şu an iyi bir işim var kimsenin eline bakmıyorum, çeyizimi de kendim hazırlıyorum. Sevgilim evlenince çalışmamı istemediğini söyledi, benim maaşımla geçinir ev diyor. Olur mu öyle şey falan dedim ama üsteleyince şimdilik konuyu kapattım. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Seninle evleniyor. Haklarını satın almıyor o öküzcük. Çalışmak ve ya çalışmamak senin özgürlüğün, ona düşen her durumda evine bakmak, ne aç ne açıkta bırakmayacak güveni vermek. Ama ben varım yaparım diyerek baskı kurarak değil.
Yolun başında iken bunu şart koşun, çünkü bunu yapan diğer kendi özgür haklar ve iradenize de karışacak demektir. Şimdiden aklınızdaki soruların hepsini masaya yatırmanız gerekli. Bu nedenle evlilikler çabuk bitiyor, sevgi/aşk dedikleri aslında birbirlerinde tahammül edemedikleri özelliklerini görmezden gelmekten, ertelemekten kaynaklı.
Bir de, SANA GÜVENİYORUM dediğinde ona YALAN SÖYLEME deyin. Güvenen biri çalışmanızdan sakınmaz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu maddi bir konu değil, bunun kararını sen vermelisin. Mesele geçinip gecinmemek de değil , çalışmak sadece maddiyat demek değildir.
Tanıdığım iki tane bayan var. Çalışma hayatına yanında başladığım ilk patronum şu an dünyada en az 30 ülkede şirketi olan , yanında sadece Türkiye'de yaklaşık 3000 kişi çalıştıran büyük bir holding sahibi oldu. (Allah daha çok versin hakediyor da) ama eşi devlette diş doktoru ve hala da devam ediyor. Aldığı maaş bir Amerika business uçak bileti değil ama yine de çalışmaya devam ediyor çünkü calismanin tek anlamı para değil onlar için.
Diğeri Antalya'nın en büyük gıda toptancısinin eşi ama emlakcilik yapıyor. Alıp sattığı evlerden daha çok evi vardir ama yine de çalışıyor. Çünkü çalışmaya para karşılığı olarak bakmıyor. Ve her ikisinde de eşleri bizim çok paramiz var, neden çalışıyorsun demiyor. Bu kararı kadınlarına bırakıyor. Erkeğe yakışan da , Olması gereken de budur.00 Yorumla
+1 yılEvlenmenin getirdiği samimiyet yakınlık beraberlik evlendiğin insanın hayatına karışmaya, tercihlerine ve düşüncelerine karışmaya aşırı derece kıslanmaya veya kısıtlamaya kadar gidemez bu samimiyet yakınlık yanlış yola gitmemeli
Evlendiğiniz insanı biraz aydınlatmanızı ve çağa ayak uydurması gerektiğini söylemenizi tavsiye ederim
Zira bu sizin aranızdkai aşkıda beraberliğide srvgiyide samimiyetide öldürmez yalan etik olmayan samimiyetten sisiz kurtarır
Ben sana sahibim düşüncesi değil
Sen benim artık eşimsin zorlukların üstesinden beraber geleceğiz aynı yastığa baş koyacağız haklarımız aynı gideceğimiz yol aynı seni seveceğim seni öpeceğim bu dünyada en yakın olduğun insan ben olacağım fakat asla senin bir insan olduğunu unutmayacağım özgürlüğün tercihlerin sevdiğin şeyleri kendi tercihlerim bencilliğim düşüncelerim doğrusunda kontrol etmeyeceğim çünkü sana saygım var düşüncesi en güzelidir00 Yorumla
+1 yılKendini bir erkeğin sınırlarının içerisine hapsetme. Böyle sevgi olmaz. Sana sen olduğun için saygı duymayıp kendi kuralları ve kendi kafasında oluşturduğu profil ile bir sen oluşturmaya çalışıyor. Sen sen olmaktan çıkar sadece bir adamı memnun etmeyi görev edinmiş bir kadın olarak devam edersin sonraki hayatına. Hayat senin hayatın ve o ipleri bir başkasının ellerine verme sakın. Ekonomik özgürlüğün bir kadın için ne kadar önemli olduğunu ancak evlendikten sonra anlarsın ama bu şartları kabul ederek evlenirsen zaten pişmanlığını yaşarsın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
135
Cevap
99Cevap
+1 yılBebeğim o zaman çalışmayacaksın ama öyle bir harcama yapacaksın ki kendini adam bunu dediğine de diyeceğine pişman olacak sana kendisi iş ilanları getirecek koyacak önüne.
Bir ruja 500 lira vereceksin bir parfüme 2000 3000 lira vereceksin her gün kuaföre gideceksin Her hafta alışverişe çıkacaksın adam bakacak artık borca girecek yetişemeyecek senin masraflarına.
Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir söz var ya bir nevi öyle yapacaksın.
Ha böyle dediğime bakma yani Sana kesinlikle böyle bir şey diyen bağnaz biriyle ne bileyim bence evlenme birlikte olma sevgili olma yol yakınken ayrıl ama hayır İlla birlikte olacağım evleneceğim diyorsan da dediğim gibi yap emin ol çok değil 1 bilemedin 2 ay sonra sana kendisi iş ilanı bulup getirecek.10 YorumlaGerçekten seven erkek, karısının maddi manevi özgürlüğüne destek verir, gerektiğinde özveride bulunur
Sözde seven erkek ise, sadece kendi menfaati ve duygularını önemsediği için maddi manevi özgür ve güçlü bir eş istemez. Eşi hep ona bağımlı olsun, eşi iş yaşamında sosyalleşip boynuzlanma endişesi yaşamasın, eve geldiğinde full hizmetle karşılansın ister.
Kolay yaşamı seçip, evde kalmayı isteyen kadına ben şahsen hiç üzülmüyorum. Hayatta karşılaştığımız şeyler, seçimlerimizin sonucudur.10 Yorumla
+1 yılBöyle erkekleri nereden buluyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Bir vermek bir kadının iş hayatındaki varlığını neden istemez ki?
Ya da ekonomik özgürlüğüne neden müdahale eder? Emin misiniz bunun adının sevgi olduğuna? Önce onu soralım.
İdeaş bir eş bence bir kadına kendisi olmazsa da nasıl ayakları üstünde duracak ona göre davranmalı.
Fanus içinde tutulan kadınlar ayrılık, boşanma gibi durumlarda sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Direkt yeni bir eşle kurtuluş yoluna girip ömür boyu nirilerine ekonomik olarak bağlı kalıyorlar.10 Yorumlaanında ayrıl
neden?
sen çalışırsan onun sağlayacağı ekonomik düzeyi ve hatta fazlasını sağlarsın kendine.
sosyoekonomik olarak ondan daha önemli noktalarda olursun. Onun ekonomi bir yana kişilik defoları da ortaya çıkar
ister istemez kıyas edersin
bu kıyas olunca o kaybedeceğini biliyor
seni kendine maddi manevi bağlamak için önce çalıştırmaz hemen de çocuk yapar
uzak dur ondan
sen çalışırsan o seni skip skemediği gerçeği ile kalakalır. Bu da kariyerli biri için önemsenecek bir şey değildir.00 Yorumla
+1 yılİster kavga et istediğini yap ben çalışmaz isem beni unut de bende senin gibi para kazanmak istiyorum devir değişti de ekonomi pahalanmış gitmiş sen bana ne hakla çalışamazsın diyorsun ben bir şey alırken kendi paramı harcamak, birikim yapmak istiyorum de.
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİleride sorun olacağına yol yakınken o özgüvensiz adamdan kurtul. Fikri böyle birinin sonradan da değişmez. Hiç görmedim yani.
Ayrıca yarın bir gün yaşın ilerlediği an iş bulma imkanın da çok az olur. Mesela annem emekli değil. Vaktinde çalışmamış olduğu için pişman. Şimdi yaştan dolayı iş de bulamıyor. Aynı pişmanlığı sen de yaşarsın ileride. Gözümün önündeki örnek yeni. Hiçbir kadın maddi olarak bir erkeğe bağımlı olmamalı. Yarın bir gün anlaşamazsınız ve ayrılırsınız. Sana işin yeter.
Erkekler gider, maddi gücün kalır.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani *
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim ben evlendim bu tarz biriyle ve evlenerek ne kadar hata etmisim diyorum aklimi yemisim herhalde o zamanlar meslegim var calistirmiyo beni afedersin ama pedime kadar gidip markete kendisi aliyo alisverise gitmiyorum hic listeyi yaptiriyo bana kendisi alip geliyo ev islerime bile karisiyo geceb tuvaleti yikiycaktim sen yapamazsin deyip jilet bicagini aldi elimden kendisi yikadi tuvaletleri dozunu arttirdi iyice herseyin ve bende bisey diyemiyorum. Camasirlarimi ipe astirmiyo ic camasiri gorunce hemen aliyo is cikisi ve azar yiyorum ustune bidaha asma diyor
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden kısıtlama haddi buluyorsa evlenince bu tipi düşünemiyorum. Kısıtlanmak sizin için sorunsa devam etmeyin derim.
150 YorumlaSana net tavsiyem o sevgilin denen eleman sana saygı duymuyor AYRIL, hızlandırılmış bir senaryo söyleyeceğim ama gerçekler bunlar "Bu elemanla evlenirsen ve işini bırakırsan, elemanın gözünde sen seks objesi, doğurgan bir kadın, ve bedava hizmetçi olursun." senin onun için değil kendin için çalışıyorsun işini değil o alçağı terk et yoksa haberlerde göreceğimiz ölen kadınlardan biride sen olursun net.
10 Yorumla
+1 yılÖzel şirkette asgari ücretle kölelik yapacaksan kusura bakma ama nişanlın haklı. Söylediklerimi yanlış anlama, bir zamanlar bende ihtiyacım olduğu için bu şartlarda çalıştım. Yüksek lisans yapıyordum, lise mezunu kendini bilmez biri başımda şef diye yapmadığını bırakmıyordu. İhtiyacım olmasaydı asla ve asla çalışmazdım. Ama kendi okuduğum bölümde kariyer yapmak için her türlü çalışırım. Bence bu işin ne olduğuna bağlı.
10 Yorumla
+1 yılOnca emek ver kariyer sahibi ol sonra tam mevyesini toplaycak zaman git bok arama dedektörü ile arama yap dedektör bitane bok tesbit etsin sonra onla evlenme planı yap kendini de onun kafasında kurduğu güvensizlikten kaynaklı hapsaneye tık ömrüyün geri kalanında evlilik adı altında kurulmuş cezaevinde geçirerek tamamla. bişeyi çok merak ediyorum yahu bu insanları cidden dedektörle mi arayıp buluyorsunuz ben daha bitane bile evlenecek kişiyle taşımadım millet üç beş götürüyor
10 YorumlaOnu sen söyleyeceksin. Kariyerin önemliyse o konuları öyle kapatmayacaksın. Sevgilin buna karışamaz. Bence bir insanın bunu bi erkeğin sözüyle bırakması hem kendi hem de ailesinin emeklerini çöpe atmaktır. Sen de istemezsin anlarım ama sevgilin istemiyor diye emeklerinden kariyerinden kendi ekonomik özgürlüğünden vazgeçme.
10 Yorumla
+1 yılTatlıcan, hemen o adamı terk et, bakın bu tip adamlara pirim vermeyin, bu sadece iş konusu değil senin çalışmanı istemeyen bir adam, hayatın boyunca sana asla saygı duymaz, seni çanta veya varlık gibi görür, lütfen değerinizin farkına varın, siz seçimleriniz ile kendinizi yüceltmezseniz hiçbir 8 Mart sizi kurtaramaz.
10 Yorumla
+1 yılKariyer tamamen önemli bir şey. Bir kadın bir erkek kadar çalışabilir, hayatını devam ettirebilir. Sonuçta herkes eşit buna karışmaya hakkı olsa bile engelleyemez. Hakkı söyle hayatınız da biri olduğu için erkek egemenliği diye bir şey var kontrolün bizde olmasını isteriz ama olmayınca da bunu kavga ile çözmek mantıksız. Her sorunun konuşarak çözüleceğine inanıyorum. Bunu güzel bir dille söylemeniz karşınıza alıp konuşmanız lazım malum hayat pahalı çünkü. Eşlerin birbirine destek olması şart
00 YorumlaÇalışmak illa ki maddiyat için olmaz ki, evleneceksin akşama kadar evde ne yapacaksın? Dışarı çıkmak isteyeceksin bu seferde o sorun olacak. Bu konuyu evlenince güzelce konuşun, aileniz ve ailesi de destek olabilir. Onun ailesine söylemenizin de faydası olur. İnşallah çözülür sorununuz.
00 Yorumla
+1 yılİğren! Midem kalktı şu an. Bu nasıl bir düşünce tarzı ya? Keslinlikle böyle bir şeye izin vermemelisin. Hiç bir kadının prenses olması için beyaz atlı prense ihtiyacı yok. Çünkü her kadın zaten bir kraliçe. Unutma sen bir kadının sen bir kraliçesin. Hayatını sen kurmalisin. Kimseyi dinlemeye gerek yok
00 Yorumla
+1 yılErkeğin eve bakmakla yükümlü olduğu gerçeğini onlardan aldığımızdan beri sanki parayı ben veriyorsam benim sözüm geçer mantığına evrildik durum şu ki o zaten senin sorumluluğun sen varken ben çalışmak zorunda değilim ve bana minnet ettiremezsin.
Eşinizin maaşı sizin suanki düzeninize zevklerinize yetecekse onun eline bakıyormuş gibi hissetmeyin derim size kalacak bolca zamanla kendinize katabileceginiz şeyleri düşünün ama kariyer hedefi yapmak istiyorsanız eşinizle bunu tartışmalısınız kavga etmelisiniz demiyorum lütfen dikkat edin konuyu rafa kaldırmak ileride sorunlar açabilir ne istediginizi bilen idealist bir hanımefendi iseniz ve eşinizin görüşleri sabitse çok sevseniz bile orta yolu bulamadığınız için iki taraftan biri ya alttan almak zorunda kalacak ya da sürekli memnuniyetsiz tavırları ile ilişkinizi çıkmaza sürecektir. Orta yolu bulmanız dileğiyle. ☺️00 YorumlaKadınların bu konular açılınca yırtınmasına anlam veremiyorum, boyun eğiyorsa eğer ona da aynı şekilde.. anlam veremiyorum.
Kimse çalışma hakkını başkalarının elinden zorla almıyor. İstersen gider çalışırsın olay yaratmaya büyütmeye ne gerek var. O kadar manasız ki.. o kadar yapmacık kii.
Bağıra çağıra birinin elinden kendi haklarımı alma gereği duymuyorum çünkü zaten hepsi benim elimde.
Karşındaki erkek böyle dedi ve çalışmak mı istiyorsun? Gider çalışırsın olur biter. İlla çalışmayan kadın istiyorsa ve sen de çalışmak istiyorsan da ayrılırsınız00 Yorumla
+1 yılO da senin icin söylüyor bunu aslında kötü amaçla degil ama iyi bi isin varsa neden bırakasin ki. En azinda denersin evle is yorucu geliyosa birakirsin ya da cocuk olana kadar calisirsin. Bu senin kararin Böyle ısrar ederek sadece iş inada biner huzursuzluk olur.
00 YorumlaSen şu anda çalıştığın kendi ayaklarının üzerinde durduğun ve çeyizini kndin aldığın için onun gözüne batmıyor ama çalışmıyor olsaydın onun eline bakıp bütün masrafları ona yaptirsaydin emin ol çalışmanı isterdi. Çalışma azmine engel olacaksa buna asla izin verme bütün kadınlar kendi kendine yetebilir nitelikte olmalı başkasının eline bakmamali
00 Yorumla
+1 yılDüşün ailen senin okuman için masraf yapmış sen gece gündüz ders çalışıp okul kazanıp birde üstüne o okulları bitirmişsin. Sonra da saygız dünya kendi istekleri etrafında döndüğünü zanneden elin kardeşim çalışamazsın desin. Böyle bir hakkı yok. Bu gün çalışamazsın diyen yarın dışarı çıkamazsın der.
00 YorumlaInanirmisiniz oyle bir koynuya dokuntunuzki yarali yerim diye bilirim bende calismak hayalim yaaa hemsirelik okuyorum benim sozlum destekcim insallah evlenince deyismez huyu sizde calisin boyle devam sevdiyinzde olsa kendi paranizi kazanin siz ona yuk gibi gelmesiniz🤗🤗🤗sizleri cok seviyorum guclu caliskan kadinlar bas tacim🤗🤗🤗🤗
00 Yorumla
+1 yılElbetteki kariyerinin önemi var. Bu tarz düşünen biri ile evlenmek ne kadar doğtu bilemedim. Olay sadece para değil aynı zamanda kendine inanmak ve güvenmek. Yakıştırılanı değil, kendine yakışanı seç! #BenVarım de.
20 Yorumla
+1 yılCalismayi istemek senin hakkin
Karisinin calismani istememesi onun hakki...
İslam hukukuna gore calismani istemiyorsa calisamazsin. Eşin rizasi olmadan kadin calisamaz...
