Birkaç gündür arkadaşlarımın hesapları çalınıyor, belki tesadüf belki tanıdık birileri yapıyor bilmiyorum ama benim hesabım çalınmasın istiyorum, bunu nasıl önleyeceğim, var mı bir yöntemi?
Cevabın nedir?
Mehmet Burak Torun Takip Et
Sosyal Medya - https://www.dailymotion.com/video/k7HNYIQYKrQffqwVMqr60 Yorumla
Çok Süper Cevap
İnternet & Teknoloji konusunda 616 cevap paylaştı. Selam :)
Sosyal medya hesaplarının güvenliği için;- İki faktörlü koruma yapmalısın.
- Sosyal medya hesaplarının şifreleri farklı olmalı.
- Sosyal medyaya üye olduğun mail adresinin şifresi, sosyal medya hesaplarının şifresi ile aynı olmamalı.
- Şifrelerin büyük/küçük harf, mümkünse işaretler (nokta, ünlem, virgül vs.) içermeli ve olabildiğince uzun olmalı.
- Son olarak da tanıdığın/tanımadığın kişilerden gelen linklere karşı hep şüpheli davran ve mümkün olduğunca tıklama bunlara.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
3Cevap
1. Çift onaylama.
Bu sistem ile başka bir telefondan hesaba giriş yapıldığında hem size bildirim gelecek hemde izin gelecek. Aslında izinden kastım kod gelecek aynı google sistemi gibi.
2. İnstagram hesabı ile giriş izni isteyen fake uygulamalara kanmayın.
Bunlar işte en son hesabına kim girdi, hikayene bakan kişilerin sıralaması, kaç fake hesap sizi inceliyor gibi uygulamalar hesap bilgilerinizi çalmak için kurulur hiçbir ciddiyeti yoktur.
3. Anket veya oylama için gönderilen sitelere dikkat edin.
Yardımlaşma çok güzel bişi ve bazen bana da arkadaşlarım bak üniversitemizin yarışması var bana destek olsana diye linkler gelir. Burda dikkat etmen gereken linkin içinde geçen kelimelere dikkat edin. Tıklamamak da bir yol ancak tıklarsanız da sizden eğer instagram şifresi veya herahngi bir şifre ile hesap açmanızı isterse sorgusuz sualsiz kapatın.
4. DM den size gelen "tebrikler şu ünlün yaptığı çekilişten şunu kazandınız ödüle ulaşmak için hemen linke tıklayın" gibi saçma ve asılsız çekilişlerde linklere asla tıklamayın. (Özellikle bu aralar xantares adına fake çekiliş yapılmakta).
5. Şifreni ciddi oluştur. Amaaan o kadar zengin var beni mi dolandıracaklar diye düşünme çünkü zengin birini dolandırmak zor hem de adam zaten bunlar ile karşılaştığından tecrübeli ancak cebinde 5 kuruşu olmayan kişiyi dolandırmak daha kolaydır. Ve genelde haberlere bakarsanız masum ve habersiz insanlar dolandırılır.00 Yorumlaİki faktörlü doğrulama.
Yaygın şifreleri asla kullanma. En az 10 karakterlik şifre oluştur derim ben.
Gelen her mesaja bakma.
Maillerindeki linklere tıklama.
Bot basıyorum diyenlere inanma.00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnstagram şifreni İnstagram web ve Uygulama üzerinden başka biryere girmezsen hesabının çalınması neredeyse imkansız.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Öncelikle yabancı mesajlara bakmayın. Arkadaşlarınızın da çalınıyorsa onlardan gelen mesajlara linklere tıklamayın. Şifrenizi bir yere yazarak en saçma en uzun şifre yapım telefon numaranızı ekleyin
00 Yorumla - +1 yıl
çalma işleri bitti artık
birine şifreni versen de artık facebook instagram onun hesabına girmesine izin vermiyor istersen dene gör00 Yorumla - +1 yıl
iki faktörluk doğrularama kodu yap
03 Yorumla- +1 yıl
Bide yabancilardan gelen linklere falan tiklama
- Soran+1 yıl
ona zaten tıklamıyorum, link atanları direkt siliyorum
- +1 yıl
Tamam şimdi sadece şifreni değiştir bide o iki faktörluk doğrulama kodunu yap nasıl yapıldığını youtubeden izleyebilirsin
Şifreni değiştir iki faktörlü sms kodunu aktif et
10 Yorumla- +1 yıl
İki kimlik doğrulama yap instagram ayarlardan
00 Yorumla - +1 yıl
İki faktörlü dogrulama yap
00 Yorumla İki aşamalı doğrulama yapmalısın
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi