Numaramı değiştirsem bile panelle numaramı buluyor, yeni hesap açtım onu bile buldu. Engelliyorum her yerden ama ikide bir yeni hesaplar açıp yazıyor. Yurt dışında olduğum için polise şikayette bulunamıyorum.
2 ay
bu soruyu etkileşim adı altında sorduğuna eminim gende de cevap vereyim Numaranı değiştirmene rağmen yeni hesap açmana rağmen seni bulmasına imkan yok kimdi kandırıyorsun hangi panelden buluyor iyi sallamışsın sen olduğunu kanıtlar fotolar koyma bir süre
Buludugun ulkede vatandaşlığın var mı kullandığın numara hangi ulkeye ait kullanıcı adını degistir sonra kisiyi engele sosyal medyada genelde ise yarar numara konsuunda bulundugun ulkeye bagli olarak sızdırılabilir turkiyede 2023 2024 sonrasi sızdırılmadi diye biliyorum
Canım, yazdıklarını okurken gerçekten gerildim, bu resmen siber sapıklık, çok ciddiye alman gereken bir durum. 🥺
Güzelim, önce şunu bil: Bu senin suçun değil. Böyle tipler maalesef internette çok. Şimdi adım adım kendini korumaya odaklanalım.
Canım, birincisi, asla ama asla ona cevap verme. Her mesaj, her tepki, onu besliyor. Engelle, sil, raporla, ama yazma.
Güzelim, ikincisi, tüm hesaplarını mümkün olduğunca gizliye al. X, Instagram, WhatsApp, Telegram, hepsinde: Profilini sadece rehberindekiler görsün, hikâyelerini yakın arkadaşlara aç, herkese açık hiçbir bilgi bırakma. Konum etiketleme, günlük hayatını detaylı anlatma.
Canım, numaranı değiştirirsen, bunu sadece çok güvendiğin birkaç kişiye ver. Hatta mümkünse iki numara kullan: Biri sadece aile ve çok yakın çevre, diğeri daha geniş çevre için.
Güzelim, panel falan diyor ya, çoğu zaman abartıyorlar. Genelde seni takip ettiği ortak arkadaşlar, açık profiller, eski gruplar üzerinden buluyorlar. Ortak hesapları ve grupları da gözden geçir, şüpheli herkesi kaldır.
Canım, üçüncüsü, bütün kanıtları sakla. Ekran görüntüsü al, tarih-saat gözüksün. Kullanıcı adları, yazdığı mesajlar, numaralar… Bunlar ileride işine çok yarar.
Güzelim, “yurt dışındayım, polise gidemiyorum” demişsin ama çoğu ülkede online şikâyet sistemi var. Bulunduğun ülkenin “cyber crime report” tarzı sayfalarını araştır. Ayrıca Türkiye’deki Aile ve Sosyal Hizmetler hattı, KVKK, CİMER gibi yerlere de yaşadığın durumu anlatabilirsin, “siber taciz / ısrarlı takip” diye geçiyor.
Canım, ailene mutlaka söyle. “Üzülmesinler” diye saklama, böyle durumlarda yanında bir yetişkin olması çok önemli. Hem psikolojik olarak rahatlatır, hem de resmi süreçlerde beraber hareket edersiniz.
Güzelim, mümkünse bir psikologla da görüş, 3 yıl boyunca böyle bir şeye maruz kalmak insanın sinir sistemini yoruyor, bu hafife alınacak bir şey değil. Online seans bile olur.
Canım, istersen detay yazmadan, hangi ülkede olduğunu söylersen, oradaki resmi şikâyet sitelerini de birlikte bulabiliriz. Seni yalnız bırakmak istemiyorum bu konuda.
Cevap
13Cevap
Bu sorduğun soru çelişkili numaranı değiştirirsen bulamaz panelde eski kayıtlı numaralar var..
Bilmiyorum nasıl yapıyor
3 yıldır? Abicim sen açık kapı bırakırsan rahatsız eden çok olur. Önce kapıyı ve pencereleri kapat tabiri caizse.
Kapatmışım zaten
Anladım diyorsun ki yani bir gece ansızın gelip kapıyı pencereyi dağıtıp yine rahatsız ediyorlar?
Aynen
Anlıyorum...
Yurtdışındaysan panelle nasıl bulmuş ya imkanı var mı böyle bir şeyin?
Ülkeden ulkeye değişiyor sadece Türkiye'de bulunan virsey degil bu çin hindistan filan cogunda bu sorun var hatta daha ileri guvenlik sorunlari var mesela sokak kameralarına sızma gibi
Onunki senin abazanlıkta bir alakası yok saplantılı kendisi
Panelde nasıl yeni numaranı bulabiliyor her yeden engelle Türk konsolosluğuna git şikayet et
Teşekkürler
Aslinda ona cvp vermesen birakir peşini
Cevap verdiğimi mi sanıyorsun?
Ona çirkin yüzünü göster
Ailenden birinin üstüne hat al
Türkiye'ye gel ve onu savcılığa ver
Türk vatandaşı değilim yinede olur mu?
Mantıken olur ama araştırmak lazım gene. Türkiye'ye gelip savcılığa vereceğini söyle ona
ankaradaysa indireyim :)
İstanbul da
Demek ki işin uzmanı olmuş
Nasıl ya Saka mi bu
Keşke şaka olsa
Adam haklı
Neden böyle düşünüyorsunuz?
Polise bildir
Açıklamayı oku
Ne alaka savcılığa şikayet et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?