Merhaba ben 26 yaşında tek yaşayıp çalışan bir kızım ve alkoliğin. Doktora da gidiyorum ama bırakamıyorum. Hergün 1.5 şişe şarap içiyorum vucudum alıştığı için işe gidebiliyorum. İş harici sürekli içiyorum kaygılı halimi üzerimden alıyor ve daha mutlu oluyorum. Ama hep saçmalıkla bitiyor ya sarhoş oluyorum birini arıyorum unutuyorum rezil oluyorum vs. Vs. 10 yıldır böyle devam ediyor. Arkadaşım da kalmadı. Aynı yafa benzer şeyleri yaşayan var mı? Alkol problemi nasıl çözülür? alkolizm tedavisi
Alkol problemim var ve bu hayatımı mahvetti. Ne yapmalıyım?
Bir yıl içerisinde, alkol sorunu devam eden kişilerin yalnızca %10’u tedavi görmekte veya yardım almaktadır. Bu oranın üzücü yanı, tedavi gören bu kişilerin çoğunda tedavinin yararlı olmasıdır. Bu yüzden de, a) Eğer içme sorunu olan kişi sizseniz, hemen tedavi görmeniz, b) İçme sorunu olan kişi bir yakınınızsa hemen tedavi görmesini sağlamanız gerekmektedir.
Alkol sorunu olan kişilerde etkili olduğu bilinen birkaç farklı yaklaşım vardır. Bu yaklaşımlardan bazıları bire bir, bazıları gruplar halinde, bazıları ise aile görüşmeleri ile gerçekleştirilir. Çoğu program, bu yöntemleri bir arada kullanır. Ancak, vurgulanması gereken iki nokta var: Birincisi, araştırmalara göre, içki sorunu olan kişinin yardım almasında aile fertlerinin ve arkadaş çevresinin önemi çok büyüktür. İkincisi, tedavinin başarıya ulaşmasında aile çok önemli olabilir. Bunun en büyük nedeni, neredeyse her vakada ailesinin sorunlu kişi için, sorunlu kişinin ise ailesi için çok önemli olmasıdır. Dolayısıyla, ailenin verebileceği sevgi, şefkat, önem ve yakınlık her şeyi tersine çevirebilir.
Alkol kullanımı bozuklukları ile başa çıkmak zorunda kalanlar için aile ya da çift terapisi de bir seçenektir. Terapi, içki kullananlara ve ailelerine uzaklaşmada, yeniden alışkanlığa dönüşte, tedavi yöntemlerini belirlerken ve seçerken yardımcı olabilir. Terapistin diğer temel ödevleri, içki içmenin aileye ve kişiye nasıl zarar verdiğini anlatmak, içki nöbetleri veya alışkanlığa dönüşün nedenlerini tanımlamaktır. Terapist, aynı zamanda aile veya çiftin çevresindeki diğer uzmanlarla işbirliği de yapabilir.
Alkol sorununun ciddiyetine bağlı olarak, kişinin toksik maddeden arındırılması gerekebilir. Çoğu vakada bu süreç, hastanede yatmayı gerektirmeden gözetim altında ilaç kullanımıyla atlatılabilir. Bazı durumlarda, tıbbi ya da bağımlılığa dayalı nedenlerden dolayı içki kullanan kişinin kısa bir süre için bile olsa arındırılmak üzere hastaneye yatırılması gerekebilir.
Bir “içicinin” ayık kalması için kullanılan bazı ilaçlar vardır. Bu ilaçlardan bazıları, alkol alındığında vücutta olumsuz etkiler yaratır. Bu ilaçlar kullanılacaksa, ilaç düzenini sağlarken eşin de bu düzende yer alması yararlı olacaktır.
Tedavinin, Adsız Alkolikler (AA) gibi kendi kendine yardım grup yaklaşımlarıyla beraber yürütülmesi genellikle yararlı olur. Bu yaklaşımlar tek başlarına birçok kişiye yardımcı olmuştur, ancak çok düşük düzeyde de olsalar, tedavinin bir bütün olarak daha da etkili olmasına yardımcı olacaklardır. Aile fertleri için de yardım grupları mevcuttur.
