Toplumumuzda eğer bir yeri tıraş edersen daha gür şekilde çıkar görüşü hakim. İster istemez benim aklım da o tarafa kaymıyor değil. Sizce jiletle bacak almak ne gibi sonuçlar getirir?
Tabiki jilet tüylerin baş belasısıdır jilet yapma hiç bir yerine ağdaya git yani hem daha sağlıklı gözeneklerin hava sağlar ölü derileri alır ve daha rahat edersin jiletle alıp iki üçgün sonra tekrar jilet vurmaktansa bir iki saat acı çek 15 -20 gün rahat et
Vücudunu berbat etmişsin sen zaten bu soruyu sormaya bile gerek duymamalıydın üç yıldır jilet kullanıyosun şimdi aklına sormak geldi ilk başlarken sorsaydın keşke daha iyi olurdu yani
Tüm epilasyon yöntemleri gibi jiletle de ilgili doğru bilinen yanlışlar var. Bunlardan en yaygın olanları ve doğrularını açıklarsam biraz fikir verir diye düşünmekteyim.
Tıraşla ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar
Tıraş tüyleri artırır
Saçlarınızın uçlarını kestirdiğinizde saçlar ne kadar gürleşiyor? Bu sadece bir yanılsama. Jilet kıl köklerini görmez, sadece cilt üstünde kalan tüyleri temizler. Tüyler artıyorsa temelinde hormonal bir değişim vardır. Ergenliğe girildiği dönemde, hamilelikte tüyler çoğalabilir ve rengi koyulaşabilir.
Tıraş tüylerin sert çıkmasına sebep olur
Yine saç konusuna geleceğim. Saç uçları kestirildiğinde uçlar kalın ve güçlü olur. Ancak birkaç ay kestirmediğinizde uçların yeniden incelip cansızlaştığını göreceksiniz. Jilet tüyleri keskin şekilde aldığı için ilk uzama döneminde ele sert gelmesi normal. Jiletle bacak almak bu yüzden insanları korkutuyor. Oysa bir süre uzamaya geri bırakırsanız tüylerin eskisi gibi yumuşak olduğunu göreceksiniz.
Elbette herkesin cilt ve tüy tipine uygun epilasyon yöntemi farklı. Doğru yöntemi araştırıp deneyerek bulmak en mantıklısı. Hiçbir yöntem denemeyle geri dönülemez değil. Bana göre denemekte fayda var.
Merhaba, Genellikle tüylerde artış olarak gözlemlenen şey, tüylerin jiletle alındıktan sonra daha sert ve daha kalın çıkmasından kaynaklanır. Aslında artan bir şey olmaz, ama kökleri güçlenir, dolayısıyla da sert ve daha kalın çıkar
Ben yıllardır jilet kullanıyorum benim tam tersine tüylerimi %80 oranında azalttı, aşırı memnunum. Ama tabi bu tamamen vücut yapısı ile ilgili, sizin vücudunuzda nasıl olur bilemeyiz.