Düğün hazırlıkları içerisindeyiz. Benim maddi durumum çok şükür iyi ama annesi benim saç bakımıma ayda 500 TL vereceksin dedi. Bir de ailemin yanında dedi. Ne yapacağımı bilemedim. Güldüm geçtim ama damat ben ciddiyim vereceksin dedi. Şimdi ne yapacağım?
Nişanlımın annesinin saç bakımına ayda 500 lira ödeyecekmişim. Şimdi ben ne yapacağım?
Topukla bence ya da orta yolu bul başka türlü kurtulamazsın. Nişanlınla halletmen gereken bir konu. En kötü ailen dünür olarak devreye girer. Tamam ya da devam olur...
Gidip kayınpederden borç isteyeceksin her seferinde gizliden ve ondan alıp kayın validene vereceksin :) iş patladığı zaman da o parayı kayınpederimden aldım kaynanama verdim. borcunu kaynana ödesin dersin :)
Abi siz 18 kuzenin de kuaför masrafını karşılayacak damat değilsinizdir İnşAllah az önce böyle bir soru soruldu da... Kusura bakmasınlar da nesiniz acaba? Siz yokken bakımsız mı geziyordu? İzin vermeyin sizi kullananlara ya evlenince daha çok kullanılırsınız. Kız yoksa böylesi olmasın daha iyi tövbe ya... Umarım ciddi değildir de yapılmaz böyle şaka...
verme bence , pardon da daha evlenmeden özel ihtiyaçlarını sana karşılatmaları biraz kullanıyorlarmış gibime geliyor. 500 lira senin için yüksek olmayabilir ama bir tarafın bir tarafı maddi olarak kullanması beni rahatsız ediyor açıkçası. ha sen bu teklifte bulunursun o zaman derim ki sen istemişsin , ama bildiğin bu daha evlenmeden masrafımı karşıla diyor, kızın bile bunu demesi hoş değilken kızın annesi bunu istiyor. nişanlıyken daha bunu istiyorlarsa evlenince düşün bakalım neler isterler :)
eğer bu troll değil de gerçekse ve bunu aynen bu kelimeyi kullanarak ve yine aynen dediğin gibi senin ailenin yanında bu şekilde söylediyse, bir kez daha düşün derim. bunu söylemenin de bir usulü adabı vardır.. ki illa söylemesi de gerekmezdi.. bir kez daha düşün. çirkin... gerçekten.
Terk ediceksin tabiki? Ne demek bu? Nişanlın saçmalama anne demiyor mu? Nerden buluyorsunuz bu malları anlamıyorum. Annesi tek yaşıyor olsa ve dese ki "Evlendikten sonra ben sizin evinize taşınmak istemiyorum ama bana aylık 500tl verirseniz çok sevinirim" diye buna bile tepki gösteririm ama en azından anlayışla karşılarım. Saç bakımına 500tl verecekmişsin. Hele hele? Hele yąrrama bak hele?
Böyle densiz, kendini bilmez insanları nerden bulup da hayatınıza alıyorsunuz anlamıyorum. Eskiden yazık adamı kullanıyor diye üzülürdüm ama artık üzülmüyorum hak ediyorsunuz çünkü daha ne yapıcam diye soruyor evi arabayı da kayınvalidenin üstüne yapın.
Onunla ciddi bir şekilde konuşmanı tavsiye ederim. O dişini gösteriyorsa sen de göster. Evleniyorsunuz sonyçta, birbirinizin ailelerinin isteklerini yerine getirecek hizmetçileri olmuyorsunuz ya! Evlilik böyle bir şey değil. "Gelin sen benim evi temizle", "damat sen benim aylık bakımımı karşıla".. bu evliliğe zarar verebilir. Bir zahmet kendisi ya da öz evlatları bunu karşılasın. Sana da bunu demeni öneririm; "öz evlatların varken bana düşmez annecim"
Kementi savurmus kafana yakalttirma kendini. öküz olursun sabana vururlar seni demedi deme. sen calisirsin karinla kaynanan parani ezer seni de kuru cula oturturlar. bu yiyicilerden kurtar kardesim kendini. dolandirici bile olabilirler. hem ne alaka mk bu bahaneyle damat yolmayi da ilk kez görüyorum. sanki anasini da koynuna alcakmissin gibi bakimini ustlenmeni istemis😄
daha evlenmeden seni böyle bankamatik gibi kullanacağını belli ediyorlarsa Allah bilir evlenince neler neler isticekler, maddi durumun iyi diye kendini kullandırtma derim belliki sadece paranı istiyolar
Bu diken mi aga? Bu bildiğin bok çukuru? Tamamen keyfi bir istek ve maddi bir istek hemde sadece nişanlı olan damadindan. Adam "her ay" diyor düğün için dese anlarım lan ya
Senin saçına vereceğim paraya evime alışveriş yaparım daha iyi Kayınvalideciğim falan deseydin gülerek oda ben ciddiyim derse zaten bende şaka yapmıyordum bu konuda ciddiyim derdim pratik olarak DOC yapıp devam ederdim.
Annesi aç açıkta olsa 500 değil 5000 ver ama saç bakımı için 500 istemek nedir yaaa? Ciddiysen ve evlenmekten kararlıysan Allah sabır versin sana. Çekilmez bir hayat olur senin için. Çünkü bu başlangıç olur.
Kişinin özel ihtiyacı kendine seni nişanlılığı geç bir erkek olarak asla ve asla ilgilendirmez. Kızı karşılasın kocası yok mu sana mı düşmüş bu tövbe estağfurullah ya. Aç gözlülüğe bak. Ben şimdiden damada her istediğimi yaptırırım parmağımdada bi güzel oynatırım nasılsa kızımdan vazgeçemez demiş resmen. Benim annem nişanlıma böyle bişey dicek bozarım orda affetmem. Herkesin bi çizgisi var.
Hayır hayır nişanı bozmak değil annemi bozardım orda sen napıosun gibisine yani iş senin nişanlına düşüyor pasif durmaması lazım annesini frenlemesi lazım çünkü bu hiç hoş bişey değil.
böyle şeyleri hiç doğru bulmuyorum , büyük bir terbiyesizlik tir bu, senin parana mı kaldılar ilk önce aileler anlaşması lazım zaten, sonradan bi pislik çıkıyor kusura bakmayın. Çok sevip aşık plup evlenebilirsiniz ama aileyede dikkat edin ilerde sorunlar çıkabiliyor. Diyorum ya beni alan yaşadı be , masrafım felan hiç yok ne benim ne ailemin hsgshgsjsjaja
Bak bunlar hayatının içine sıçılacağına dair önemli işaretler. Bunları görmeyip evlenirsen başına gelecek her şeyi hakediyorsun demektir. Enayi olmayın bu kadar. Kız mı yok?
Bu ne saçmalık annesinin derdine sen neden düşüyorsun? Millet soyguncu olmuş. Vurun k*hpeye gibi. Kullandırma kendini. Seviyorsun diye kimsenin şeyi olma.
Sakın verme seni sövüşleyecek. Benim başıma gelen benzer bir şeyi anlatayım: Mağaza müdürü de benim market çekinde kazandığım sekiz dev boy cipsinin dört beş tanesini ona verecekmişim. Tamam aynı yerde çalışıyoruz 250 TL'lik çek verdin ama bu kadar üçkağıtçı olunmaz. Çeki bizimkilere verdim onlar alışveriş yaptı. Onların önünde cipsleri isteyemedi. Biraz uzattım ama sen ona hatırlatma devamlı geçiştir veya vermek zorunda olmadığını söyle. 500 TL ne? Güzellik yarışmasına mı katılacak? 😂😂😊
Maddiyatçı bir kadın. Umarım nişanlın ona çekmemiştir. Baştan dizginleri kaynananın eline verirsen, evliliğini yönetmeye kalkar. Tavrını geç olmadan koy.
Aboooovv şimdiden böyle şeyler başladıysa vay haline kardeşim bence nişanlınla konuş bu durumun seni ne kadar rahatsız ettiğini uygun bi dille anlat eğer annesini haklı görürse arkana bakmadan kaç git
Ne? Kocası duruken sen kimsin. Ha kocası da yoksa başka kapı bulsun. Sen kızma talipsin ona değil. Kız da annesini destekliyorsa kusura bakma yiyiciler. 🤪 yol yakınken kaççç
Arkana bakmadan gaçç ben olsam taviz vermezdim kendimden asla pardonda niye sen ödüyosun yani onuda mı nikahına alcan fjdkd 😂
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pardon da niye sen ödeyecekmişsin? kaynana kıçını kaldırıp kendi kuaför parasını kendi kazanıp ödesin bi zahmet. benden sana bi tavsiye sakın bu kadar taviz verme, benim erkek kardeşimide keriz gibi kullanıp sömürdüler sakın.
Ayril nasil hala nisanlim diyebiliyosun? Maddi durumun iyi diye evleniyodur belli yani seven insan annesinin boyle konusmasina izin vermez bide istedigi seye bak sac bakimi her ay 500 krkrkrkrkrkrk valla komik insanlar var bildigin kendilerine sayfi sifir
Bi bakarsın kardeşim evlenene kadar. Evlendikten sonra gerekli şekilde açıklarsın düğün oldu maddiyat biraz sardırıldı falan diye bir iki öteleyince anlar herhalde
Söylediğini yapmak zorunda değilsin sen kukla degilsn öncelikle insansın ne diye nişanlandiniz seni kullansınlar diye mi ne kadar terbiyesizlik bence vazgeç
Esin olsa neyse de, kaynanaya neden. Onun geliri ya da kocası yok mu, yoksa da yaptırmasin bu ne ya. Sakın bunlara evet deyip göz yumup evleneyim deme...
Bencede hiç düşünmeden kaç eğer durumun iyiyse sirf onun için bile istemiş olabilirler seni ayda 500 sac bakimi ne demek insanlar ayda 500 elektirik su dogalgazlarini öderler bide her ay sac bakimi yaptiracakmis puffgg oldu canim başka