+1 yılSiz en başta kendi kendinize cevap vermişsiniz zaten. Ayrıca İslam'ın bize şart koştuğu yaşantı bizim insanlardan soyutlanmamız, hayatımıza Allahu Teala'nın yön vermesidir. Ve bugün kendisi için açılacağınız kişiler 40 yıl sonra yüzünüzde ölüm alametleri, kırışıklıklar çıkınca yüzünüze bile bakmayacak, ruzi mahşerde sizleri tanımayacaklardır bile.
Sizin şu an ki yaşantınız değil, olmak istediğiniz yaşantı, sizi özgüvensizliğe sürükler, şu anda kendi iradenizle bir yaşam sürüyorsunuz, olmak isteyeceğiniz hayatta ise birilerinin istek ve arzularına göre yaşam sürmek zorunda kalacaksınız. Her sene modaya uymak zorunda kalıp modern çağın bir kölesi olarak yaşamınıza son vereceksiniz. Oysa özgüven kişinin kendi hayatına kendisinin karar vermesinden başka bir şey değildir.
Sizin yaşantınızın özgüven eksikliğine yol açmadığını filistine, myanmara, Doğu Turkistana, moroya, eritreye, suriyeye, cezayire, yemene velhasıl kendi biladlarında halen kendilerine güvenip savaşan annelerimize bacılarımıza bakarak anlayabilirsiniz.
Elbise özgüven eksikliğine yol açmaz içinizde bulunduğunuz toplum yol açar, ayrıca olmak istediğinizden farklı bir şeyi yaşadığınız için böyle düşünüyorsunuz. Sizlere tavsiyem tesettürü içselleştirin, onunla barışın.
Sizi böyle düşüncelere sevkedecek arkadaşlarınızdan -en azından tesettür bilinci sizde tam oluşana kadar- uzaklaşın. Sizin gibi tesettürlü arkadaşlar ile daha çok vakit geçirin. Allahu Teala yardımcınız olsun.73 Yorumla
Soran+1 yılDüşünceleriniz o kadar güzel ki tebessüm ederek okudum. Sonuna kadar haklısınız. Siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar iyi ki var
- +1 yıl
Allahu Teala razı olsun, başka sorularınız, sorunlarınız olursa size yardımcı olmaya hazırım.
En İyi Cevaplar
Bu hayatta bilgi ve zekadan daha büyük bir şey var mı. Bence toplumsal bakış açısından geliyor. İlgi çekmek herkesin hoşuna gider. Güzel görünmekte ama şöyle düşün ne kadar önemli. Bunu düşünen insanlarla yaşamak ne kadar önemli. Bence ne olduğunu ne için yaşaman gerektiğine karar vermelisin önce. Bu gizem orada saklı bence
35 Yorumla
Soran+1 yılDoğru yere değinmişsiniz. Elbette öyle ama hayatın pek de hoş olmayan gerçekleri var. Şöyle bir baktığında zaten herkes herkesleşmiş. Aynı giyim ve makyaj tarzları. Aynı olmayan diğer azınlık göze batıyor bu sefer. İnsan çok olanı değil çokun içindeki azı daha çok fark eder. Açılsam dişiliğim ön planda olacak, bu düşünce de benimle özdeşmiyor. Ben zaten kararsız biriyimdir, uçlarda yaşarım. Beni mahveden bu
- +1 yıl
Aslında kararsız değilsin nedeni kendini biliyorsun. En azından özdeşmeyeni biliyorsun. Bunu bazen bende çok yaşıyorum. İkilemler acabalar. o zamanlar bildiğim bir sey var savunamayacağım seyi yapma. Savunamadığın şey doğru değildir. Belki sınırlarını böyle koyup yaşayabilirsin.
Soran+1 yılçok doğru konuştunuz, teşekkürler
- +1 yıl
Yazıyı ne zaman yazdınız bilmiyorum ama bende aynı düşüncelerden geçiyorum. Az olan dikkat çeker sözünü bire bir düşündüm düşünüyorum da. Açılmak gibi bir düşüncem yok ama özgüvensizliğimi bende bu duruma bağlıyorum. Diğer insanlardan farklı giyindiğim ( ferace giyiyorum) için sanki daha dikkat çekiyor muşum gibi geliyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle düşün. Seni güzelliğin icin sevecek, yanında olacak insanlara gerçekten ihtiyacın var mı? Insanların açılınca sana yaklaşım tarzının değişeceğini düşünüyorsun. Ki doğru illaki farklılıklar oluyor. Ama makyajlı, bakımlıyken yanında olan insanlar senin güzelliğin için, bakımın icin yanında olan insanlar olacak. Bu halinle yanına gelmeyip açılınca gelen insanlar da aslında önyargılı insanlar olacak. Çünkü kapalıyken gelmeyip açılınca geliyorsa bu kafanın altında da bambaşka düşünceler vardır. Kafasında, yanına gelmeni engelleyen bir düşünce vardır. Her şekilde saygı duyuyorum neden bunu dusunuyorsun diye yargilayamam. Ama bence bu kısmını da düşün. Iyi düşün, tart. Hatta gerekirse icini rahatlatacaksa makyaj yapıp başını bağla. Sadece o begenilme arzusunu bastırmak adına... Gene de senin kararın. Sadece iyi düşün
23 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Egoist-Pati teşekküre gerek yok doğru noktala dokunmuşsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki neden özgüvenli olmalısın neden kendini teşhir etmelisin öncelikle o kısma kafa yormalıyız. şahsen yolda yürürken uzun kıyafetler giymiş makyaj yapmamış bir kapalı gördüğümde çok imreniyorum edebine ve doğal güzelliğine. boyananların hiçbirinde olmayacak bir coolluk katıyor. hiçbirinizin ne düşündüğü umrumda değil Allah'ın ne istediği umrumda coolluğu 😌 bana da nasip olur inşallah öylesi
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
Bende kapalıyım. Senin gibi bazen açık olursam çok daha güzel görünecekmişim gibi hissediyorum. Çoğu zaman açıkların giydiği şeylere özeniyorum. Kendimi daha iyi yansıtacakmışım gibi geliyor açık olsam görüntü olarak. Bunu her genç kız yaşıyordur. istwyerek kapansın ya da kapanmasın. çünkü fıtraten kadın güzel olmak etrafına ve kendine güzel görünmek istwr her zaman. Bunları düşünüyorum. Ama sonra diyorum ki bu geçici dünya hevesi için değer mi? zaten 60,70 yıllık bir ömrümüz var maksimum. sonsuz hayat için sonu olan anlık heves uğruna açılmak hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.. Hem Allahın rızası için kapanıyoruz herşeyden önce. Allah böyle emretmiş onun razı olduğu şekilde yaşamak çok daha önemli. onun rızası bizim önceliğimiz olmalı. nefis her daim insanı zorlar. önemli olan ihlas şuuruyla yaşamak.
68 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık yazın çok güzel
Soran+1 yılhaklısın. Ben zaten ahiretin bilincinde olduğum için bu düşünceler eyleme dönüşmüyor. Sadece içselleştirmekten korkuyorum.
burda bazı insanların yazdıkları -bunlardan biri sizsiniz- sanki duymak istediğim şeyleri bilipte söylüyor gibisiniz. Teşekkür ederim güzel düşüncelerin icin, sorunumu önemsediğin ve bu bilinçte olduğun için.- +1 yıl
Ne demek kardeşim. İnan bunları düşünüyor olman, istemen, heves etmen artık her neyse çok doğal. Kendini bunun için suçlama kötü hissetme. Zaten çok bilinçli biri olduğunuz çok belli yazdıklarınızdan. Nefis işte zaman zaman insan nefsiyle savaşıyor. Ama niçin kapandığının bilincinde olan bir insan için bunlar gelip geçici şeyler. Rabbim yar ve yardımcımız olsun :)
Soran+1 yıl👍👍👏💕💞❤️
Soran+1 yılAmin, cumlemizin. ☺️
- +1 yıl
60-70 yıl değil . Bu düşünce güzellik gidene kadar. Yanı 15-30 arası en fazla 15 sene
Soran+1 yıl@SaveTheDolphins 👍
+1 yılKendin dediğin gibi. 2 dünya arasındasın. Kendin karar vermelisin. Ahiret için kapalı dur veya bu dünya için açıl. Ama bence kapalı olarak da çok güzel elbiseler var bide kapalı olup bazı bayanlar kendi yüzünü makyaj la çok güzel yapabiliyor. Kendini çirkin görmek senin karakter meselen. Karakterini güçlendirirsen açık gördüğün kadın seni ilgilendirmez.
22 Yorumla
Soran+1 yılKapalı kadınlar makyaj yapıyor elbette ama kapalılıkla bağdaşmayan bir eylem bu. O yüzden yapmamayı yeğliyorum
- +1 yıl
Az makyaj yapsan nasıl olur? Aslında bir bayan kocası için kendisini güzelleştirirse İslam da sorun yok muş. Sende tek maskara kullan. Bence bu yeter. Çoğu kadınlar tamamen yüzünü boyuyor kendisini güzel zanneder ama gerçek te böyle değil.
+1 yılKadınlarda beğenilme arzusu fıtridir.. Fıtratları bunu iktiza eder..
Fakat, kime beğendirmek istediğin önemli burda..
Cenab-ı Hak, kadınlara ziynetlerini gizlemesini emretmiştir.. Bu ziynetlerinin olmadığı anlamına gelmez..
Nasıl bir eş istediğin önemli burda.. Dindar bir eş istiyorsan, onlar da tesettürlü eş ister.. Evlenince de evde, mahreminde süslü ve güzel ister..
Tavsiyem odur ki, süslenmek istiyorsan, evde yap.. Evlenince eşine de yaparsın ki hatta bu vazifen bile denilebilir..
Allah’ın emrine uyki sana mükafatını fazlasıyla versin..
#Vesselam20 YorumlaŞimdi canım kardeşim başı kapatmak kişinin kendi kensine vereceği bir karar ki sende bunu belirmişsin burada senin gibi bir çok arkadaşımız mutlaka vardır başkalarının ne yaptığından ziyade senin kendini öz kendini nasıl hissettiğin önemli ve kapanma kararını nasıl aldığınla ilgili paşı kapama kararı almak gerçekde çok zor alınan bir karardır hatta bazı gördüm kadın ya da kızlar öyle makyaj yapıyorki yaptıkları ike ters düşüyorlar zaten başı kapamanın uzun elbiseler giymenin sebebi ilgi çekmemek kıyafet konusuna gelirsek biraz az çeşidi olan ve firmaların... olamarından kaynaklı fiyatları çok yüksek olmasına rağmen çok güzel şeyler var bunları deneye bilirsin. Çok şey yazmak isterdim ancak beni anladığını düşünüyorum. Ama deeleşmek istersen ya da danışmak istersen bana yazabirsin kendine iyi bak takılma herşeye her kadın güzeldir.
10 Yorumla
+1 yılkapalıyım ve solcuyum. dış gorunusumden kaynaklı asırı sagcı olduğumu dusunen önyargılı çok insanın önyargısını yıktım. benı de kapalı olmak değil de bu bölücü ön yargılar üzüyor. dediğin gibi dış görünüş yargısı bizi bölücü yapıyor. ben kendim insanlara bunun böyle olmadığını göstermeye calısan bırıyım ama sen eger gercekten baş örtüşü ile mutlu değilsen sadece örtü değildir bu din bu sebeple mutlu olduğun sekılde gezmenı önerırım. ibadet dinin öncüsü tabi başörtüsü çok güzel ama bunu yaparken önemlı olan mutlu olman.
20 Yorumla
+1 yılBakımsız olmak Tesettürlü olmak veya olmamakla alakalı bir durum değildir. Bendr tesettürlüyüm Elhamdülillah. Bakım sadece makyaj ile olacak birşey değildir kremler, jeller, el bakımı, yüz bakımı bunlara dikkat edebilirsiniz. Kıyafetlerinizi güzel ve özenli seçebilirsiniz.. Dah bir çok şey yapabilir. Hem yüzünüzde güzel kalır. Ben makyaj yapmam yapan yakınlarım bir süre sonra bakkala bile makyajsız gidemezken ben düğüne bile gidebiliyorum. Çünkü kendimi seviyorum🥰
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. Merhaba 🌞 düşüncelerinde haklı olabilirsin bu işin diyer boyutu viçdan yapmak. tır. ama şunuda unutma olurmu bu hayatı dile değince hür ve rahat yaşayamadıktan sonra ne anlamı var , bu bunu söyliycek ailem engel olacak gibi sorunlar yaşaya bilirsin ama bence umrunda bile olmasın bu hayat senin ve sen istediğin gibi yaşamalısın kimseyide umursama derim. Ben bir sağlıkçıyım ve çevremde bildiğim kapalı kendi halinde çok insan var ve emin ol bir çoğu şuanda kendi rızasıyla tesedürden çıktı ve sorduğunda kendi karırım kimse umrumda deyil diyor ve İnan kendine olan özgüvenin bile değişiyor o yüzden bir karar aldıysan bunu kafanda soru işaretleri ti olarak bırakma biran önce hayata geçirmek istiyorsanda geçir ,, yazık daha çok gençsin ve önünde sadece senin istediğin bir hayatı ellerinden bırakıp gitmesine izin verme olurmu ,,) öncelikle iyi düşün
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılŞeytan hiç rahat durmuyor en büyük kanıtı en büyük örneği senin yaşadığın bu olay.
Şeytan nefsine hükmediyor belli bir kaç oyunlarla aklını çeliyor senin bu oyuna düşmen Allah'a olan sevginin saygının azlığından olacaktır. İman gücün yüksekse bu yazdıklarını zaten hiç büyütmeyip ben Allah için kapandım şurda yaşayacağın 60-70 yıl sonrasında sonsuz hayat beni bekler düşüncesi değil. Şeytan sana bu fani dünyayı sevdirmeye çalışıyor kanma! Gelme bu oyunlara isterse sen kapalısın diye kimse seninle konuşmasın sen Allah ile konuş ona ulaşmayı dile bak gör o zaman için nası mutluluk doluyor Dünya hayatının saadetini nası yaşıyorsun kimseye gerek kalmadığını sadece Allah' ın yettiğini onun yardımını nası hissediyorsun göreceksin.
Kuru kuru duayla olmaz Allah'a fedakarlık yap Dünya hayatından kesil Allah'a fedakarlık yap çünkü o bunu istiyor kulum bana dönmüşmü dönmemişmi.12 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru anlatmışsın gerçekten. Tebrik ederim.
- +1 yıl
@Esmeralda0_0 rica ederim sağolasın
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslüman kadın inci gibidir herkes ulaşamaz ona. acilip sacilmak kendini basitlestirmekten başka birşey değildir asıl sen kapalıyken daha değerlisin unutma ayrıca seninle kapalisin diye konuşmayacak vs kişiler zaten bırak konuşmasın kapalı bir kıza erkekde ona göre davranıyor emin ol açık kıza gösterdiği laubaliligi kapalı bir kıza göstermiyor
40 Yorumla
+1 yılKapalı olmak özgüvenini asla kırmamalı. Bu dünya için yaşamıyoruz. Bu dünyanın gelip geçiciliğine kanarsak halimiz nice olur düşünsene. Allah için yapılan herşeyin karşılığını en güzel şekilde alacağımızı unutma hiç. Hem kapalı olmak çok yakışıyordur eminim sadece şeytanın aldatmacası seni kandırıyor buna izin verme hiç ❤️
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen yanımda bir tesettürlü hanım istiyorum. Ama tesettürü hakkıyla taşıyan birini. Sizi düşünsem mesela asla olamaz böyle biri. Neden hakkıyla taşıyan? Çünkü tesettürü hakkıyla taşıyan biri kesinlikle bilir ki örtünmek iffetten ve hâyadandır ve kesinlikle hanım; kapanınca değerlidir, güzeldir... Bunun idrakı mühimdir.
Umarım doğru yolda olduğunuu anlarsınız.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de 6 senedir kapalıyım
Üniversiteden sonra çok düşündüm açılmayı. Bence bizi böyle yapan insanların ön yargıları. Tv dizilerinde bile kapalılar hep temizlikçi ya da kocasından şiddet gören ezik kadın rolünde...
Kapalıları senelerce üni kapılarından sokmadıkları için ne zihinler kayboldu gitti bazısı açıldı bazısı okumaktan vazgeçti
Bize düşen aksini ispatlamak , üzerimize düşeni yapmak
Güzellik dediğin bir 15 sene daha seninle sonra gidiyor yavaş yavaş...
Açıldıktan sonra ya pişman olursan bir de o var. Belki tek sorun karakterindedir, yaşadıklarındadır
Dış görünüş değil de...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakıyorum da millet ne kadar düşğncesizce yorunlar yapıyo. Sen boşver milleti. Ben de kapalıyım. Etrafıma baktığım da kızların güzelliklerini kadınlıklarını ön plana çıkardıklarını gördükçe onlar gözümde daha da küçülüyo. Çünkü bir kadın önce karakteriyle zekasıyla ön plana çıkmalı düşüncesindeyim. Kii kadınlıklarını kullanarak ön plana çıkanlar elbette ki erkeklerşn daha çok dikkatini çekiyo ama erkekler de onları ciddiye almıyo. Dürtüleri onlara yönlendiriyo sadece.
Kısacask bence sen bu şekilde devam et makyajsızlık seni çok rahatsız ediyorsa çok dikkat çekmeyecek şekilde hafif makyaj yapabilirsin. bir göz kalemi bir rimel vs. Hafif bir renk bazıları çok abartıyo o makyaj yakışmıyo mesela türbana21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKıyafet konusuma gelince bence hiç öyle düşünme artık kapalıların kıyafetleri de çok güzel çok şık vücut hatlarınu belli etmeyecek şekilde giyindiğin sürece kendine yakışanı giy.
+1 yılBiz bir karincayi uzaktan izleriz Onun her hareketini nereye gittiğini nasıl gittiğini ne taşıdığını.. Karıncanın ise bizim varligimizdan haberi bile olmaz. Seni saniye saniye izleyen biri var. İmtihan zor olduğu için imtihandir Zor olmasa keyif alirdin Açıldıktan 10 dk sonra öldüğünü ve bir meleğin sana bakarak kaybettin dediğini düşün
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Benim tanidigim butun kapalilar açiklardan daha ozguvenli ve daha havali hatta kendini begenmiş tipler. Kapaliligi bir imaj olarak goruyorlar ve erkeklerde onlari bu kiz namusludur bunla evlenilir olarak gorup egolarini tavan yaptiriyorlar. Ama şunu bilki makyajla guzellik onemli degil onemli olan dogal olmak sade olmak ben şahsim adina dogalligi begeniyorum makyaj sevmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıldığında yabancı gözlerin esiri olursun asıl, bakacak süzecek çok şey bulurlar bunu engelleyebilir misin tabiki hayır herkes için demiyorum ama yaşlı yaşlı adamların bile nerelere baktığına şahit oldum, o yüzden asıl özgürlük hangisi iyi düşün derim.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksileyen baktırmayı seviyor anlaşıldı 😂😂
Şeytanın vesvesesi. Bizim burada dolu kız yurdu var geceleri alemler alemler... Ama bende kendimi içeride tutuyorum. Sen açılırsan ben ortamlara karışırsam cenneti kimler dolduracak?
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 366 cevap paylaştı. 1000 yıldır tartisiliyo türban İslam alimleri de sistemden kaynaklı açık konuşamıyor benim açığa da kapa liya da saygım var... size gelince ben turbanlilari daha çekici buluyorum gizemli geliyolar bana ayrı bı şehvet hissediyorum onun için nasıl giyinir sen giyin kendine yakissin
00 Yorumla
+1 yılCanım eğer bu durumdan hoşnut değilsen açılmayı dene derim. Eğer ki başötürümü çıkarmam diyorsan ki rn doğal hakkın o zaman hafif makyaj yapmanı öneririm. Günümüzde de çok abartı makyaj yapan tesettürlü bloggerler var. Senin yapacağın hafif bir makyja kimsenin dikkatini çekmez. Kıyafet olarak da geyet şık kendini rahat hissedebilecegin şeylee bulabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle sunu soyliyim eskien turbanli olup sonradan acilan biri olarak, etrafina daha cok insan toplanmiyor ya da çevrenin seni daha fazla begendigi olmuyor. Ama ozguvenli hissediyorsun o ayri.. soru isaretlerin ikilemlerin kalkiyor ortadan. Sonradan acilmak cok cesaret isteyen bisey yakin cevrenin bakislari, hakkinda ne dusunduklerini ister istemez merak ediyorsun eger bunlara karsi koyabileceksen cikar sonucta isteksiz takiyorsun. Ama tabiki bir musluman olarak takman en uygunu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılManevi olarak güçleneceğin ibadetlere yönelmende fayda olabilir.. Benim anladğm şey nefsinle mücadele içersindesin çok net bir şekilde anlatmşsn nasıl tesettüre büründün ve seni açılmaya iten şeyin dünyevi sebebler olduğunu, bundan dolayı bugün zor olanı tercih edip ahirette karşılığı olanı tercih etmni tavsiye ederim.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. o kadar güzel anlatmışsın ki.
o savaşı tek başına vermen yanlış. destek olan olmalı cevrende.
ve o acık makyajlılara, iddialı giyinenlere değer verilmiyor, et parcası olarak görülüyor. ne mutlu sana.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü giymekle huzuzrsuz oluyorsan o zaman huzurlu olacağın bir şekilde giyinmelisin, ayrıca makyajla güzelleşmek yerine sade ve doğal olmak bence daha güzel. Ayrıca makyajla güzelleşenmeye çalışanlar ilk başta kendilerini kandırıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılEvet kendin söyledin. Güzellik algısı medyanın çevrenin verdiği algı. Bak bu bile kapanmaya bir sebep, kızlar bunu yaşamasın diye. Sonra yarış başlıyor kızlar arasında. En çok acılan en çok makyaj yapan. Ve böylece erkeklerin ağına takılıyo. Sonrası fuhuş. Bilinclisin kendini basit bir duygu yüzünden kaybetme. Iltihabi kaybetme. Nefsine yenilme
01 Yorumla- +1 yıl
Acıkırsan seni gören her erkeğin günahına girersin. Bunun affı yok hakka giriyorsun Allah bile affetmez ben de günahıma göreni affetmem. Bol bol taciz eden bakış ve günah kazanirsin
kapanmak dinle tek başına ilgili değildir, bence açık olmanız daha hoş olur, ayrıca açık olsanız da ibadetiniizi niye yaparısnız, bu siizin kararınız , kimse Allah la kul arasına giremez,
00 Yorumla
+1 yılSen yine sensin , başını örtmek , uzun elbiseler giymek , ya da makyaj yapmamak karakterini değiştirmedi. Görünüşünü değiştirdi. Sen hala aynı sensin.
00 Yorumla
+1 yılBence bak farkındaysan bu açılma düşüncesi şeytanın bir oyunu lütfen açılma
31 YorumlaKendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamalısın. Kapanmanın veya açık olmanın kime ne zararı ya da yararı var anlamıyorum.
10 Yorumlabende kapalıyım ama öz güvenim tavan açik kapalı farketmezki karakter önemli
30 Yorumla
+1 yılKapalı olmaya bakışın yanlış da o yüzdendir. Kapalı olan kişi herşeyden muaf olacak diye bişey yok ancak toplumda, yanlış bir algı var islam adına
10 YorumlaKötü birsey yok buna hazır değilken biseyleri yasamamısken kapanmayı tercih etmiş olabilirsin. Yine açılabilirsin eleştirilere bakma. Herşey allah ile senin aranda gerisi boş
00 YorumlaGüzelsen eğer kapalı da olsan açık da her türlü kısmetin çıkar. Ama çirkinsen oranı buranı da açsan nafile
00 Yorumla
+1 yılKardeşim bosver be seni cok iyi anliyorum da valla bak bosver
10 Yorumla
+1 yılO kadar güzel yazmışsın ki valla köşe yazısı gibi olmuş bence bu tamamen pisikoloji bişey nefsi ve şeytani bir dürtü bazı kapalı kızlar açık kılzlardan daha güzel ve alımlı öz güvensiz olmanı gerektirecek hiç bir durum yok olmamalı bence
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Açılıp açılmamak senin kararın, kişi kendinden sorumludur. Ne kapalılar gördüm açıklardan beter.. Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle ol.
10 Yorumlabence kapalı kalman doğru olan dinimiz bunu gerektiriyor biliyorsun.
00 YorumlaTamamen senın secimin ayrıca dunya guzellıklerin bana kalırsa ahiretine degişme 👍
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kendini rahat hissedeceğin şekilde yaşa hayatını. Bir süre daha savaşırsın kendinle. İyice düşün. Gerçekten ihtiyacın olanı düşün.
00 Yorumla
+1 yılKapanarak en büyük hatayı zaten yapmışsın.. açılmak gibi bir lüksün varsa hiç durma.
00 Yorumla
+1 yılKonuşmaya dertleşmeye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yıliletişimin yüzde onunu dış görünüş etkiler
yüzde on büyük bir oran mı? bence değil..
ayrıca büyükşehirde kapalı olmak zor olmalı00 Yorumla
+1 yılDüşüncen yanlış. Kapalısın diye çirkin veya bakımsız olacaksın diye bir şey yok. Açıklarda da var özgüvensizlik
Boş yere takıntı yapıyorsun00 Yorumla
+1 yılAksine kapalı olman daha hoş , özgüvenini yitirme sakın. Kapalı kızları özellikle çok seviyorum ☘️☘️♥️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsende makyaj yapabilirsin hafif. Önemli olan senin rahat olman özgüvenli olman
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yıliçinden ne geliyorsa onu yap ne yapacaksın ki başka.
00 Yorumla Bende kapanmayı düşünüyorum ama senin gibi düşünürüm bende 😒
09 Yorumla- +1 yıl
kapansan eline ne gececek
- +1 yıl
yalniz müslüman olan senmisin acik olanlar gavurmu dinsiz mi
- +1 yıl
ama simdiye kadar ne yapyiordun
- +1 yıl
merak ettim seni tac yasindasin
- +1 yıl
Sen bakma kimseye bak şimdi bir erkek olarak söylüyorum ki ben herşeyden önce karaktere bakarım ve bu kişi ayrıca kapaliysa asla kaçırmam evlenirdim. Bence sen kalbini dinle kimseye bakma açık olup ama edepli karakterli isen
rahat ol ama eğer gerçekten ahiretten korkuyorsan kapan bence. Kapalı kadınlar daha daha cana yakın geliyor özgüvenin yerinde olsun. O baş örtünün sana değer katacağının bilincinde ol...
+1 yılMillet ne gunahlar isliyor böyle mutsuz olacağına seni mutlu edecek şeyi yap bir daha gelmeyeceksin bu dunyaya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek kapanan sen değilsin ki kanka öyle düşünerek hareket et rahat ve özgür olursun
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe alaka makyaj yapmamak hatta kapalılar açıklardan daha ağır makyaj bile yapıyor sende yap nasıl isyosan ister sade ister dikkat çekecek kadar ağır bir makyaj yap
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzgüven makyajla değil karakterle alakalı. Kapanmalısın.
30 Yorumla
+1 yılSizi beğenen seven
Sevsin beğensin
Boşverin gayrısını00 YorumlaBir zaman sonra kapalı olmaya alisirsin diye düşünüyorum
00 YorumlaBence Kapalı olman bişey değiştirmiyor sanki kapalı olanlar makyaj yapamıyor mu?
00 YorumlaYerinde olsam acaba ben ne yapardım, durumun zor kardeşim
00 YorumlaKapalı ikende çok güzel makyaj yapabilirsin bakımlı ola bilirsin
00 Yorumla
+1 yılGercekten guzel anlatmissin. Bence asil ozguven bu karari vermen. O yuzden sikma canini.
00 Yorumla
+1 yıliçinden geleni yapmalısın bence ve bu senin kararın kimseye bakma derim :)
01 Yorumla- +1 yıl
Allah ın emrini değil içinden geleni mi
Emin ol kapalı ya da açıklık değil kalp güzelliğiönemli
00 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır açılma bence
30 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır açılma bence
10 Yorumla
+1 yılİkilemde kalmışsın, Allah yardımcın olsun...
10 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat