Kapalı olmak beni özgüvensizleştiriyor, ne yapmalıyım?

Kendi isteğimle kapandım. Ama şunu fark ettim ki kapalı olmak beni özgüvensiz bir insan yapmaya başladı. Uzun, bol, sade elbiseler giymek ve makyajsız olmak benim kendimi daha az sevmeme yol açtı. Diyorum ki bazen bu his kapitalizmden kaynaklı, medyanın "güzellik algısı"nı bizlere işlemek istediği şekilde algıladık. O yüzden 0 makyaj ve sadelik paspallık olarak algılanıyor diyorum. Tek tip güzellik yoktur diyorum kendi kendime. Ama nafile. Güzel, bakımlı, saçı başı yapılmış, makyajlı bir kız gördüğümde kendimi çok çok kötü hissediyorum. Sanki açık olsam hem etrafımdakilerin benimle muhabbeti farklı olacak hem benim kendimi yansıtış şeklim. Çünkü iletişimin yüzde onunu dış görünüş etkiler. Büyük bir ikilemdeyim.
Uhrevi boyutun önemini çok iyi biliyorum. O günahı alma düşüncesi beni mahvediyor. Bu yüzden açılmıyorum, kendimle savaşıyorum. Ahiret ve dünya arasında sıkışmış insanlardan biriyim. Saygılı şekilde yorum yapın lütfen. Sizce ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen saygı çerçevesinde konuşun. Benim sorduğum soru doğru olmayabilir ama yanlışa hakaret veya ignelemelerle cevap vermek doğru yapmak anlamına gelmez.
Kapalı olmak beni özgüvensizleştiriyor, ne yapmalıyım?