Instagram hesabım çalınmakla tehdit ediliyorum eğer çalınırsa siber suçlara verilir mi?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
Instagram'da ayarlara gir gizlilik tarafında iki faktörlü doğrulama yap telefonuna artık Instagram a kim giriş yaparsa yapsın kod senin numarana gelecek.😉
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kim calmaya calisiyor. Sende, cift faktorlu kimlik dogrulamasini ac hic bisey yapamaz hala yapmadiysan tabi, yapmamanin bi anlami zaten yok
02 Yorumla- +1 yıl
Çift taraflı doğrulamam var zaten
- Cevap sahibi+1 yıl
Tamam o zaman girmesi imkansiz gibi bisey olur merak etme
Çalınması durumunda hafta içi bir gün savcılığa gidip işlemleri başlatabilirsin ne kadar hızlı olursan o kadar etkili olur
00 Yorumla- +1 yıl
Dostum Bundan Hiçbirşey Olmaz Zaten Seni Takip Edenler Muhakak Anlayacaklardır Onun Senin Olmadığını.
00 Yorumla Sana gelen yabancı linklere tıklama hiç kimse bir şey yapamaz
00 YorumlaHesabını telefon ile doğruladıysan hiçbirşey yapamaz.
00 YorumlaSuç bu zaten sende onu şikayet etmekle tehdit et ss falan al mesajları ya da ses kaydı al
00 Yorumla- +1 yıl
İnstagram öyle kolay çalınmaz boş tehditlerdir
01 Yorumla - +1 yıl
Hesabını sil gitsin en guzeli
02 Yorumla- +1 yıl
Mesaj vs varsa sikayetci ol
- +1 yıl
Tehtitlere açık ol tırsma.
00 Yorumla - +1 yıl
sil gitsin, sıkıyorsa tehdit etsinler bir daha😂
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ona de ki çalmayanı s*ksinler
02 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Nasıl birisi olduğuna bağlı. Bi ara bana de denmişti fake hesaptan sil hadi dedim çalmayanı sksnler dedim aynen böyle hiç bi halt yiyemedi engelledi
- +1 yıl
Savcılığa suç duyurusu
00 Yorumla - +1 yıl
sen de polise vermekle tehdit et
02 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen öyle kafana takma bunlar sadece tehdit eder
- +1 yıl
Verilir tabiki bu büyük bir suç
10 Yorumla - +1 yıl
İnstagramını kapat kanka
00 Yorumla - +1 yıl
bana yazabilir misin?
01 Yorumla- +1 yıl
instagramdan yaz bana o kisi kimse aglatıyım onu @nicecookbrow
- +1 yıl
Savcılığa git
00 Yorumla Nasıl calıncak ki
00 YorumlaHiç bir şey olmaz,
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Instagram hesabımın çalınması ile tehdit ediliyorum, ne yapmayalım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Değerli @aslı__x öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zira bu olay hiç hoş değil. Ancak sosyal medyada tehdit ve şantaj sıkça karşımıza çıkıyor. Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki bir siber zorbalık vakasıyla karşı karşıyasınız. Sosyal medyanın ve dijital forumların yaygınlığıyla, bireyler tarafından paylaşılan yorumlar, fotoğraflar, gönderiler ve içerik, genellikle yabancılar ve tanıdıklar tarafından görüntülenebilir.
Siber zorbalık, dahil olan herkesin çevrimiçi itibarına zarar verebilir - yalnızca zorbalığa uğrayan kişinin değil, aynı zamanda zorbalık yapan veya buna katılanların da...
Öncelikle hiç merak etmeyin. Korkacak bir şey yok. Zaten karşınızdaki kişi bunu bilinçli bir şekilde yapıyor. Sizi üzmek ve istediğini yaptırmak adına tehdit ediyor. Zaten böyle bir işlem gerçekleştirmek istese tehdit etmeden direk hesabınızı ele geçirirdi.
Dolayısıyla, bu tehdidin dünyanın sonu olduğunu düşünmeyin. Üzülecek bir şey de yok!
Şimdi, aynı parolayı diğer sosyal medya hesaplarınızda kullanırsanız, endişelenmeniz gereken bir şey olabilir. Instagram hesabınız hacklenirse diğer hesaplarınıza da ulaşım bir o kadar kolay olacaktır.
Öncelikle, gerekirse Instagram'da ve diğer sosyal medya hesaplarınızda şifrenizi değiştirin. İki faktörlü kimlik doğrulama kurulumunuz yoksa, güvenlik ayarlarınıza gidin ve derhal bunu yapılandırın. Bu, birisinin hesabınıza yasa dışı bir şekilde erişmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Ardından, tehditler hakkında ek bilginiz varsa elbette siber emniyet güçlerine de bu mesajı gönderebilirsiniz. siber@egm. gov. tr adresine bütün görselleri ve kanıtları sunun. Gereken yapılacaktır. Tehditler teknik olarak saldırıdır ve eğer kişi sizi tehdit ettiyse, başkalarını tehdit etme olasılığı da yüksektir. İhbar yaparak başkalarına da iyilik yapmış olacaksınız.