Parmak izi okuyucusu ile başlayan bu güvenlik önlemleri giderek telefonlarda yaygınlaşmaya devam ediyor. Kimi insanlar bunları güvenlik önlemi olarak görsede kimileri için ise paranoya kaynağı.
Aslında çok takınlı biri olmasanız bile size ait bilgileri başkasına vermek istemezsiniz. Sonuçta sizi yolda durdurup parmak izinizi almaya kalksalar ya da retinanızı taramak isteseler kolay kolay razı olmazsınız. Akıllı telefonlarda ise bu güvenlik önlemi olarak sunulduğu için kullanıcıların büyük bir kısmı seve seve bu özellikleri kullanıyor. Tuş kilidi bile yeterli gelirken 2-3 aile resmini vs korumak adına bu bilgileri vermekte ne kadar mantıklı ayrı bir konu. Neyi saklıyoruz ki sanki telefonlarımızda demi ama? :D
Bu özellikleri güvenilir bulmuyorum, kullanmamayı tercih ederim.
Bilmiyorum ama facebook, telefonlar vs... bütün kimliğimizi alıyorlar ve sanal ortama kayıt oluyoruz. Herhangi bir profesyonel bir hack saldırısı gibi durumlar olduğun da başımız fena yanabilir... Onun dışında bilgilerimizi ele geçiriyorlar bir yandan... Iphone kullandığım halde parmak izi okuyucusu özelliğini bir kere bile kullanmadım... Evet, biraz temkinliyim bu konuda :P
Ya gereksiz bir de mesela iyi tanıdığım biri bişey yapıcak güvendiğim biri falan bide ne gerek var yani sanki devlet sırrı saklıyorum telefonumda bide vence zaman kaybı yani yok onu tarayacak falandi filandi...
Geleceğin teknolojisi o filmlerde gördüğümüz güvenlik kapıları otomobil kapıları alarmlar sensörler zartlar zırtlat gibi. Dokununca çalışan araçlar bakınca yarılan duvarlar.
Kim neylesin benim bilgilerimi diye düşünsekte. 1 kişininkini almak için 1 milyon kişiye bu hizmeti vererek kamufle etmesi şart.
güvenliği abartıkalrı kadar arttırdığını düşünmüyorum. iyi bir hacker in önünde ne durabilir ki kaldı bizim telefonu mu hack yapacaklar. Bu abartılı oldu. Günlük kullanımda şifre bile yetiyor başkası bakmasın diye. gelişmesinde fayda var ama önce bataryaya el atsınlar
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Bunlar en başta şundan dolayı güvensizdirler.. Bu cihazlara verdiğimiz kişisel izlerimiz 2. ve 3. kişilere servis edilip kişisel gizliliğimiz ihlal edilebilir. Ve bu gerçekten çok büyük ve olası bir risktir..
Ben bunlara güvenmiyorum açıkçası. İlerde herhangi bir amaçla bize karşı kullanılmayacağını nereden bilebiliriz ki? Sonuç olarak firmaların hepsi yerli değil. Güvenmek hata olur bana göre.
Telefon bizulursa tamirci benim parmak ve retina izimi alirsa nolcak giderse telefon gitsin fislenmeye gerek yok nasil olsa sakincali bisey yok telefonumda
Mesele güvenlik değil marka yarısı hala anlayamadinizmi😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kadar gelişmiş teknolojiyi akıllı telefonlarımızı açmak için kullanmamızdan utanç duyuyorum. Sanırsın bu telefonların sahipleri devlet başkanı, ajan, milyoner...
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Anketler > Akıllı telefonlardaki parmak izi okuyucu, retina okuma sistemi ve yüz tanıma sistemleri sizce güvenliğimizi arttırıyor mu?
En İyi Cevaplar