Bu Senin elinde olan bir şey alışkanlık diye bir şey yok. 2012 - 2015 arası aksam 19.00 dan sabah 04.00 a kadar içip sabah 08.30 da işe gidiyordum. ne kadar alışığım desen de kendine gelmen zor oluyor. Alkolü alışkanlık ya da dert tasadan değil keyif ve mutlu olduğun zamanlar 1 er ya da 2 şer kadeh içip bırakmayı denersen bırakma şansın daha yüksek ama sanırım iradesizsin. hiç bırakamıyorsan uyku hapları kullanmayı dene aksam 8 e 9 a kadar dışarıda gezmeyi vakit geçirmeyi dene o saatten sonra da ilaç yardımı ile uyumayı dene 2 hafta dan sonra zaten alkolü istemeyeceksin. birde spor a önem ver. ama unutma ki alkol bir kerede bırakıldığında vucut o pisliği bir şekilde atacaktır ya da hasta olacaksındır. ben de bacaklar da intihap çıkarak attım
Bağımlılık lar aslında hayatın artık o yönde kalıplaşmış halidir rutin bir hal alıyor. Bundan kurtulmak için rutini bozman gerek yaşantını değiştirmelisin. Alkol içmeye olanak sağlıyan zamanları ve durumları bozmalısın, evinde içiyorsan bir boşluğun var demektir ve o boşluğu doldurmak zorundasın spor yapalirsin mesela hobiler edinebilirsin maket yapmaya calisa bilirsin içki içmeni sağlayan o zaman dilimini öldür ve doldur. Ayrıca arkadaş edinmek insanlarla buluşmak konuşmak zorundasın çünkü insan içinde yanlızlığı iyice hissettiği zamanlar alkol ve uyuşturucu kullanımı artıyor
Bir uzmandan destek alman önemli ancak en önemlisi bunu bırakman istemen.. Ve dahası yalnız kalmaman ki sanırım sen yalnız kaldığından dolayı buna sarılıyorsun bir nevi arkadaş dost gibi olmuş sana zaman geçireceğin insanlar olmalı çevrende arkadaşın dostun belki bir sevgili.. bir şekilde kafanı meşgul edecek uğraşların olmalı senin durumun işe git eve gel tek başına takıl sonra şarap iç sarhoş ol kısır döngüden kurtulman için birilerine ihtiyacın var
Her şey senin kafanda başlayıp biter Yüce Rabbim insanın nefsini öyle bir yaratmış ki başa çıkamayacağı hiçbirşey yoktur ben şu an 26 yaşındayım ve 15 yaşında uyuşturucuyla tanıştım eroin hariç uyuşturucunun her maddesini kullandım tadına baktım 8-9 sen e bir fill esrar bağımlısı sanıyordum kendimi son 2-3 senesinide met dedikleri maddenin esiri olduğumu sanıyordum ama sonra senin gibi bir kendime geldim çevremde hiç kimse kalmamış ailem bile bana sırt çevirmiş ve o an kendi kendime bir madde nasıl bana sahip olabilir nasıl benim nefsime hakim olabilir ben o kadar mı Aciz bir insanım deyip kafamda bitirdim herşeyi ve çok şükür 1-1.5 senedir tertemizim. Yardım alacağın kişilerde neticede bir insan ve seni senden daha iyi bilemezler o yüzden yardim almayı düşünmekten önce kendi kafa ve düşünce yapını değiştir bu sadece bir dosttan bir kardeşten ufak bir tavsiye sana hıı Bıde sana zahmet internetten alkol bağımlığının mi yoksa saydığım maddelerin mi bağımlılığı daha kötü bir oku lütfen hayırlı günler...
İnsanlar birşeylere koşa çözümler oluşturduğu İçin bağlanırlar. Mesela birine çok aşık olursun çünkü seni mutlu eder zannedersin mesela oyuna bağımlı olursun çünkü kafanı dağıtıp zamanın hızlı akmasını sağlar vb birçok örnek verilebilir. Alkolü bırakmaya kalkışmak İçin sağlam sebepler gerekiyor. Mesela bir gün motive oluyoruz bir işe başlıyoruz sonra o iş yarıda kalıyor sebebi büyük ve sağlam bir amaç olmaması. Kanun derki bir şeyin hareket etmesi için ona kuvvet uygulamak şarttır ve o şeyin hareketinin durmaması içinde daimi kuvvet şarttır insanlarda böyledir. Bir teker düşün yuvarladım gitti sürtünmesi bitişinde duracaktır çünkü ona anlık kuvvet uygulanmıştır. Ama daimi olarak itersen asla durmaz. Sana alkolden daha geçerli daha değerli ve önemli sebepler gerek. Bir arkadaşımda seninle aynı durumdaydı beraber bu durumu aştık
Ben de bir ara çok içiyordum aptal aptal şey yapıyor sonra benmi yaptım diyordum. Hatta kız arkaşlardım ya da normal arkadaşlarıma normalde hiç soylemeyeceğim şeyleri soyluyordum. Çok şey kaybettim bu yüzden..
Okulda da başarılı bir öğrenci olamadım yani alkol içmediğim yaşlarda :)
neyse uzatmıyım dikkat dağınıklığı varmış. Onun ilacını alınca alkol içesimde gelmedi şimdi cok moralim bozulduğunda ya da arkdas ortamında içiyorum
Ben bunu nişanlımı kaybettiğimde çok ağır biçimde yaşadım. Öncelikle şunu belirtmeyim, henüz alkolik pozisyon değil. Yani alkol bağımlısı olduğunda iş güç hak getire. Uyur uyanirsin ve içersin. Durumun bu noktaya gelmesini istemezsin değil mi? Şimdi her o siseyi eline aldığında hayatını nasıl karartacagini da düşün. Sabah bir kalkarsın her şeyini kaybetmişsin ve toparlmak için artık çok geçtir. Vucud artık bir şişe iki şişe ile tatmin değildir. Hep daha fazlasini istersin maddiyat maneviyat hepsi çöker. Tedaviyi kendi kendine ol. Şişeyi eline almadan ve satın almaya bile gitmeden önce bunları düşün derim Çok çok geçmiş olsun zor durum
Allah yardımcın olsun. Herkesin bağımlı olduğu bir şeyler var. Kimisi yemek yeme bağımlısı, kimisi kumar, kimisi para. Yani herkesin bağımlı olduğu bir şeyler var mutlaka. İnsanın alışkanlıklarından vazgeçmesi zordur. Mutlaka seni bu kötü alışkanlığa iten geçmişine dair ağır travmalar oldu. Teselliyi de alkolde buldun. Bak ne güzel çalışıp, paranı kazanıyorsun. Lütfen bırak alkolü. Bak sonunu getirir bu alkol illeti senin. Belki intihar edeceksin, kimseyle de görüşmüyormuşsun. Ya da hamile kaldın, devam edersen bu illete ya karnındaki evladını kaybedersin, ya da yazmak bile istemiyorum. Belki de hiç evlenemeyeceksin. Hep anneliğe hasret yaşayacaksın. Değer mı bir alkol illeti yüzünden bunları yaşamaya. Yuva kurmak, anne olmak senin de hakkın. Lütfen kendine bir iyilik yap ve bırak. En iyi doktorlara git, gerekirse yatılı kal hastanede. Ama lütfen kurtul bu illetten ve bolca dua et. 🌺
İş "harici" içebiliyorsan bu alkoliklik değil alışkanlık, eğer öyle olsa iş öncesi sonrası diye bir şey olmaz, mantık işlemez ve çalıştığın bir işin olmazdı... Sarhoş durumu hiç olmaz vücut demek ki hala rutine geçmedi, garipsiyor, reaksiyon göstermesi iyi..
Alışkanlıklar başka bir alternatif ile hallolur, spor salonu, dans Vs. adrenalin gerektiren şeyler...
Boşluklarını daha faydalı eğlenceli şeylerle doldurmalısın, seninki biraz yalnızlığında alkolle arabesk takılmak gibi...
2015 yılına kadar ben de senin gibiydim. 1 litrelik rakıyı 3-4 günde bitirirdim. Aç karnına yemekten önce yoğurt ve yeşil salata ile içerdim. Başıma gelmedik kalmadı. 500.000.-TL dolandırıldım. Başka olmadık rezillikler yaşadım. 2015 Ekiminde bıraktım. O zamandan beri de içmiyorum. Bırakmalısın.
Benim de şu kaygi halim yüzünden sürekli tavsiye ederlerdi. Ama dindarlık var iste ondan istesem de içemem. Gunah olduguna inanmasam ben de coktan başlamıştım. Ama çözüm degil. Anlik rahatlatiyor. Ama ya sonrasi ne olacak? Ayyas ayyas gezmektense kaygılı gez, bir sey olmaz. Antidepresan al olmadi. Mesela ben su anki kafamı antidepresana borçluyum. Yoksa biraksan ağlarım.
psikiyatrist olarak izah edeyim öncelikle kesinlikle duygusal haritanız çıkarılmalı ikinci olarak bilinçaltı terapi ile temizlenmeli 3 aşamada alkol kademeli azaltılmalı en sağlıklı çözüm şekli budur hiçbir koşulda tedaviye yanıt alınamıyorsa hipnoterapi kesin çözüm olacaktır
Alkol yuzunden 5 sene cezaevinde yatacagim daha bugun alkollu arabanin anasini siktigim icin 3 bin tl cikti cebimden icip icip sulaledikilere ana baci sovdugum gunleri saymiyorum bile artik alkol kullanmasaydim suana kadar belki bir ali agaoglu degildim ama durumum suankinden kat ve kat iyi olurdu
allah cok sukur ondan kurtuldum allah sanada nasıp etsın.. hep derdımkı su sıgrayı bırakırımda bu ckısız yapamam.. dustugun hallerı dusun bas agrısını dusun gıden paranı dusun yıtırdıgın saglıgı dusun..
bende de vardı ama cozdum sabir ve inatla devam et benim mucadelem yaklasik 6 sene surdu... sizmadigim yer kalmadi.. parklarin banklarindan.. bar tuvaletlerine... apartmanin kapisinin onunden.. otoban kenarlari. nereler daha... ama cozdum... gunde 100 luk siseler havada ucuyordu ama inanirsan basarirsin...
alkol tedavi merkezine gideceksin orda herkes konuşuyor işte şu kadar yıldır içiyorum alkoliğim diyorsun şişeyi kırıyorsun herkes tek tek konuşuyor moral buluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun. Bunun bir sebebi vardır. Bilinç altında ya da bildiğin bir durum itiyor seni. Benim içinde unutmak ve farklı düşünce tarzında farklı bakış açısıyla düşünmek hoşuma giderdi. Bir zaman sonra kendimi kandırdığımı fark ettim. Dilersen konuşabiliriz
Yazın senin gibiydim. Her gün 4 duble rakı içerdim. Rakı da el yapımıydı. Para dayanmaz yoksa. Fakat içmicem artık dedim. Sonu yok. O günden sonra içmedim ama canım istiyor hala. İlaç kullandığım için zehirler diye içemiyorum
1.5 şişe şarapla sarhoş mu olunur bir. İkincisi alkolikler sarhoş olmaz artık bu iki... Doktora gidiyormuşsun o bıraktıramazsa biz ne desek olmaz çiçeğim doktoru dinle
Alkol bu sebeple alınmaz keyif için içilir dost sohbetine eşlik etsin diye icilir kendini kaybedesin diye degil. kesinlikle yardim almalisin kendine hobi edinmelisin.
Hayatımda alkol kullanan kız arkadaşım olmadı. Aslında olmasını isterdim. Bana ilginç geliyor. Belki de ben alkol kullanmadığım içindir. Alkol, bence esrar, eroin, kokain gibi bağımlılık yapan bişey olmasa gerek.
13 yıl yalnız yasadım ama kendimi kaptırmadım çok şükür. yalnız kaldıkça şişelere sığınmaya devam edersin. hayatındaki koca boşluğu doldurmalı birileri. aşk, arkadaşlık...
Bende senin gibi alkol çok içerdim bir rüya gördüm bıraktım. alternatif tıp uyguladım bir süre ve Canim sıkılınca her zaman uygularım eğer tavsiyemi istersen gerçekten mesaj at bana
Erkeğin sarapcisini gördümde kızın ilk defa görüyorum :d şaka bir yana Dr destegi iyi gelmiyorsa yarın birgun sağlığından olacağını düşün yani ömrünü kisaltiyorsun gereksiz
Alkolik oldugunu kabullenmekle tedaviye bir şekilde başlamışsın bende geçtim bu süreçten baya içiyordum bende sabah kalkıncadan itibaren 2 yıl oldu ;) ama zor süreç
Aslında alkolik değilsin, sarhoş olabilen insan alkolik değildir, sarhoş olamayan bünyesi buna alisan insan alkoliktir, seninki bağımlılık aslında ve çok rahat bir şekilde bunu azaltabilirsin.
Bende çok içiyorum ama her ne yapsam herşeyi hatırlıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tek yaşayan keyfine bakan birisin pekte takma derim. ic icebildigin kadar bu saatten sonra geri dönüş yapma bence mutlu ol ve yaşantına kaldığın yerden devam et.
Bilinç altına böyle girmiş. Tabiki tedavisi var. Sana hipnoterapi şart. Bunu iyi şekilde uygulayan doktorlar var. Mutlaka araştırıp seanslara başlamalısın.
Bişiy diyimi geceyi gündüzü görmeden iç, ayık kafayla gerçekten bu dünya cekilmiyo eğer hayatında biraz olsun güzel bisiyler olsaydı emin ol içmezdin... haaa seni terk eden arkadaşlarına gelince hepsinin canı cehenneme
yapacağın en güzel şey destek almak psikolojik destek.. mesela bende içiyorum ama senin gibi bağımlı biri değilim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende 27 yaşındayım bu sıralar gündüzleri de içesim var arada bir akşamları içerdim sadece. Içmeden mutsuz asık soluk suratlı bir yuz ifadem var içtikten sonra baya keyifli hissetiğim oldu