, mehmet yıldız. Hani cocuk hikayeleri gibi diyorsun ya bu aslinda cahil insanlar yuzunden bu hale gelmis bir durum. kuran müslümanı kanalının videolarini da ozellikle izlemeni isterim.
05 Yorumla
Soran+1 yılHepsini izledim cogu bilgili müslüman hcalarla tartistim sonunda sen seytansin deyip beni dislamislardi
- +1 yıl
Sen seytansin mi dediler haha :D kafana takilan seyler insanlarin anlattigi gecmiste yasanan hikayelerden dolayi galiba. Gecmise fazla takilma derim. Bir yaratici var bundan eminim hic birsey tesadufen olusmuyor. Kurani kerime inaniyorum icinde kötü birsey yazmiyor. Allah kurani kerimi sonsuza kadar koruyacagini degistirilemeyecegini söylüyor. Ama insanlarin yazdigi diger kitaplar hadisler vs gecmisten gunumuze degiserek gelmis olabilir. Inancli bir insanim. Benimde sorguladigim seyler oluyor mesela mezhepler arasi farklar hanifiler midye yiyemiyor haram ama safiler yiyebilir gibi ya da hanifinin bir yeri ufacik kanasa abdesti bozuluyor ama safinin botuna kadar kan dolsa bozulmuyor neden? O da musluman bnde muslumanim bu fark niye? Iyi insanlar olalim. Ihtiyaci olana yardim edelim. Bize verdikleri icin Allah a sukredelim. Kuranda yazilanlari yapmaya calisalim yeter. Cok fazla teferruata gerek yok aslinda.
Soran+1 yılKeske her müslüman senin giibi olsa. kafami kesmek istemese. Tesekürler
- +1 yıl
Yahu 5 arkadas yan yana gelip kulaktan kulaga oynuyoruz orada bile ilkten sona gelene kadar soylenen degisebiliyor :) 1400 küsür yillik din. Bugune gelene kadar insanlar yuzunden karmasik hale gelmis olabilir. Dedigim gibi Allah a inan kuranin istediklerini yap 10 numara muslumansin iste. Hepsi bu kadar basit :)
- +1 yıl
Cogu müslüman sirf annesi babasi musluman diye musluman. bir de genelde bu tipler baska dinlerde olanlari elestirirler. Mesela hristiyan biri icin "ayy neden arastirip gercek dine islama gecmiyor" derler. Genelde ben onlara diyorum ki sende hristiyan olsaydin arastirmicaktin. Ölene kadar hristiyan olarak yasayacaktin. Genel olarak muslumanlar sorgulamiyor körü körüne inaniyorlar. Oysa kuran sorgula diyor. Allahima sukurler olsun sirf annem babam musluman diye musluman degilim. Ve aklimin kabul etmedigi sacma sapan birseyi kuranda da yazmıyorsa cok iyi bir hoca da dese inanmam.
+1 yılBence sen doğru kaynaklardan islamı öğrenmeye çalış Kuran da sadece kölelik yazmıyor ne demek istendiğini sen kendin türkçe mealini okuyarakta bulabilirsin kanıt yok dedin en büyük kanıt kuran var biz varız evrendeki muhteşem düzen var en sonunda kavuşacağımız bir rabbimiz var ölümü bilen gelir mi hiç rabbini bilmezlikten?
10 YorumlaAnlıyorum. Ancak sevdiklerin için yola devam etmen gerektiğiini düşünüyorum. Ateistlik bence bir insanı boş kılmaz bence. Ben sözde müslüman sayılırım. orucu arasıra tutarım, namaz kılmam vs ama kalbim temizdir ve benim için önemli olan da budur. Bence boş olan şey ne biliyomusun? Ne kadar dürüst, saygılı ve iyi kalpli olursan ol, insanların seni sadece 'müslüman değilsin, cehenneme gideceksin' demeleri boş bir şey.
01 Yorumla
Soran+1 yılTatli su müslümanisin kisaca.
şu an imtihan ediliyoruz imtihan gereği özgür irademiz var başımıza gelen şeylerin birçoğu bu özgür irade yüzunden geliyo. İnsan çeşitli sıkıntılar yaşar doğru ama bu kisa geçici hayattaki sıkıntılarimiz için kalici ahirtte çok büyük mükafatlar saklı. Kadınlar erkeklerden aşağı görülmüyo Dinimizde gerçek üstünlük takvada olduğu belirtiyor. Dunyada ise beli yaratiliş farkliliklari var ve ona göre bir düzenleme varki onlarida İkisine verilen haklara bakarsan uyum ve denge içinde olduğunu görrsün
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuna imtihan dünyası derler. Sınavı geçmektir mühim olan. Başına gelen kötü olayların hepsi birer imtihandır. Eğer isyan edip, bu niye böyle, şu niye şöyle diyorsan bu senin sorunun. Belki yapmayı unuttuğun veya umursamadığın şeyler vardır. Üzerine farz olanları yap hiçbir şey kaybetmezsin. Ölüm Allah'tan, bunun önüne kimse geçemez. Baki kalan yanında götüreceğin sevapların olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılAllahin varligina inanmiyorum diyorum
Cevap sahibi+1 yılNeden inanmıyorsun?
Soran+1 yılKuranda yazanlarin sadece hz. Muhammed taraindan yazildigini farkettim de ondan
Cevap sahibi+1 yılBelli ki iyi okuyamamışsın. "Acı ve tatlı sulu iki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır;birbirinin sınırını aşamazlar. " (Rahman 19-20)
Bunu peygamberimiz kendisi keşfetmiş olamaz. Kaldı ki bu doğa olayını keşfeden bilimadamı bunu 20. nci yüzyılda keşfetmiştir. Bu bile Allah'ın varlığını kanıtlamaktadır.
Ben ateist değilim bende böyle konu acılmıstı arkadaslarla buna benzer bısı sormustum bırı Allaha kufur ettıgınde Allaha sana ceza verse kımse bıdaha yapmazdı yapılan gunahların cezası öbür tarafta çekilcektir demiş çok hoşuma gitmişti söyleyeyim dedim :D
00 Yorumla- https://youtu.be/klmonrCc1-Ahttps://youtu.be/fl5qJjX2XoQ
Bunlar aklıma geldi. Belki bakmak istersin :)00 Yorumla Bence islamı farklı yerlerde araştırmak yerine kendi içinde araştırmalısın. Mesela Kur'an ın mealini ayrıntılı bir şekilde okuduğunda mantıklı cevaplar bulabilirsin. Tabi diğer dinlerin kitaplarını da öyle hepsini inceleyerek yolunu çizebilirsin bence.
03 Yorumla- +1 yıl
bir de şöyle düşün eğer inanırsan ama ateistlerin düşündüğü gibi bir dünya varsa kimse seni neden inandın diye sorgulamaz zararlı çıkmazsın.
ama inanmazsan ateist olursan , ölünce sorgulanacaksın , yanlış yapmış olacaksın.
Her iki durumda da inanmak insanı karlı çıkarıyor. Ateist olman için hiç bir neden yok😉
Soran+1 yılKuran mealini ayrintili sen okursan sende sorgularsin emin ol. Ve eger bir tanri varsa o beni sadece ona tapmiyorum diye cehenneme atmaz ben cogu muslumandan iyi bir insanim
- +1 yıl
çoğu müslümandan iyi olman birşeyi değiştirmez ama sen bunu umursamazsın bile. nasılsa inanmıyorsun.
+1 yılHicbir seyi arastirmadan dusunce sahibi olma bende bir ara deistlige baskindim ancak arastirinca neyin dogru neyin yanlis oldugunu anliyorum insanlara gore degil vicdanina gore dusun
00 Yorumla
+1 yılKonuşabiliriz kardeşim Ben Allah'a inanırım ama bazılarının yaptığı gibi seni ön yargı topuna tutmam benimle konuşabilirsin felsefeyle uğraşıyorum insanları anlamayı empatiyi iyi bilirim
00 Yorumlagoogle'da evrim ağacı diye araştır, arkadaşlar sana yardımcı olurlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılOnlar beni aydinlatti kardes
Soran+1 yılAma bu koskacaman cosmosta kücücük hücre kadar degerimizin olmamasi, ve bu dünyada insanlarin yaptiklari kötülüklerden koruyaxcak kimsenin olmamasi ürkütüyor beni.
Aslinda sorunun icinde var cevaplarin. Sadece sabirsiz davranmissin.
10 Yorumlayaşamanın tek sebebi sana vaad edilenler ve cehennemde yanma korkusuysa zaten hiç bir zaman sebebein olmamış
00 Yorumla
+1 yılpeki bir amaç buldun diyelim. o zaman ölmeyecek misin? kendi kendini birkonuda kandırıp hırslandırmaya gerek yok. kafana göre takıl ve başına gelecekleri izle işte :D
00 YorumlaTövbe haşa ve kella. Titre ve kendine gel kardeeşş...
10 Yorumla
+1 yıltabi müslümanlıkta ateist olmak kolay yiyorsa hinduizmde ateist ol
04 Yorumla- +1 yıl
@uglyygirl bin tane tanrı var hangisine inanmayacan
- +1 yıl
@uglyygirl yav tamam git işte kabahat bende herkesi "inci" kafasında sanıyorum
Rica etsem bana mesaj atarmısın?
Seninle konuşmak istiyorum.01 Yorumla
Soran+1 yılattım
Yahudiligi seve seve anlatabilirim.
05 Yorumla- +1 yıl
Siz ateistlerden daha cok gunahkarsiniz neyin kafasini yasiyon sen bide israil bayragi yapmis profili katiller
- +1 yıl
Heil hitler
- +1 yıl
Anlatsana biraz kitabinizda oldurmeyeceksin denildigi halde israilin oldurdugu insanlardan bahsetsene bize
Gizli Üye(30-35)+1 yılDemek ki dünyaya boş gelmemisiz
00 Yorumla
+1 yılKendi sonunu kendin yaratmışsın maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBencede sen yaşamasanda olur !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist sin diye konusmayacaklar mı senınle 😏
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri