Yapay zeka entelektüelleri ve gerçek insan sohbetini bitirip her yeri mi sardı?

Eskiden forumlar vardı internette. Şimdikinin aksine cümle kuramayan, imlâ bilmeyen tipler internete giremediği için, kültürlü bilgili biri bu forumlarda, ya da Ekşi Sözlük gibi platformlarda okunurdu, ciddiye alınırdı.

Daha sonra sosyal medya işin içine girdi (feysbuk, twitter vs), bu yazıya dayalı "ifade" biçimleri, iyi kötü varlığını sürdürebildi. Zaman geçtikçe, sosyal medyada beklentilerin üzerinde bilgi aktaranlar için "google'dan mı baktı" şüphesi söz konusu oluyordu.

Şimdi ise, yapay zeka, artık kişinin kendi cümlelerini ya da bilgisini aktarmasının önünde bütün krediyi üzerine almaya başladı. Günlük yaşamda o kadar sığ ve o kadar cehalet dolu iletişim kuruluyor ki, düzgün cümle kuran herkes için "yapay zekaya mı sordun" denebiliyor.

En vahim durum da, hakikaten yapay zekadan doğrudan bilginin aktarılmaya başlanmasıdır. Yapay zeka, bilgi edinmek açısından inanılmaz yararlı. Ki, ben de çok kullanıyorum. Çünkü gerçek bilginin evrensel doğruluğu olduğuna inanıyorum.

Ama, internet ortamında, sosyal medyada, ben bir insanla mı muhatabım, yoksa manipüle edilmiş yapay zeka ile mi? Sanki internette her kurduğum diyalogda bir yapay zeka arıyorum. Garip bir paranoya.

O kadar okuduk ettik, üç beş zibidi, karşıma yapay zeka cümleleriyle çıkınca, bir varoluş krizine girdim ne yalan söyleyeyim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yapay zeka entelektüelleri ve gerçek insan sohbetini bitirip her yeri mi sardı?