Herkese iyi akşamlar dilerim,
Bu aralar fazlasıyla başı boş ve faydasız paylaşımlar görmekteyim.(şahsi düşüncem)
Yine sizlere elimden geldiği kadar dolu dizgin bir paylaşımla o açığı kapatmaya çalışacağım. En azından biraz olsun hep beraber bilgilenmiş oluruz. Neyse konuma ben girişimi yapayım :)
- Konumuz : Siber Saldırıları
Bildiğimiz üzere ; ''Siber saldırı '' telaffuzunu fazlasıyla görmekteyiz. Dünya üzerinde bunun iki yapısal saldırıları vardır bunlar ;
- Ülke çıkarı için yapılan saldırılar
- Kişi çıkarıyla yapılan saldırılar

Bundan tam yaklaşık 5 ay öncesine kadar Amerika, Kuzey kore ve özellikle Çin devletleri savaşa girdi. Tabi bu savaş bilgisayar savaşı :) Bu savaşı çok yakından takip ettim. O savaş, kendi devletlerinin bilgi sızmasını engelmek için yapıldı. Evet bu savaşa bizde katıldık ama bizim ''Hacker'' diye adlandırılan BEYAZ gruplarda saldırıda bulundu ama dolaylı olarak savaştaydık doğrudan katılmadık. 
Artık devir bilgi ve bilişim çağı. şu an da bende eğitim almaya başlıyacağım çok yakında bununla ilgili ancak şunu belirtmeliyim ki, ülkemizde kaliteli ve profesyönel gençler ve usta isimler var. Fakat kimlikleri hep gizlidir. 
Açıkcası ben devlet olsam yatırım yapacaklarımın başında şunlar gelir öncelik olarak;
1- Sağlık sektörü
2- Eğitim
3- Yazılım ve Donanım
Bu saydığım 3 madde ülke ekonomisini kalkındırır. Her türlü gelir getirisi vardır.
Peki Nedir Bu Siber Saldırısı ?
Genellikle açık ararlar, site, blog, ve özellikle oyun alanlarına yönelir hatta hatta bankların güvenlik açığını sorgularlar. Kaçakçılık, vurgunculuk bilhassa bilgi hırsızlığı yaparlar.
NOT : Arkadaşlar, sizlere herhangi bir spam mesajları, linkler attığı takdir de her olana tıklamayınız. Hatta gerekirse her yerden video ve program indirmeyiniz. İndirdiğiniz takdirde kontrolü karşıda ki kişilere devredersiniz.
Özellikle ''.Gov'' uzantılı paylaşımlar ve e posta üzeri soygunculuk yapılmaktadır. Bu konuda herkes bilinçli olmalı her olana tıklama yapılmamalı.
Dünyada, hemen hemen hergün saldırı oluyor. Kimi zaman şirketlerin bilgisayarlarına doğrudan, kimi zaman ise dolaylı olarak göz korkutma amacıyla yapılıyor.
Bilmelisiniz ki ; Siber saldırılar yasal olarak suçtur. Eğer ki devlet kontrolünde karşı tarafa bir zarar olursa maddi veyahut manevi aynı zamanda şantaj davalık olabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gerekir.
Teşekkürler,
Emeğe Saygı #SarısınaKırmızı 
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar