+1 yılmesleğin ne tam olarak bilmiyorum ama mesleğin gereği kariyerinde sağlam ve profesyonel biri olmanı sağlayacaksa git derim ama bunu azda olsa ailenden rıza alarak gitmeni tavsiye ederim onların hislerini kalbini kırmamış olursun şunu unutma iş hiçbir zaman bitmez ama ailesizde olmaz bazıları onlara ne demiş evet onların hisleri çok önemli sonuç o onun evlatları onun canına bir şey gelse herkesten çok onların canı yanar bak benim ablam bundan 9 ay önce kalp krizinden vefat etti 42 yaşında arkasında 13 yaşında evladını bırakarak sözüm şu ailenin kalbini kırarak gidersen onları kırmış olursun ve şunu unutma işinde başarılı olamazsan döneceğin yer yine ailenin yanı olacak bir atasözü vardır Tilkinin Dönüp Dolaşıp Geleceği Yer Kürkçü Dükkanıdır bunu asla unutma aile garson ol markette çalış demesine gelince yanlış bir düşünce sonuçta okumuş etmişsin bir meslek edinmişsin elbette o meslekte çalışmak senin hakkın anne ve babana de o zaman baba anne biriniz benim yanıma gelin canınız sıkılınca gider gelir hem de gözününüz arkada kalmaz de emin ol kabul edeceklerdir baban bir yerde çalışmıyor emekli biri ise keza annende
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ölünceye kadar Ailen ile yaşayacak değilsin er ya da geç o evden uçacaksın mesleğin nedir bilmiyorum ama aile ile koca bir ömür yaşamayı Doğru bulmuyorum İnsan kendi ayakları üzerinde hayata tutunmayı bilmeli o yüzden evden ayrılıp; iş teklifi aldığın yerlerden en cazip olanı tercih et derim Ama bunu yaparken lütfen ama lütfen aileni de kırıp dökme
15 Yorumla
Soran+1 yılAşçıyım
Soran+1 yılVar tabii ki
+1 yılKesinlikle şehir dışına çıkmanı ve ayrı yaşamanı öneririm. Ailen de ailesinden ayrılıp yeni bir aile oldu. Bu aile bağları güzel gözükse de çocuk açısından kendini gerçekleştirememe olarak geri dönüyor.
Belli bir zaman sonra sizin de her yetişkin gibi o evde istekleriniz olacak ama aile hayır diyecek çatışma çıkacak. Gitseydin, evlenseydin gibi sözler duymak yerine en baştan iş teklifiniz ve şartları güzelse, kendinize güveniyorsanız iş teklifini kabul etmen çok mantıklı olacaktır.
Kendine ve çocuklarına yatırım yaptırmak istiyor ve hatta ailene de destek olmak istiyorsan kendi başına ilerle. Aileye bağlı kalma çocuk gibi olmanı beklerler.191 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🤍
+1 yılBak türk insanı aileye bağlıdır çoğu kişi sana benim verdiğim fikri vermez burada ama doğru olan bu. Aile, arkadaş, sevgili herkes gider, onlar gittiğinde tek başınasın işini yapmak istediğin için böyle saçma sapan konuşan aile en ufak hatanda sana karşı tavır alır peki onların yaptığı hata değil mi? Senin diyeceğin şey anne baba ben reşit, olgun biriyim okudum, çabaladım bir iş sahibi oldum. ben işimi yapmaya, emeklerimin karşılığını almaya gidiyorum ya gurur duyarsınız ya da karşı çıkarsınız bu sizin bileceğiniz iş.
104 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel söyledin ama işte kimseyi üzmek de istemiyorum
- +1 yıl
Kendin üzüleceksin o zaman aşkm
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
Çok güzel bir yorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılSende kendimi gördüm. Benim ailemde asla onlarsız bir hayat yaşamamı istemiyorlar. (evlilik dışında) Benim en büyük hayallerimden biri ayrı eve çıkmak ama asla bunu izin vermiyorlar. Mesela ben diyelim ki ileride CEO falan oldum ama yine de ayrı eve çıkmama izin vermezler ya da senin gibi bana da şehir dışından böyle bir iş teklifi gelse bizimkilerde aynı şekilde gitmeme karşı çıkarlar ve yollamazlardı. Ha karşı gelip gidersem de adım o*r*spuya çıkar. Ve bir daha asla hayatımın sonuna kadar da yüzlerini göremem.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne yani şimdi ailene karşı gelip gittin diye kimse seni azarlayıp dövmedi mi? Çok ilginç aynısını ben yapsam bir ton azar işitir belki üstüne dayak bile yiyebilirim. Ve bu azarı da sadece ailemden değil tüm akrabalarımdan işitirim. O yüzden ben senin gibi böyle bir şeye kalkışamazdım.
Soran+1 yılVallahi bende hep böyle olacağını düşünüyordum. Ama tam tersi o kadar korktular ki artık daha ılımlı davranıyorlar bana
+1 yılBence ikna etmek zorunda değilsin onlara hayatını kurabilmek için burada kalmaman gerektiğini söyle. Tabi bunu söylemeden önce de onlarsız şehir dışında yaşayıp yaşayamayacağını tart. Ekonomi planını çok iyi yap. Çünkü bir şekilde gidip yaşayamazsan bu sefer geri döndüğünde seni bir çok konuda kısıtlarlar.
20 Yorumla
s +1 yılşu an tam olarak bu durumdayım. Güzel sayılabilecek bir iş teklifi aldım, başka şehirde, ailem aynı şekilde başta dedi ki boşuna kira ödeme yanımızda ol gerekirse markete falan gir maaşın sana kalsın.. ama hem teklif çok güzeldi hem de artık aileden ayrı yaşamam gerektiğini düşündüğüm için cidden direttim ve sonunda kabul ettirdim. Kısa bir süre sonra başka yere yerleşiyorum... tüm aileler aynı değil farkındayım ama diretebileceğin kadar diret...
24 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏 Güçlü ve özgür kadınlardan görmek istediğimiz davranışlar
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim çok şükür işe başladım evimi tuttum😅
- +1 yıl
Ailesinden ayrılıp bağımsızlık ilan eden kadınlara ayrı bir saygım var, "baba evinden koca evine" klişesine mahkum olmadıkları için. Umarım yeni düzeninde mutlu olursun.
- +1 yıl
şu an için oldukça memnunum, kedimi sahiplenince daha da iyi olacak 😅 çok teşekkür ederim 🌸
+1 yılSiz bu işin bölümünü okuduysanız, kimse size onun yerine garsonluk yapmanızı söyleyemez bence. Garsonluk yapacaktın madem niye okudun yıllarca?
İzmir güzel şehir. Ben olsam ben de yeni bir maceraya, yeni bir deneyime atılmak isterdim. Aileniz yapa yalnız kalmayacaksa, gitmemeniz için bir sebep göremiyorum. Durumları varsa, onlar oraya gelsin. Ama genç birine, hele ki iş teklifi almışken, gitme demek, olmaz.21 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklı bir yorum ki...
Gizli Üye(25-29)+1 yılYerinde olsam ailemi dinlemem
Bende radyo tv programcılıgı mezunuyum iş teklifi gelse giderim
Aşçıymışsın işinde yükselme ihtimalin var yani tecrübe kazanırsın en azından tecrübe kazana kazana yükselirsin bu meslekte hem kendini geliştirirsin farklı mutfaklarda
Radyoculukta bu yok yani yükselmiyosun hep radyocusun ama sen şef bile olabilirsin
Bence aileni dinleme ama şehirdışında güvenliginide sagla ortada çok pislik adamlar var20 YorumlaHerkes bir gün ailesinin yanından ayrılır. Kendi hayatını kurar. Bir yerden başlamak lazım. Sonsuza kadar ailenle kalmayacaksın sonuçta. Bu işin senin için güzel bir fırsat olduğunu söyle ya da bir sene çalışıp deneyim kazanmak istediğini söyle. Onlar da yavaş yavaş alışacaktır.
00 YorumlaAileni ikna etmek için enine boyuna detaylı bir şekilde bunun neden gerekli olduğunu geleceğin için çok önemli olduğunu eğer gidersen çok daha iyi bir hayatın olacağını ve onları sık sık ziyaret edeceğini anlat. İyiliğini düşünüyorlarsa ikna olacaklardır.
00 Yorumla
+1 yılAileni boş ver böyle fırsatlar her zaman insanın ayağına gelmez. ne işin var insanları haftanın 6 günü 12 şer saatten ama asgari ücrete sömürdükleri işlerde fazla mesai parası bile vermezler. Muhtemelen demeselerdr güven problemi olabilir ordan gir konuya
00 Yorumla
+1 yılAileni ikna etmek zorunda degilsin ki. Evlenip baska sehire gitsen hic gik etmezlerdi ama dimi? Birazcik aklin varsa bu teklifi geri cevirmezsin, isinin pesinden git. Bir omur ailen sana bakamaz.
