Atatürk'ün saklanmak istenen Solcu ve Devrimci sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Herkese merhabalar dostlarım, canlarım. Bir başlık daha açmıştım, fakat bazı değerli dostlarımız biraz daha ispat istemişler Atatürk'ün Solcu olduğunu söylemek için. Ben de kendilerinde hiçbir artniyet aramadan, onlara yol göstermek istiyorum, bundan dolayı bunu yazıyorum.
Atatürk'ün saklanmak istenen Solcu ve Devrimci sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

∆6-8 Mart 1921 de Hakimiyeti Milliye yazısında:
"Sağa mı , Sola mı nereye gideceğiz? Herhalde Sağa değil. Çünkü insanlar, fikirleriyle, siyasetleriyle, ilimleriyle sürekli aksi istikameti takip ediyorlar. Sola doğru, bazı devletler seri ve hamleli, bazı devletler ise yavaş ve temkinli bir yürüyüşe başladı. Şüphe yok, insanlığın düşünüz tarzı, çok derin ve esaslı inkılap devresindendir. Bir taraftan krallar, imparatorlar, Sağ kanatta merkez partileri ve mutlakiyet parlamentoları zayıflıyor, diğer taraftan Sosyalistler ve hak taraftarları, halkçılar kuvvet kazanıyor. Bu değişim karşısında Türkiye ne tarafa dönecek?"
∆ “Hiçbir kimsenin, hiçbir milletin adet ve ahlak-ı hususiyelerine ve milliyet esaslarına muarız değiliz. Yalnız istibdada karşı, Emperyalistlere karşı düşmanız.”
∆“Bizi mahvetmek isteyen Emperyalizme karşı, bizi yutmak isteyen Kapitalizme karşı, heyet-i milliyece mücadeleyi caiz gören bir mesleği takip eden insanlarız…”
∆“Bütün mazlum milletler zalimleri bir gün mahv ve nabut edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir haleti içtimaiyeye mazhar olacaktır.”
∆“…Batıda, Kapitalist sınıfın tüm ulus üzerinde egemenlik kurmasına benzer bir durum, bugün Türk ülkesinde yoktur. Bu bakımdan, biz Kapitalist sistemden ötede, Halkçılık sistemini gerçekleştirmiş bulunuyoruz…”
∆“Türkiye halkı emperyalizm ve kapitalizm tahakküm ve zulmünden kurtararak, irade ve hakimiyetinin sahibi kılmakla gayesine ulaşacağı kanaatindedir”
Evet dostlar, işte unutturulmaya çalışılan Devrimci Mustafa Kemâl, kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin. Siz bu sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?

#SolBakışSoruyor
#AtayıDoğruTanı
Birader Kemâlizm ve Atatürk zaten Sol'da yer alır, kaç defa söyleyeceğiz?
Ulan sen sözde Atatürkçü bir Y-CHP'li Ziyonist uşağısın. Atatürk Pan-İslamist'ti bi' kere tamam mı?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: