merhaba 25 yaşındayım staj tecrübem harç uzun soluklu bir iş hayatı sürecim olmadı. daha önce birkaç kez işe girdim fakat birkaç gün çalışıp çıktım. aslında istekli ve azimli biriyim. ama kendime hiç inancım yok. uzun zamandır rahatlığa alıştığım için sabah erken kalkmak bile zor gelir, işi sevemem, belki insanlarla anlaşamam, ya başarısız olursam, ya kendimi yetersiz hissedersem deyip heyecanla ve büyük bir istekle başvurduğum yerlerden olumlu yanıtlar gelince böyle soru işaretlerim yüzünden anksiyete atakları geçiriyorum resmen. aslında çok konuşkan ve girişken biriyim. iş görüşmelerinden hep olumlu dönüşler alıyorum. iletişim gücüm çok kuvvetli. uygun olmadığım departmanlar olsa bile mutlaka başka bir yere almak için uğraşıyorlar. iş ciddiye binince ben tabi ortadan kayboluyorum.. nedir bunun sebebi acaba ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kendini iyi tanımışsın, zora girmen lazım. Paraya ihtiyacın olursa tüm sorununu yenersin. Yoksa sabah kalkıp işe gidip akşama kadar çalışmayı kim seviyor ki?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
u +1 yılMerhaba, insan o konfor alanından çıkmak istemeyebiliyor yanin alıştığı bir düzeni olunca dışarı çıkınca ve dışarı çıktığı vakit de kendini bilinmezliklerin içinde bulacağı için kendini işe veya ortama adapte etme konusunda sıkıntı yaşayabilir. Ama şöyle düşünün yani otur otur veya rutini sürdür nereye kadar? Ben mesela yaklaşık 2 yıldır öyleyim. Üniversite bitti biteli çok boşlukta hissediyorum kendimi. İlk zamanlar çok güzeldi ama sonradan insan kendini işe yaramaz hissedebiliyor. Sanki bitkisel hayatta gibi oluyorsunuz. O yüzden para kazanmayı da geçin, sürekli gidip geldiğiniz ve konuşabileceğiniz farklı insanlar olmalı çevrenizde. İşi bile sırf bu yüzden yapın yani maddi kenarını bir kenara bırakıp manevi kenarından keyif almak için ve sevebileceğiniz bir işi yaparsanız o zaman bu sorunu da yenme konusunda ciddi bir adım atmış olursunuz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
02 Yorumla
Soran+1 yılçoook teşekkür ederim💙💙💙
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılButün yorumları unut, tek sebebi özgüven. Bunun rahatliğa alismak ile alakasi yok, 25 sene cok zengin bir ailenin erkek cocuguydum hayatimda hiç calismadim ustu acik arabam ile heryeri gezip duruyordum. Babam saglik nedenlerinden dolayi iflas etti ve rahmetli oldu mekani cennet olsun. 25 yasimda hayatimda ilkdefa calistim yeni evliydim daha birkac aylik okadar zenginlikden birden yurtici kargoda soforluge basladim 2 sene cesitli islerde calistim sonucta ilkdefa calisiyorum ve hangi isin uygun oldugunu ariyorum kendime. En son bir is buldum gemiciyim 2 senedir denizdeyim Şu an usta gemici oldum ve hedefim kaptanlik. Ama mutlaka bir hedefin olsun, ozguvenin yerlerde olmasin herseyden once insansin ve kadinsın. Dik dur hedef koy ve başar.
12 Yorumla
Soran+1 yılçok çok teşekkür ederim. güç verdiniz🙏🏼
- +1 yıl
Estafurullah gucu ben degil Allah verir, sen farkedememissin sadece. Vesile olduysam ne mitlu bana
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10Cevap
işe başlamadan korkuyorsun bir başla gör zora gelemiyeceksen yine bırak ama bir dene yani
00 YorumlaBende hep işsizim gençliğim hep işsiz geçti bir sürü de işe başvurdum ama alınmadım
00 Yorumla
+1 yılBankadan kredi çek, bak o zaman mecbur çalışıyor musun çalışmıyor musun onu ödemek için :D :D
00 Yorumla
+1 yılAynı durum bende de var ve bunun yüzünden çalışmıyorum evdeyim. Evde olunca kendimi daha guvende hissediyorum. Diger turlu hersey beni kaygilandiriyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılbunu çözmek için bir şeyler yapmıyor musunuz
- +1 yıl
Elbetteki yapmaya çalışıyorum. Ama cok fazla ileri gidebiliyorum diyemem
Anksiyete genelde böyledir zaten sorununun üzerine gitmen gerek yoksa yenemezsin. Kafandaki kurguyu düşünmemeye çalış. Ve çalışmaya başladığında böyle olmadığını görüceksin.
00 Yorumla
+1 yılıhtıyaclarını kendın karşılamayı dene duzelır hersey
02 Yorumla
Soran+1 yılevet haklısınız ama bunun için öncelikle iş hayatına atılmam gerek. işi sevmezsem korkusuyla da başlayamıyorum bir türlü.. sevmek için uğraşmak yerine bilakis kaçış yolları arıyorum 🤦🏻♀️
- +1 yıl
ıyı tamamda sen hala başkasının sırtından gecınıyorsun bu şekılde tembellıkten kurtulamazsın kı
4 ayNedir son durumun
00 Yorumlaİstek olacak istekdic hiç bir şey olmuyor
00 Yorumla
+1 yılMecbur yapmak zorundasın öyle düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBir yerden başlamalısın
00 Yorumla
+1 yılBunun sebebi ortada bu sorunu aşmanda gayet kolay
01 Yorumla
Soran+1 yılneymiş
+1 yılMeslek nedir
04 Yorumla
Soran+1 yılturizmciyim ama her sektörde yaşıyorum bunu meslekle alakası yok
- +1 yıl
Anladım. Doğruyu söylemek gerekirse sağlam bir mesleğin yok. Problem de buradan kaynaklı. Belirli alanda uzmanlaşanlar çalıştığı kurum kuruluş için vazgeçilmezler arasında olabilir. Siz de kendinize en yakın kulvar neyse o alanda profesyonel egitimleri sertifikaları arttırın ve o alanın hiç değilse yıldız adaylarından biri olmaya çalışın. Esnaf kültüründe bir çalışan gibi daldan dala konmayın.
Soran+1 yılteşekkür ederim🙏🏼
- +1 yıl
Önemli değil. Aşçılık gibi farklı yetenekleriniz varsa onun üzerine de uzmanlaşabilirsiniz. Kimisi mesela dalma hobisi oldukça varken dalma eğitim kursuna dönüştü.
+1 yılAt kendini diskolara madem
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım