Bezen bir kelimenin doğru yazılısini unutup internetten baktıginiz oluyor mu?
1 ay
Başkalarının yazım yanlışlarını düzelten insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben yazım yanlışlarına olabildiğince dikkat eden bir insanım. Elbette benim de yazımını bilmediğim kelimeler oluyor. Ama bunları da kullanmadan önce muhakkak internetten doğrusuna bakarım. Ya da o an bakamasam bile sonrasında bakıp, bir sonraki sefer doğru yazımıyla kullanırım. Ki bence olması gereken de bu. Türkçe üzerinden konuşacağım. Türkçe biz Türklerin ana dili. Ana dilimle yazı yazarken yazım yanlışlarına dikkat etmeyip farklı bir dilde kusursuz yazılar yazarsam bu tuhaf görünür. Olmaması gereken bir şey bence. Elbette herkesin okul okuma imkânı olmuyor olabilir, bu doğru. Ama artık birçoğumuzun elinin altında internet var. Kelimelerin doğru yazılışını kontrol etmek ve ona göre kullanmak çok da zor olmamalı.
Bi ara bende yapıyordum artık bıraktım. Kendime sinir olmaya başlamıştım artık. Kim nasıl yazıyorsa yazsın bana ne moduna girdim. Bazıları Türkçeyi gerçekten Türkçe olmaktan çıkartıyor, işte onları anlayabilmek için "... Demek istediğin bu mu? Yani bu kelimeyi mi söylüyorsun?" diyorum. Onun dışında ben de salladım artık. Ve evet bende bakıyorum doğrusu nasıl yazılır diye.
Görüş
18Görüş
Boş bir takıntı olduğunu düşünüyorum. Yanlış da olsa sonuçta kişiyi anlayabiliyorsa bir sakınca yok. Ancak harfleri eksik yazanlar oluyor sesli harf sessiz harf gibi. Konuşmayı kısaltmak için o zaman işte hak veriyorum düzeltmek isteyene.
Başkalarının yazım yanlışını düzelten insanlar hakkında bir şey düşünmüyorum. Çünkü o kişi benim. Başkaları da yapıyorsa doğru yapıyor. İnternetten pek bakmam. Ama bazen nadiren kullandığım bir kelimeyi cümle içinde kullanınca anlamına bakıyorum. Doğru yerde mi kullanmışım diye.
Ben işte o insanlardan biriyim🤷🏻♀️ Nasıl ki gözümüze hoş gelmeyen nesneleri, duvarda yamuk duran çerçeveyi düzeltiyorsak bu da bir bakıma aynı şey😄 Lütfen güzel Türkçemizi güzel kullanalım ✌️
Yarın gitsin TDK da işe başlasınlar. İşsizlik başa bela çünkü. De da ayıranlara lafım yok onların takıntı. Şöyle yazanlar varya "bhen glrm tamam mrk etm" bunlara füze atasım var kdksks
Başkalarının yaptiklarina ya da yapmadıklarına göre hayat sürdürmeye çalışanlar en büyük eksikligi aslında kendilerinde olduğunu göremezler.
Kasıntı tipler oldugunu düşünüyorum. anlamsiz bir kaygıları var memleketin ve insanlığın tek sorunu buymuş gibi davraniyorlar...
Kendilerini bişey zanneden gereksiz varlıklar bazen sadece klavye hatası oluyor geliyor kafa şişiriyor kelimeyi düzelterek
Kelimeleri yanlış yazan insanları görüyorum ama asla hatalarını dile de getirmem belli de etmem çünkü insanlık hali bilmeyebilir , yanlış yazmış olabilir kimseyi rencide etmek istemem haddim de degil zaten
Tezimi kontrol etmesi için yolladığım durumlar dışında, aşırı sinir olduğum durumdur. Genelde devamında hatalı kelime kullanımına kadar tüm hatalarını yüzüne vurmusumdur
Ben çok yapıyorum, üzgünüm elimde değil.
Türkçesizlere gıcık oluyorum.
Cidden boş ego yaptıklarını düşünüyorum. Herkes doğru yazabilmek zorunda değil bende yanlış yazıyorum bazen.
Sen bence direkt bakmayı bırak direkt Türkçe dersi almaya başla.
Herkes yazım konusunda iyi olmak zorunda değil. Herkes okul okumak zorunda da değil bir çok insanın annesi babası ilk okul mezunu. ilk okul mezunu olupta kendini geliştirmis birçok insan var Bazı harfleri yanlış yere koymak kişinin fikirlerini ifade etme özgürlüğü olduğu gerçeğini değiştirmez.
Anadilini düzgün yazıp konuşmak zorundasın, klişeler ardına saklanıp eksikliğini örtemezsin. Senin annen baban zamanında koşullardan dolayı okuyamadı, imla kurallarına dikkat edemiyorsan, bunu geçtim kelimeleri düzgün yazamıyorsan kitap okumuyorsundur demektir. Bu da kendini geliştirmediğin manasına gelir?
O kendilerini geliştirmiş dediğin kişileri de görüyoruz, %90 ı bağnaz, milletin hayatına burnunu sokan, her şeyin en iyisini bildiğini sanan tipler.
Tüm kalbimle katılıyorum
Teşekkür ederim.
çok sık yaptığım bişey bu özellikle anlamını bilmediğim biseyse direk goggle amcaya koşuyorum
Aşağılayıcı tarzda olmamak şartıyla çok uygun buluyorum. Kaç yalına gelmiş 2 satır okumamış gibi cahil cahil yazanlara benim de hiç tahammülüm yok. Bunun TDK da işe başlamakla ile rahatlıkla alakası yok, kendine saygı işe alakası var.
O insanlar iyi ki var. Ben de çoğunlukla internetten bakardım ama son zamanlarda daha az dikkat ediyorum.
Türk dili ve edebiyatı okuduğum için yazdığım her kelimeye özellikle çok dikkat ederim
Düzeltirim. Haklıyım. İtiraz edene de küfür ederim.
Rahatsız oluyorum. Dili düzgün kullanın
Küfür etmek ne alaka ya. Peki ilgilendirmez.
Ben düzeltmeye çalışıyorum. Doğrusunu söylemek boynumun borcu olduğu kanaatindeyim.
Tamam hoş değil ama bazıları da Türkçeyi katlediyor
Boş insanlar. TDK gönüllü askerleri aveller
En İyi Görüş