Duş alırken / banyo yaparken hangisini tercih ediyorsunuz?
Neden?
Sabun
Duş jeli
Elime ne geçerse, şampuan da olur farketmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Duş alırken / banyo yaparken hangisini tercih ediyorsunuz?
Neden?
Biz banyolarda kazanların yakılarak tüm aile fertlerinin sıra ile banyoya girdiği ve banyo günlerinde hiçbir mazeret kabul edilmeden zoraki banyoya sokulan bir neslin çocuklarıyız. Ve bu seremoni esnasında anam babam usulü beyaz sabun ile vücudumuzu keseleyerek temizlenmeye alışmışız. Hele o hamam kültürünün vermiş olduğu ezgilerle zihinlerimize kazınmış olan beyaz sabunun o büyülü kokusu bizim için başkadır. Ama yeni neslin duş jelini benimsemesini elbette anlayabiliyorum.
Markette satılan sabunlar cildi yağdan ve nemden tamemen arındırdığı için kurutuyor. Cildin pt değerini koruyacak içeriğe sahip değiller bence
Hele ki kuru bir cilt yapısı varsa sabun cildi pul pul olup dökülmesine sebeb olur .
Çok fazla sıcak su ile yıkamakta cildi zarar verip kurumasına sebeb olur.
Duş jeli içinde kimyasal maddeler barındırmasına rağmen hem kolaylık hemde sabuna oranla daha fazla tercih edilir.
Cildin pH değerini bozmayacak doğal sabunlar tercih edilebilir.
Kozmetik bazında marketlerde satılan sabunların tamamen doğal olduğunu sanmıyorum
herturlu sabunn👍👍👍😊duş jeli vs cildi derinlemesine temizlemez sadece koku ve köpük özelliği vardır ama,, amaç temizlenmekse güzel bir Zeytinyağlı ya da lavantalı doğal sabun diyorum... Hatta saçıda sabunla yıkamak ve son olarak az bir şampuan ile sonlandırilabilir.. sağlığımız için doğal olanları tercih etmeliyiz
🌼🤗
dus jeli gusel koksada sonucta kimyasal.. bazi tenlerde alerji yapabilir. ama sabun daha guzeldir..
bayan arkadaslara tavsiyem sampuan ve turevlerinden uzak durun sizleri herturlu tehlikeye sokan seyler onlarin icinde bulunan agir kimyasallardir. sac kokleri kanserler sitresler duzensiz annelik anne sutu vs vs hepsi ama hepsi bu tur seyler yuzunden oluyor. cildinizi veya saclarinizi guzellestirdigini saniyorsunuz aksine sizleri cokertiyor erken yasta yaslandiriyor hastaliklara erken yasta yakalaniyorsunuz vucut direnciniz sifir. heleki giydiginiz ic camasirlarinin hepsi kimyasal sentetiktir. bir coladan birde bunlardan kesinlikle uzak durun.. sizlere nacizane tavsiyem el yapimi sekli bozuk sabunlardan kullanin. balikesir sabunu hatay ve siirt bıttım sabunlari.. alistiktan sonra cok rahat edersiniz
Cevap
103Cevap
Duj jeli bence daha güzel oluyor kokusu falan özellikle
Duş jeli kullanıyordum ama kısa bir zaman önce sabuna geçtim.
Kol ve bacaklarımda kuruluk, sırtımın bazı yerlerinde de ufak kızarıklıklar oluyordu. Duş jeline bağladığım için bıraktım.
Şu an sabun ve doğal lif kabağı kullanıyorum. Duş jelinden iyi gibi.
Arkadaşlar ben burada bu tarz soruları gördükçe yazarım...
Duş Jeli KULLANMAYIN !!!
Vücutta TÜYLENME yapar. Özelliklede bayanlar için sıkıntı. Sırtta kollarda daha da belirginlik yapar. Kimyager bir abini ve başka bir hatr-ı sayılı bir abinin tavsiyesidir.
Likit El Sabunu da zararlıdır. Bunu bilin
Sabun
Fakat kendim yapmalıyım karışımı
Yasemin kokusu ağırlıkta olmalı
Biraz yağmur ormanı
Bir kaç kırmızı meyve lifi
Bir kaç damla bunu söylemem😂
Duş jelide kullanırım ama sabun kadar çok değil
İyi bir sabun bulabiliyor isem tabii ki sabun. Duş jelkerinin temizlik ile yakından, uzaktan hiç alakası yok. Bildiğin parfüm bombası.
Aynen öyle, gram temizlemiyor.
Sabun denedim ama pek köpürmeyince sevmiyorum, o yuzden (sen şimdi zararlı desen de😄) duş jeli bence.
Asıl duş jeli köpürmüyo 😂
Iyi köpüren sabun önerisi?😄
Hayiir bunu yapamam kimyasal oneremeem😁😁😅
En iyisi 'dogal' zeytinyağlı sabun
Sabunla daha temiz oluyorum gibi geliyor zaten dustan sonra parfüm kullanırım duş jelibe gerek kalmaZ
Aslında genellikle duş Jeli kullanıyorum
Ama bu ara sabun kullanıyorum
Sabun daha iyi temizliyor ölü derileri kese ile daha iyi alıyor
sabun cunku dus jeli ile yikandigim zamsn sanki vucudumda köpük kaliyo hissi veriyo bana durulanmiyo gibi
Hih iste aynen ben. O dustan ciktiktann sonraki kayganlik hissinden hoslanmiyorum:)
Genellikle sabun duş jeliyle temizlendiğimi düşünmüyorum nedense
Duș jeli sabuna karşı bir şeyim var midemi bulandırıyor
Öyle mi ama ben bu kadar uğrasacağımı pek sanmıyorum 😅
Abi ne yaptın ya korkutma beni. Karar değiștirdim sabun kulanmaya bașlayacağım
Sabun daha iyi, duş jeli sevemedim bana temizlik hissi vermiyorlar.
Duj jeli ya da şampuan sabun kullanmam kötü kokuyor
Dedim ya duj jeli ya da şampuan sabun kullanmam kötü kokar insan
😅 ya virgül olmayınca anlamadım ya🙃 şampuan sabun kullanmam olarak anladım. Neyse, guzel kokulu sabunlar var, dus jeli ve sampuan zararli, istersen zeytinyagli sabunu eritip icine istedigin kokulari yani esansiyel yaglari koyabilirsin, ben oyle yapiyorum, dus sonrasi kremlenme ihtiyaci da duymuyorum.
😂😂evet kendimde okuyunca anlamadım bu bi ara çam ağacı yağlı sabun kullandım sık jeli şampuan daha pratik açıkçası bu ara 3 çocukla unuttum kendimi bende dikkat ederdim çok tenime sağlığım a zaman yok hep bi topla evi dur 😑
Sık jeli yani duş jeli demek istedim😂😂
Teşekür ederim😊
Lif gibi şeyleri kullanmak için jel ideal oluyor Ayrıca sabun gereksiz yere eriyor banyoda...
Jellerin üzerinde dikkat çekici vaadler yazıyor, sabunda ise sadece marka ismi
Bu da tercihimi etkiliyor... 😊
Teşekkür ederim Mervecim çok iyisin Sağol varol
Kükürtlü sabun da kullanıyorum kükürtlü şampuan da yeterki kükürtlü olsun fark etmez
Duş jelinin temizlediğini düşünmüyorum, sabun ve kese
Duş jelinin temizlik sağladığına inanmıyorum. Ve kendimi temizlenmiş hissedemiyorummduş jeliyle.
Hacışakir sabunu life süreceksin güzelce köpürteceksin sonra tüm vücudu köpüklü lifle keseleyeceksin.
Yaşasın hacı şakir kardeşliği :)
Ben duş jelini Saka çok severek kullanıyorum. Ama saçlarıma şampuan. Bazan çok kirli yağlı pir durumlarda sabundan iyisi yok. Ama özel bölgelerimin özellikle ve mutlaka suyla çok iyi durulanmasana dikkat ederim. 😊😎
Jel sevmiyorum. Kullanınca temizlenmemiş gibi hissediyorum.
Elime ne geçerse 😂 seçeneğiyim erkekler bu konuda kızlar kadar hassas değil bence
İkisi de kimyasal sirkeli suyla yıkayıp durulayın kendinizi dhshshs şaka yapiom bu soru daha önce soruldu ona sabun demiştim buna da duş jeli diyim bari
Hassas cildim var benim, duş jelindeki kimyasallara güzel görünsün ve koksun diye konan şeylere reaksiyon veriyor. Doğal zeytinyağlı sabun kullanıyorum.
Bazen duş jeli bazen sabun.
Sadece duş alıp hemen çıkacaksam duş jeli.
Keselenip uzun kalacaksam sabun.
#Cassie 🧚
Kesinlikle sabun. Denemedigim dus jeli kalmadi ama hepsi de cildimde alerji yapti. sedef hastasi oldugum icin tetikledi durumu. Ben de baktim olmuyor, eski usul beyaz sabuna geri dondum.
Sabun kullanıyorum. Duş jeli ile temizlenmemiş gibi hissediyorum.
Bakımıma hizmet eden ne ise onu kullanırım. Sabun, şampuan ve duş jeli kullanırım. Duş sonrası bakım kremleri ve hoş kokular sürmeyi de severim.
Ben burda yazılanların hemen hemen hepisini kullanıyorum, ilk önce sabun sonrası şampuan bunlar saç için tabi, vücut içinde vücutjeli kullanıyorum
Duş jeli kullanıyorum. Sabunu eskiden lifle beraber kullanıyordum gerek kalmadı. Duj jeli hem pratik hem daha iyi oluyor.
Duş jeline gerek Yok, gereksiz masraf mk
Ben sampunla saçımı yıkıyorum saçımda ki köpüğü yıkarken vücuduma da Süzülüyor öyle temizleniyorum
Duş jeli zengin işi, benim ruhum fakir ben hacir şakir istiyorum.
Duj jeli ile liflenmek daha iyi ole jel sür cik yaparsak temizlenemeyiz
Duş jeli sabun iyidir aslında fakat bazı bölgeler için uygun değildir.
Doğal sabunlar veya duş sabunlarını tercih ediyorum.
ne bulursam ahaha ama sabunu daha çok seviyom, jel zor durulanıyor, ayrıca saçlarımı bıttım sabunuyla ve bioxcinle yıkıyorum.
Alerjen bir Cildim var Bebe şampuanı kullanıyroum ben yıllardır...
Elime ne gelirse. Bazen şampuan bitiyor. Içine biraz su koyup işimi goruyorum 🤣
Duş jeli çünkü sabun cildimi daha çok kurutuyor gibi geliyor
Durunun dur jeli çok iyi elbet sabun daha iyi ama zaman farkı jele yönlendiriyor.
Dus jeli: kullanimi daha kolay saklamasi daha kolay ve daha hijyenik gibi geliyor her zmn
Elime ne gecerse bulasik deterjaniyla bile aldik askerde 😂
Sabun daha iyi ama ben pek sevmiyorum sabunları o yüzden duş jelini tercih ederim.
Her ikisini de kullanırım duş için jel banyo için sabun.
Duş jeli yapay kimyasal içerir ve ciltten kolay kolay çıkmaz sağlıklı bulmuyorum
Ben sabun kullanıyorum hiç duş jeli kullanmadım. Birşey diyemem o yüzden.
Sabun cildimi çok kurutuyor, duş jeli kullanıyorum bu yüzden.
Duş jeli dedim ama o an farkında olmadan şampuanda sıkma ihtimalim var tercih tabi ki duş jeli😄
ikisinide kullanıyorum önce sabun lif sonra duş jeli kullanıyorum
Bazi duş jelleri cojk rahatlatici ve guzel olabiliyor
Tabii ki duş jeli. Duştan çıkınca mis gibi kokmak varken.
İkiside tercihim ama sabun daha çok işe yarıyor duş jeli bir kere köpürtüp etkisi geçiyor.
saç için sabun sampuan vucut için duş jeli tercihim
Sabun kostik içeriyo gözenekleri tıkıyo duş jeli sabunu kullanıyorum ben
Yumuşak olsun dıye duş jeli kullanıyorum ama neden yine yumuşatmıyor. Yine nemlendirici gerekiyor illa.
Teşekkür ederim 😊
Eski kafalıyım ben sabun severim kalıp hacı şakir oacsk
Önce sabun sonra duş jeli
Sabun temizliyor ve ferahlatıyor. Durunun okyanus esintisi sabununu kullanıyorum hatta. Ama yine o klasik sabun kokusu oluyor illa ki bende o kokuyu pek sevmiyorum o yüzden duş jeliyle tekrar yıkanıyorum.
Aynen güzel ya seviyorum bende. Tamamen bırakmayı amaçlıyorum ya duş jelini de çok sağlıksız. Zamanla artık 🙂
Annem kullanıyor çok memnun o da. Ama işte o sabun kokusuna bir türlü pek ısınamadım ben
Doğal zeytinyağlı sabun
😄😄
Yüzüme sabun vücuduma dus jeli
Ben doğal, el yapımı sabunları tercih ediyorum
Kesinlikle sabun. Duş jeli temizlik hissi vermiyor
Duş jeli zararlli diye bebek sampuani veya bebek sabunu kullaniyorum vucuduma