50 Yorumla
+1 yılAilen kafayı yemiş resmen ne demek gitme!! kac gün kalacaksin onlarla?
1 dk bile zamanını boşa harcama git hemen!!
Kendi mesleğini yapma şansı herkeste yok maalesef 🙄
Değerlendir bunu kaçırma aman10 Yorumla
+1 yılGarson olmak için okumaya gerek yoktu. Madem beni böyle köreltecektiniz neden okudum¿
Oldu olacak bi de görücü getireyim evlendirin beni""
diye sordun ve söyledin mi onlara02 Yorumla
Soran+1 yılEvlen kocan baksın da diyorlar maalesef
- +1 yıl
Hmm..
bu mesele senin için ne kadar önemliyse onlar için de o kadar ciddi sanırım
+1 yılAilenden ayrilma kardesim is bulursun ailene birsey olursa aile bulamazsın hem zaten sürüden ayrılanı kurt kapar , hem sana ailenden ayrılmanın tavsiye ediyorum diyen mantarlara kanma okey 👍
13 Yorumla- +1 yıl
👍🏻
- +1 yıl
Bence doğrusunu demiş sana
- +1 yıl
👍..
Türkiyede ailelerin gençleri böyle bırakmak istememelerini anlayamıyorum. Üniversite bitirmiş insanları hala daha aile evinde kalmaya zorlamak çok saçma.
10 Yorumlaseni harcarlarlar :D her çağırılan yere gitme sonra mazallah bir elinde salatalık bir elinde hıyar dönersin anayın evine
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet tecrübeli arkadaş konuştu.
He ya benimde öyle bir durumum var bi yanım komple herşeyi geride bırak git diyor bende öyle bir şey yapmak istiyorum ama bağlayıcı sebep daha çok
10 YorumlaÖmür boyu yanında olamazlar. O yüzden ne kadar çabuk ayaklarının üzerinde durursan senin için o kadar iyi
00 Yorumla
+1 yılSenin hayatın vay efendim şu üzülecek yapmayayım, bu üzülmesin diye kendini üzme nasıl mutlu olacaksan onu yap.
Başarılar dilerim.00 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır. Ayrılık zor olsada mevki sahibi olman onlar için de daha gurur verici olur.
00 Yorumla
+1 yılİkna etmene gerek yok. Kimse sana karışamaz zaten. Senin özel bir hayatın var. Gönlün öyle istiyorsa git. Kimsenin ikna olmasına gerek yok
00 Yorumlageleceğine yatırım yapmalısın tam olarak nerde oturuyorsun ailen basına birsey gelmesinden endıse edıyor
00 Yorumlaailen senin yanına gelsin.. kızıyla oğluyla birlikte çalıştığı kente giden aileler biliyorum.. madem lojman da var.. gelsinler seninle. .
00 Yorumla
+1 yılAile ikna etmen gereken bir kurum değil ki ya onlar sana saygı duymalı
00 YorumlaMesleğini yapmak daha avantajlı ailene göre değil mutluluğuna göre yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi ki de gidiceksin, bin kere olsa bin kere giderim ben, ailem de bunu anlayıp saygı duyup desteklerler beni seninkiler de şu an anlamasa bile zamanla anlayacaktır.
00 Yorumla
+1 yılİknaya gerek yok bileti al direk çalışmaya git, çamaşırları gidince hallediverirsin
00 YorumlaAilenin sözünü dinle harcanırsın kız başına aileni ikna et gerekirse onları da götür
00 YorumlaAileyi bazen çiğnemek gerekiyor ben zamanında o hatayı yaptım, sen bari yapma git çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yap et çık zamanında benim de öyle bir imkanım vardı ailem istemedi diye gitmediö markette işe girdim onlar için bir sorun yoktu şimdi kendime bi ofis kiraladım ama tecrübem olmadığı işin çok zorlanıyorum iflasın eşiğine gelip bi şekilde toparlıyorum çünkü alanımdan çevrem yok bence git
00 YorumlaNe işi okuduğun bölüm ne. eğer maaşı iyide git aileni ikna et
İstiyor san00 Yorumla
+1 yılSakin pasiflesme garsonlik falan ne kariyer imkani varken
00 YorumlaGeleceğin için gitmen gerekir, onlar bugün var yarın yok sosyal statunu al eline kimseye boyun eğme
00 YorumlaOnlarda gelsin seninle ya da her hafta gelirim de git gelme.
00 Yorumla
+1 yılAile değil ayak bağı mq benimkiler de böyle. 2 yıldır ikna edemedim
00 Yorumla
+1 yılO kadar yıl market cafede garson olmak için mi okudun
00 YorumlaBence güzel bir işi ve maaşı olan kişinin yalnız yaşaması çok güzel olur
00 Yorumla
+1 yılkadınlar için bu sorun hep var ve var olacaktır çevreye güvensizlik
00 YorumlaKonya'da çalışabileceğin bir yer yok mu? Aşçılık güzel meslek seviyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılŞuanda da çalışıyorum ama istediğim departmanda değil. Ve evim zaten çok uzak o yüzden ulaşımım her yere zor
Soran+1 yılBende çok seviyorum işimi o ayrı ama işte
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılGitmek istiyorsan gitmelisin anne babalar maalesef böyle ama sonunda onlarda alisacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeye gelince reşit kız evlenir çoçuk yapar ayrı yaşar bekar olunca ayrı eve çıkınca izin vermezler bu ne ya
10 Yorumla
+1 yılBen olsam kim ne derse desin giderdim sonuçta yillarimi vermişim o günlere gelmek için mücadele ettim emek verdim o kadar sonuçta derdim ama onlarda belki seni özlerler diye öyle diyolardir ama yine söylüyorum yıllarını verdin
00 YorumlaKız seni yerler
İçkine ilaç koyarlar...
Ya da cebine KADES yükle öyle git...00 YorumlaAile Herşeydir Öncelikle onlar herzaman senin iyiliğini ister
düşenin dostu olmaz orada tek başınasın ailenle ol bence herzaman senin yanında olurlar ikna etmeye çalışma hayırlısı buymuş de00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen sana maaş vermicek o yüzden iş tekliflerini dğerlendir
02 Yorumla
Soran+1 yılVermez üstüne bi de benden alırlar
Cevap sahibi+1 yılBu yuzden git
+1 yılBu tarz şeylerde ana-baba rızalığı önemli bence.
Artı ve eksi yönü ile bunuda düşünmelisin00 Yorumla
+1 yılMilyarlarımı verecekler sana? O maaşa kendi şehrindede iş bulabilirsin bence. Türkiye şartlarında bir Kızın şehir disi tek başına kalmasını bende pek sağlıklı bulmuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesleğiniz nedir? Lojmanlarda kalmak bakın söylediği gibi kendi yalnız hissediyorsun.
00 Yorumla
+1 yılEğer ki kariyerinde önemli bir yer edecekse git
Hem şehir dışına çıkmak güzel bir şey ailenden uzak kendi başına kalırsın ve hayatı da daha çok öğrenirsin tek başına yetebilmeye başlarsın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKötü deneyimler yaşayarak tecrübe kazanmak istiyorsan başka şehire git.
00 Yorumla
+1 yılAynı durum benim başıma da geldi çok direttim ısrar ettim ve sonun da başardım Temmuz da gidiyorum. 🥰
10 Yorumla
+1 yılGerçekten kendin mesleğini yapmak istiyorsan git yeniliğe açıkmaktan asla korka insan neyi severse onunla yaşamak onu daima mutlu kılar
00 YorumlaHic ikna etmeye calisma edemezsin. Kararini ver ve git kariyerin icin faydali olacaksa onlar mecburen alisacak bu duruma
00 Yorumla
+1 yılBen çalışmak istiyorum deyiver ve kendi paramı kazanmak istiyorum de, anlayış ve ile karşılar lar sanıyorum
00 YorumlaSonsuza kadar onlarla olamayacağını belirtmen gerek. Ben size çok alışırsam siz gittiğinizde ne yapıcam falan de. Alışmaları gerek.
00 Yorumla
+1 yılHerkes bir gün hayatından gidicek , tek başınasın ona göre düşün:))
10 YorumlaBence kazanacağın paradan bahset. Para her kapıyı açar.
10 YorumlaBöyle düşünüp o kadar emek verip sizi okutmaları çok saçma
00 Yorumla
+1 yılBence kendini düşün kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum de
00 Yorumla
+1 yılEmrivaki yapacaksın işi kabul ettim ben gidiyorum diyeceksin.
00 Yorumla
+1 yılOnlara her şeyin çok güzel olacagini söyle hatta onlara çok çok destek olacağını soyle
00 YorumlaYaşadığın sıkıntıları öne sürerek demagoji yap. Duygu sömürüsüyle kısa zamanda ikna edebilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar