Bu durumda güzellik uğruna yaptığınız şeylerden vazgeçecek misiniz?

Çağdaş geçinen, entel insanlar ve sahte müslümanlara ve sütten çıkmış ak kaşıklara özel yazılmıştır.
Ayrıca burada yorum yazanların çoğu içindede geçerlidir, adrese gerek yok postacı anlar..
Biz; doğuştan torpilli, seçilmiş insanlarız,
İlim, bilim, herşeyi, sadece biz anlarız.
Sütten çıkmış kaşıklar gibiyiz her birimiz,
Doğuştan rezervedir, cennetlerde yerimiz.
Bayramda kıldığımız, namazlara andolsun;
Bizler de müslümanız, tanrımıza hamdolsun.
Çok şükür! Çantamızda, yeşil pasaportumuz,
Medeniyet sembolü; bikinimiz, şortumuz.
Çok şeffaftır görünmez, bizim hayâ perdemiz,
Yırtılsa da fark etmez, kalplerimiz tertemiz!
Her akşam, mandıradan gelir, aslan sütümüz,
Rahatlatır (!) vicdânı, sadaka kültürümüz.
Hamdolsun! Geçerlidir, ilâhlara nazımız;
Türbelere abone, kadınımız, kızımız.
Omuzlarda kâtipler, bizden müsâde bekler;
Biz izin vermedikçe, günah yazmaz melekler.
Noterden tasdiklidir, tanrıyla sözleşmemiz;
Bu yüzden gereksizdir, Kur’ân’la yüzleşmemiz.
Biz beddua edince, engellere takılmaz,
Ânında kabul görür, adâlete bakılmaz.
Kimin varsa bilsin ki; bizden şikâyetleri,
Onlar için inmiştir, cehennem âyetleri.
Bizler harâm edersek, hakkımızı birine,
Mutlaka getirilir (!) , bu arzumuz yerine.
Gıybet, hased, iftirâ, büyük günah olsa da,
Böyle yasaklar yoktur, bizim “çağdaş” yasada.
Biliriz ki; mahşerde sorgu suâl yok bize,
Şeytanlar bile hayrân, bu derin ilmimize.
Biz şehvetle beslenir, şan şöhretle yaşarız,
Vicdânî engelleri, rüşvetlerle aşarız.
Beş yıldızlı iftarlar ve sosyetik mevlitler,
Bu rüşvet yarışında, hep öndedir elitler.
İsrâf haramdır diye, muslukları kapattık,
İlk önce bayanlarda, giysilere el attık.
Kumaştan tasarruftur, dekolteden gâyemiz,
Cinsellikle ilgili, değildir hikâyemiz.
Çağdaş felsefemizde, sanal tanrılar çoktur,
Muâsır olmak için, başka çâremiz yoktur.
Çağımızda servetin, temel taşı fâizdir,
Bize göre fâizin, her türlüsü câizdir (!)
“Kımız”dır, ırkımızdır, yobazlardan farkımız,
Şâman kültürümüzde, böyle döner çarkımız.
Tarihe gömülse de, ergenekon destanı,
Yine de yedirmeyiz, kargalara bostanı.
Şu demokrat bağnazlar (!) , canımızı sıksa da,
Yüzde elli, ellibeş, sandıklardan çıksa da,
Hiç korkmayın.. Ne zaman, hortlar ise irticâ,
Bizim darbecilere, yeterlidir bir ricâ…
Yazdığınız haberde bir şeyler eksik. Keşke tam metnini buraya link veya yazı şeklinde koysaydınız.
Diyanete güvenmiyoruz diyenler olmuş. Hayırdır, siyaseti dine mi karıştırdınız? Kendinizi ne zannediyorsunuz siz? Kimse elbette Allah değil. %100 bilemez ancak orada yıllarını bu işe vermiş insanlar olabileceğini hiç mi düşünmüyorsunuz? Yaşam tarzınızla dini yargılamamalısınız. Türk insanı biraz olsun objektif olmayı beceremiyor.
Bu mesele doğrudur. Hocalar görüş birliği içindedir. Kaş aldırmak bir insanda bulunması anormal olacak şekilde kaş bulunmayan insanlar kaşlarını almamalıdırlar. Ve bu durumu bunun uzmanı olan doktora danışmak en doğrusudur. Anormali en doğru şekilde o bildirir. Bir insanda bulunması anormal kaş olarak ben kendimden örnek verebilirim. Kaşımın göz üstündeki kemikten aşağı doğru inmeye başlayan yerden üsteki kıllar kaşımın tam tersi olmasada çapraz ters istikamette uzuyor ve kaşım pek gür değil. Ben şimdi benim gibi birini televizyon hariç hiç bir yerde bana benzeyen bir Allah'ın kulu görmedim. Bu bariz bir anormallik. Bu yüzden elimden geldiğince belli olmayacak şekilde alıyorum. Kaşlarımın ortası seyrek alıyordum artık bıraktım almayı.
Eğer kaşınızda kendi toplumunuza göre bir insanda olması anormal olacak derecede bir ayrıntı var ise alabilirsiniz. Mesela kaşı birleşik kadın çok azdır ülkemizde. Eğer çok gür ise kaşlarınızın ortasını alabilirsiniz.
Not (Size kendi kafamdan değil bir kaç hocadan araştırarak süzdüğüm bilgileri anlattım, Ben onlardan size aktarıyorum. %100 doğruyu ancak Allah bilir)
Ayrıca taciz tecavüz olaylarını bir zümreye veya toplumun bir kesimine mal etmeniz sizin yaşadığınız yerin yobazı olduğunuzu gösteriyor. Ne alakası var bu konuyla?
Haram haramdır. Büyüğü küçüğü farketmez. Kimse karışamaz diye bir şey yok.
MÜMİNLER BİRBİRİNE İKAZLA SORUMLUDUR. ANCAK BEKÇİSİ DEĞİLDİR. Herkes mükemmel de değil. Kendi cahilliğinizi başka cahilleri anarak kapatmaya çalışmayın.
Ve şu bizde olmayıp Avrupa ve Amerika'da insanların becerdiği gibi azıcık objektif olun.
Ölmezsiniz merak etmeyin.
Diyanet değilim, hacı hoca da değilim, dini bilgim öyle başkalarına ders verebilecek nitelikte de değil. Sıradan kendi halimde kimseye zararı dokunmayan biriyim. Ama ben mevcut açıklamaya katılmadığımı belirtmek isterim akıl ve kalben değerlendirdiğimde.
Diyanet olsaydım aşağıdaki açıklamayı yapardım:
İnsanın bir rahatsızlığı yokken, sadece kendini başka insanlar ile kıyaslayıp onlar gibi görünmek, popüler olmak veya keyfi hırslar ile kalkıştığı ve bunlar için hayatını ve parasını ortaya koyarak bedenine yaptırdığı şeyler ahlaki olarak hoş değildir.
Bu kadar bir açıklama yeterliydi. Keşke Diyanet gibi makamlara aklen ve kalben düşünebilen insanlar getirilse diğer bilgi birikimlerinin yeterlilik sorgusundan önce.
"Diyanete uyup" tabiri yanlış ve kaba bir tabir. Diyanet fetva verirken kafasından uydurmuyor. Kuran, sünnet, icma ve kıyas gibi delil ve metodlara dayanıyor. Yani "diyanete uyup kaş aldırmaktan vazgeçecek misiniz" cümlesi beyin süzgecinden geçmiş bir cümle olamaz. Ayrıca kaş aldırmak hakkında Peygamber efendimiz s. a. v'in hadisi mevcut.
Ha kaşını aldırırsın, aldırmazsın; estetik yaptırır ya da yaptırmazsın o çok ayrı bir konu. Ben başlığı okuyunca bir tiye almışlık hissettim ve ona istinaden konuştum. Şayet böyle bir düşüncen yoksa da kelimelerini daha iyi seçerek konuşmanı tavsiye ederim.
Cevap
119Cevap
Doğru. Yanlis hatırlamıyorsam peygamberimiz şöyle demişti kaşını cımbızla alan, görüntüsünü degistirenler lanetlenmistir gibi bir seydi sanırım. Sirf diyanet diyor diye karsi gelmek olmaz. Boyle bir sey var. Ha ben aliyor muyum evet. Allah affetsin. Toplum denilen sey dinin bile uzerine çıkabiliyor. Ve toplum bazen oyle bir yere geliyor ki onu dogru saniyor ama oysaki dine gore uygun degil, caiz degil. Estetik ve kaş gibi mudahalelerde buna dahil. Cunku Allah'ın yarattigini begenmemis gibi oluyorsun. Allah'in yarattigi kaşı begenmemissin ve kendine yeni bir kaş sekli veriyorsun. Allah'in yarattigi burnu begenmemissin sirf begenmiyorum diye guzellik kaygisiyla Allah'in yarattigini gidip degistiriyorsun. Denilmek istenen bu. Sirf puruzsuz olacagiz daha guzel gözükeceğiz diye neler yapiyoruz. Yolunmus tavuga döndük. Kadinlara dayattılar birçok algıyı oyle gecip gidiyoruz. Diyanet evet cok guvenilir bir kaynak olmayabilir belki bazilarimiza göre ama islamin dediklerini reddedemeyiz. Ki peygamberimizin yukarda dedigim gibi bir sözü vardır.
Bu diyanet şunları da diyor yalnız;

Şimdi ben sorayım, biz bunları ne diye ciddiye alalım? Her neyse. Benim günahım bana. Ben kendi bacağımdan asılırım günahlarım beni ilgilendirir. Kaşlarımla pek uğraşmayan ben bunu söylüyorsam sjkıntı yok. Bunlar işine baksın kadınların kaşına gözüne değil.
Diyanetin amacı insanları dinden soğutmak bence
@Sivasli_Bey diyanetin dedikleri melek zaten
@Psişik_Kedicik2834 böyle şeyleri gündeme getiren gazetecilerin suçu diyanetin başındaki adam daha yeni böyle bir açıklama yapmış olamaz illa uvey kız dedeye helal dediğinde uvey kızları dedelerle mi evlendirecek. Medya dinden soğutmak için böyle şeyleri gündeme getiriyor. Ve başarıyorlar da
@Halid_Bin_Velid1 https://youtu.be/qVJUKFfMtyY
@Halid_Bin_Velid1 kclskfmdllwöşw böyle dewamke
Öğrenmek amaçlı soruyorum kaan bey kuran bir babanın kızına şehvet duyabileceğini yazıyor mu? Ona göre açıp okuyayım. Diyanet insanlara din'i açıklamak ve doğru bilgi vermek yerine bu tarz açıklama yapmaları dogru mu sizce? Veya diyanet sizce gerçekten amacına uygun mu davranıyor?
@Kaan6565zz zaten bunların İslam ile alakası yok , bir de daha da saldırmak kudurmak için carpitilan, uydurulan veya montajlanan şeylerle İslam'a saldırmaya çalışıyorlar.
Hatta ve hatta içlerinden çıkan bozguncular, sahte dindarlar ve hatta din adamı olupta sapitanlar münafık olanlarda olabilir, onları esas alıp ( kendilerine yakın olanları veya saptirmis olan kötü dediklerini) örnek göstererek , saldırmaya karalamaya , kötülemeye çalışıyorlar.
Bunların derdi bagciyi dövmek değil, üzümü kötülemek, İslami karalamak
@Sivasli_Bey ağzına sağlık dostum. Onlar ne yapıyorsa yapsın biz İslam dinimizi doğru düzgün yaşayalım kuruntulara değil de Allahın indirdiği kurana bakalım orada herşey yazıyor zaten. Kendimizi kurtaralım onların canı cehenneme. Kardeşimsin
@Kaan6565zz Kur'an'ı da zaten çevrilen haline göre yorumluyorlar.
Oysa Kur'an bildirildiği kadar anlaşılan bir kitaptır. Bildirildiği kadar anlaşılır.
Şimdi o ayetler. icerisinde Allah gökleri ve yerleri , goklerdekileri ve yerdeki lerini yarattığını söylerken, bunlar tutuyor veya tutar der ki, neden yarattı.
Ulan öküz veya dişisi ulan dana , o yarattiklarindan Güneş olmasa, belki sen yaşayacak bir canlı olmayacaktı ve dünya buz cehennemi olacaktı ama Allah senin için milim kıpırdamayan ve seni ısıtan , doğayı canlandıran ve sayısız ( gerçi insanın bildiği kadar, yani bildirilen kadar) şeye yaşam kaynağı olan güneşi yarattı.
Şimdi sorsan güneşin daha bilinmeyen neleri var , söyle dersin bilemez. İşte bu çok basit, aslında çokta derin bir örnekken, bunlar sadece tercumesiyle. olan, halbuki esasen yerleirn ve göklerin ölümden öncesinin ve sonrasının sır kaynağı olan KUR'AN-I KERİMİ kafalarına göre. yorumlamaya keşfetmeye çalışıyorlar.
Yahu beyninizin yanacagi veya yandığı kutsallari yorumlamayı bırakın, cozemezsiniz anlayamazsınız. Bildirilen iman edin sorgulamayan kâfi.
Şimdi bunlara keferenin ( NASA' NİN ) keşfettiği ve Güneşten bile 150 milyon kez büyük olan gezegeni gözlerine sokar gibi gostersen ağızları nasıl açık kalır. bilemem ama var. olduhunu görünce. inanirlar AMAAAAAA yani 150 milyon kez büyüklükte gezegeni ve milyarlarca galaksi içinde. bunlardan sayısız katrilyonlarca. olan yıldızların olduğu galaksileri ( kâfir veya İslam bilim adamları farketmez, keşfetmiş , var. oldugunu biliyorsunuz) var edenin gücü açıklayın desek APİSİP KALİRLAR, BEYİN BİLE YANAR. KUL OLUR AMA İSTE O GÜÇ ALLAH AZZE VE CELLE diyemezler.
Takilirlar. karalamak. icin uçkur ile bu sonsuz ilmi inancı. imani, Yaradani karalamaya.
Son söz bir ayetin devami
" .. Kıyamet günü Allah ne onlara konuşacak ve ne de onları temizleyecektir. Onlar için acı bir azap vardır”
@birminiktavsan Hanımefendi, Kur'anda böyle bir şey yok. Diyanetinde böyle bir fetvası yok, yok. yok!
@Halid_Bin_Velid1 siteyi hackleyip yazmışlar zaten hepsi montaj hişagkdlhkşgh
@Psişik_Kedicik2834 Dogrudur.
@birminiktavsan gördüğünüz her habere inanmayın. Medyanın oyunları. Ben diyanet göre de gitmenizi tavsiye etmem. Allah kitap indirmiş Müslüman iseniz açın okuyun milletin ne diyeceğine şu günah mı değil mi diye araştırmayın Allahın kuranında herşey var.
Medyanın oyununa da bağlandığına göre dağılabiliriz. Her gördüğüme veya her okuduğuma inanmam. Bu sadece medya değil yazılı ve görsel farklı kaynaklara da inanmam. Oradaki konu farklıydı. Fakat yeterince uzadı konu daha fazla uzamasını istemiyorum.
@Zat-ı_Şahane_ zaten bu konu uzadı uzadıkça çok beyinsiz insan var maalesef heryerde
bu ülkede keçisi çalınan müftüye "keçi çaldı" diye haber yaptıklarından ve de yalanları ortaya çıkınca pişkinlik yaptıklarından bu yana Diyanet'in kendi ağzından bizzat duymadıkça bu tür haberlere itimat etmiyorum. Diyanet'te çalışan bizzat tanıdıklarım olmasa ben de 'sorgulamadan' inanırdım galiba.
@birminiktavsan bir babanın kızına şehvet duya bilir kardeşim örnekleri de var dünyada tecavüz eden babayı mı ararsın karşılıklı olarak bir birini cinsel anlamda isteyeni mı ararsın bunun için -kuranda yazıp yazmadığını bilmiyorum- eğerki böyle bir durum varsa babası kızına yaklaşmasın diyorlar anadın?
Kusura bakma ama hiç bir kız çocuğu babasının ona tecavüz edeceğini anlamaz. Bunu bilmez kondurmaz aklının ucundan geçmez. Ve sen o babaya değil de kıza diyorsan babasına yaklaşmasın diye. Yazıklar olsun.
@birminiktavsan açık açık yazmışım babası yaklaşmasın diye ki böyle kişiler illa vardır bunun için fıkıhçılar böyle demiş babası kızına yaklaşmasın sevmesin bile demişler yani sözü babaya diyorlar ha kıza bişdy dedikleri yok normal bir insan zaten kızına şehveti kabarmaz.
Bu yeni bir şey değilki yeni duymuş gibi gündem yapılması saçma.
Gerçekten dinini yaşıyan yapmıyor iste. Ama şahsen ben bile bile almaya devam ettim yeni birşey değil abartılip gündemde şok etkisi yaritilmis havası vermesi saçma geldi zaten dini bilen bunun caiz olmadığını biliyor ama hangimiz caiz olan şeyleri yapıyoruz ki bunuda yapalım
Evet diyanet böyle bir fetva verebilir. Burada önemli olan husus diyanetin nasıl bir kurum olmasından öte bu hüküm İslam'da var mı? Kur'an ve sünnette yeri var mıdır ona bakmak lazım...
Maalesef ki dinden birhaber insanların kendilerince bir şeyler söylediğine tanık oldum. Diyanet'e laf etmek gerekçesiyle İslam'a saldırdıklarının farkındalar mı acaba?
Bu hüküm evet caiz değildir. Bu sünnetle de sabittir. Keyfi ve sadece 'güzelleşmek' maksadıyla yapılan her müdahale sıkıntılıdır. Buna kişi inanmayabilir ya da nefsine zor gelebilir ama hiçbir gerekçe ile İslam'a ya da fetva veren kişi ya da kurumlara (sadece bu sebepten) laf edemez...
Selametle...
Selamün aleyküm.
Açıklamaları burada paylaşma imkanınız var mıdır? Biraz havada kalmış sanki böyle.
İşin öte yanında, bedene yapılacak değişiklere İslâm nasıl bakıyor bunu bilmek gerek.
Bedene yapılan "keyfî" değişimleri hoş görmüyor dinimiz. Yapan kendi ameliyle yapar, bize ne?
Dört satır safsata niteliğindeki cümleler ile İslâm'a dil uzatanları anlamıyorum. Değil dil uzatmak, edep çerçevesindr lafz sarf edemeyecek biri komik gerekçelerle dini kötülüyor, biz buna sadece cahillik diyebiliriz.
Merhaba,
Ben diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu başkanlığının açıklamış olduğu fetvaları ya da dini konularda yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum detayını araştırmak gerekiyor evet hataları olan bir kurumdur üstelik bugün bakarsanız dinimizi senelerce kullanan suistimal edenler de vardır bu konuda düşüncem olmaz detayını araştırır uyarım. Çünkü dinim böyle emreder gereksiz yere itibarsızlaştırmaya din üzerinden tartışma içinde olmaya gerek yok. Sanki beş vakit namaz kıldık haramlardan sakınmayı biliyoruz da kaş alma peşine düştük. Din düşmanı olan birisi böyle şeyler ortaya atıyor diğerleri de eksik bulup yerden yere vuruyor.
🤦♀️Din adamları kadınları bir salsın ya.🤦♀️ Dinsiz biri bunların açıklamalarını takip etse koca kitapta sadece kadınlar yazılmış, kadınlara inmiş sanar. Kadın şunu giymeli, kadın şunu yapmalı, kadın böyle olmalı, kadın şu yaşta evlene bilir... kadın kadın kadın. Yıllardır aynı şeyler laflar etrafında dönüp duruyorlar. Bir de zinaya takıklar, bacak arasından bir türlü kafalarını çıkarmıyorlar.
✨Bir kerede hırsızlık yapmayın, taciz etmeyin, güzel ahlaklı olun, ilim ve bilim öğrenin, insana öldürmeyin... Dinde bunların yeri yoktur gibi işe yarar şeyler söyleyin.✨
Diyanetin hiçbir şekilde dini fetvası beni ilgilendirmez. İslam'ın sahibi Diyanet değil, Allah'tır. Allah, bizlere idrak edelim diye akıl ve irade ile beraber bir de Kuran göndermiş. Haliyle, orada yazan ayetler ile hareket etmek gerekir. Allah, kulunun güzel gözükmesini ister şu veya bu şekilde. Saçları dökülmüş, hastalıktan dolayı veyahut dişleri kırılmış veya sararmış bir kişi, tedavi amacıyla yapmasının neresi caiz değil, anlamış değilim. Ruhen psikolojik olarak rahatsızlık veriyorsa kişiye, tibbi bir yardım almak, hakkıdır.
Diyanetin bir sürü yanlışını gördüm ben. Kur'an ı yanlış çevirmesi mi dersin, ojenin abdesti engellediğini mi dersin, kaş aldırmanın caiz olmadığını mı dersin uydurmayı çok seviyolar. Allah'a bin şükürler olsun müslümanım ve ibadetimi yapiyorum 5 vakit namazı mı kılıyorum kur'an ımı okuyorum ve KAŞIMI da aldırıyorum. Bunlar diyanetin uydurmasından başka bir şey değil. Madem ki günah neden Kur'an da yazmiyor? Madem oje abdesti engelliyor neden 1 hadis bile yok? Bide ayetleri bilerrk yanlış çeviriyolar ayrıca yalan hadislerde ekliyorlar bir sürü örnek var. Diyanetten nefret ediyorum.
Bu Allah'ın yaratılışını bozmaya çalışmak olur. Doğruyu kabul etmeyen ya inanmayan ya da ilimsiz biridir.
''Kaşlarını cımbız veya başka bir âletle alanlar, yüzlerine güzellik vermek için yanaklarını çizerek Allah’ın kendilerine verdiği şekli değiştirenler lânetlenmiştir.''
Hz. Muhammed (s. a. v)
[Buharî]
Koku sürünmek de bayanlar için dışarıda uygun değil. Salih alimlere uyulur ama sapıklara tabi ki uyulmaz. Bu meselelerden önce insan kendine baksın bende iman var mı diye. İslam'a karşı olana da alçaltıcı bir azap vardır. Daha fazlası için hadis külliyatlarından yararlanabilirsiniz...
Resulullah'a uyun...
Kızından tahrik olmak
Kendinden yaşça küçük torunun yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek
Başını kapatıp her türlü dedikodu, hile, kul hakkı yemek
Namazını, ibadetini, zekatını göze soka soka yapmak
İnsanlar arasında ayrım yapmak
Tecavüz
Taciz
Şiddet
Cinayet
Hırsızlık
Bunların hepsi caiz kaş aldırmak mı caiz değil. Kendine Müslüman bunlar. Diyanetin tek amacı dinden soğutmak
poff a. w ya bezdik. Koltuk altını da almasın kimse ya da genital bölgelerini de almasın. Pis pis gezip hem kendini hem başkalarını hayattan bezdirmek caiz ama kaş almak değil aman dikkat. Valla ben kendime göre hareket eden biriyim yanıcaksam da ben yanarım onlar dert etmesinler.. Keyifli geceler.
Bu yeni bir şey değildi, eskiden beri var. Zaten aldırmıyorum benim için bir problem yok. Dinimizde de kaş eğer erkekkaşına benziyorsa alınabilir diyor. Bunun dışında vücut suretini bozmak şirk koşmak gibi. Şahsen ben bu konularda kimin ne dediğine değil, Kur'an-ı Kerimin ne dediğine bakıyorum. Herkes dini kendine göre yorumlamış.
Şöyle haberlere duyar duymaz inanmayın. Kaş aldırmak şöyle sıkıntı değil; şekli çok bozulmaz, eski şeklinden çok absürt şekillere sokulmaz.
Ama işte dövmesi ya da çok abartılı şekilde alınması uygun değildir.
Ayrıca bunlardan çook daha önemli şeyler var...
Çok güzel durum çok iyiydi bi de bunları yanlış lanse edince arkalarına bakmadan kaçarlar... Allah ıslah etsin.
Bütçesi bir çok bakanlıktan bile fazla olan kurumun
Milletin şu son zamanlarda açlıktan yoksulluktan kırılıp geçtiği bir zamanda ultra lux otellerde seminer düzenleyen bir kurumun
Başkanının milyonluk mercedese binip bana semt pazarına akşam gidin daha uygun oluyor dediği bir şahsın hiç bir söylemini dikkate almam da bunların söylemlerini de fetvalarıni da zerre hayatıma uygulamam
Ben çoktan bırakmıştım zaten tam isabet olmuş.😄
Kaşlarım küstüğü için bakıma aldım 1aya yakın artık almıyorum.
Canım kaşlarım❤️ kendimi size affettiricem.😔
#Cassie
@Mel_ed teşekkürler 😊
Bir tek ben mi hadislerin güvenilirliğini sorguluyorum? Asırlar öncesinde kaleme alınmış sözler bunlar, peygamberin okuma yazması yoktu diye biliyorum (yanlışsam düzeltin) yani yazılanları kontrol edemez. Hiç söylenmemiş şeyler pekala söylenmiş gibi gösterilmiş olabilir. İyi ihtimalle hadisler olduğu gibi kaleme alındı ancak Musevilik ve Hristiyanlık’taki kutsal kitapların bile tarih boyunca modifikasyonlara uğradığı düşünülürse hadisler de pekala değiştirilmiş, saptırılmış olabilir. İslamiyet’in gelmesiyle o dönemin toplumu bir anda iyilik meleğine dönmedi sonuçta, insanlar özellikle de toplum bu kadar hızlı değişimlere yapısı gereği karşıdır. Bu sebeple hadislerin güvenilirliği de sorgulanmalıdır.
Ayrıca kaş aldırma konusuna gelince ben devam edeceğim çünkü inanç tamamen kişisel bir şeydir.
Peygamber'in okuma ve yazması vardı. Yanlış biliyorsun.
Ona ilk emir OKU diye geldi - Okumayı bilmediği halde, OKU diye tekrar edildi. Yani Allah o an ona o ilmi verdi.
Tabi bu bazı hadislerin sahih olmadığı gerçeğini değiştirmez. Çünkü çoğu hadis, Peygamber'in vefatından 100 - 150 yıl sonra ortaya çıktı. Daha doğrusu hadisçilik ortaya çıktı.
Şu an okuduklarima gerçekten inanamıyorum. İkiniz de yanlış bilgiler edinmişsiniz. İlk önce görüş sahibinden başlayayım: Hadisler asırlar önce geldi o yüzden değiştirilmiş olabilir diyorsun da pardon ama Kuran ne zaman geldi? O da o dönemde. Peki kime geldi? Hz. Muhammed'e (s. a. v.). Peki Kuran ayetlerini bize kim bildirdi? Yine Hz. Muhammed (s. a. v.). Hadisler kime ait? Yine aynı peygambere. Eee? Farkı ne? İkisi de aynı dönemde geliyor, ikisi de aynı dönemlerde kaleme alınıyor ama Kuran değişmedi hadis değişti öyle mi? Mantıklı mı sence bu? Sahih olmayan hadisler elbette var fakat onlar anlaşılıyor zaten. Bir hadisin sahih olup olmadığına bakılırken hangi kaynaktan geldiği, kimler tarafından nakledildigi, aynı hadisin kaç kere farklı yerden nakledildigi, gelen kaynakların ne kadar güvenilir olup olmadigiyla ilgili o konuda uzman olan alimlerin kontrollerinde geçerek günümüze geliyor. İnanmamak için sebep nedir?
Peygamberin okuma yazması vardı diyen şahıs: Hayır Peygamberimizin okuma yazması yoktu. Sen "oku" ayetini çok yanlış anlamışsın. Ayetin tamamını da okumamişsin belli ki o yüzden böyle bir yorum yaptın. O ayette "Yaradan Rabbi'nin adıyla oku" diyor. Yani evrene bakarak Allah'ı oku diyor. Etrafında gördüğün hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, bütün bunların Allah'ın eseri olduğunu oku diyor. Hayatı oku diyor. Kitap oku demiyor. Kastedilen manevi bir okuma. Yoksa Hz. Muhammed'in yazdığı hiçbir kaynak yok. Vahiy geliyor, peygamberimiz ezberliyor ve daha sonra buna iman eden sahabeler aracılığıyla yazıya dökülüyor
@Nightwalk35 ben kuranın değişmediğini varsayaraktan bu yorumumu yaptım. Toplumda iddia edilen bu çünkü ama ben kesinlikle değiştirildiğine inanıyorum. Her dönemin yöneticileri kendi çıkarları için her şeyi yapar. Değiştirmeleri ince bir şekilde yaparsan asla dikkat çekmezsin. Geçmiş zamanlarda bilginin küçük bir kesime ait olduğu ve çok yavaş yayıldığını ele alırsak her şey mümkün. Ayrıca bu sebepten dolayı kimin yazdığını, kimin aktardığını da bilemeyiz. Ayrıca ben hadisler kesinlikle değiştirilmiş demedim, ben değiştirilmiş olabilir dedim. Çünkü insan var olduğu sürece kötülükler ve yalanlar da var olacaktır. Diyanet gibi kurumların da insanları tek bir kalıba sokaraktan onları yönlendirdiğini düşünüyorum. Algı operasyonlarının adının sıkça tekrarlandığı bu dönemde de herhangi bir kuruma güvenemiyorum.
Algı operasyonu, manipulasyonlar vs. bunlar ayrı konu. Bizim konuştuğumuz bir kaynağın aslının değişip değişmemiş olması. Kuran'ın değişmediği kesin bir gerçek. İspatı da var. Piyasadaki bütün orijinal Kuran'ları topla. Tek bir harfinde farklılık göremeyeceksin. Bütün basımları birebir aynı. Eğer değişmiş olsaydı farklı farklı basımlarının piyasada olması gerekirdi. Bulunan bir Kuran için yapılan karbon testiyle halife döneminden kalma Kuran olduğu anlaşılıyor ve günümüzdeki basımla aynı. Değiştirilmiş olma ihtimali yok o yüzden.
Bırakın abi şu kadınların yakasını ibadetinize bakın sizene kaşından gözünden.. Bu zihniyetler beynini aldırsın kadınların kaş aldırmasına takmasın.. İslamdan soğutmak için yapıyorlar bunu. Herkes neyin ne olduğunu biliyor diyanetin bile söz hakkı yok
Bunun için ilmihal kitaplarına bakmak yeterli diyanetin açıklaması görevi gereği islama uygun yaşamak isteyen kur'an ve sünnet ne diyor bu konuda kıyas ve icma var mı ona bakarak yaşamak zorundadır. kimse kendini kandırmasın ben duymadım bilmiyorum diye mazereti geçersizdir.
Sevmişim kuralları bu ne ya çok komik yani yok kaş aldırma yok estetik yaptırma o zaman bozuk dişlerimizi de düzelttirmeyelim dikkat çekici kıyafetlerde giymeyelim ee erkekler sakallarına da şekil vermesin saçlarına da vermesin nedense kadınlara daha çok kurallar var çok saçma kesinlikle çok tuhaf
Yaaa bir biiiii iptir olup gitsinler ülkenin hali içler açısı uğraştıları şeylere bak. Neden hazinenin kasası boşaltıldığında hırsızlık günahtır kul hakkıdır yetimin öküzün emekçinin alın teri rızkı yenmez diyemiyor. Neden 13 yaşında kızına şehver duyan baba için amca için dede için siz ne yapıyorsunuz demiyor. Kadına şiddet almış başını giderken neden hiç açıklama yapmıyor bu mudur? Eğitim için bir yurtta bulunan erkek çocuklarına din adamları tarafından istismar edilirken neden sesi çıkmıyor?
Ya bu görüşü beğenmeyen 2 kişi neyin kafasında? Neresi zorunuza gitti? Hırsız mısınız? Sapık mısınız? Katil misiniz? Kardeşinize, evladınıza siz de mi şehvet duyuyorsunuz? Bu görüş tam olarak neden rahatsız etti sizi?
Diyanet yine götünden sallamış
Saçma sapan şeyler de diyorlar
Her dediklerini yapsaydık ne olurdu acaba
Bknz: Papazlar yanlış hadisler çıkartıp verip işlerine göre konuşmuşlar
Sonuç İncil değiştirildi
Bizim durumumuz ne
Bknz: Cüppeli hoca konuşmuş yine Kuranda mı yazıyor?
Dini hiç takmayan biriyim asla ama
Madem tanrının verdiği vücuda sahip çıkmalıyız estetik güzelleştiriyorsa neden caiz olmuyor bir yerimizi beğenmeyebiliriz 2021 yılındayız elimizde değiştirme imkanı varsa ve kaldı ki annemiz babamız sevgilimiz eşimiz bile destekliyorsa problem ne ki
Bu tanrının bize verdiği vücuda zarar vermek değil iyileştirmektir
Faiz haram değil diyende diyanet..
11 kitap yazıp 6 sı hırıstiyanlık adına olan da diyanet başkanının
İstanbul müftüsünün evini hoşuna gitti diye değiştirip kendine yazlık yapanda diyanet başkanı
lüks otomobille gezende diyanet başkanı
ATATÜRK düşmanının elini öpende diyanet başkanı
şimdi sen söyle sence bunun dediğine inanılır mı
Uyup uyumama özgürlüğümüz var uymayan karşı gelmiş oluyor uyanlar da Allahı hoşnut etmiş oluyor. Mükafatı ise paha bicilemez
Ancak nefsimizi yenmemiz lazım diye düşünüyorum ben şahsen. Mücadele de şart. Kimseyi kınama bu konu hakkında tartışmaya girmeye gerek yok. Haddimiz değil. Herkes kendinden sorumlu. 🤍
Ayrıca şunu da ekliyeyim
Bence almamak daha iyi çünkü ince kas hoş durmuyor kasi kalın olanlara ben imreniyorum çünkü zamanla zayıflıyor kökler bu cok üzücü :( seyreklesiyor vs.
Bence diyanet'e uyup değil, dinin kuralına uyup kaş almayı bırakanlar olur ve böyle kişiler de var. Dine bakıldığı zaman da rahatsızlık veriyorsa ortası alınabilir fakat inceltilemez ve doğal yapısı bozulamaz. Bunu diyanet söylemiyor din söylüyor diyanet ise sadece sözcülüğünü yapıyor. Dileyen bu kurala uyar dileyen uymaz bu kişilerin bileceği bir şey.
Abi almayınca çok kötü duruyor. Yazının tamamını okudum ve orada Allah insanı en güzel varlık olarak yaratmıș, kendimizi bozmaya gerek yok falan demişler ama en güzel varlık isek neden almayınca orman gibi oluyor ya da bizi çok özel bir şekilde yaratmıșsa neden insanlar bu hallerinden memnun değil. Bilmiyorum inanmadığım için ben önyargılıyımdır ama insan nasıl mutlu ise öyle olmalı kendini bir kurala ya da yıllar önce yazılmış bir kitaba bağlamamalı
Halkı açlıkla yoksullukla işsizlikle uğraşan kendi 4 milyonluk araca binen diyanet işleri baskanini normal gören diyanet mi bana doğruyu yanlışı öğretecek hiç sanmam eğer dinle ilgili bireye ihtiyqcim olursa ki yok bunu öğreneceğim ya da inanacagim yer asla onlar olmayacak
Yalnız dini acıdan alınması haram bunu diyanet belirlemiyor. Bu zaten dini hükümlerden (Kuran ve sunnetten) çıkarılan bir fetva.
Ben almıyorum. Almayacağım da.
Kızlarda erkeksi görünüme yol açtığı için güzel görünüm vermeyen kısımlarının alınması caizdir.
Erkeklerde caiz degildir kadınlarda takı küpe şeyler de caizken erkeklere caiz değildir islama göre.
Diyanete göre nefes almak bile caiz değil. Bu kurum zaten bir işe yaradığı yok. Kaptılmalı. Boşuna vergilerimizi sömüren bir kurum. Bence herkes ataist olmalı. En müslümanım diyen gider ataist deist olur. He yok çakma fakeim diyen varsa müslümanım diye gezer 👌
Yem etmem sana dinimi de, kardeşlerimi de. Sen kimsin kime ne yapmasını söylüyorsun, yanlış yönlendiriyorsun. Benim kardeşlerim zaten sana kalmaz da, sen kıskandın herhalde cennetlik insanları. O diyanet de boş yapıyor (çoğu zaman), sen de boş yapıyorsun. HADDİNİ BİL KAFİR !
Yazılan görüşü savunmuyorum. Fakat tanımadığınız bir insana kafir demek günah. Bu kadar bağlıysanız dininize bunu da bilmelisiniz.
unutma ki kafir denilen insanlar araba teknoloji bilgisayarı interneti web sitesini vs. buldu! İnsanları anlamadan boş konuşmayın.
@birminiktavsan şunu sölemeye çalışıyorum = Dünyada ne kadar sıkıntı, ölüm sefalet, savaş varsa bu dinlerin asıl amaçlarından saptırılması yüzünden çıkıyor. Bu hıristiyanlıkta da var. Müslümanlıkta da var. Benzeri tüm dinlerde var. Siyasetçilerin ve karğaşa yaratmak isteyenlerin araçları olarak kullanılıyor. Bu sorunun tek çözümü de dini inançları toplumlaştırmadan ve kitleleri mainüpüle aracı olmaktan çıkartılmasından bahsetmeye çalışıyorum.
Arkadaş hemen din elden gidiyor gibi tepki verdi ama herkes kendi inancını içinde yaşar bu değişmez kimse tarafından. Önemli olan dışardan manüpüle edilip kötü amaçlar için insanları kitelelere bölüp kullanılmaması ya da kullanılamaması.
Bu görüşüne katılıyorum. Herkes ateist olmalı dediğin için arkadaş gaza gelmiş ama boş gaz. Bahsettiği kadar Müslüman olsa zaten birine kafir dememesi gerektiğini bilirdi. Bu biraz şeye benziyor çocukların artık ilgi göstermedikleri bir eşyayı annesi başka birine verecekken eşyanın kıymete binmesi.
@birminiktavsan sence herkes ateist olsun diyen birisi müslüman mıdır? Kâfirlik dediğin insana göre 'gerçek' veya 'hakaret' olarak değişir. Çirkin bir insana çirkin dersin çünkü çirkindir ama güzel bir insana çirkin dersen bu hakaret olur. Ben gerçeği söyledim. Sence müslümanların kitleler oluşturmasını istemeyen biri müslüman mıdır? Sen de boş boş konuşmuşsun. Neymiş efendim oyuncak falan . Ben gayet tâbii dinimi yaşıyorum ve bunu (dinimi yaşamayı) gereklerinden birisi de inancımı savunmak. Senin boş gaz dediğin müslamınlığın gereklerinden birisi. Laflarına dikkat et. Boş duyar kasma, rica ediyorum.
“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari, Edeb,44)
Boş duyar kasan sensin. Para ve iman kimde bilinmez derler. Kimseye kafir deme hakkına sahip değilsiniz.
@birminiktavsan bunu okumama vesile olduğun için teşekkür ederim. Ama ateistliği savunduğu için böyle düşünmem gayet mantıklı. Ha Allah doğru yola iletsin orası ayrı. Ama yazdığında müslümanca birşey görüyorsan lütfen açıkla ama görmüyorsan bir daha yazma.
Allah ıslah etsin diyip geçin diyorum. Herhangi birine kafir diyemezsiniz. Sadece ateist kelimesine takılmışsınız orada çok mantıklı şeyler de yazmış neden oralara hak vermiyorsunuz?
Ya şu yalan dolan işlerle uğraşmayın. Yok babası öz kızına bilmem ne. Yazıklar olsun sizlere. Doğru söylüyor linç, söylemediğini söyledi diyorsunuz linç derdiniz dib başkanına mı DİNE KARŞI GELMEK Mİ HANGİSİ BİLELİM
Allah daha iyi bilir. Gider bu konuda güvendiğim bir insana sorarım. Ama diyanet güven vermiyor. Benim zaten kaşlarını almaya ihtiyacım yok. İnce değil orman gibi değil şekli yerinde. Ama almaya ihtiyaç duyanlar alır belki.
Diyanet katı şekilde anlatmış olabilir ama Rabbim evleneceğim kadını kusurlarıyla sevmemi istiyorsa onun isteği bana emir vereceği eş de en değerli nimettir. Olaya böyle de bakabiliriz ama kaşını alana da almayana da saygım sonsuzdur Allah hepsine en ideal eşleri versin. 😊
Şu manada söylemiştir, erkeksi görüntüye yol açıyorsa eğer kaş vs alabiliriz sıkıntı yok ama kaş alırken çok ince veya çok dikkat çekici bir görünüme sokmak uygun değil manasında demiş olabilir.
Benim bildiğim öyle
Bir çok kişi anlamamış sanırım
Anlamak istememiş daha doğru olabilir 😂
Evet öyle 😄
Diyanete değil Allah'ın emirlerine uyduğum için kaşlarımı almıyorum zaten.
Bu zaten bizim dinimizde yasak değil mi? Diyanetin yeni kanunu değil yani 😅😅
Ayrıca alma ormana dönsün demiyor kimse dağınık ise erkeğe benziyor ise bu şekilde kadın o şekilde izin var yani yoksa güzelim kaşı alıp iğne ipliğe çevirirsen hem yalnis dinimizde hemde komik gencecik kızlar koca karı gbi oluyor
Aynen öyle insanlar nereleriyle neyi nasıl anlıyor cidden anlamış değilim.
@Diğerkâm1i onlar işine geleni çekip alıyor anlamak istediği şekilde anlıyor kuzum😉
Ya sabıırrr... ilköğretim düzeyi tefsire başlıycam.
@Diğerkâm1i 🤭🤭🤭 sakinnnnn
Evlenme şartıyla birbirinin mahrem yerlerine bakmayı caiz kılan Diyanet, kaş aldırmak caiz değil diyor demek ki. İlginç.
Benim bildiğim kadarıyla şeklini değiştirmek caiz değil. Genel olarak kaşlarıyla pek oynayan biri değilim. Sorun yok.
Mahrem yerden anladığın vajina penis olmasaydı seni belki ciddiye alırdım.
Sen önce git dinde mahrem yer neresi onu öğren sonra yorum yap.
Şu cahillik ne güzel şey lan. Herşeyi biliyorsun!
Pandemi sürecinde, kaş ve bıyık işlerini kendimin çözebildiğini öğrendim. Kendimi rahat hissettiğim şekilde devam edeceğim, sevgiler saygılar diyanet işleri başkanlığına. Kıldan tüyden konuşmak ne hafif şey olmalı!
Ne de olsa Hristiyanım. Bu kararı Müslüman bayanlar düşünsün.
Yalnız değilmişim neyseki
Yaşayamayız o zaman yaptığımız bazı şeylerin yanında kaş aldırmak bir hiç ki sanki hepimiz günahsızız da bi tek kaş aldırmak günah olacak
Bırakmıyorum once tecavuzculeri katilleri içeri tıksınlar onları serbest bırakıp baskalarının hayatlarını karartmaya musaade etmeleri en buyuk gunah!!!
Kendine milyon liralık köşk yaptıranları dinlemeyin. Mümin kimse kalbini dinler. Kaldı ki islam düşünmeye teşvik eder. Bu soysuz dangalakları gözü kapalı dinlemeye değil!
Kimse Hz Muhammed değil ki öldüğünde, 60 yaşını geçmesine rağmen kel kalmasın, dişleri çürümesin.
Dinen elbette doğru değil ama şu şekil doğru değil, elin heriflerine güzel görünmek için şekil şema verirsen onları kaşın gözünle uyarırsan doğru değil... Kocana istediğin kadar al, sadece mahrem olana görünme...
Ona gelene kadar çok şey var ya :)
Ben zaten kaş almıyorum uzun zamandır bu da zararlı olmasından ve doğallığı sevdiğimden. Onun dışında kişi kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapar gunah veya değil o kendini baglar.
Yeni yeni şeyler icat ediyorlar pardon nerde yazıyor bu bilgi uydurup durmayın bizim tek kaynağımız Kuran imammış diyanetmiş hacımış falcıymış hocamış hepsi yalan bizim inandığımız hadisler dualar ve Kurandır
Ancak kas ile ilgili hadis var.
Yalan değil kasları almamamiz gerektiği
Almıyordum kaşlarımı ama dediği çok saçma be. Kafayı mı yemiş bunlar?
Diyanete göre sezaryen de caiz değil, napalım bebek içimizde mi kalsın? Aldırmıyorum şahsen onların kararlarına 😏
Aslında bakarsan, evet günahdır. Çünkü Allah seni o şekilde yaratmıştır.
Ama şu an ki şartlarda almayan olacağını sanmıyorum ki kendimde alıyorum. Bırakacağımı sanmıyorum.
Diyanet demeden önce de biliyordum ve bırakamadım. Etrafta o kadar güzel kız varken erkeğimi her konuda tatmin etmeliyim diye düşünüyorum ama yanlış işte
Ciddi ciddi düşününce doğru. Kaş alırsın kılcal damarlar sinirler yıpranır. Almak yerine kazımak daha mantıklı. Estetik yaptıranlar sürekli huzursuz. İstedikleri sonuç olmuyor. Mutsuz ölüp gidiyor.
Diyamete inanmıyorum
Kuran da kaş almayın demiyor uydurmasınlar lütfen! Kandırmayın insanları ya..
Herkes dini kendisi okup öğrensin aklı var her kesin.
Diyanet üzerinden dine laf atmaya çalışan insanlar tam bir ahmak. Ne söylenmek isteneni anlıyorsunuz ne de buna bir çabanız oluyor. Anca prim kasma ve dini kötüleme çabaları...
Kaşlarımı hiç almadım ve almaya da gerek duymadım. Ama caiz olmadığını zaten hepimiz bilmiyormuyduk şimdi gündeme getirmeye ne gerek var, kaş almanın islamda caiz olup olmadığını hepimiz az çok biliyoruzdur. Yapan yapıyor yapmayan yapmıyor sonutça herkes kendi dinini yaşıyor. Kimse sütten çıkmış ak kaşığı değil, hepimiz günah işliyoruz, kaş almaktan daha büyük günahlarda var bence diyanet önce onları dile getirsin kaş almayı değil.
Kadın pantolon giymesin, kaşını almasın, okumasın, iş sahibi olmasın, ama 9 yaşında evlenebilsin. Diyaneti takmıyorum. Benim diyanetim keyfimin kahyası
Dislike atanlar arabistanda kumalariyla almayabilirler. Ne çok yobaz var ya
he aynen uyucam her şeyimde ben diyanete uyarak iş yapıyorum zaten önce soruyom diyanet ne diyor sonra diyanete tam riayet ediyom o ne derse onu yapıyom. sdadsad
Ortasını alıyorum kaşımında dağınık olan kısımlarından biraz alıyorum çok düzeltmiyorum açıkcası ne zamandır da kuaföre aldırmıyorum çok inceltiyorlar oyuzden bence erkeksi görünümlülere caiz ama aşırı aldığı belli olacak şekilde aldırmak uygun değildir yani kuaförlerin aldığı şekilde
Hacılara hocalara güven kalmadı. Allah Allah diyip paraları cukkalıyolar
Diyanet allah değil
kaşım gözüm diyaneti ilgilendirmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?