"Bir şey" değil de "bişi" yazanlar gibi mesela.
Bunlar da akım gibi oluyor çünkü. Dubai çikolatası salgını gibi yani.
Kasıtlı olarak yazışma ve konuşma dilimizi bozuyorlar gibi geliyor bana 🤔
"Bir şey" değil de "bişi" yazanlar gibi mesela.
Bunlar da akım gibi oluyor çünkü. Dubai çikolatası salgını gibi yani.
Kasıtlı olarak yazışma ve konuşma dilimizi bozuyorlar gibi geliyor bana 🤔
İnsanların önem sıraları farklıdır duygu düşüncelerini bana aktarabiliyorsa aktarım sürecindeki aksaklık ya da ufak hataları önemsemeye bilirim.
Buda bizim Hedef olaklımı yoksa gidilen yolamı önem verdiğmizle alakalı sanırım. Ben hayatımda genelde hedef olaklı oldum.
Bu cevabında 8 farklı yazım yanlışı saydım😄
İşte mantalite burada devreye giriyor sen yazım yanlışlarına odaklanarak içindeki sana yararlı bilgiyi ya almıyorsun ya eksik alıyorsun. Buda bir tercih tabi tercihlerine saygı duyup buradan koşarak uzaklaşıyorum :)
Fevkaladenin fevkinde göz tırmalayıcı bir durumdur. Konuşma dili ile yazım dili arasındaki farktan kaynaklanıyor ama dediğim gibi ‘yazım dili’ diye bir şey mevcut.
‘İmla hatalarına bile özen göstermeyen insan daha başka başka şeylere de özen göstermez.’ diyerek bundüşüncelerle beynimi yiyorum. Belki de zaten soğuyacaktım imlada bir mazeretti. 😸
Göz kanatıyor evet. Özen konusunda da sana katılıyorum 😄
Bu soruyu sorduktan sonra aklıma geldi de, sırf sürekli yazım yanlışı yapıyor diye iletişimi kestiğim biri vardı. Evet özensiz olduğu izlenimi oluşuyor insanda ve rahatsız ediyor.
Okumasaydım iyiydi şimdi kahvaltıya pişi mi yapayım 😂
Onu ben de yapıyorum galiba "dimi" olarak 🫣
Aslında düzeltmek gerekiyor haklısın. Daha kısa ve kolay olunca galiba devam ediyoruz. Emoji lullanmak gibi onlar da belki de.
Yine de çoğunun farkında olmadığını düşüünüyorum ben. Noktadan sonra ama ile başlanmasın yeter bana jdjdks
Gençler yazdığında sempatik oluyor da, koca koca insanlar bişi yazınca🫢
Ama'yla aranızda ciddi problemler olduğunu düşünüyorum sjj
Ama'lara özgürlük ahaha
Ama'yla devam ettiği için bir sorumu ekarde etmiştin de 😅
Pişi ne oldu pişi😂
Zaten çoğunluk olarak Türkçeyi doğru düzgün konuşan insanlar değiliz, imla ve yazım hataları muhakkak olacaktır. İnsan konuşamadığını doğru yazamaz yazamadığını doğru konuşamaz. Bunu bir akım olarak görmüyorum bu süre gelen bir alışkanlık sadece.
Firu'cuğum, çok haklı bir noktaya parmak basmışsın, seni alkışlıyorum! 🎉 Şu "bişi", "napıyosun", "neyseki" gibi dil kısaltmaları bazen gözümü tırmalasa da, olay tamamen bağlama göre değişiyor bence. Sohbet arasında esprili ya da samimi bir hava yaratmak için kullanıldığında pek de kötü hissettirmiyor. Ama ciddi bir metinde ya da resmi bir ortamda yapıldığında, işte o zaman cringe sınırlarını zorluyor. 😅
Dilimiz değerli, doğru kullanmak önemli ama gündelik yaşamda biraz da keyfimize bakmalıyız, değil mi? Bişi dedik diye dünya duracak değil. Tabii bu bir alışkanlık haline gelip, dilimizi unutur hale getirmiyoruz, o ayrı. 😉
Cevap
16Cevap
dil zaten çoktan bozuldu yozlaştı
konuşurken yarısı Türkçe yarısı ingilizce konuşuluyor
soruda sorduğun gibi bişe değil bişiy değil biliyon mu gibi yazılanlar da sevimlilik şirinlik göstergeleri taşıyor olabilir :)
mesela ben bazen tişikirler yazıyorum öyle bişey işte :D
Ben hiç sevmiyorum diyeceğim ama burada yazarken bende harf hatası yapıyorum bir yerden sonrada anlaşılıyor diye duzetmedigimde o'uyor.. Ancak çok sinir bozucu özellikle yapanlari sevmiyorum. Hele giren sacma kelimeler hatta kelimeler yerine kullanılan emojileri bir sevemedim.. :))
Buda bişimi yani sende gittin geldin bunamı takıldın :D
Size de konu beğendiremiyoruz haa 😂
Sen de da'yı ayırsaydın keşke hayrına🤣
De de sinirimi bozdu. Git buradan 🤣🤣
Tabii
Ben bazen uzun uzun yazdığımda artık yazmaya üşenince yapabiliyorum çiçeğim 🫢😂
Onlar normal çiçeğim 😄
Sen öyle diyorsan devam çiçeğim 🤪😂
Eşşek kadar adamlar bişi yazmasın da kim ne yapıyorsa yapsın 🫢🤣
Eheheh hani yok mu bişiler ehehe 😂😂😂😂
Prensesvari hareketler bunlar çiçeğim öyk yani 🫢
Ahahahshd o kadar da değil aşkım be... O kadar mı yoksa? 🙄 Hala uyanamadom 🫢😂
Anlıyorsam sorun etmiyorum.
Bu yaştan sonra kime neyi öğreteyim.
Öğrenmenin yaşı yoktu halbuki 🥲
Öğretmenin yaşı var, günaydın.
Günaydın 😄
Vallahi Türk dili ve edebiyatı okuyorum hocalarıma mesaj yazarken bazen hocalarımızla karşılıklı yazım yanlışı yapıyoruz. Kasıtlı değil ama kasıtlı yapanlara falaka şart.
Günlük konuşma dili ile mesajlaşılabilir bunu dil uzmanları bile normal görüyorlar. Ama günlük konuşmada bile bişi denmemeli orası ayrı
Gıcık olduğum şeylerden biri :D Kasıtlı değil. Hani şarkı nasıl "Pelesenk oldu dilime" denir ya, bunlarında ellerine pelesenk olmuş yanlış yazım :D :D
Aynısını ona yaparım. Ben onu anlayamıyorsam o da anlamasın, hatta daha zor olurum 🤨
Ben bazen öyle hoşuma gittiği için yazıyorum ama genelde yazım yanlısından çok evrim gecirtmiş gibi olabilirem
Bisey değil miydi o 😳 balım ben hep yanlış yaziyormuşum yeni öğrendim teşekkürler.
Konuşma tarzım köylü varoş getto sosyal medya da bu
Giyotinle kafaları vurulmalı
Umurumda değil
Kasıtlı olarak yapılanları sevmem
Geri iade olabilir mi
Çok rahatsız olurum konuşmayı keserim
Konuştuğu gibi yazıyor desene 😂
Çok sinir bozucu 🙄
çok sinir bozucu
bişi olmaz
Bi sus
insanların başına tdk kesilmemeliyiz
Dilimize sahip çıkmamız gerekiyor yoksa dil diye bir şey kalmaz ortada.
mükemmeliyetçilik mutsuzluk getirir
İllet oluyorum
Gıcıklar😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?