Ben sizden küçüğüm , benimde hayalim şehir dışında okumak ve ailem okulumu şehir içinde istiyor ben dışarıda ama. Sizde kendimi gördüm, bazen düşününce bile sanki kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Benimkiler biraz daha zorlama ama daha keskinler. Tekrar düşündüm de İleride sizin yaşadığınızı yaşamak istemem eğer ailenizin yanında kalmayı kabul ederseniz o hayatı yani. Benim gibi kızlara da örnek olmak için bir adım atın umutlanalım. Aileniz duygusal bakıyor siz mantıklı bakın. Ben çok korkuyorum beni durdururlar gitme şansım varken göndermezler diye.
Aileyle kalmayı memleketten farklı bi yere gitseydim en az 1,5-2katı maaşım olurdu hep kendi seviyemde insanlarla olurdum şimdi saçma sapan bir çevrem var memleketinde kalmayan arkadaşlarıma gıptayla bakıyorum dengim olmayan insanlarla muhattap olmak durumunda kalıyorum bunu kibir anlama kendi eğitim seviyemde gördümde insan yok etrafımda 27yaşındayım nişan attıcam ama zamanında gitseydim memlekete kalmasaydım hayatım farklı olabilirdi nereden başlarsan öyle gider kendine yazık etme
Şimdi de pişmanlar evet senin hayatını biz mahvettik diyorlar yurt dışına bile gidebilirsin artık diyorlar benim parmağımda yüzük kafayı yicem kendi hayatımı yaktığımamı yanayım karşındakinin hayatını yaktığımamı
İyi yapmışsın ben yaptım o kadar pişmanım ki toplum baskısından nişanlandım annesiyle yapamadım şimdi askerde gelsin bitiricem iş arkadaşımdı belki de dünyanın en iyi insanı ama annesi ile kültür çatışması yaşadım herkes dengin değil dedi ama memlekette olmasam kendi görgümde insanlarla olsaydım belki bu şekilde olmayacaktı bitse bile el dengin değildi lafı etmeyecekti şimdi onun canını yakıcam benimki de çok yandı ailem de bin pişman en iyisi kafanın dikine gitmek
Hiç canını sıkma nerede başlarsan orada gider en azından gittim denedim dersin baba evin sana hep açık yolun açık olsun seni tanımam etmem ama ben yaşadım herkes pişman lütfen sen de pişman olma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
İş sende bitiyor tamamen. Hayat senin hayatın o yüzden kimseyi alâkadar etmez
Onlar senin gerçekten ailen ise mutluluğunu isterler değil mı?
Gitmelisin bence. Bir şekilde ikna etmeye bak
İkna etmene gerek yok çek git pişman olursun.
Hâlâ durumlar aynı mı çözemedin. mi
Giderseniz Kendinizi Boşlukta hissedebilirsini
Ailen kaderini yazmamalı bence ikna et ve git
Topla tası tarağı bas git düşünme bile senin için güzel olacaksa kimsenin fikri umrunda olmasın
Hayatla tanismak icin yuvadan ucmalisin bence
İş imkanın varsa şehrinde kalman mantıklı
Bence git pisman olmazsinn dene en azindan
Aileni ikna etmene gerek yok. Senin hayatın.
Türkiye’de durma bence Türkiye’nin durumu belli
Git mutlaka. Yoksa ileride hic şansın kalmaz
Sevindim isin mutlu sonla birmesine
Is teklifi güvenilirmi güvenilirse git derim
Ailen istemiyorsa onları ikna etmen çok zor
Ailene acıdım kendilerini düşünüyorlar
Geleceğim için gitmem lazım deyin
Mesleğiniz ne merak ettim
Aşçıyım
Ben sizden küçüğüm , benimde hayalim şehir dışında okumak ve ailem okulumu şehir içinde istiyor ben dışarıda ama. Sizde kendimi gördüm, bazen düşününce bile sanki kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Benimkiler biraz daha zorlama ama daha keskinler. Tekrar düşündüm de İleride sizin yaşadığınızı yaşamak istemem eğer ailenizin yanında kalmayı kabul ederseniz o hayatı yani. Benim gibi kızlara da örnek olmak için bir adım atın umutlanalım. Aileniz duygusal bakıyor siz mantıklı bakın. Ben çok korkuyorum beni durdururlar gitme şansım varken göndermezler diye.
Yaşın kaç ki neden böyle yapıyorlar?
22 yaşındayım
Bence değerlendir kesinlikle hayat şartları zor ailene de bakarsın mis gibi ohhh kendine ait evin olur
Bugüne kadar kazandığım paraları da her zaman ailemle paylaştım zaten. Ama niye böyle engel oluyorlar anlamıyorum
Senden ayrılmak istemiyor olabilirler sana alıştıkları için.
Geçen yaz da gitmiştim 3 aylığına
Ben yaptım o hatayı sen yapma
Ne hatası
Aileyle kalmayı memleketten farklı bi yere gitseydim en az 1,5-2katı maaşım olurdu hep kendi seviyemde insanlarla olurdum şimdi saçma sapan bir çevrem var memleketinde kalmayan arkadaşlarıma gıptayla bakıyorum dengim olmayan insanlarla muhattap olmak durumunda kalıyorum bunu kibir anlama kendi eğitim seviyemde gördümde insan yok etrafımda 27yaşındayım nişan attıcam ama zamanında gitseydim memlekete kalmasaydım hayatım farklı olabilirdi nereden başlarsan öyle gider kendine yazık etme
Resmen benzer şeyler yaşamışız. Yarın arayıp iş teklifini kabul edeceğim.
Şimdi de pişmanlar evet senin hayatını biz mahvettik diyorlar yurt dışına bile gidebilirsin artık diyorlar benim parmağımda yüzük kafayı yicem kendi hayatımı yaktığımamı yanayım karşındakinin hayatını yaktığımamı
Git dışarı hiç düşünme yapamadın mı geri dönersin baba evin değil mi mecbur kabul edecekler atamazlar seni hiç kafanda soru işareti olmasın
Bende az daha nisanlanacaktim hemde sırf kendimi kurtarayım diye. Hem kendimi hem onu yakacaktim. O yüzden vazgeçtim.
İyi yapmışsın ben yaptım o kadar pişmanım ki toplum baskısından nişanlandım annesiyle yapamadım şimdi askerde gelsin bitiricem iş arkadaşımdı belki de dünyanın en iyi insanı ama annesi ile kültür çatışması yaşadım herkes dengin değil dedi ama memlekette olmasam kendi görgümde insanlarla olsaydım belki bu şekilde olmayacaktı bitse bile el dengin değildi lafı etmeyecekti şimdi onun canını yakıcam benimki de çok yandı ailem de bin pişman en iyisi kafanın dikine gitmek
Gerçekten öyle çünkü o kadar konuşuyorum ediyorum anlamıyorlar
Hiç canını sıkma nerede başlarsan orada gider en azından gittim denedim dersin baba evin sana hep açık yolun açık olsun seni tanımam etmem ama ben yaşadım herkes pişman lütfen sen de pişman olma
Teşekkür ederim umarım her şey yolunda gider
Kendi işin ne?
İş ne iş bi onu söyle Allah aşkına ya
Aşçıyım
Normalde nerde yasiyosun peki
Konya
Hmm peki Merak ettim maaş olarak ne veriyolar?
Kendi işini yap
Evet ama izin vermiyorlar
Asgari ücret için ise nefesini tüketme
Ailenle konuşmalısın, kariyer önemli:)
Aileni al İzmir'e yerleş
şansını dene bence, gitmeni öneririm
İyi gel İzmir’e güzel yer İzmir
Bu resimdeki kadın kimdi
Oturup Uygun bir dille anlatabilirsin
Bence iyiyse git habgi sehir
Bebe misin?
Kara venm kararım diyip çok bnce
ikna etmeye çalış aileni
Ailene bakma git sen
Aileni dinleme git
Dinleme onları ve teklifi kabul et
Rest çekin.
Ah Türk aileleri.
Aile ne yap ne et ikna et çabuk
Onlarca kalınca maaş verecekler mi sanki
Kaç git
Kaç yaşındasın
22 yaşındayım
Yatılı olduğu içindir
Evet ama benim kendimi geliştirmem lazım
otur oturduğun yerde ağlayarak döncen sonra
Durumu güzelce anlatıp ikna edebilirsin. :)
Kendini düşün
Meslegin?
Aşçıyım
Hayat sana guzel git hayatinj yasa İzmir'de
Ama ızin vermiyor ailem
Nerdensinki
Konya
Git.
Aile sözü dinle
gitmelisin.
Valizini al git aşko
Bilmem