Başlık aptalca değil mi? Ama ben çok ciddiyim. Derdimi gerçekten dinleyecek biri var mı? Ben dindar biriydim aslın da ama... Yorumlarınızın altına yazacağım.
Cevabın nedir?
ne derdın var ki bu kadar hele anlat ne olmuş sakın ALLAH'a küsme isyan etme yazık boşluğuna gelmesin bazı isnisnalar yapma derim ve anlatırsa sa gerçekten özel mesajda olarak yardımcı olmaya çalışırım
02 Yorumla
Soran+1 yılSanırım aradığım kişi sizsiniz
Soran+1 yılAllaha küsme nedenim uzun hikaye onu boşverin. Ateizme geçme nedenlerim var ama bu konuda konuşabiliriz
En İyi Cevaplar
ateistlerecevap.wordpress.com/.../ Bu sitede guzel aciklanmis
00 Yorumla
+1 yılben dinlerim sabırla
https://www.youtube.com/watch?v=cyZnCYUyjJw
https://www.youtube.com/watch?v=3k_pZFEnuvg
belki bir nebze olsa rahatlarsın.
ve de ateizmle ilgili bir video atacağım.02 Yorumla
Soran+1 yılVideoları izledim ve hemen hemen hepsini açıklayabiliri sunduğu iddaaların. Bu arada teşekkürler
- +1 yıl
ben teşekkür ederim :)
+1 yılNeden ama?
323 Yorumla
Soran+1 yılEğer gerçekten dinleyeceksen ve boş konuşmayacaksan konuşalım.
- +1 yıl
olur
Soran+1 yılPek derine inmek istemiyorum açıkçası ama ikerlersek inerim de. Ben ateizme yakın bir aile ve çevrede yetiştim amaher zaman Allaha inancımı kesmedim. Arkadaş çevremde namaz kılan yoktur ailemdede. Ama ben ilginç bir şekilde Allaha yönelmeyi istiyordum. Maddi durumumuz gayet iyi. Babam hep işlerin başına geçmemei ister. Ama ben doltor olmak istiyordum. Durumu olmayanlara yardım etmek için arkadaşlarım bu hayallerimle dalga geçerlerdi.
Soran+1 yılVe sırf yeni arkadaş çevrem olsun diye cemaatin dershanesine yazıldım. Çünkü dinimi yaşamak istiyordum ve istediğim gibide oldu
- +1 yıl
Dala gecmeleri bir sepeb degil ama
Soran+1 yılYok onla alakası yok
- +1 yıl
tamam dinliyorum
Soran+1 yılDinime özen gösterdim namaz kılmayı öğrendim sınav senemdi bu sene bu günde girdim. YGSye gayet iyi hazırlandım. Netlerim tıpı sağlar nitelikteydi. Özelde olsa okuyacaktım. Ama berbat geldi şok olmuştum 80klarda ama yılmak yok 50kya çeksem yeterdi.
Soran+1 yılTek hayalim sırf Allah için yardımlaşmaktı. Ve bana kalan mirasıda insanlara pay etmek yönündeydi. Hevesimi kırmadım ama olmuyordu tıp. Eğer işletme okursam biterdim yine ailemin o dine az inanan veya inanmayan çevredin e giremezdim. Nedenini boşver ama orda kalırsam inancım gider
- +1 yıl
Isletme okursan neden biterdin?
Soran+1 yılAilem beni sürekli kötü alışkanlıkları yapmak ZORUNDA bırakıyor. Zina alkol bunları yapmam için ısrarcılar ve yaptırıyorlar da nasıl olduğunu boşver annem babamdan bahsetmiyorum. Kuzen amca tarzı.
- +1 yıl
O insanlardan uzak durman mumkun degil mi?
Soran+1 yılİşim ve ailem malesef imkansız olur
- +1 yıl
hmm, o zaman alkol aldiklarinda sen o ortamdan uzaklasmayi denesen olmaz mi
Soran+1 yılBizim diğer firmalarla yaptığımız toplantılarda diğer firmalarda alkol alıyor eğer almazsam olmaz. Nedeni çok farklı toplantılara bende katılmak zorundayım
- +1 yıl
Neden olmazmis? Kimse birine zorla birsey yaptiramaz, sonucta sen cocuk degilsin
Soran+1 yılİş yaptığımız insanlar tanınmış insanlar onlarla iyi ilişkilerimiz var ve benim bunları kırmam ailem adına pek hoş olmaz
- +1 yıl
Onlar seni kiriyo ama... Hem unutma, bu dunya gecici, dogru durust cok iyi kazancli bir isin olsa ne okur ki?
Kazandigin parayi ahirette yaninda goturebilecek misin? Hersey burada kalcaka, ama ictigin alkol, yaptigin zina bu dunyada kalmiyacak...
Soran+1 yılAilem bunları pek umursamaz. Ama çok haklısın. Keşke tıp kazanabilseydim 2 seçeneğim vardı ya Amerikada ekonomi işletme ya da türkiyede tıp :( 1 sene kalamam.
Soran+1 yılBu arada seni sıktıysam kusura bakma konuyu kapatabiliriz.
- +1 yıl
Yok ya olur mu dinlerim ben :)
Sende uzme kendini bu kadar, kaptirmayalim kendiimi bu kadar cok bu dunyaya, yarin ne olacagimiz belli mi?
Soran+1 yılPeki teşekkürler o zaman
- +1 yıl
ricaederim :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
8Cevap
+1 yılYaz bana bro yardım edim. bu arada atesitim ben lakin bu geçiş evlerini bilirim seni dine geri döndüreceğim
011 Yorumla- +1 yıl
Şu gerizekalı videoya cevap verecektimde engellemil kız beni :D anca çocukları kandırırlar o kafayla :D
Soran+1 yılHadi ya aynen o video pek açıklayıcı değil.
Soran+1 yılBu arada yardım eder misin? Sanırım beni en iyi anlayacak kişi sensin.
- +1 yıl
Dostum bak baştan uyarayım ben baya üstün bir ateistim :D tezlerim falan var yani kafanı karıştırırım direkt dönersin benim olayını bilmediğmi için bir şey diyemeyeceğim lakin sana şöyel bir tavsiye vereyim önce inandığın ya da inanmak sitediğin o dini oku cemaatlerden uzak dur hele o nur cemaatinden fındık kadar akılları var ne din ne allah hakkında bir b*k bilmezler tek bildikleri said nursi denen sobyla konuşan şahsiyet.
Oda zaten islam dinine göre kafir sayılıyor.
Neyse demem o ki bir çok fetva sitesi var onlara kafanı karıştıran soruları mail at diyanete at.
Ben şimdi sana anlatsam direkt dönüp atesit olacaksın ama ben bunu istemiyorum ben ne siyonist ne misyonerim.
Ben inanmıyorum lakin birini çevirmek istemem hiç bir zaman isterim ki kendin düşün kendin karar ver ben her insanla din tanrı üzerinde konuşmalar yaparım sıkıntı değil lakin şu an sen ortadasın her insan yani ateist olan her insan zamanında olduğun sistemden geçiyor arada kalıyor - +1 yıl
Ancak benim düşüncem hiç bir etken altında kalmaman için benimle konuşmaman lakin ben senin olayını geç anladığım için farklı bir yaklaşım yaptım ancak sen araftasın en doğrusu kendini kapatıp hem diyanetle hem fetva siteleri ile mailleşmek sorularını bir atesitmiş gibi yöneltmek eğer pasif sorular yönetirsen pasif cevaplar alırsın bunuda asla unutma yani örnek = efendim işte ben korkuyorum inansız olmaktan dersen seni kimse takmaz gerçi beni ip ten engelledikleri için :D soru soramıyorum onlara en son bana çok düşünme dediler :D
Yani demem o ki sen kendin karar ver kimsenin aklıyla iş yapma oku araştır hem kuran oku hem evrim ve bigbangi hem bu tarafı hem o tarafı dönmek istemiyorsan dönme zaten kimse burada bir atesit kazanınca halay çekmiyor biz misyoner değiliz kurum değiliz sadaece bir düşünceyiz ve arafta kalkıp bilmeden atesit oaln insanlardan nefret ediyorum ya da böyle laf olsun diye konuşanlardan sadece adımızı kirletiyorlar sen öyle olmaz dostum otur oku karar ver. - +1 yıl
Yani demem o ki tam olarak şöyle bir olay mevcut
Bu senin ne derece döndüğüne bağlı misal ben attığımda ip mi engelleyen ve fazla düşünmememi söyleyen yoksa kafayı yiyeceğimi idda eden bir kurum belki senin ateizme geçmeni engelleye bilir yani benim sorduklarımla senin sordukların farklıdır anlatmak istediğim bu yani bu işinde bir seviyesi mevcut güven sen bana git mail at ne varsa aklında sor ama ben merak ediyorum mümknüse banada özelden yolla aklındaki tüm soruları diyanete attığın ya da atacağın maili banada gönder.
Soran+1 yılMail de attım. Benim hocalarım nurcu değildi. Ama çok alakasız cevaplar aldım. Ben çok uzun zamandır sorguluyorum.
- +1 yıl
Bana sorduğun soruları göndersene bir
Soran+1 yılAllah bizi neden yarattı? Allah neden sonsuza kadar cehennemde yakacağı kullar yaratır? Allah neden şeytanla iddialaşır? Daha çok var
- +1 yıl
Senin istediğin atesit olmak değil oyüzden yazmayacağım çünkü yazarsam döneceksin istemediğni bir şeyi sana dayatmayacağım umarım doğru olan neyse onu seçersin kolay gelsin.
Soran+1 yılPeki teşekkür :(
Niye yardım etsinler nedenleri gören sensin soguyan sensin başkası söylese inanmadığın birşey içun yalan mı oynayacaksın rol mü yapacaksın
01 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorum ama açıklayamadığım kaldığım çok olay oldu
+1 yılTamam ama bende çok dindar değilim. Sen yinede anlat
00 YorumlaBence o özgüven de ve gerçekleri gördüysen hiç bekleme
010 Yorumla
Soran+1 yılYapamıyorum kardeşim o sorumluluğun altına girmem çok zor
Soran+1 yılYa ateist olmak sığınacak hiç bir şeyim kalmıyor açıkçası beni motive edicek bir kaynağım olmuyor. Hemde ateist olursam yaşamamın pek bir anlamı kalmıyacak
Soran+1 yılEğer gerçekten belli bir seviyede bilgi sahibi olduğunu düşünüyorsan bana yardımcı olursan elimden bir yardım gelirse esirgemem
- +1 yıl
Peki olmadigini düşün sen olmayan birşeye sadece tatmin olmak psikolojik olarak Sığınscak yer aramak için inanaiyorsun aslında iman olarak insanlar ac gelmedik bize bu açlığı yaşatan annemiz babamiz cevremizdir yoksa böyle birşeye ihtiyaç duymaz insan oğlu eğer toplumu anneyi babanin düşüncelerini silersen aslında böyle birşeye hiç ihtiyacın olmicaktir sen zaten psikolojik olarak güçlü değilsen bunları yapamazsin hatts bunları düşünmek senin arada kalıp kaybolup gitmeni sağlar benim tavsiyem sana ne olursa olsun güçlü ol
Soran+1 yılYa doğruysa diyorum. O zaman daha sıkıntılı oluyor
Soran+1 yılNe tarz kitap tavsiye edersin okuyorum zaten sürekli ama siyasi kitaplar
Soran+1 yılPekala teşekkürler bu arada Richard Daekinsi severim :) bir kaç yazısını okumuştum
Allah ıslah etsin gerçekten seni
222 Yorumla
Soran+1 yılYa elimde olan bir şey değil
Soran+1 yılAlakası yok boş ver anlamıyacaksın.
Soran+1 yılMesele çok derin beni burada anlıyacak biri var oda erkek cevap yazmadı. Neyse eğer gerçek bir dinleyiciysen biraz da olsa özetlememye çalışacağım.
Soran+1 yılDirek ilk sorum. Allah bizi neden yarattı? Allah neden sonsuza kadar cehennemde yakacağı kullar yaratır? Allah neden şeytanla iddialaşır? Bu sorularıma cevap verebilir misin?
Soran+1 yıl1. Soruya verdiğin cevap biraz alakasız 2. Sorumun cevabı yok ayrıca şeytan bir melektir. Ayroca Koskoca Allah beden kendi yarattığı bir şeyle uğraş verir?
Soran+1 yılHala müslümanım bu arada
Soran+1 yılÖncelikle teşekkürler dediğim gibi beni anlaman zor. Beni ancak benim durumumdakiler anlar. Ateist olmaktan bende korkuyorum. Ama bu soruları yanıtlayamıyorlar. Tam olarak
Soran+1 yılSorgulamanın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sorgulamadan yapmayıda mantıklı bulmuyorum
Soran+1 yılBir müslümana ateist demen dinden çıkarır. Ben Allaha da peygamberede inanıyorum. O zaman insanlar neden oruç tutuyoruz diye niye soruyor. Buda bir sorgulamak
Soran+1 yılÖnemli değil
tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
04 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok istersen tartışalım
Soran+1 yılDemek istediğini anladım Allah neden insanları yarattı peki?
+1 yılbana özelden yaz sana cevap vereyim
00 YorumlaAnlat nedir derdin delikanlı
05 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten dinleyeceksen başlıyayım yoksa boşver
Soran+1 yılEn basit örnek m.uludagsozluk.com/.../ anlatmak istediklerimin bir kısmı var burada
Soran+1 yılKıran da hata var toplama işleminde ve dini kaynaklarda bunu kavul ediyor
sakın yapma ne olursa olsun hata yapma
03 Yorumla
Soran+1 yılDurumlar çok farklı sanırım beni anlayamıyacaksın
Soran+1 yılÖzelden yazdım.
Olmanda bir sakınca yok
03 Yorumla
+1 yılDogru yoldasin emin ol kendini din ile köreltme
00 Yorumla
+1 yılDinliyorum neden?
00 Yorumla
+1 yılÖzelden yaz
00 Yorumla
+1 yılAllahin ne sucu var?
04 Yorumla
Soran+1 yılBeni çok kırdı biliyorum ordan okuyunca bir aptal gibi gözüküyorum
- +1 yıl
Allaha kusmek seni ateist yapmazki ateist olduguna inanmadigi biseye kusmez sen allaha isyan ediyosun
Soran+1 yılTamam ama ateizme iten durumlarım da var dinden kopmak üzereyim.
- +1 yıl
Kuranda hata yok sadece surelerin yerleri degistirilmis bunlar cok ince konular burdan bir yanit bulamazsin daha kapsamli bir arastrma yap
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılNiye öyle olacaksın
00 Yorumla
+1 yılAnlat bakalım.
00 Yorumla
+1 yılnamaz kıl
02 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum her zaman olmasa da
- +1 yıl
Allah kabul etsin
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında