Arkadaşlar fırçalamayan varsa rica ediyorum fırçalasın. Bu sabah markete alışveriş yapmaya gittim. Gerçekten bizim insanımızın diş fırçalama alışkanlığı çok düşük seviyelerde. İnsanlar berbat kokuyorlar... Kasada sıra beklemek ölüm geldi resmen :(
Anlatamıyorsun ki bunu... Baksana adam yukarı da ne cevap vermiş... Diş macunlarını kullanmak zararlıymış ve bilinç altımızı yönetiyorlarmış... :D :D :D :D :D
Dis macunu icinde florur olanlar zararli, beyine zarar veriyor, florursuz kullan o zaman. Ya da karbonatla fircala, bir suru alternatif var dünyada. En tahammül edemedigim sey valla
Keşke öyle olsa ama bazı hastalıklarda (özellikle mide) ne yapsan fayda etmez. Bazı kişiler de genetik olarak şanssız. Hayatı boyunca diş bakımı yapsa bile çürükten kurtulamayabiliyor.
Hic gulesim yoktu hahah😁😁😁ama hakikAten insanlarin bakimsizligi rahatsiz edici birde ustine sarimsak sogan yiyenler var toplulykta hic cekilmiyor kul hakki denen bisey var. tsbiki fircalarim.
Ona ne şüphe? Sabahları insanlar uyandıklarında ağız kokusu yoğundur genel olarak. O yüzden markette bugün buna daha fazla dikkat ettim. Ben evden bila çıkamam yahu fırçalamadan. Millet çok rahat
Ben sabah uyanır uyanmaz önce kekik yağı ile ağzımı çalkalayıp, üzerine dişlerimi fırçalıyorum, üzerine ağız çalkalama suyu kullanıyorum. Ya ben çok titizim ya da insanlar çok pisler.
Kekik yagi ne ise yariyor sadece koku icin mi? Bence cok guzel bir aliskanlik kekik biraz titizlik gibi geldi sadece :-) Gerek yok yazacaktim da ustte eksik olmus onu duzelttim. Yanlis anlasilma olmasin
Ben 7 yaşından beri aileminde telkiniyle ağız sağlığıma çok dikkat ederek büyüdüm. Kekik yağı yani kekik suyu diş etlerini güçlendirir ve dişlerde sararmayı engeller. Aktarlarda ya da bazı marketlerde satılıyor. Ben Tuğra marka kekik suyu alıyorum 10-15 TL arası bir fiyatı var. Zaten rahat rahat 1.5 ay kadar gidiyor 1 şişesi. Ve hayatımda daha 1 kere bile dişçiye gitmedim.20lik dişim çıkarken ağrı bile olmadı ;)
Vay be. Benim de dis etlerim asiri hassasmis bir seyler yapmam gerekiyordu :-) Bunu ogrendigim iyi oldu kullanimi da yazmissin benim arizayi bilir gibi :-) Tesekkur ederim :-)
Cay bardagina 2 yemek kasigi kadar kekik suyu doldur onu agzina al ve 30 40 saniye kadar diş etlerini ve agzinin icini calkala sonra da tükür gitsin. Bu kadar... Rica ederim :)
Sabahın ilk saatleri dışarı çıkılmayacaksa kahvaltıdan sonra olanı makbüldür. Ama dışarıya çıkıp, topluluğa karışacaksanız kahvaltı etmeyi beklemeyin :D
En İyi Cevaplar