Kendi doğrularını başkalarına dayatmaya çalışan insanlar (!) var. O kadar iğrendim, o kadar sinirlendim ki videoyu izlerken... o beyaz tişörtlü adamın "sizi içeride yakarız" diye bağırması, küfürleri hala kulaklarımda. Sorarım peki küfür etmek, insanlara hatta kimseye zararı olmayan bu insanlara saldırmak hemde sizin için kutsal sayılan bu ayda saldırmak ne kadar doğru? Bu insanlar içimizde ve onlar yüzünden islam kötü bir şekilde görünüyor ama bu değil, gerçek islam bu değil! Haber detayı linkte saldırı anının videosuda var. Saldırıya uğrayan gençlerden biri. Durumu ağır olan yok ama zihniyet değişmedikçe, yasalar caydırıcı olmadıkça çok daha kötü ve ciddi boyutlara ulaşacağı kesin.
Ramazan ayında içki içtikleri gerekçesiyle Cihangir'de saldırıya uğrayan grup hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hep dedik, dinletemedik. Siyasal İslâmcının, gericinin, yobazın olduğu yerde demokrasi ve özgürlükten bahsedilemez.
Bu haşereler "özgürlük" deyince, küçücük kız çocuğuna kendisi gibi herkesin halleneceğini düşündüğünden türban taktırma özgürlüğü, çocuklara tecavüz etme özgürlüğü, Ramazan'da oruç tutmayanı ya da alkol tüketeni dövme özgürlüğü, yani genel olarak her türlü baskıyı kurma ve kötülüğü yapma özgürlüğünü anlar.
Gerici AKP rejimi cesaretlendirdikçe, bu karasinekler daha da cesaretlenmeye, cüretkâr davranmaya başladı.
Gerici müdürleri protesto eden, aydınlık liselileribn dediği gibi, ses olun, ışık olun, yumruk olun. Şiddet ve kötülük üzerine kurulan bu akım sadece ve sadece meşru karşı-şiddetle yok edilir.
Türkiye bu karanlık günlerinden de kurtulacak, hiç merak etmeyin. O gün geldiğinde bu yobazlar kuyruğunu kıstırıp kaçacak yer arayacaklar ama artık geri dönüşü yok.
IŞİD'e esir düşen Suriye askerinin son sözleri gibi "Vallahi hepinizi sileceğiz!".
Son dediklerine bende guldum :) senin işidin ilerleyişi hakkında bir bilgin olmadığını varsayıyorum. Şöyle söyliyim sana kısaca; işid bir adam kaybediyorsa karşı taraftan 100~ adam kaybediyor. İşidin savaş strejeininden bile savaş taktiklerinden bile haberin yok. Hiç bir bok yapamıcaklar çünkü işidi kimse durduramayacak. Unut onu birk ere adamlar dunyanın her ulkesinde aktifler. hindisatan, filipinlerde dahil.
@Realgar sen dalga mı geçiyorsun benle bilader? nereye sallamışım Fetih ordusu, sii milisler, surie ordsu ve daha çok ortadoğudaği savaşın ne olup bittiğinden haberim var. Real haberleri (gündem haberleri değil reel kaynaklardan) takip et anlarsın ne olup bittiğini.
Rus uçakları, abd uçakları her defasında işid'e vurucaz derken "yanlış" güvenlik güçlerini vuruyorlar neden? Bana bunun açıklamasını yap.
Adamlar bizim izimizi bulamasınlar diye şehrin heryerine belli aralıklarla sis bombardımanına tutuyorlar uçaklar vuramıyor. İşin içinde Türkiye var veya yok beni ilgilendirmiyor. Ben ne gördüysem adamların nasıl ilerlediğini sana soyledim; diğer konular beni alakadar etmez.
@Realgar bu arada benim takip ettiğim sayfalar arap kanallar, türk analistleri takip ediyorum (birden fazla dil bilen savaş stratejileri konusunda uzman kişiler bunlar) işidin belli bir zamna videolar paylaşıyor, mualifler, şii milis gruplar hepsi video paylaşıyor. işid video, fotoğraf vs paylaşmaz fazla. Muhalifler nerde ne kadar adam vurdu! Nerelere aldılar ne kadar aldılar. İşid bu konuda iyi ilerliyor.
3 saat önceki haber bu: Muhalifler yaklaşık 5 haftadır süren Halep güneyi saldırılarında Suriye Ordusu'ndan 75 km2'lik bir alanı ele geçirdiler.
Sana bir sürü haber veririrm. Filipinli yetkililer, ülkenin güneyinde Müslümanların yaşadığı bölgedeki iki terör örgütü üyelerinin IŞİD'e katıldığına dair haberler var.
@aliatabak121212 Abicim, zaten "muhalif" yazıyorlarsa, bunlar terörizme destek veren kaynaklardır. SOHR, Reuters ve Suud paralarıyla yürütülen propaganda aygıtları. Bunlar sürekli olayları çarpıtırlar. Nereden bilyioruz çarpıttıklarını, daha sonra bütün yalanlarının ortaya dökülmesinden (kimyasal silah yalanı, İdlib'de hastane vurulması konulu filmler" vs.
Neyse mevzu o değil şimdi. IŞİD'i başka bir başlıkta konuşuruz ayrıca.
Sivas katliamında yapılan, ve sürekli yapılan şey, yeniden yapılmaya çalışılmış. Bence onlar müslümanlık adına değil müslümanlığa çamur atmak için provokasyon yapılmıştır, sürekli denenen bir durumdur ve yapılması çok kolaydır. Toplumumuzda, insanları sürekli ayrıştırmaya çalışan kanserli hücrelerimiz fazlasıyla mevcut. Ben insanlar oruç tutmuyor diye onları dövüpte kendi oruç tutmayan gördüm, internet sayfalarında Kürt kardeşlerimize küfür edip yaşasın Türk ırkı diye yazı yazanların facebookta pkk sempatizanı resimlerini gördüm Tuzağa düşmemek lazım. www.mynet.com/.../terore-lanet-yuruyusunde-pkk-provakasyonu-2049159-1 media-cdn.t24.com.tr/.../...zaltinda_853385469.jpg
Ülke müslüman diye herkes müslüman olmak zorunda değil. Ya da herkes oruç tutacak, tutmuyorsa da sokakta yiyip icmeyecek diye bir kaide yok. 11 ay boyunca yediniz ictiniz sokaklarda yatan aç insanlari düşünmediniz birde simdi kalkip ramazan ayindayiz onu yapamazsiniz bunu yapamazsiniz demeye kimsenin hakki yok. Ha şu an bende orucluyum ama arkadasim yanimda yemek yiyor diye kalkip ona zarar vermeye hakkim yok. Sonucta orucu kendim icin tutuyorum. Bu müslüman ülkeyiz diyerek adam öldüren dövenlere soruyorum.. Adam öldürmek, Allahin verdiği canı almak, bir insanin ekmek teknesine zarar vermek mi müslümanlık?
Milletin günahından onlara ne madem bu kadar dindarlar ıslama uysunlar hoş görü ile uyarsınlar. İslami anlatırken islam hoş görü dinidir mantık dinidir diyorlar ama ben bu görsellerde hoş görü de görmüyorum mantık da. Dine bu kadar düşkünlerse hoşgörü kavramına uyup alsın adamı karşısına düzgünce uyarsın yani madem bu kadar milletin günahı onu rahatsız ediyor uyarsın düzgünce o zaman haksız miyim. Başkasına zarar vermedikleri sürece kim ne yapıyorsa kendine allah la onun arasında bir ilişki sonuçta. Ne işsiz adamlar var memlekette dinden imandan soğutuyorsunuz
Yorumlardan belli zaten daha linki acmayanlar bilmeden yorum yapmış bu kadar eleştirmeyi seven bir millet işte yok uzlaşma anlaşmaya çalışma yok bu millette varsa yomra eleştirelim dalga geçelim işleri güçleri millete b. k atmak
Turkiye de her kesimden her inanctan insan var. Herkes ayni seyi yapmak zorunda degil. Sizi icerde yakariz diyen adam acaba kime guveniyor? Madimak da yakmadilar mi? Yaksalardi inan hicbir sey de olmazdi. Kozmopolit bir ulkeysek saygi sart!
@456fgfhfg67 4llah diyen portakal İslamla alay etmiyor.. Sadece ortalıkta "ibretlik" diye paylaşılan saçma sapan şeylerle alay ediyor.. İslam bu değil.. Meyvenin üzerine hamken arapça "Allah" yazıp, sonra olgunlaştığında fotoğraf çekerek "üzerinde Allah yazan elma, sübhanallah ibretlik" diye paylaşanlar, İslamla ve Müslümanların zekasıyla asıl dalga geçen kişilerdir.. 4llah diyen portakal arkadaşımız da bu kişileri eleştirmektedir..
Bu ülkede en çok vergi alkolden alınıyor ve en çok bütçe diyanete ayrılıyor. Basit matematikle kimse içki icmese devlet imamların maaşını ödeyemez. Yobazligin dini dili ırkı yok tüm dünyada aynı. En büyük ortak özellikleride kendisi nasıl yaşıyorsa diğer insanların da öyle yaşaması gerektiğini savunuyor. Hristiyanin yobazi tüm dünyanın hristiyan olmasını istiyor muslumanin yobazi desen öyle. İsrailliler Yahudiliği tüm dünyaya yayma derdinde. Mesela hitler saf alman ırkı üretmeye çalışmış ve kendi irklarindaki engelliler dahil diğer ırkların yok olması gerektiğini savunmuştur. Bu bir hastalık ve tüm dünyada buna din, ırk ya da başka bir kılıf uydurularak uygulanmak isteniyor. Bu hastalık tedavi edilemez boyutta çünkü beyinler çürümüş. Kimin neye inandığı kişiyi kapsar başka kimseyi ilgilendirmez. Mesela bir tarikat var diyelim adamlar oruc tutanların cehenneme gideceğine inanıyor diyelim şimdi bunlar oruç tutan birine döve döve yemek yedirse ne olur? Ha işte burdan empati yapsın yobaz arkadaşlar. Ya da var olan bir ornek vereyim İsrail Filistine zulmediyor. Arkasında yatan dusunce ne? kendi inandiginin en doğru olduğunu düşünmesi ve kendi gibi olmayanların da onun gibi olmasını istemesi. Kimse bir başkası gibi yaşamak zorunda değil herkesin bir hayatı var ve herkesin doğrusu kendine.
Ben bu kadar ilkelliği kaldıramıyorum. Saldırı yapılması gerçekten hoş değil. Tabi bize yansıtılan bu şekilde. Belki aralarında husumet olan gruplardır bilemem ama durum böyle ise hiç yakışmıyor ülkemize. Herkes birbirine hoşgörülü olmak zorunda. Yorum yapan arkadaşlardan birisi demiş ki ben oruç tutuyorum diye kimse bana saygı duymak zorunda değil aynen katılıyorum ben de oruç tutuyorum çocuk muyuz biz karşımızda yok birileri yemek yemesin içmesin falan. Bu çok saçma. Eğer insanların içinden geliyorsa bu aya inananlara saygı duyması tabi ki hoş olur. Benim çocukluğum müslüman hristiyan ve hiçbit dine inanmayan insanların olduğu bir mahallede geçti hrıstiyan olan komşularımızın bir gün dahi dışarıda birşey yiyip içtiklerini görmedim bizim mahallemiz sevgi dolu bir mahalleydi ama artık malesef bu hoşgörü ve güzellikler kalmadı. Alkol kullanan insanlarımız da olabilir buna biz birşey diyemeyiz ama bunu en azından insanların gözüne soka soka taciz ede ede yapmamalı sadece tahrik amaçlı saygı duymadığını göstermek için biçok şey yapan arkadaşlar da oluyor ama dediğim gibi bu ilkellik hiç bir zmn tasvip edilemez yazıklar olsun. Oruçlu oruçlu insan kalbi mi kırdılar şimdi
-Ben öncelikle şu ramazan ayında ülkenin büyük kısmının mensup olduğu islam dinine saygısızlık yaptıklarından dolayı onları kınıyorum. Yılda bir kere içmeyincede ölmez kimse emin olun. -Haa o kendilerine müslümanım diyip o mekanı basıp milletin özgürlüğüne karışan, döverek şiddet uygulayıp üstüne birde tehditler savuran it oğlu itleride kınıyorum. Böyle şeyler yaparak yobaz olduklarını tescilliyorlar. Kardeşim bende müslümanım. Ama senin orda bu insanlara zarar verme gibi bir hakkın yok. Aslında ramazan ayında içki içilmez ama bu insanlar birazda olsa saygısından dolayı içeride yapıyorlar etkinliklerini. Onlar birazda olsa saygı duymuşlarsa sende duymaya mecbursun. Eğer müzik sesi çok geliyorsa gidip polise şikayet edersin. Eğer içki içip sana bulaşıyorsa ya da ters bir hareket ya da laf atıyorsa ararsın polisi şikayette bulunursun gereken yapılır. Bu olayı şiddetle bende kınıyorum. Ancak; "bu olay herkese duyulsun ! işte müslümanların bize yaptıkları !" gibi bir anlayışla paylaşılmasınında islamı kötülemek adına olduğu için kınıyorum. Temiz olan islamdır, insanlar değil..
Bir insan oruç tutuyorsa başkası için tutmuyor sebabı günahı kendine demi , aynı şekilde içki içen bir insan kimseye zarar vermiyorsa içer arkadaşım nerede yaşarsan yaşa sanane ben ne yapıyorsam yaparım hayat benim hayatım ve günahta sevap da benim , Allah'la benim arama kimse giremez. şimdi o sözde müslümanlar cennete mi gitti ne oldu söylermisiniz cehalet bu işte ülkemizin geldiği son nokta. müslümanlık böyle olmaz insan değil bunlar bir kıza tecavüz edilse sesi çıkmayacak insanlar içkiden rahatsız oluyor çok garip değil mi ülkemizde o kadar çok şey yaşanıyor ona niye sesleri çıkmıyor , ayrıca içki günahsa iki gün sonra Ramazan bitince o döven insanlar belkide ondan çok içiyorlar o yüzden bırakın müslümanım ayağını canı sıkılan birini dövüp öldürüyor bir yasa yok birşey yok tutuklansalar ne olacak ayrıca kimi kime şikayet edeceksin ki insanlar özgürce sokaklarda yürüyemez oldu bir şeye sesini yükselteni içeri alıyorlar korku imparatorluğu yaratılıyor bu ülkede gani sözde özgür ülkemizde ... şimdi bu olayı yapanlar gururla geziyordur yobazlar ve şimdi cennetten yerleri ayrılmıştır Demi?
Sivas'da da katliam böyle hır gürler ile başlamıştı. Sonra 'Allahım bu senin ateşin' diye orgazm olarak diri diri adam yaktılar.
Devlet de destekliyor bunları.
Bu adamlara yüz verilmemesi gerektiğini söylerken bir takım liberaller 'Ama işte dine saygı' diye ötüyordu, burda lafım genel olarak müslümanlara değil, ama müslüman taifenin içinde hiçbi şekilde fırsat verilmemesi, şımartılmaması ve azalarak bitmesi gereken bir barbarlar sürüsü var.
Ve senelerdir sürekli cesaretlendirilip şımartılıyorlar.
Aptallar. Kimse şu ülkede sen oruç tutuyorsun diye yemek yememek zorunda değil, içkinin serbest olduğu mekanlarda içerler de. Ben oruç tutuyorum ama bunu bizzat söylüyorum. Yaşadığın ülkeyi bir farket önce, burada ramazanda ortalıkta yemek yiyemezsin diye bir yasa yok, içki içemezsin diye de yok. Bunun saygıyla hiçbir alakası yok. Adam kendini kısıtlamak zorunda değil ya bunu kabul edemiyor gerizekalılar. Lan içki içeni dövmek dışında bunların ne kadar Müslümanlığı var onu da incelemek lazım. Devir götü yat akşama kadar küfrünü de et içkiyi içeni de döv arada bir namaz kıl tamam senden kral Müslüman yok. Sonra kenarda köşede övünürler ben Müslümanım böyle böyle delikanlıyım içkili çocuğu şöyle dövdüm falan diye. Gerizekalılar. Haber gerçek mi onu da düşünmek lazım ama eğer gerçekse yorumum böyle.
bunlar ramazan müslümanı senede bir ay oruç tutarlar onuda herkesin burnundan getirirler. Onlar oruç tutarken çevresindekiler onun önünde el pençe dursun isterler. Gerçekten çok yanlış bişey. Herkes oruç tutuyor kimseye saldırmıyor ama bunlar bir başka çeşitler yemin ederim. Dışarda içseler neyse diycem de mekanda içiyorlar sana ne zararı var? Senin sevap işleme özgürlüğüne kimse müdahale etmiyorsan sen neden milletin günah işleme özgürlüğüne müdahale ediyorsun diye sormak lazım bu zerzavatlara...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkeyi iyice yobazlaştırdılar. Ben içki kullanmam ailem ağzına bile sürmemiştir lakin ramazan ayında müslüman olmayan biri içersede bişe demezler. Çünkü herkesin dini kendine. Bunu saygısızlık olarak algılamakta yanlış. Adam dansöz oynatmıyor zina yapmıyor çevreye zararı yok size ne o zmn. Geçen bir kanalda namaz kılmayanın katli vacibtir dedi bir adam şok oldum ya inanamadım. Facebookta bir sayfada yorumlarını okuyorum baktm müslümanlığı hkkyla yerine getirmeyenlern katli vacib olmalı diyor adamın biri. Nereye gidioruz biz. Filistinle israilden beter olacaz bu gidişle bu nasıl bir bağnaz yobaz bir düşüncedir. Allahın verdiği canı almak müslümanlıkta var mı? Bilmiorum gerçekten korkmaya başladım artık.
Namaz kılan birini hor görüp tartaklamak ile aynı şeydir bu. Yorum yaparken bunu da düşünerek yapın. Ramazan'da olupta bu işin saygı ile felan ilgisi yok. İnsanın içindeki kin duygusundan başka birşey değil bu. O kadar küfür etti, darp etti karşısındakini, şimdi dini bütün biri bu kişinin orucunun sakatlanmadığını söyleyebilir mi? Sevap mı işledi yoksa dövünce? Sen niyetli iken adam senin ağzına zorla içki dökmüyor, bunu yapsa saygısızlık derim de sanane adamın içtiğinden belki gayrimüslim biri. Belki inanmıyor. "Gerçek müslümanlık bu değil" diyenler artık içten içe şu görüntülere hak verir hale geliyor. Yazık !!!
Asıl suçlular, inançlarını (dindar da olsalar, dinsiz de olsalar) yaptıkları faşizme alet eden insanlardır. Burası sadece müslümanların yaşadığı bir ülke değil. Kozmopolit bir yapıda her etnisiteden olduğu gibi, her inançtan da insan bulunur. Kendi inançlarına itaat edilmesini isteyen öbekler, saygı kavramını görelileştirir ve bunun üzerinden her türlü linç girişimine ortak olurlar. Nasıl ki oruç tutan insanlar darp edilmiyorsa, çevresine zararı dokunmadan eğlencesine bakan insanlar da darp edilemez! İran'da yaşamıyoruz ve ülkemizin bu noktaya getirilmeye çalışılmasına da elbet karşı çıkarız. Başı örtülülerle dalga geçen insanlarla nasıl tartışıyorsam, kendi dinlerine mensup olmayanları horlayanlarla da tartışırım. Müslümanlığı ve Allah'ın adını kullanarak saldırgan tavırlar gösteren veya Arap ülkelerindeki örnekler gibi kafa kesenlerin, tarihte Haçlı şövalyelerinden farkı yoktur (Boşuna eleştirmesinler)
Bu ülkede 45 çocuğun tecavüze uğradığı ortaya çıkan bir vakfa sesi çıkmayan; 13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğrayıp, hakkında ''rızası vardı'' kararını veren savcıya hesap sormayan; Kocasının şiddetinden kaçıp sığınma talebi isteyen kadınlara ''Kocandır, döver de sever de'' diyen, diğer yanda ülkenin seri katiliyle (!!) selfie çektiren emniyet koluna soruşturma başlatılmasını talep etmeyen; Babanın öz kızına şehvet duymasına ''Haram Değil'' diyen diyanete sesi çıkmayan; Ama yine de senede bir ay nefsine hakim olmaya çalışırken kendisi gibi olmayanları linç etmeyi kendinde hak görenler (!!!) SAYGI BEKLEMESİNLER! NET!
Ben desteklemiyorum. Olayın öncesini göremiyoruz, kameranın kayıtta olduğu zamanları görüyoru birtek. Öncesi vardır gibime geliyor. Herkes özgür. Ben oruç tutabiliyorsam o da içki içebilir. Ama şöyle bir durum var ki twitter da da denk gelmişsinizdir böyle denyolara.. "hani sizin dininiz hoşgörü diniydi"! Kardeşim zaten Müslümanlıkta gidin içki içenlere dayak atın, saldırıp küfür edin denmiyor. Sen niys bütün milleti yaftalıyon dengesiz. Peygamber efendimiz bile eski zamanlarda caminin bir köşesinde Hristiyan için köşe ayırmış birkaç gün mü artık neyse. Bizim dinimiz hoşgörü dini ama Müslümanlar hoşgörülü mü orası tartışılır. Yani senin eleştirmen gereken olay Müslümanlar. Müslümanlık değil. Neyse böyle insanlara sinirleniyorum ama şiddet, küfür, hakaret veyahut tehdit. Bize yakışmaz. Kimseye yakışmaz. Çek bir köşeye bak kardeşim işte neyse yani teraviye gitmeni mi engelliyorlar söyle. Çok müzik mi var söyle. O tehdit o küfür ne ya. Ayıp. Öyle işte.
Bu mahluklar klavye erkekliği yaparken dinlerine "Hoşgörü Dini" diye hitap edip bir paragraf küfür sıralayanlar işte. Hoşgörü bunun neresinde? Senin kutsal bulduğun zamanda biri içki içiyor diye "Saygı" beklentisiyle küfür ve dayaktan geçiriyorsun adamı, senin saygın nerede? Dinin temeli insanlık, iyilik, ahlak sende bunların zerresi var mı? İçki içen adamın tek günahı oruç tutmayıp üzerine içki içmek olsa senin günahının yanında komik bile kalır. Sen dini aşağılıyorsun, insanlığı aşağılıyorsun, dini pisliklerini örtmek için kullanıyorsun. Vahşet saçtığın insanlar inan ki temelde senden daha müslümandır, herşeyden önce senden daha İNSANdır. Bu sözde insanlara, müslümanlara söylecek başka bir sözüm yok...
Hiç şaşırmadım koyunlar yine kendini belli etmiş. Bir insanın başka bir insanın hakkına girmeden yaptığı şeyler onun özgürlüğüdür zaten adamın orada içki içmesi niye sizi sinirlendiriyor? Onun özgürlüğü onun kararları onun seçimi istediği yerde içer görmek istemeyen de bakmaz görmez müslümanlık böyle bir din değil sırf siz tutuyorsunuz (Tutmayla da çok iyi müslüman zannediyorlar kendilerini) diye başkasının tutmaması niye sizi alakadar ediyor islam hoşgörü dini değil mi hani hep o kullandığınız kelimeler var ya onlar nerede o tuttuğunuz oruçla insanlara verdiğiniz zararı nasıl karşılayacaksınız? Hadi Allah affeder hakkına girdiğiniz kullar ne olacak hadi bir düşünün
hala altta hak etmiş diyenler var bu nasıl bir zihniyettir ne kadar çok yarım akıllı var Allahım. Dinde zorlama yoktur isteyen istediğini yapabilir kimseninde karışma hakkı yoktur siz kim oluyorsunuzda bu adamları dövüyorsunuz ya da dövenlere haklı diyorsunuz cidden komiksiniz
Yorumların bu yönde geleceğini hiç düşünmemiştim ve bende gelen görüşleri okurken aynen sizin gibi düşündüm. Oradaki saldırganlar içimizdeler keşke sadece birkaç tane olsalardı.
bende oruç tuttum benimde önümde bir şeyler içtiler ve ya yediler ama kimseyede gidip saldırmadım bir de anlamadığım şey hadi karşında içiyorlar tamam onların günahı onların suçu sen olay çıkarıpta kendini suçlu duruma niye düşürüyorsun tuttuğun orucun ne sevabı kalıyor bu kadar aptal olmak zorunda mı bu insanlar
Siyasal İslam'ın etkilerini iliklerimize kadar hissettiğimiz şu günlerde gerçekleşmiştir. Bunlar bunu yaptılar çünkü başlarına bir şey gelmeyeceğini biliyorlar. Emniyete bir uğrar mısınız beyefendi diye çağrılacaklar Akp polisi tarafından çünkü akp polisi burjuvaziye karşı çıkanları saçlarından sürükleyerek götüren, Işidlilere ise çocuk merhameti gösteren ahlak yoksunu kişiler. Sonra mahkemeye çıkıp dinimizi savunduk deyip Hagb cezası ile yırtacaklar. Halk onları süper kahraman bilecek övecek aslanlarım diyecek. Bizim ise yapacağımız şey onlar gibi arsız olup bundan sonra şiddete başvurmak, bireysel silahlanıp geldikleri vajinaya geri sokmak onları. Orul orul orosbu* çocukları hoşgörünüzü seveyim. Tşklr.
Keşke orada olsaydım dedim videoyu izleyince. Bu kana susamış barbar şeriatçılar nefes aldığı sürece bu ülkede kimseye huzur yok. Şunu herkes kafasının bir kenarına yazsın, bu tip insanların sonu gelecek ve bunlar yüzünden masum Müslümanlarda zarar görecek.
onu ben de dedim orada olaydım da en azından 1-2 tanesinin iyi pataklardım. çekiyorlar 1 kişiyi 3-4 kişi darp ediyorlar sonra da adamız diye geziyorlar şerefini irdelediklerim
Anlamıyorum... Neden? Niçin? Akşam saatleri tahmin ediyorum ki iftardan sonra oturup kendi aralarında düzenledikleri bir etkinlikde oturup alkol alıyorlar sonra bir anda eli sopalı müslümanız ulan ramazanda alkol mu olur? Diyerek saldırıyorlar. İslam hoşgörü dinidir. Yahudi cenazesinde ayağa kalkan bir peygambere sahip olan mükemmel bir din olan İslamı anlamak bu kadar mı zor? Dükkan sahibi bir yıldır orda plak dükkanı işletiyormuş. Türkiyede dükkan açmak yerli halk için bile zorken bu adamın emeğinin hesabını kim verecek?
Orucun amacı kendini mi yoksa başkalarını mı terbiye etmektir? Küçücük çocuklara, genç kızlarımıza tecavüz edilirken neredeydi bu yavşAKlar? Onlara ses çıkarmazlar çünkü aynı zihniyeti taşıyorlar. Siz hiç ibadet yapıyor diye inançsız bir insanın inanan birine şiddet uyguladığınız gördünüz mü? Sonunda ülkeyi Orta Doğu ülkesine çevirmeyi başardılar. Eskiden Türkiye Avrupa ülkeleri arasında geçiyordu. Şimdi ise Orta Doğu diye adlandırılıyor. El ele verip ülkeyi Afganistan'a çeviriyorlar. Bizler de izliyoruz. Artık ne kadar sessiz kalacağız?
Birinin yaptığı size göre yanlışsa onu yargılama cezalandırma hakkına sahip olmuyorsunuz. Burdada denk geliyorum mesela soran bir hatasından bahsediyor cevaplar hep yargılamalı. Bu kafa değişmediği sürece böyle huzursuzluklar hep olacaktır. Güzelce uyarırsın ama sövüp saymakla dövmekle bir yere varamazsın.
arkadaşlar böyle adamlar üzerinize geldiği sürece dahada cesaret bulacak baksanıza dükkana saldırmıilar... eğer bir saldırı yapılırsa sizde karşılığını verin hatta çakı taşıyın bibergazı taşıyın gerekirse bıçaklayın zaten son zamanlarda "öpüşen çifti uyaran adamı bıçakladılar" haberllerine seviniyorum valla sonunda anladıkları dşlden konuşmaya başladık oruç onların kendi nefislerini erbiye etmeleri için tutulur diğerlerininkini değil bu o. pu çocukları kolaysa yurtdışında yapsınlar bunu... kolaysa bşr meyhaneye dalsalardı cihangirde kendi halinde takılan zararsız insanlara girişmişler it sürüleri... valla onu bunu bilmemde dışarda hem yer hem içerim kimse karışamaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yorumlara bakıyorum da yemin ediyorum içinde zerre kadar sevgi saygı barındırmayan bir milletiz. isterse gözünün içine baka baka içer kime ne ulan. müslümanlığınız batsın. sizin gibi yaşamayan insanlara kudurmuş köpek gibi saldırıyorsunuz. kıskançlığınızdan hep bunlar. ülkenin başında böyle hükümet olursa (oyu veren de bu koyunlar zaten) yapmaya daha da cesaretlendirilirler. ALLAH AŞKINA İÇİNİZDE BİRAZ SEVGİ OLSUN, SAYGI OLSUN. nasıl bir kindir bu, neyin öfkesi. nasıl mahluklarsınız. eğer allaha inanıyorsan, kurana inanıyorsan kula zarar vermemen gerektiğini bilmiyor musunuz. nerenizle okuyorsunuz siz kuranı.
o mekana o kişiler birileri taarfından bilinçli gönderilip müslümanlara veya siyasi herhangi bir gruba karalama tarzı bir tertip olamazmı ben istanbulun en muhafazakar yerlerınden birindeyim burada sokakta yiyip içenler çok kımsede bişey demiyor
@OnrKN ben de gayet muhafazakar bir mahallede yaşıyorum, burda da kimse müdahale etmiyor ama her şeyi müslümanları karalamaya yönelik olarak değerlendiriyorsunuz. adamlar gayet de bile isteye, kendi ''düşüncesiyle'' yapıyor. kalplerini katran kaplamış.
bu olayda genel yorumlara bakarsan yapanlar dan daha çok müslümanlar ve islam kötüleniyor bir bakıma amaca ulaşıldı sadece ülkemizde değil özellikle 11 eylül olayından sonra dünyada bu tip olaylarla berabewr sürekli islamofobi körüklenmekte ben ondan bahsediyorum bu olaya gelince neden o mahalle seçilmiş bır kaç senedir o civarda yaşanan toplumsal olaylardan haberin var sanırım ve sosyal medyada şimdide karşı eylem olarak içki içmek için toplanılması çağrıştırılıyor umarım demek istediğimi anladın
@OnrKN Ben doğru buluyorum twitterdan açılan hashtagle çağrı yapılmasını. orda azıcık insana yakarız sizi diyen zihniyet bugün de gitsin aynı tavrı takınsın bakalım. bunda bir zarar yok ki, adamlar kırmaya dökmeye gitmeyecek akıllıca birasını içip, müziğini dinleyip evine dağılacak.
Öncelikle bu saldırı çok iğrenç olmuş ne desem boş ama içki içen insanlar için kimseye zararı olmayan insanlar demeyin lütfen trafik kazalarının büyük bir oranı içkili araba sürmekten kaynaklanıyor her an içki içen biri size çarpabilir (!) Sonra taciz tecavüz olayları içki içen insanlar için daha kolay bir şekilde yapılıyor içkiliyken bu gibi durumlar daha çok tehlike arz eder akşam saat 9 10 gibi içki içen bir adam görünce hangi kadın korkmaz? Herkes ağızıyla içmeyi bilmiyor maalesef bu yüzden o insanlara "zararsız" diyemezsiniz.
Bu aradaa daima içki içen şarhoş olmaz demişsiniz benim babamın çocukluk arkadaşı yıllardır ki bu 20 30 yıl var sanırım içki içince hala kontrolsuz bir hal alır. İçkiyi savunulmaz bir şeydir umarım böyle bir insan tarafından hayatınız elinizden kayıp gitmez geçmiş böyle insanlarla dolu çünkü
Bunu yapanlarin islam ile ilgisi yok. Adamlar iceride iciyor kime ne? Bu bir islami karalama dunyaya islamofobiya yayma opereasyonuda olabilir. ya da uc bes islam bilmez mafyavari zorbanin yaptigi kabul edilmez bir olay. Bu kimin ekmegine yag surer? Islam dusmanlarinin tabiki ; bakin havlamalar yukseliyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adamı ne hale getirmişler.
O kişilerin Ramazan ayında içki içmesi bir başkasına zarar vermiyorsa karışamazsın. Şayet veriyorsa da bunun cezasını verecek olan devlettir, adalettir. Koruma maksatlı hariç bu şekilde bir müdahale olmaz.
Oruç tutmayan bir kimsenin hesabını Allah sorar. Empati yapalım. Tebliğ zamanlarında Peygamber Efendimiz ve birçok sahabenin başına gelmeyen kalmamıştır. Eziyet görmüşlerdir fakat bu durumda sabretmişlerdir. Bugün onlar olsaydı böyle yaparlar mıydı?
Oruç tutmuyor veya Ramazan ayı içerisinde alkol aldığı gerekçesiyle bir insana zarar vermek kul hakkıdır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mübarek aydayız. Azıcık saygı. Kimileri alır yürüyüşe çıkar özgürüz diye. Kimileride içer kenarlarda. Herkes müslüman olmak zorunda değil. Ama herkes diğerinin dinine saygı duymak zorunda. İster kösede içsinler ister toplum önünde yaptıkları yanlış. Ve bu adamların alkol içtikten sonra ne yapıcagını bilemezsin. Belki ordan geçen bir kıza bir şey yaparlardı? Sadece olan şeye değil olabilicek şeyede bakmalısın. İslam bu değil haklısın. İslamda içki haramdır içemezsin. İslamda çıplak yürüyüşte yapamazsın. Dicek bir şey yok.
İçki dozunda içildiğinde böyle taşkınlık yapılacak duruma gelmez hiç kimse kaldı ki buradakiler ilk içkilerini içmiyorlar, senin ya da bir başkasının su içtiği gibi içki içiyorlar ve onlarda böyle bir yan etkisi olmuyor. Siz içki içilince hemen sarhoş olunduğunu mu sanıyorsunuz? Dine saygı duyulmalı tabiiki bende müslümanım önümde oruçluyken su içilmesini istemem mesela. Saygı budur ulu orta yapılmadığı sürece oruç tutmayan, müslüman olmayan herkes normal bir şekilde hayatına devam edebilmelidir, müslümanlarında buna saygı duyması gerekir. Kapalı bir alanda içki içilmesinin sizin dininize ne gibi saygısızlığı olur ki söyler misiniz? Gözünüze bile sokmuyorlar. İçki size göre haram ama bu nokta çok önemli. Onun için bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yok ve zaten ulu orta içki içmeyerek gerekli saygıyı gösteriyor.
Adamları tanıyormusun. O an dozundaydı ilerleyen saatlerde ne olucagnı bilemezsin. İçki içilince hemen sarhoş olunduğunu sanan kim? Oruç tutmayan o bu normal şekilde haaytına devam edilebilir. İçki içmeyi normal görmüyorum. Kapalı alan farketmiyor. Bu topraklar içinde mübarek ayda tüketiliyor. Ve birilerinin gözüne sokmuslar ki öyle bişi olmus. Saygı ulu orta içmemek değil hiç içmemektir. İçki ihtiyaç değil zevktir. Tartısmaya bile gerek yok.
Anlayamadim. Yani size saygı duymak için kimse alkol almasın mı?
Neden böyle bir şey yapsınlar? Sizce bu saygı mı? Ben de alkol alırım ara ara. Neden bunu size saygısızlık olarak goresiniz? Gerçekten insanları bu şekilde engellemeyi mi savunuyorsunuz?
Haberin detaylarini bilmiyoruz ama birileri eğer mekan basıp ramazanda alkol alınmaz diyorsa bunu elestirmemiz lazım. Ortada tahrik olmadığı sürece herkes kendi bireysellik sınırlarında özgür olmalıdır. Öyle değil mi?
@SanalProfil işte haberi bilmiyoruz. Adamların belki önden bir konuşması oldu vs. Bilemeyiz. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Bunuda göz önünde bulundurmalıyız. Dediğim şey şu bu adamlar alkolden sapıtıp bir kıza zararda verebilirdi. Olmaz demeyelim. O zamanda ramazanda içki içen insanlarla birlikte işte islam dini diye bir çok laf atılırdı. Tam olarak düşüncelerimi yazamıyorum. Olayı görmedim. Tahmin sadece.
Ben çarşamba taksimde idim. Nevizade dolup taşıyordu yine. O yüzden açıkçası ben de bir tahrik olduğunu umut ediyorum. Çünkü halkın durduk yere başkasına karışması düşüncesi çok acı. Ama haber bir yana, insanlarin kendi alanlarında özgür olabileceklerini savunmalıyız.
Hani zaten onlar da içip sapitirdi, icmesinler demek olmuyor. Bir kez bu mantığa girdikten sonra sonu gelmez. En başta herkesin özgürlüğünü savunalim istedim. Inanan da dahil inanmayan da...
@SanalProfil haklısın. Ama böyle bir saldırı din altında yapılıp eleştirilerdede işte islamı görün diye olunca otomatikmen bir savunma olusuyor. O zaman bu adamlarıda müslüman ya da ramazan ayı çevresinde değil bireysel bir insan olarak görmeliyiz. Sonuçta hırsızda müslümanım diyebilir, katilde :) teşekkürler yorumun için.
Eh birilerinin yaptığı islama mal olunca müslümanlar üzülüyor tabi :) eğer ani reaksiyonlar oyle dediyseniz anlarım. Ama normal şartlarda herkesin ozgulurgunu savunup, bunlara karşı durmaliyiz ki birileri yanlışlara ses edilmediğini görüp cesaret almasın, daha büyük yanlışlara gidilmesin. Ben de teşekkür ederim. Sakin sakin konuşup anlasabilmek her zaman kavgadan güzeldir :)
Yuh ya. Dövmek ne demek ya bir de saygıdan bahsediyorsun. O adam içki içiyorsa hesabını Allah'a verir başkalarına değil. Başkasının haddi değil ona karışıp vurmak. Kendinize gelin. İslamda kimseyide zorlayamazsın. Önce bunu öğrenin. Vicdansız adam insanlara vuruyor ya adamda birazcık acıma duygusu yok oruç tutuyor da ne iyi müslüman oluyor. Şaka gibisiniz.
La saygı diyosun şaka mısın sen adamlar içiyor diye yanlış diyerek saygı duymalılar kafasında laflar ediyosun. Adam dövüyor ya adam vuruyor acımıyor gelmiş içki içenlerin saygısından bahsediyosun. Ya siz ne biçim müslümansınız. Adam gibi çıkıp evet yanlış yaptı zorlama olmaz bile diyemiyosunuz. Kusura bakma ama insanların içki içmesinin saygısız hiç bir tarafı yok. O onun günahıdır.
@_Yağmur sjsjssj 2 yorum önce o adama vuranların hiç bir hakkı yok yazmıstım. Gelipte demediğim bir şeyden bana nasihat vermeye kalkıyosun. Siz ne biçim müslümansınız ha? Dinime laf atıcak insanmısın. Saygısızlık senin yazdığın yorumdur işte. Daha fazla sinirimi bozma o yazdığın kılavyeyi al ve git :)
@TanrınınDüşmanı hakaretle başlayan cümleden sen ne saygısından bahsediyorsun. Tecavüz, şiddet, namussuzluk bunları yapan insan. İslam dini zaten yasaklıyor. Eeeee islamın yasakladıgı seyleri yapan birin e sen nasıl müslüman diyebilirsin? Zihinsel engelli bir vatandas bile olamazsın. Yazmak için yazan insanlar iyice türemiş.
@TanrınınDüşmanı vaazcı değilim. İslamı öyle tanımıssın yapabilecegim bir şey yok. Sen bilirsin. Senin bildiğin islamla benim İslamım bir değil. İyi günler :)
arkadaşım , nefsini tutamayan oruçta tutmayacak! ben yolda sigaramı içerim , suyumuda içerim , buuuz gibi kolamıda içerim. sen nefsini tutamıyorsan o benim değil senin 'inanç' eksikliğindir tamam mı? sen nefsini tutabildiğin zaman sana saygısızlık yapanın karşısında senden önce ben dururum , sen niyetlisin yorumla derim. ama sen bu toplumu ve kültürü tanımadan 'sapık' diye yargılarsan o zaman işin yaş
@TanrınınDüşmanı biri ben oruçluyken yanımda yemek yer bişey içerse bu daha iyi. İrademi güçlendirir. Ve dediğin gibi nefsi terbiye eder. Benim öyle bir sorunum yok :)
fakat o genelevde doğmuş saldırganlar öyle mi? şimdi sana ufaktan saygı duyabilirim ama o saldırganlardan bir tanesi kadıköyde benim karşıma çıkamaaaaz :)
alkol içtikten sonra ordaki kiza bir şey yaparlarmiş.. zihniyete bak.. asil bu tecavüzleri yapan sizin tincilerdir ne çabuk unuttunuz ensar vakfinin köpekliğini
Elbette şiddet kabul edilemez, lakin bu vb. mekanlarda içip dışarda kaza yapip arkadaşlarının veya yoldakilerin canını kıyan, haksızken insanlara kızıp kavga edip öldüren, içip içip bayanlara sarkıntılık ve tecavüz eden vb. bir çok olayın meydana geldiği ülkemiz’de üstüne ramazan ayindada ayni risklere ve umursamazlığa giripte gorunur ortamda içmekte hakli ve ozgur olmalari cok sacma, gidip evinde ic ramazan diye ve normal zamanlardada cunki bu icki zaruret degil vede keyfi vede ölümlere vb. nelere davetiye cikaran bir igrenclik.. olan olduktan sonrami icki ureticisi vede icenine tepki verilmeli? verilside ne kiymeti var vede kalici caremi tepku..!
Millet evinde icsin disardakilere zarari olmasin vede risk teskil etmesin bardakta durdugu gibi ols neyse ama oyle degil vede kotu ornek..!
@sonershngz o çocuklardan biri sen de olabilirdin, ya da senin evladın! Kime yıkıp yıkmayacağımı düşünmek yerine şu skandala karşı bir duruş sergileyemez misin? Siyaset yüzünden kör olmuşsunuz! Konuyu dağıtıyorsun, çekil aradan!
Öncelikle : Bu vb. olaylara ön yargılı bakmaktan vazgeçmemiz lazım.
Biraz önce haberlerde bahsi geçen olayın detaylarını olaya dahil olan ve ( Baş Örtülü ) hanımına bahsi geçen dükkanın önünde durup içki içen guruptan ( hakaret ) edilmesi sonucu bayanın eşinin gelip neden laf atıyorsunuz diye sorması sonucu tartışmanın çıktığı, olaya karışanların bazısının dükkanın içine girmesi sonucu bayanın eşinin içeri girip ( dükkan ) sahibine durumu iza ederek kapı önündekileri dağıtması ve dükkandakileride dışarı çıkarması için konuşması sırasında dışardaki gurubun tartışmaya dahil olması ve komşularında gelmesiyle gerginlik çıktığını söylediler..! ( oranın eski esnaflarından olan ) 1 kişide bu sokakta 10 yıldır bu vb. bir eylem olmamıştır içki içiliyor diye, ayrıca burda fransız sokağı var sabah 10 :00 gece 02:00'dek canlı müzik eşliğinde içki içilmektedir ama böyle olay olmamış vede bu olay içki yüzünden olmamıştır dedi..!
Tabiki : bazı medya kuruluşları bu olayı saptırarak yayın yapmış olduğunuda haber kanalı sunucusu'da belirtti ve olaya karışan laf atılan bayanın eşi ve aynı sokakataki mekan sahibi olup olaya vakıf olan bay ve komşularlada durum bu yönde gelişti diyenlerle röportaj yapıldı..!
Ülkemizi karalama vede Tayyip Erdoğana karşı tepki alınması üzerine yayınlar oluştu bazı gazetelerde diyede başlıklar resimli olarak haber esnasında gösterildi..!
@Shiny_Prelude ( Ensar Vakfı ) üzerine paylaşımın olmuş lakin bu soran hanımın konusuyla nasıl alaka kurmaktasın? elbette çocuklara taciz ve tecavüz edenlerden nefret ediyor ve gereken cezaları alması adınada fikir birliğimiz var lakin : hataları yapanlar sebebiyle bir kurum ve onun bağlı olduğu merci vede iktidarı vb. %100 sorumlu görmek yanlış, olan acı olay meydana çıkınca gereği yapılmakta..! aksi olur ise? o zaman tepkinde haklısın bizde tepki veririz.
Osmanlı Zaman'ında müslüman olmayan yahudiler hristiyanlar bile Ramazan ayında saygı gösterip müslümanların yanında yiyip içmezken kaldı ki içki içecekler Zaman değişti evet ama en azından müslüman olmasalar bile bu ay'ın Ramazan olduğunu iyi biliyorlardır hiç mi haber izlemiyorlar etrafına bakmıyorlar farkındalardır İçmek istiyorlarsa ulu orta yapmamaları gerek Saldırıya gelince doğru bulmadım bu bize yakışmadı üstelik Ramazan ayındayken küfür etmek saldırmak savaşır gibi kan dökmek... :( Biz onlara saygı göstermediğimiz için onlarda bize saygı göstermiyor işte
Alkol nerde alindi sokakta mi? Kalabalik biyer de mi?
Aramiz da degnekci diye tabir edilen, issiz "Bizim de anamoz bacamoz vua yaa?" Diye dolana kic tuyleri var ve nemalanacak yer ariyorlar. Olayin muslumanlikla orucla bagdastirilmasi yanlis. Bu sebebten saldiri gerceklestirildigi soylense bile.
Birileri icen adamlara "Birader muslumanlarin kutsal kabul ettikleri aydayiz, hos karsilamazlar kiyida kosede takilalim" diye uyarabilirdi.
Ben cadilar bayraminda, isanin dogum kutlamalarinda ortada birilerine saldiran musluman gormedim? Muslumanlar daha saygililar o halde. Burdan bu sonuc cikiyor.
eskiden ermeniler bile müslümanlar oruç tutarken dışarda yemek hatta sakız bile çiğnemezmiş bu devirde bırak yemeği içki içiyorlar hiç saygıları yok öyle piyasaya böyle mal verilir kusura bakma haketmişler bize saygı duymayana biz de saygı duymayız ben İstanbul'da değilim ama insanda biraz saygı olur siz müslümanlara saygı duyun ama duyuyorum deyip sözde kalmasın mal mal bakmayın icraatta önemli 1 bari şu zıkkımı içmeyin illa içeceksen gizli evinde iç saygı örelimki bizde saygı duyup iyi geçinelim müslümanlar kavga çıkarmaya gönüllü değiller karşı taraf kışkırtıyor oyüzden böyle kutuplar ayrışıyor
Atatürk'ü eleştirenlere cidden hak veriyorum artık. Bu milleti oruç tutmuyor vb. durumlardan dövenlerin dedelerini tam olarak asamamış maalesef. Bazıları saklanmış yobazların ki üremişler baksana.
yalan valla yalan şapka kanunu için öldürmedi onları eğer araştırırsanız şapka takmanın müslümanlıktan çıkmak olduğu yönünde halkı kışkırtan birkaç árlatan olduğunu bu yüzden asıldıklarını öğrenirsiniz bombalama falan yok... @phpecho bu bildiğin cahil yobaz yalanı kulaktan dolma ger. zeklikler
25 Kasım 1925 tarihinde çıkarılan Şapka Kanunu'nun ardından bu kanun çeşitli illerde protesto edilmiş, Rize'deki olayları bastırmak için ise Hamidiye Zırhlısı Rize'yi top atışlarına tutmuştur.
@phpecho Aynen hocam aynen, hatta Yahudilere para yedirmek için öldürüldü o insanlar sadece. Çok haklısın. Hadi bas git Kadir Mısıroğlu hocanla geceyi geçir.
yobazlığın hat safaya ulaştığının en belirgin göstergesidir. adamlar radiohead yeni çıkan albümünü kutlamak için toplanım müzik dinliyor küçücük bir ortamda bu çomarlar da gelip darp ediyor milleti. zaten tek başına oraya giripte bir bok yiyemez onu biliyor yobaz sürüsünü toplayıp tek kişiye çullanıyorlar
Kanımı donduran ne biliyor musun? Biz çıksa iki slogan atsak hemen çevikkuvvet sanki teröristmişiz gibi tutukluyor bunlara en ufak bir müdahele yok hala.
İşte müslümanlık bu! O kınadıkları ateistler, deistler, hristiyanlar kimseye yapmıyor bunu. Biz kendi ekmeğimizi paylaşırız onlar bir kaç saat aç kalır akşamına padişah sofrası kurar bunun adına da fakiri anlamak derler, oruç derler. Kimse kusura bakmasın ama bunlar müslüman filan değil. Akp dini yaşayan yarım insanlar sadece.
bir yerde okumustum bunu Hristiyanlar muslumanlarin icinde yasiyorlarmis ve ramazan aylarinda saygidan dolayi onlarin gozunun onunde birsey yiyip icmiyorlarmis yani hristiyanlar bile saygi gosteriyo onlarda musluman değil ama saygili davraniyorlar. Demek istediğim şu oruc tutanlar tutmayanlara, oruc tutmayanlarda tutanlara saygi gostermek zorunda sonucta kimse kimseyi oruc tutucaksin diye zorlayamaz benim dinim kendime baskasinin dini beni ilgilendirmez ama musluman bir ulkede yasiyoruz icki dahi icilmemesi gerekiyor bence icmemeleri gerekirdi heleki Ramazan ayinda.
sanırım böyle yaparak islamı sevdirdiklerini düşündüler. tam aksine bu zorbalıkla uzaklaştırarak daha büyük bir vebale girdiler. bunlara ne oluyor ki insanların hayat tarzlarına bu şekilde müdahale edebiliyorlar. Umarım bunu yapanlara hukuki bir yaptırım olur...
Ben muslumanim Allah a bin şükür orucumu da tutuyorum ama tutmayanda tutmaz zorlayamazsin Bu zuzular tecavuzculere ses çıkarmazlar calana cirpana ses cikarmazlar neyse yaa Çünkü o lar musluman Yazacak çok şey var da
Belki rahatsizlik duyulursa uyarilabilir ama bu duruma gelene kadar yuhh ya. Gercekten abartilmis. Herkesin sevabida gunahida kendinedir. Boyle guzel bir ayda daha sabirli hosgorulu olunmasi gerekirken yapilan sey hic hos degil. Kinadim. --Ayrica bu yapilan seyin ne islamla ne de muslumanlikla alakali var. kisinin kendi nefsi iradesi karakteri giriyor isin icine bilin istedim. (Müslümanlıga ve islama taş atanlar icin söyluyorum.)
Sadece ramazan ayında müslüman takılan insanlar bunu yapar. Aklı başında namazında olan bir insan zaten kendisiyle uzaktan yakından alakası olmayan insana bunu yapmaması gerektiğini bilir. Uzak durmak varken gidip saldırmak neden? Sorsan namaz kılmazlar camiye cuma haricinde gitmezler ve çok merak ettim kendileri bakirmiymiş?
Oruç tutsan da tutmasan da tutmayan birine saldıramazsın. Sen 11 ay aç çocukların gözünün önünde ağzını şapırdata şapırdata yemek ye. Sonra açların halini anlamak allahın rızasını kazanmak için 1 ay oruç tut iftarda da açlara yemek verme sofrandan kov. Kimsenin sevabına günahına karışmak bana düşmez ama tuttuğunuz orucun kabul olacağını zannetmiyorum. Oruç tutmayanlar olmasa oruç tutanlar onları görüp nasıl açların halinden anlayacaklar. Onların psikolojisine nasıl sahip olacaklar.
Ben anlamıyorum gerçekten. Bende oruç tutuyorum önümde yemek yese, alkol içse, su içse ne olur? Oruç bana dostum oruç bozulcak git döv falan mı diyor. Sığ zihniyet. Allaha ibadet ediyorum diyip şeytana biat eden dinciler işte ne beklersin. Adamlar buraya müslüman ülke diyor ula kaçına soruldu müslüman yazalım diye. Çoğu zaten müslümanlıktan çıktı sizin yüzünüzden hala Allah ve kul hakkını anlamıyorsunuz.
Bende bunun hakkında konu açtım ama konumu kaldırdılar bu ülke iyice b*ka batıyor kardeşim halk son 20 yılda yobazlığın dibine vurdu sokak ortasında iki sevgilinin sarılmasına rahatsız oluyor yobazlar bu durum ne ki 45 çocuğun tecavüze uğraması kimsenin umrunda olmuyor. Ateistim ve içkimi içiyorum lütfen gelip bir müslümaL bana hesap sorsun ya
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben saygı diyorum ulu orta yerde içiyorlarsa karışmam onların belasını allah versin kanun var nizam var dua eder geçerim allah ıslah etsin diye ki elemanlar kapalı alanda içeride içiyorlardı bence dinen yanlış saldıranda yanlış içende ama allah ı sevmeyenle sevenin arasında ki fark hürmetle ölçülmeli sevmeyene zorla sevdirtemezsin osmanlıda da 4. murat zamanın da da vardı içki içen onlar arasında müslümanla kafirin farkı nasıl anlaşılacak böyle döverek değil ya da öldürerek değil çünkü o savaş dönemleri bitti başka türlü savaş var artık
1. Si böyle birşeyi asla doğru bulmuyorum sonuçta herkesin günahı da sevabı da kendisine 2. Si ise bu tarz olaylarda bunlardan nemalanmak isteyen bazı insancıklar oluyor onlara Fırsat da verilmemesi gerekiyor... Herkes kendi doğruları ve yanlışları ile yaşasın bırakın... Çünkü insanlara artık güzel dille bile doğruları söylesen yobaz ya da gerikafalı olunuyor... Ayrıca kimse kimse için cehenneme gidip yanmayacak ama bizim insanımıza ne tatlı söz yaraşır ne dayak herkes istediğini yapsın boşverin
Bir bitmediniz agzini kirdiminin anarsistleri. Soruyu soran gayet saygili sormus. Ancak cevaplarda islama savas acildigini goruyorum. Biz bir hristiyan, yahudi, ataist, berdus vs.. hangi toplumun inanc sistemine sahip olursa olsun. Birisi bir hata yapinca o inanca mesup olan tum toplulu mu, ya da o inanc sistemini mi sucluyoruz? Suclasak eger bu ne kadar dogru olur? Bos adamlarsiniz, bos konusuyorsunuz..
Herkes inanmak zorunda değil veyahut saygı göstermekde zorunlu değil örflere göre saygı duymak gerekir tabi ama bu ülke inanç özgürlüğüne sahip isteyen inanır isteyen inanmaz isteyen yer içer Ülkenin anayasasından ''Türkiye Cumhuriyetinin Dini İslamdır'' ibaresi çıkalı çok oldu
Kesinlikle yanlış bir şey. Sen bir insanı yargılayamazsın ne yaptığından bunu hergün 31 çeken pis sapıklar mı yapıyor. Dövmek nedir ya şu adamın haline bak içki içiyorlarsa sanaane onların günahı sen onları dövdün diye sevaba mı girmiş oldun BU İNSANLIK NEREYE GİDİYOR.
Ben sigaramıda içiyorum suyumuda içiyorum yemeğimide yiyorum. Bana bir aylık fakirlileri anlama etkinliği adı altında biri çıkıp nolur laf söylisin ciddiyim. Biri çıksın ki saygı duy desin biri çıksın vursun bana artık yeter en azından benim gibi düşünenler onları erdem ve ahlakla yenmeye bir şeyleri değiştirmeye çalıştık ama olmuyor sürekli bir tehdit ve kavga ile karşılaşıyoruz. Artı nefsi müdafaa durumu başlamıştır. Dişe diş kana kan
isteyen istediğini yapar zaten yabancı bir müzik grubunun albüm açılışıymış 23 tane ülkede parti varmış bu albüm için yabancı adı üstünde hemde dükkan sahibi koreliymiş yani bu nedemek oluyo müslüman değiller bırakın ne yapıyolarsa yapsınlar sokakta elinde sigara içerek gezenler var ona bakılırsa onlarıda dövelim biz burda oruç tutuyoruz diye biraz akıllarınızı kullanın Neden yabancılar müslümanları terorist olarak görüyo 2 neden bir IŞİD PKK 2. si ise toplumun kavga etmeyi sevmesi bu dönemde kızların bile elinde kelebekle gezdiği dönemde haklı olarak müslümanları uzaktan öyle görüyolar biraz kendinize çeki düzen verin abi biryurtdışına çıksak hep terörist gözüyle bakılacağız böyle olmadığını bunun sadece sosyal medya yalanı olduğunu anlatalım şunlara bırakın herkez özgür olsun kim ne halt yerse yesin
Konuya nerden baksan elde kalıyor.. Sokakta mı içiyorlar? Hayır.. Gündüz ulu orta mı içiyorlar? Hayır.. Belli ki akşam gece.. O saatte kola içse olay çıkar mı? Hayır.. O zaman bu besbelli karşıt düşünceyi zorla yıkmaya çalışmak.. Bunlar insan mı peki? Bence hayır..
Tamamen yobazlık diyorum. şu an burda gördüm bu haberi gerçekten, yazıklar olsun yani böyle bir şey olmamlıydı. Sonra insanlar neden İslamofobik diye araştırırsınız. Başka nedeni olabilirmi işte bu yuzden. Bu sadece toplumsal açıdan değil gerçekten. İslam dini açışındanda utanç verici bir olay olmuş. Acaba daha fazla sevap kazandıklarınımı zannediyorlar böyle yaparak?
Sorgulamak gerek biz kendi çocuklarımıza farklılıklara saygı duymayı ne kadar öğretiyoruz bu sadece örnektir bundan yüzlercesi farklı konulara çıkar Ama burada içen değil bunu yapanın kendisine müslüman demesi ayrı bir komiklik daha kendi inandığı dini bilmiyor abisinden hocasından gördüğü dini yaşıyor acınası bir tip
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saldırıyı kesinlikle desteklemiyorum FAKAT sen gelipte alkol alan birine zararsız diyemezsin çünkü o insanın kafası yerinde değil ver herşeyi yapsbilir önümüzde bunun çok örneği var trafik kazalarına en çok sebep olan şey tecavüzlerde bahane olarak gösterilen cinayet ve kavgalara sebep olan birşey bu kafası iyi olan insan normalden daha fazla cesaretlidir ve neyin ne olduğunu yaptıklarının sonucunu kestiremez bu yüzden alkol alan kişiler ki genelde dozu hep kaçırırlar zararsız değil kimse kusura bakmasın
Insanlar saygıyı ramazanda içmemek olarak nasıl anlayabiliyor? Nasil aşağıda bu savunulabiliyor?
Kardeşim sizin saygı anlayışınız nedir? Bir tanımlayın allaskina ya... ben çarsamba günü taksimdeydim, kimseye bir zararımız yoktu, neden bu olaydan bu denli icleniyorsunuz?
yani sokakta içtiler desem hayır gayette kendi aralarında kendi mekanlarında içiyorlar.. bu yani ne desem az.. tamam müslümanız tamam günah ama kendi halinde kimsenin gözüne sokmadan içen insana neden gidip saldırırsın bu ne barbarlık..
Ramazanda sokakta iceni dovmek mubah olmali. Tum yorumlari ozenle okudum. Herkes sokakta iciyorsa normal demis, kimisi nerede icerse icsin normaldir demis. Oruc tutanlara saygi duymak zorunda demisler. Insanlari linc edip tehdit etmek buyuk saygi gostergesi zaten. @4llah-Diyen-Portakal
@jackass Sokakta içen dövülmeli mi? Sen inancını yerine getircen diye millet evinde mi kapancak? Hep bir mekanın içinde mi durmalı? Zindan mı etcek kendine hayatı. Eğer orucu tutanın zoruna gidiyosa yiyen görmek kendi evinde oturur. Kimse ona uymak zorunda değil. Asıl bu müslümanlar dayaklık.
sokakta tabii ki dövülmemeli şiddete zaten sıcak baktığımı yazmadım görüşümde.. sokakta yapılsa saygısızlıktır yanlıştır tamam sinirlenmekte haklı olurdu millet ama tabii ki bu gitsinler dövsünler demek değil. @4llah-diyen-portakal @jackass @pırtıl
Sesini bile cikarmayan, bir kosede sessizce icen adamin yanina gidip kim ne uyarisi yapacak? Bu kisi, baskalarian ahlak dersi verecek kadar mukemmel bir hayat mi suruyor? Baskalarina rahatsizlik vermeyen ve tehlikeli isler yapmayan insanlara 3. kisilerin karismasini dogru bulmuyorum. Ramazan ayini cogu insan bahane olarak kullaniyor millete saldirmak icin. Duzgun bir uslupla, kibar bir sekilde oturup konusana saygim var ama sopasiz, iskencesiz uyari hic gormedim simdiye kadar. Destek vermeye devam ettiginiz surece bu yaptiklarini dogru bulacaklar ve boyle olaylar daha da artacak. Rica ediyorum asil tepkinizi oncelikle bilincsizce saldiran bu cahillere gosterin.
güzel kardeşim zaten buna destek vermiyorum anlatamıyorum galiba... uyarı illa şiddet barındırmak ya da ses yükselterek azarlama şeklinde olmayabilir konuşarak ta uyarı yapılabilir.. inan yoruldum sana laf anlatmaya çalışmaktan o yüzden burada kesiyorum bu münakaşayı :) iyi geceler @jackass
Zaten sinirim sahsiniz adina degildi, genel olarak tum cevaplari okumanin verdigi bir gerginlikti. Kabagi basiniza patlatmis gibi gorundum haklisiniz bunun icin ozur dilerim, ben de gunaydin diyim tatliya baglayalim tesekkurler :)
Gülüyor mu o? Ya her koyun kendi bacagından asılır ben karşıyım millet ne isterse yapar onu tanıdıgın olsa sadece onun ıcın uyarırsın belki oda bikere uygun dille ama gerisi kimi baglar ya istedgini yapar içkili adam değil içkili olmayan adam saldırıyor olaya bak saka gibiler.
değil kendi mekanında yol ortasında da içseler, hiç kimsenin birilerine dokunmaya hakkın yoktur. saygı saygı diye tutturmuşsunuz da, sokakta aç yatan insanlar var lan. 11 ay yiyip içiyosunuz cafelerde orda burda karşılarında o zaman sorun yok. şimdi 'bin iriçliyim bini siygi diy' sokarım öyle işin içine. nefsine bu kadar hakim olamıyosan da, tutmazsın olur biter. insanı dinden imandan soğutuyorlar resmen vallahi. şu yobazlar müslümansa ben değilim müslüman falan.
Dünyanın en saçma şeyi daha pazartesi benim bulunduğum ortamda içki içtiler dövmem kimseyi bu sebebten asla inancını yargılayamam musevi olsun hristiyan olsun önemli olan kalbi temiz olması o insanın ve Ramazan'da içiyor olabilirler bu onların isteği belki oruç tutmuyor belki dini ya da inancı farklı kimseyi bu yüzden dövmemeliler uzun süreli hapis gerekli ya da onlarda dayak yesin
En İyi Cevaplar