İnşaat mühendisliği okuyorum. Proje çizimi, AutoCAD vs için nasıl bir laptop almalıyım? Mühendislik için laptop önerir misiniz?
Cevabın nedir?
Mühendislik için laptop önerisi
Fiyat aralığın önemli ama karpuz seçer gibi laptop seçeceksen; ekran kartı olsun taştan olsun dememelisin. Yani bu cümleyle şunu kastediyorum, on-board ekran kartları sana yetmez.
Sen AutoCAD gibi çizim programları kullanacaksın. Anakartın içine gömülü birkaç çipden oluşan ekran kartları sadece masaüstü grafiklerini karşılar.
Mesela i7 işlemcin varsa otomatikman GMA4000 gibi on-CPU ekran kartın oluyor ama bu da yetmez.
Benim kastettiklerim laptopun içinde kendine ait bir alanı ve devre kartı olan kartları var. NVIDIA veya ATI marka ekran kartı lazım. İlla 4000 TL bütçe filan lazım değil çok daha ucuz alternatifler var.Son olarak uzun uzun ödevler yapacaksan masaüstü bilgisayar tavsiye ederim. Laptopların kullanım alanları mobil olduklarından mesela hocana bir soru sormak için yanında ödevini gezdirebilmendir fakat uzun vadede asla masaüstü performansı bekleme. Minicik bir fanla kendini saatlerce soğutamaz.
Eğer yurtta kalmıyorsan bütçeni ikiye böl vasat bir laptopla normal bir masaüstü edin derim be.
Bizim bölümde her hafta en az 10 saat bir oturuşta ödev yaptığımı bilirim hatta ajandan o kadar sıkışık oluyor ki bir seferinde bilgisayarımın güç kaynağı yanmıştı, harddiski söküp gecenin bir yarısı taksiyle kuzenime gittim, sabaha kadar ödevi tamamlayıp okula gitmiştim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
harita işiyle uğraştım bir autocad i bende kullandım 1200-1300 liralık standartlara sahip bir bilgisayar işini görüyor. Tabi minimum seviye bu. ama tavsiyem bütceni biraz geniş tutup 1800-2000 civarı bir bilgisayar alman. Özellikleri olarak yazmıyorum fiyatlarla özellikler hep doğru orantılı ve ona göre standartlara sahip olduğu için... İstersen detaylı bir şekildede birşey önerebilrim. Birde mümkünse bilgisayarında win 8 kullanma autocad cracklediğin zaman sıkıntı çıkartabiliyor. win 7 filan tercih edersen daha iyi olur..
10 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kesinlikle acer😊
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
İyi bir laptop 1-MSI,2- Monster, ve yüksek performans istiyorsak ALIENWARE den söz etmezsek olmaz 3- ALIENWARE ve 4- Lenovo vs vs
00 Yorumla Grafik ekran kartı oldukça yüksek ve işlemcisi üst düzey olan bir laptop işini görür.
00 Yorumlamacbook
blender kullanabiliyorsan kasmayan herhangi biri + sağlam bir masaüstü :)00 YorumlaGÜzel bir laptop istiyorsan kaliteli 1. monster 2. msı öneririrm bu markalar dışında tavsıye etmem
00 Yorumla- +1 yıl
İnşaat mühendisiyim özelden yazabilirsin yardım ederim
00 Yorumla - +1 yıl
En az i5 işlemcili bisey imkan varsa i7
00 Yorumla fiyat söyle max
02 Yorumla- +1 yıl
uygun fiyat tavsiye yeterli.
urun.n11.com/.../asus-x550jx-xx099d-i5-4200h-4gb-750gb-gtx950m-dos-P25117735
kazık fiyat maddi durumun iyise bu
www.vatanbilgisayar.com/...gb-156w81-notebook.html - +1 yıl
daha uygun fiyat ve öneri
urun.n11.com/.../asus-x550jx-xx099d-i5-4200h-4gb-750-gb-2gb-gpu-gaming-notebook-P77394664
- +1 yıl
lenovo tablet pc
00 Yorumla - +1 yıl
hp alıo mıllet
00 Yorumla - +1 yıl
asus al
00 Yorumla - +1 yıl
bütçe ver
00 Yorumla En pahalısını
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Mühendislik öğrencisi için hangi laptopu önerir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar