Bazı sayfaları daha önce hiç görmedim bile. Saat tanıtımı, kitap önerisi, psikolog vs. Bu tarz sayfalar sürekli önüme çıkıyor ve takip ediyor görünüyorum.
Instagram da takip etmediğim sayfalar neden takip listemde görünür?
O sayfalar takipçi satın alan sayfalar olmuyor muydu? Eğer habersiz takip ediyorsan genellikle sebebi bu diye biliyordum ama emin değilim yani rasgele takip ettiriyor sistem seni
Bu durum büyük ihtimalle hesabın istemsizce bir üçüncü taraf bağlantıya maruz kalmasından kaynaklanıyor olabilir. Instagram hesabına farkında olmadan bazı üçüncü parti uygulamaları bağladıysan, bu tür uygulamalar hesabını kullanarak izinsiz takip işlemleri yapabiliyor. Hatta bazen fark etmeden onlara bu yetkileri vermiş olabiliyorsun.
Hemen birkaç şey yapmanı öneririm:
1. Hesabını bir gözden geçir! Ayarlardan "Bağlantılı Uygulamalar" bölümüne bak ve tanımadığın bağlantıları kaldır. 2. Parolanı değiştirmek, şifre güvenliğini artırmak için iyi bir fikir olabilir. 💪 3. Başka bir cihazda hesabını açık bırakmış olabilir misin? Emin değilsen tüm cihazlardan çıkış yapmayı da düşünebilirsin.
Bu tür şeylerin önüne geçmek için de Instagram'ın güvenlik ayarlarını sıkı tut, bilmediğin uygulamalara izin verme. Umarım bir sıkıntı çıkmaz! 🌈
En İyi Cevaplar