Burada en makul secenek oturup anlaşacaksınız10 YorumlaNasıl bi zihniyet En basit örnek istediğin telefonu almak istersin kıyafeti almak istersin bilgisayarı veya bir yere gitmek istersin.
Kaç tanesinde parayı ondan isteyebilirsin. çalışmayı isteyip istememek tamamen senin kararın.00 YorumlaSadece bir sevgiliyken senin hayatında bu kadar söz söyleme hakkına sahip olduğunu sanabiliyorsa evlenince seni kukla eder. Göründüğü kadarıyla bunu alttan alan, zemin oluşturan da sensin. Sen bu ilişkinin gidişatını bir düşün istersen.
00 YorumlaOlmaz mı? Ekonomik özgürlüğün kadar daha önemli ne var hayatında acaba. Onun eline mi bakmanı istiyor? İyi bir mesleğin, işin varsa bırakma. Çalışmaya devam edeceğini net bir dille söyle ona. Konunun üzerini kapatma, çözmeye çalış bu konuyu.
00 YorumlaBu zihniyetteki biriyle evlenip hayatını karartma. seni malı olarak görüyor birey olarak değil. kendini geliştir ve ne olursa olsun lütfen önce ben ne istiyorum de.
10 Yorumlaİş ciddiye binip söz nişan olmadan ayrılma işten.. Nişanlandıktan sonra eğer gerçekten iyi bir işi ve geliri varsa, çalışıp kendini de yorma derim. Karar senin yine
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sevgiline mağaradan taşınıp şehre göç etmesini söylemelisin.
Sonra bu mağara adamından kendini kurtarmalısın hayatına yezık etme.20 YorumlaSen Ayakları Üzerinde Duran Bir Hanımefendisin Çalışmakla En İyisini Yapıyorsun . Evlenmeden Önce Konuştuğun Çocuğu Araştır Sonra Ah Etmemek İçin Tavsiyemdir
00 YorumlaDurumun parayla alakasinin olmadigini, kendin icin calismak istedigini ayrica hayatta herseyin olabilecegini (mesela ilerde onun issiz kalabilecegini, calisamayacak duruma gelebilecegini, allah korusun ölebilecegini) anlatip kendi ayaklarinin uzerinde durmanin ne kadar onemli oldugunu anlatabilirsin mesela.
00 YorumlaBu sayede tazminatını alabilirsin. Daha sonra istersen ikna eder çalışırsın çünkü şartlar ağırlaştıkça gerek duyabilir. Lakin sen illa çalışmak istiyorsan güzellikle anlat.
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir düşüncesi olan birisi kendisi hakkında pek çok ipucu vermiş oluyor zaten. Bunları düşünüp kararını ona göre vermelisin. Böylesine büyük bir taviz ileride çok daha fazlalarına ön ayak olur
00 YorumlaKanser edici laflar bunlar valla, evlenmeden böyle diyen evlenince tüm hâkimiyeti eline almak ister. Tavrını belli et, ne istediğini söyle. Her şey üslubuyla elbette..
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, bu konu çok çok önemli, sakın geçiştirmeyin, bunu evlenmeden çözmen gerekir. Evlendikten sonra maalesef çok geç kalmış olursun. Senin isteklerine, işine saygı duymalı
00 YorumlaHani bunu çalışmak olarak görüyorsan evet ama o senin bir hobim sen onu seviyorsun insanı ayakta tutan şeylerden biri de başarma hissinin verdiği hormondur yoksa kişi hiçbir şeyden zevk almaz
00 YorumlaBilemiyorum ben de herkes gibi çalışman kanaatindeyim ama şöyle düşününce senin eşin bile benimkinden iyi. Benimki bana asla çalışamazsın demedi tabii. Ama evlenince çalışmayı bırakıp tamamen benim üstümden geçinmeye başladı sonra zamanla ev işlerini niye yetiştiremiyorsun sen de kadın mısın evde neden değilsin çalıştığın için değilsin ama çalışacaksın tabii gibi akla zarar kavgalar başladı. Bir de acayip para harcıyor sorma her yönden yük.
04 Yorumla- +1 yıl
e boşan o zaman saf mısın izin veriyorsun ben köle niyetine çalıştırırdım onu
- +1 yıl
hak bunlara yani ne diyim
O geri kafalı şahısa burdan akıl diliyorum sanada arkana bakmadan kaç diyorum aşk bir gün biter ama kariyerin ilerlemeye devam eder. Kendine öz saygın varsa ayrıl o hanzodan ne düşünceli, iyi kalpli, hoş görüşlü insanlar var bu adamla vaktini boşa harcama gelişmelerden bizi haberdar et güzelim hadi iyi günler
00 Yorumla
+1 yılO zaman evlenmiyorum diyebilirsin. Öneride bulunabilir ama zorunlu kılamaz kısıtlayamaz. Evlilikte böyle bi düşünceye sahip birisiyle mutlu olunacağını sanmıyorum hiç iyi değil.
00 YorumlaHangi devirde yaşıyoruz ki senin çalışmanı istemiyor ilk böyle başlar sonra seni evden dışarı çıkarmayacak duruma gelir izin verme ilerde başın çok ağrır yoksa
00 YorumlaKendi ihtiyaçlarını kendin karşılamak istediğini dile getir konunun para olmadığını belirt veya destek olmak istediğini göster olmuyorsa da ya dediğini yap ya bırak ama genel olarak çevremden gözlemlediğim erkeklere bakarsam bu çalıştırmama olayını genelde kıskançlık ve güvensizlik konusunda düşünüyoruz güvensizlik kendi hem cinsimize karşı genelde seçim senin 😅
00 Yorumla
+1 yılSenin sevgilinin zihniyetini s2yim. Senin de beynini. Bitin artık bitin. Bitin de rahat bir nefes alalım. Yiyin birbirinizi bitin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO kadar parayı ne yaptın?
İle başlayan hesap sormalara dayanabilecek misin?
Bir gün onun maaşı olmazsa yani işten çıkarılırsa ne yapacaksınız?
Sabah kalkıp o TV deki saçma sapan programları izleyerek vakit geçirebilecek misiniz?10 YorumlaBu konuda gerçekten senin fikirlerine önem vermediğini hissediyorsan yolun başında bitirmen en mantıklısı 😄
10 Yorumla
+1 yılBu devirde boyle cumleler kullanan biri ile birlikte olanin aklindan suphe ediyorum ve yaziklar olsun diyorum!
00 Yorumla
+1 yılBir kadın kendi ayakları üzerinde durmalı hakkını savun susma çalış kendi paranı kazan ona muhtaç yaşama
00 YorumlaEşinin maaşı yetiyorsa herşeye çalışma evinin kadını ol hem senin içinde zor olur hem evle uğraşıp hemde çalışmak 😊
00 Yorumla
+1 yılKendini niye ezdiriyorsun ki , anan baban seni okutmuş bu yaşa kadar karışmamış, akıllı ol biraz lütfen , güçlü davran
00 Yorumlasevgilin bayağı zengin olmali, sonradan 2. olarak ozguvenini ister senden. Sende ona de evinin erkegi olacaksin calismayacaksin de 😄
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişinin senin hayatına saygılı olanını seç kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda bence
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle izin verme buna! Gerekirse ayrıl ondan ama asla senden kariyerini bırakmanı isteyen birinin dediğine kapılma.
00 Yorumla
+1 yılO kim oluyor ki kısıtlıyor.
Açıkça tersle, işine gelmiyorsa da ziktirsin gitsin evlenmesin anasİni ziktiğim.00 Yorumla
+1 yılKonu kapatılacak bir konu değil yalnız, para kazanma eşittir özgürlük, kendi ayaklarının üstünde dimdik durmak demek. Hafife alınacak bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılDarboğaza girince kafasını duvarlara vurmak yerine sana çatar
En iyisi sevgilinle evlenmeyi sen bir kez daha düşün00 Yorumla
+1 yılO sadece sevgili olur ilerisine gidemez. Gerçek bir hayat arkadaşı eşin Kocan seni kısıtlamak yerine seni destekler. O yüzden def et gitsin
00 YorumlaSeni alırken severken nasıl sevdiyse öyle de kabul etmek zorundaa
10 Yorumlasize fikirlerinize kararlarinize tercihlerinize saygi ve hosgoru gostermeyen insanlarin hayatiniza bileny yaklastirmayin derim ben ve susarim.
10 Yorumla
+1 yıldemek ki vasıfsız biri bir erkek için buna değmez erkekler nankördür
13 Yorumla- +1 yıl
noldu kızn
Seni gerçekten seviyorsa özgürlüğünü bu denli kısıtlamamalı. Bence ilişkini tekrar gözden geçir.
10 Yorumla- Devamını Gör (174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sevgilim evlenince çalışamazsın diyor, kariyerimin önemi yok mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat