WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesi ardından oluşan tepki sürerken hangi anlık mesajlaşma uygulamasının veri gizliliği konusunda güvenli olduğuna dair merak da devam ediyor. Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO), yaptığı açıklamayla gündemdeki uygulamaların veri gizliliği politikaları ve kullandıkları teknolojileri özetlerken Signal’in bu konuda öne çıktığını belirtti. BMO, yurttaşlara veri gizliliği konusunda bazı tavsiyelerde de bulundu. https://www.birgun.net/haber/whatsapp-mi-telegram-mi-signal-mi-guvenli-bilgisayar-muhendisleri-odasi-ndan-aciklama-330133
Endişe etmeyin panik yapmayın kimse bizim WhatsApp konuşmalarınızı deşifre etmiyor emin olun sözleşme imzaladığı buzda bile WhatsApp diğerlerinden daha güvenli.. ayrıca rekabet kurulu ve kişisel verileri koruma kurulu olaya el attı WhatsApp'ın kararı mahkemece durduruldu.. whatsappdan devam😇
İnternet & Teknoloji konusunda 977 cevap paylaştı.
WhatsApp da Facebook da aynı gruba ait olduğuna göre, tek tek veya çoklu sözleşme yapmanın bir farkı yok. Bu mesajı okuyorsanız zaten Facebook uygulamasını indirmiş ve koşulları kabul etmişsiniz. Sanki WhatsApp'dan atılan özel mesajın Facebook'ta herkese paylaşılacakmış gibi anlamak enteresan. Korkmayın yediğiniz haltlar yine gizli kalacak. Bugüne kadar kredi kartınızın şifresini de zaten paylaşmamanız gerekiyordu. Telefon numaramız zaten her yerde kayıtlı, paylaşsa ne, paylaşmasa ne. Bir yere üye olurken herkes telefonunu girip sms doğrulaması yapıyor, bu bilgi zaten orda da paylaşılmış oluyor. WhatsApp, Facebook, Twitter... vs ne varsa ABD merkezli sunucularda bu bilgiler barındırılıyor. Telefonunuz kapalıyken bile dinlenebilir. Navigasyon kullanırken nerden nereye sıklıkla rota çizdiğiniz kayıt edilir. Sonra spor yapan biri olarak etiketlenir ve spor merkezlerinden üyelik mesajları alırsınız. Parmak izi ile telefon açılış kilidi yapanların bilgileri örneğin Samsung'a, Kore'ye gönderilir ve orada depolanır. Retina ve parmak izi olarak sizin en önemli ve degistirilemez bilginizi bile servis ediyorsunuz, edeceksiniz. Telefonunuzda bulunan tüm uygulamalar sizin alışkanlıklarınızı raporlar, sonra isteyen kuruluşlara satılır. Ya telefon kullanmayacaksınız ya da bunu yersiz endişe etmeyeceksiniz. Bu işin ortası yok. Diğer uygulamalar da belli bir müşteriye ulaşınca sizden bu sözleşmeyi isteyecekler. Banka ile yapılan 10 punto 8 sayfa hesap açılış sözleşmesi gibi düşün, okuyor muyuz? Hayır. Ama mecbur onaylıyoruz. Çözüm olarak banka ile çalışmayacağız, mümkün mü? Annem benim adıma kredi kartı ile sigara alıyor, market benim bilgimi "sigara içenler" diye kategorilendiriyor. Sonra da beni sigarayı bırakma hattından arıyorlar... Pazarlama artık bu şekilde. Youtube'da reklamsız başladı, sonra reklama döndü. Çünkü müşterisi çok, bunu firsata çevirdi. Telefona bir uygulama yüklüyorsun, konumuna erişmek için izin istiyor, foto düzenleme ise galerine erişmek istiyor, rehberine erişmek istiyor, biz de onaylıyoruz. Isteyen baksın verdiği izinlerine. Ilk defa olan bir şey değil. Aslında bu kadar patırtının çıkmasını sağlayan da WhatsApp'tan sonra gelen kuruluşlar. Bundan vazgeçip kendi markalarına almak için aportta bekliyorlardı. Ya telefonu toprağa gömün ya da endişesiz kullanın. Cem Yılmaz 'ın dediği gibi: CIA senin b. klu hesabını ne yapsın?
Bizler her daim izleniyor ve kayıt altına aliniyoruz melekler tarafından buna rağmen insanoğlu olarak herseyleri yapıyoruz ve gayette rahatız. Ama WhatsApp bir kural değişikliği yapti herkesi bir telaş aldı ve diğer sistemlerin yarin öbür gün kural değişikliği yapmayacağı ne malum sonuçta kazanan kapitalizm oluyor bizler ise sadece birer kobayiz
Herkese uyabilirsiniz. Sonuçta sosyal bir varlığı. Devletlerin, şirketlerin ulaşmak istedikleri çok önemli görüşmeleriniz olmayacaksa çok ta kasmamak lazım.
Ama gizlilik gerektirecek bir iletişim olduğunda arada şirket sunucusu olmayan Singali seçmek akılcı görünüyor. Elon Mask bence kötü bir tavsiye vermemiş.
İnternet & Teknoloji konusunda 408 cevap paylaştı.
Bip istedim ama resim göndrrmiyor, güncellemeyi bekliyorum. Telegram Rus işi. Signali ilk drfa duydum. Aslında bizde çok güzel bir uygulama var ama kullanan yok. Dedi. Keşke bilşnse, çok basit.
Gorselde bip te çok arti var ama bu yaniltmasin. Orada hiç bir veri güvende olmaz. Zaten haberde de anlatıyorlar bunu. En güvenli sanırım signal. Wp nin kullanım keyfi açısından da 1 . alternatifi Telegram olsa gerek
Artı (+) olanlar zaten güvenli olmadığı manasına geliyor. Ne kadar az artı varsa o kadar güvenli. Telegram'ı sevmiyorum ben kitlesi sıkıntılı. %100 güvenlik diye bir şey yok, çoğu uygulama aşağı yukarı benzer. Twitter'ın sahibi Jack Dorsey, SpaceX'in kurucusu Elon Musk gibi önemli insanlar Signal'i kullanıyor. Güvenlik endişeniz varsa Signal'i kullanın.