Fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'da, kadınların bacaklarını ayırarak oturduğu ve 'Güçlü Duruş' adı verdikleri pozlar giderek yaygınlaşmaya başlıyor..Muhtemelen 2018 yılında Instagram'da en çok göreceğiniz poz, bacaklarını ayırarak oturan kadınlar olacak. #womanspreading etiketi ile paylaşılan fotoğraflarda çıplak herhangi bir unsur bulunmuyor (muş)..
"Güçlü Duruş"'u "Kro Duruşu" olarak düzeltelim. Bir erkek olarak instada bizde bacaklarımızı açıp poz vermeliyiz diyorum. Anlamadığım şey şu neden erkeklerin her şeyine karışma gereksiminiz var. İsteyen istediği gibi oturur. Bende bacaklarım açık oturuyorum yanıma biri geçecekse kapatıyorum kime ne batıyor bunu da anlamış değilim. Çoğu erkekte benim yaptığım gibi yapıyor.
Metro da, metrobüste otobüste böyle oturan erkek kadın hepsine herkes kızar ya bence hiç hoş olmamış fotolar. Bizim kültürümüzle bağdaşmıyor. Hanım hanımcık bayanlardan oluşur Türk kadınları gerektiğinde savaşçı olurlar o ayrı. Bu tarz görüntüler bence hoş değil.
Görüntü iğrenç, önce onu belirteyim. Yalnız şöyle bir şey de var, bu akım muhtemelen yabancı ülkelerde ve herkesin bildiği gibi onların ahlâk anlayışları bizlerden bir hayli farklı hatta yok gibi. O yüzden bu kadar taşlamayı gereksiz buluyorum şimdilik.
Şimdi bakarsak evet güçlü kadın özgüvenli kadın imajı veriyor ama bir zamanlar erkekler için "Bacaklarını topla yerimi işgal etme" kampanyası başlatılmıştı. Peki onlardan ne farkı kaldı bu davranışın?
Ahaha bu guclu durustan cok erkek edali durus bazi kizlara yakisabilir ama bence sanki cinsel obje olarak kendilerini kullanarak takipci kasmak gibi ve yani bir kiz bu pozu verince erkek biraz cesur yorum atsa gene biz 😂😂 abaza oluruz ama buna nasil bir yorum atilabilir yaaa ama nikemedim guzel gibi 😍
Sonuç olarak kişi nasıl rahat ediyorsa öyle oturabilir benim için bir sıkıntı olmaz. Ayrıca erkekler hep bacakları açık oturur iken sorun teşkil etmiyorsa, kadınlar böyle oturunca neden sıkıntı oluyor onu anlamadım. Ayrıca kadınlar görsel olarak daha hoş duruyor :)
Güçlü duruş mu? Güldürmeyin beni. Hem erkekleri kınarlar otobüste bacaklarını toplasınlar diye hemde böyle rahatsız edici ve bir okadarda edep dışı olan saygısız pozlar verirler. Bunun güçlülükle alakası yok. Ne bir kıza nede bir erkeğe böyle oturmak yakışır😒 Bunun güçlülük, dominantlık ile alakası yok. Terbiye ile alakası var. "kadınlar" feminizm uğruna git gide sapıklaşıyor.
Bunlar hep sosyal medyada kalıyor, konu ne olursa olsun insanlar sosyal medyada coşuyorlar sonra duruluyorlar. Gerçek Hayat olduğu gibi devam ediyor, onlar da sanal da olsa haklarını aradıkları konusunda tatmin oluyorlar. Sanalda kendini kaybedip bir şeylerden bahseden topluluğa "Gelin bunu gerçeğe dökelim, fotoğraf karesinden çıkalım" desek kimse gelmez.
Evet güçlü görünüyor. Çünkü bu zamana kadar toplumumuzda bu şekilde oturabilen cesur ve güçlü birini gördün mü? Mümkün değil. Çünkü kadını belli bir kalıba koymuşuz. Yok böyle olur yok böyle giyinir yok böyle olmalı yok böyle oturmalı işte bunu yıkabilen şey tabii ki de güçlüdür.
Sağ bacakları sol bacaklarını özlemiş kadınlar için pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bacakları birbirine sevgiyle bağlı kadınlar zaten yapmazlar bu pozu
Bacaklarını açıp oturmak güçlü olduğun anlamına mı geliyormuş? Erkekler metroda otobüste bacağını güçlü olduklarını göstermek için mi açıyorlardı? Kadın için de erkek için de son derece rahatsız edici bir durum. Hoşuma gitmiyor.
Kadiniz guclu olalim harima fakat kadin naifliktir nezakettir hanımlık diye bir tabire sahiptirki icinde ahlak ve guzellikte barindiran poz erkeğe dahi yakişmiyorken kadın bedenine estetiğine uygun değil bu benim kanaatim
Bu çok cüretkar bir duruş, ama nasıl yapıldığı değil niçin yapıldığı önemli eğer önyargıları yıkmak için bir anlamı varsa güçlü duruşu güzel yapan duruş stili değil anlamıdır
Arkadaslar ne erkege ne kadina yakistirmiyorum eger bu sacmalik bu ahlaksizlik devam artarsa tecavuzlerde artar zira boyle giyinip boyle oturan kizlar tecavuzu sonuna kadar hakedio kalltakklar
Bu akımın peşinden gidecek çok Özenti gençlerimiz olacak ama üzgünüm bunun gibi altyapı bozma oyununa aklı basında olan gençlerimizin umursamayacağı yönündeyim :)
Bu sosyal medyaya tapan insanoglunun bir kismi trend olucam diye ne yapacagini sasti artik.. Ne erkege nede kadina yakistiramam bu oturma seklini.. Bildigin öküzlük bu
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Erkeklere inat artık bizde malımızı saklamıyoruz imajı vermek adına iyi bir trend olmalı. çünkü erkeler o tip oturuş sözde erkekliklerini sergilemek için yapıyor güçlülük adına değil.
kadınlardakı edep ve hayayı yok etmenin başka bir yolu daha..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bıktık ya artık... instgaramda güçlü olan kadın duruşu yapsa kaç yazar ki gerçekten güçlü bir kadın değilse ha tamam hoş poz olmuş ama ne yazık ki insanlar instagram için ne yapacaklarını şaşırmış vaziyette...
Ohaaa ya, çok erkeksi diyecektim ama resimlerin tamamını görünce oha dedim. Bayan dediğin naiftir, naziktir. Bu ne arkadaş ayırmış şeyini, tövbe tövbe :D
Güç bunun neresinde? Ahlaksızlık bu kadın zariftir, kibardır, hanim hanimciktir. Erkeğe bile yakışmayan bu oturuş şekli kadında güç gostergesimi olacakmış? Oros.. ların güç gostergesi olabilir evet
bence cokta tın ben boyleyim canım gibi bir anlamı var ben pek begenmedim bir kadın daha asil pozlar ya da sexsi pozlar vermeli bunlar biraz erkeksi duruyor
Bu mu güçlü oturuş. Kendinizi küçük düşürmeyin abi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaa zaten bizim kizlar bunu yapıyor.. instagramlarda bacak ayıran pozlar çok var.. arabada ki pozlar sahil kenarlarında ki pozlar vs ayırıyorlar zaten bacaklarini
En İyi Cevaplar