Utangaç, çekingen ve içine kapanık biri olmattan bıktım, bir yolu yok mu bu durumdan kurtulmanın?

Ben çok içine kapanık bir insanım özellikle yabancılara karşı. doğal olarak kendi evimizde öyle değilim ama yabancılara misafirlere yani herkese karşı böyleyim onlarla konuşmaktan onlarla eğlenmekten onlarla tanışmaktan çekiniyorum.en sevdiğim insanları bile tanıma aşamasında ürkek gibi onlardan kaçmış onlarla hiç konuşmamışım ama zamanla onlara alışmış ürkekliğim geçmş anca tanışmıştım.Bunun sebebini az çok biliyorum malum hayat çok acımasız çocukluğumda binbir türlü nedenlerden dolayı ailemde çok geçimsizlik vardı ve tabikide anne babam ve abilerim arasında kavga gürültü kıyamet kopardı kısacası bende çocuk olduğum için çok etkilenir bir yerlere saklanır kavganın bitmesi için dua ederdim böyle böyle içime kapandım.Ben artık çekingen ve içime kapanık biri olmaktan bıktım bir yolu yokmu bu durumdan kurtulmanın? bence artık çocukça geliyor bunlar,benim suçum değil tabi ama yinede kurtulmak istiyorum bu durumdan! cevaplarınız benim için çok önemli
Utangaç, çekingen ve içine kapanık biri olmattan bıktım, bir yolu yok mu bu durumdan kurtulmanın?