Karaköy'de yolda geçen başörtülü bir kızın saldırıya uğramasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Ben haberi az önce öğrendim ve bence çok çirkin ve hepimizi utandıracak bir olay. Eşitlikten yana olun şortlu bir kadın da çarşaflı bir kadın da rahat rahat gezebilmeli artık bu ülkede
Başörtülülere yapılan saldırı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Uzuuun yıllardır toplumun we siyasetin en hor kullandıgı malzeme örtünme gerecleri olmustur , yok bası kapalı üniwersiteye giremiyor yok dewlet dairesinde kapalı calısamıyor yahu bir uyanın arkadaslar bu ülkede iç we dış savaş war !!! hala göremiyomusunuz? suya sabuna herseye zam geliyor her harcanan 100 liranın 50-60 tl si sawasa harcanıyor gecim imkansızlastı 2020 tl asgari ücret halkın yüzde 40 asgari ücretle yasamaya ugrasıyor ama olmuyor? Bırakalım insanlar neyle geziyosa gezsinler bakmayın olur biter , illa da bakmanız gerekiyosa önünüze bakın poponu açan dikkat cekmek icin acar ama kapalı insan dini inancı yüzünden kapar , bunların ayrımı kolaydır , ha amerikada miami de kadınlar sokakta bikini mayoyla dolasıyo neredeyle cırıl cıplak? Ama orası turistik bölge kimse basını cewiripte bakmıyo bile? Ama bizim ülkemizde kadının az bir yeri acık olsa haliyle duyguları ac kalmıs insanlar ici icine düsüyor ee bu abaza dedimiz tip erkekler egr miami de büyüseydi inanınki dönüp bile bakmazdı - bu toplumun inancın we örflerin dayattıgı bir olgu , gecen isyerinde en az bir 10 kisiydik bir vatandas güzel bir kadın görseniz içiniz gecer erkekliginiz uyanır dedi bende hemen cewap werdim hayır ben bisi hissetmiyorum diye oda bana -senin erkekliginde sorun war dedi bende cok sükür sorun yok zımba gbiyim dedim benide kendi gbileri yerine koymaya calısıyor ama buna prim we imkan wermedim , ben güzel bir kadın gördügümde illada icimin gecip fantezi modunamı gecmem gerek? tabiki hayır - o zaman kim neresini acıpta kapatıpta geziyorsa kimse karısamamalı edepli olan önüne bakar yürür , ben yürürken biyerleri acık bir bağyan karsımdan gelse hemen dikkatimi baska yerlere weriyorum mesela tam bana yaklastıgı zaman hawaya bakıyorum yani dikkatimi cekmiyorsunuz diyorum ama subliminal olarak tabi - toplumda herkez birbirine saygı we sewgi göstermeli yoksa hayatı cekilmez hale getirmis oluruz sewgiyle kalın 🤗
Böyle ahmak insanlar maalesef ülkede dolu. Biri şort giydi diye dayak yiyor biri kapalı diye. Ülkece hiç saygı yok ne kıyafete, ne düşüncelere ne hayata. Sosyal medyada bir paylaşım gördüm bir foto ekleyip şu yazı vardı :
"Sincapın bile bir çiçeği kucaklayıp kokladığı an kaydedilmiş ama bu milletin adam olduğunu daha görmedik." Yıl olmuş 2019 biz hala bir gıdım ilerleyemedik. Hala bunu konuşuyorsak muassır medeniyet seviyesi bize çok uzak demektir.
Olay o kadar çirkin ki, neresinden tutsan elinde kalıyor. Öncelikle yolda yürüyene sen ne saldırıyorsun be haysiyetsin insan? İkincisi, o yolda bin kişi var biri de hop noluyor demiyor; konuya dahil olmuyor uzaktan bakışıyor. Üç, iki kızlar, öyle duruveriyorlar. Biri bana yolda hareket yapacak saçımı falan çekiştirecek, orada ya ölürüm ya öldürürüm ya bizi ayırmak için araya bir ordu insan girer. Neden dönüp saldırmadı kızlar onu asla anlamış değilim. Dört, bunun siyasete bağlanması, sanki saldıran CHP'liymiş de saldırıya uğrayan AKP'liymiş gibi gerizekalıca yaklaşımlarda bulunulması beni çok sinirlendiriyor. Twitter'da olay CHP'ye yıkılmış durumda ve hatta başörtülülere saldırı adı altında genelleştirilmiş durumda.
Otobüste şortlu diye dayak yiyen hanım arkadaşıma ne kadar üzüldüysem ve yapan şerefsize kinlendiysem, burada kendi tercihlerini yaşayan hanım arkadaşıma da yapılana aynı ölçüde üzüldüm ve kinlendim.
Partilerle ilgisi yok bunun. Toplumun algısını değiştirdiler. Konuşma dilini bozdular, saygı bağını koparttılar. Herkes diken üstünde, delirmiş durumdayız. Ağzından lağımlar saçarak konuşan herkese söylemek isterim ki, kadınlar üzerinden sakın siyaset yapmayın. Kadınların baş örtü kullanması ya da kullanmaması partilere indirgenecek, partizanlıkla açıklanacak kadar vasat bir durum değildir. İnançla, imanla, tercihle alakalıdır. Bu kadınlar hiçbir partiyle müslümanlığı tanımadığı gibi, hiçbir partiyle de farklı inanç ve yaşam biçimlerini benimsememiştir. İnanç ve tercih, partizanlıktan farklıdır o nedenle salak salak partizan laflara kanmayın.
Birlik olması gereken, birbirini kollaması gereken bizleriz. Kadın kadını kollar, anlar, dinler. Bu saldırıya uğrayan hanım arkadaşım da umarım hakkını alır, karşıdaki dengesiz kadın cezasız kalmaz. Birine yolda saldırmak bu kadar kolay olmamalı. İnsanlar birbirine dokunurken biraz düşünmeli, korkmalı.
Ben haberi araştırdım. Kadının daha öncede böyle insanlara saldırdığı videoları çıkmış. Yani akli dengesi pek yerinde değilmiş. Bu kıza giyim şekli yüzünden saldırdığı kanısına nereden varılmış? Şu ekran alıntısında bile dikkatin nereye çekilmeye çalışıldığını anlamamak için aptal olmak lazım? Bu nasıl haberciliktir, ayrımcılıktır, kışkırtmadır...
Hemen galeyana gelip birbirimize bir bokmuş gibi davranmaya, düşüncelerimizi aşağılamaya nasıl da arsızca hevesliyiz.
Kadının başka videosunda çıktı apaçık küfür ediyor kapalilara izlemedin heralde? akli dengeside beni ilgilwndirmiyor içindeki pislikleri kusmuş sonuçta
Nedense bu tür saldırılar dindar insanlara yapılınca yapan daima akıl sağlığı yerinde olmayan biri olarak tanımlanıyor. Kazara bunun tersi olsa ise direk yapana terörist, bağnaz vs. gibi yakıştırmalarınız oluyor nedense?
Ciplak da olsa , burka giymis de olsa , elini de suremez hakaret de edemez. Hic bir sekilde rahatsiz edemez. Ayni seyi ingilterede yapsa aninda sorgu sualsiz 15.000 lira oder ceza olarak. Burada caydirici bir sey yok. Yasalar manyaklara degil , kaza yapan veya borcu olanlara işler anca.. sonuc bu. Elini kolunu sallaya sallaya gidecek. Ama Allah , intikam alanlarin en hayirlisidir. Allah da intikam alir. hele ki emrine uyana saldirandan.
Ben kapalıları sevmiyorum. O yüzden bunu benim dile getirmem sanki daha önemli.
Ulan kapalı ya da açık inançlı ya da inançsız, Türk ya da başka kökenli. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz de azıcık insan olmayı öğrenip saygı duyabilsek, özgürlüklerimize karışmasak, ötekileştirmekten bıkmadık mı yahu?
Çok iyi kapalılar da var. İnsanı insan olarak gördüğüm içinde zaten saygı gösteriyorum ancak elimden gelen bir şey değil. Bu yüzden ön yargım var zaten.
ülke öyle bir yere geldi ki biryerlerini açmak kendini sergilemek normal olmuş herkes bunun peşinde. kapalı bir insan görünce uzaylımış gibi davranılıyor. dünyada insanların dinine ırkına saygı duyulurken müslüman bir ülke olan türkiyede halkın saygısızca davranması gerçekten üzücü
ülkelerin dini var çoğu ülke hatta resmi din seçiyor. örnek norveç, danimarka, ingiltere ve daha fazlası. bizde müslüman bir ülkeyiz ve umarım öyle kalırız fakat bu gidişle zor...
Öncelikle konuyu netleştirelim. Sırf Atatürk'ü seviyor diye bir insan bu yapılanları Atatürk yüzünden yapıyorlar demesi son derece yanlış ve itibarsız bir önermedir. Atatürk hiçbir zaman bir insanı kıyafetiyle yargılamamış ve ona bu yüzden saldırmamış, saldırtmamıştır. Bunu yapan kişi kendi his ve nefsine engel olamamış gözünü kin ve nefret bürümüş bir insancıktır. Ne açık olanın kapalıya ne de kapalı olanın açığa saldırması söz konusu bile olamaz.
Hayır ama ben cumhuriyet kadınıyım diye bağırdı ya millet ondan rahatsız oldu zaten eleştirilen sadece o kadın ve onu savunan bir kaç aptal insan sürüsu baksana benim sayfama bile onu savunanlar, doğru bulanlar yazmış
Aynen demek istediğiniz anladım. Ama bazen gerçekten insanlar raydan çıkan yorumlar yapıyorlar. O kadın bunu cumhuriyet kadını olarak yaptığını söylemiş ya hani. Sıkıntı orada zaten. Bu kadının cumhuriyetle ilgisi alakası olsa böyle bir şey yapmaz. Bazı insanların bu tür olaylar üzerinden Atatürk'e hakaret etmelerine asla müsaade etmeyiz.
Abdurrahim Karakoç'un sevdiğim bir sözü vardır; "Dünya da ne kurnaz ne manyak biter. Ne adi eksilir, ne alçak biter. Yorulma boş yere toprak bozuksa İlim irfan eksen dangalak biter.." Bu dangalaklar bitmedi bu gidişle de bitmeyecek. Onlar istedikleri kadar açılıp saçılsınlar. Allahın gazabı yakındır.
Bu tür ayrımcılıklardan çok nefret ediyorum ne var yani kadın başörtülüyse ya da şort giymişse insanların artık kendine gelmesi lazım burası özgür laik bir ülke herkes istediğini giyer istediğini yapar bir de bu var kapalı kadınlar açık kadınların şort mini etek giymesini falan sevmiyor dedikodularını yapıyor aynı zamanda da bazı açık kadınlarda kapalı kadınları sevmiyor dedikodularını yapıyor katran giyinmişler falan o tür şeyleri diyorlar böyle olmaması lazım herkes birbirine saygı göstermeli o zaman ülkemizde biraz daha insanlar gelişmiş ve medeni modern olmuş olur kim bilir bu ülke de kaç kız zorla kapanmıştır insanlara zorla birşey yaptırmak hiç hoş bir şey değil
Bunda bir şey yok ki, 80 yıldır yapılanlar bunlardan kat be kat fazla. Bu saldırı eskiden yapılanlar yanında çok hafif kalır. Kaç aileyi mahvetmişler, 1 yumruktan ne olacak. Videodaki kadınlar Yunanistan'a gitse bu şekilde saldırıya uğramaz. Yani Yunandan daha aşağılık bir zihniyet eseri ülkemizde türemiş, türetmişler.
Olaya başörtülü diye bakılması çok saçma olaya kadına karşı yapılan saldırı diye bakmak lazım. Kaldı ki bu olayın da aslını astarını bilmek gerekir. İnternette ne videolar var kadın çarşaflı ya da kapalı giriyor bir dükkana tırnakçılık yapıp adamı soymaya kalkıyor adam da meseleyi çakıyor ver ulan paramı diyor kadın da vermem diyor adam ısrar ediyor kadın da diyor ki şurada çırılçıplak soyunur üstümü başımı yırtar bana tecavüz ediyor diye bağırırım hem kadın hem de çocuklu olduğum için kapalı olduğum için linç edilirsin diyo adam da güvenlik kamerası var söylediklerin de kayıtta vermezsen polisi arayacağım diyor sonra karı ikna olup veriyor parasını yani her kavga edilen bağırılan kadın da masum değil. Olayın aslını astarını bilmek lazım. Kaldı ki bu sıradan bir görsel varsa video paylaş. Ben provakasyon olduğunu düşünüyorum.
Olay medyada fazla abartılmadı aslında sanıldığı kadar.. Eğer tam tersi olsaydı başörtülü kadın saçı açık kadına saldırsaydı linç girişimi olur ve 1 hafta bu olay konuşulurdu. Yine taraflı bir milletiz aslında.
Bu ülkede kimse kimse durup dururken veya bir neden ile saldıramaz, yanlıştır, kınıyorum... Olaya da sokakta yürüyen insanlara karşı yapılan bir saldırı olarak bakıyorum, siz de öyle bakmayı deneyin... Baş örtülüye saldırı, mini etekliye saldırı diye nitelendirdiğimiz sürece insanları bölmekten başka bir şey yapmamış oluruz...
Birisi birşey söylediğinde, acaba insanları karanlığa ve kötülüğe mi yoksa iyiliğe ve huzura mı götürmeye çalışıyor diye sorarak başlayabiliriz aslında.
@TuzluAyran96 İyi bir yere götürmediği kesin... Ben sokakta sağımda kapalı akrabam solumda açık bir akrabam ile geziyorum, sağdan başka biri soldan başka biri mi saldıracak? Muz Cumhuriyeti mi burası?
Bu durum malesef bazı ınsanların cehaleti sonucu kalkıpta bu durum yuzunden bunu turkculuge veya ataturkculuge vurulmaması gerek nasıl kı ısıd dın adı altında ınsanalrı katlettı ısıd musluman mı demelıyız hayır kaldıkı bunu yapanın ceza alması gerek ve bu tıp durumların her turlu goruse karsı olmaması gereklıdır
Halkı provoke etmeye yönelik hareketler bunlar. İşin başı saygıdan geçiyor, başı açık-kapalı şu konuyu aşalım artık! Millet ay yüzeyinde koloni kuracak, her gün bir bilimsel buluş, arkeolojik keşif, uzay ile ilgili yeni yeni irdelemeler falan biz saplanıp kaldık Ortadoğu kafasına.
Sırf tesettürlü oldukları için bu kadar gündem olmalarını anlamsız buluyorum. Sırf tesettürlü oldukları için birisine saldırmayı da doğru bulmuyorum. Böyle bir saldırının sırf başörtü taktıkları için yapılmış olamayacağını da düşünüyorum. Sonuç olarak şiddet var, gereğinin yapılması lazım elbette.
Ben de seni haksız buluyorum neden gündem olmasinki tesetturle alakalı değil açık bir kadın saldırıya uğrayınca da günlerce gündem oluyo bu tür olayları en aza indirgemek için halkın bazı şeylerden haberi olması ve bilinçlenmesi gerekiyor
Çok üzücü eşitlikten bahsediyoruz ama hala başörtülülere saldırıyorlar ben anlamıyorum niye bölmeye çalışıyorlar açık, kapalı hepimiz özgür düşüncelerimizle varız. Yazık bunu yapanlara iyi bir ceza vermek lazım
Yapılan hareket yanlış kesinlikle bu kokanaya caza verilmeli ama şöyle bir durum da var önceden baş örtüsü takamama, baş örtülü bazı yerlere girememe sorunu vardı, şimdi baş örtüsünü ne için taktıkları sorunu çıktı sadece gösteriş için takanların sayısı hiç te azınsanacak kadar değil, baş örtüsünü adabına uygun takmaz formatına uygun yaşamazsan o sadece bez parçası ve gösterişten ibarettir. Allah kızlarımıza baş örtüsünü islam bilincinde takmayı nasip etsin...
Biz müslümanız hepimizi ilgilendirir uyarını yaparsın ama ne sözlü nede temas şeklinde taciz yapamazsın o başka bir şey ama bizim annelerimiz o baş örtüsü için yıllarca mücadele verdi çok sıkıntılar çektiler, çok kamu kuruluşlarına alınmadılar, asker anası oğlunun yemin törenini dışarıdan izledi, inancının gereği tam kapanan kişilerden mücadele kazanıldıktan sonra süs için takılır olmuş, müslümanın başını kapatma şekli bellidir gerisi gösteriş ve dikkat çekmedir ben bunu bilir bunu söylerim
Hükümetin siyasi bir oynu. Başörtüsü üzerinden rant sağlayamadığı için Atatürkçüler'e din düşmanı dedirtmek için bir oyun oynuyor. Siz de başörtüsünü siyasi ve dini sembol olarak görerek buna sahip çıkmaya çalışıyorsunuz ve hükümetin elini güçlendiriyorsunuz. Silivri soğuk değilse biraz daha konuşabilirim.
Ben nekadar da sol görüşlü olsam insanların din dil ırkı giyime karşı müdahele de bulunmasını doğru bulmuyorum gecede 29 ekim Cumhuriyet bayramında metroda insanlar Cumhuriyet marşı okuyarak orada genç bir arkadaşımız fes ve şalvarlı sakallı diye ona kötü davrandilar ben buna da karşıyım herkes dilediği gibi yaşar ve giyinir
Müslüman bir ülkede nasıl olurda böyle olaylar oluyor aklım almıyor. Türkiye çok karıştı gerçekten. Şort giyenlere tepki başını kapatanlara tepki sakız çiğneyene tepki oruç tutmayana tepki. Tepkirkiye sanki bir rahat bırakın insanları yahu.
Yani öldürmesende noluyor dersin. Ayrıca iki kişiler zaten biri şokta olsa diğeri niye karşılık vermiyor. Gitmesine müsade etmem yani ben olsam, öfkeden gözüm döner. Kimse kimseye bu şekilde davranamaz. Burası dağ başı değil. Şikayettende birşey çıkmaz nasıl olsa, o yüzden yediği dayakla kalır...
Bir kadına saldırı da bulunmak yanlış bir davranış. Kadınlar rahatça özgürce istediği gibi giymekte zorlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Nerede ise her gün kadınlara yönelik şiddet arttığına şahit oluyor haberlerini izliyoruz. Acaba bu hallere nasıl geldik sorgulamak lazım ciddi bir durum
Yani baş örtüsüne veya açık mini eteklisine sakallısına veya küpelisine sadece giyinisinden dolayı hiç bir şey yokken vurmak hatta hakaret etmek bile kabul edilemez. Kızlara vurmuş hala orda duruyor bir adam da çıkıp iki yumruk çakmamış ona da iyice şaşırdım
Başörtülülere* mi? Geçen gün kısa giydin diye dövülen kız vardı.. Senin gözlerin mavi ve beni baştan çıkarttı diye taciz edilen kız? Ulan nefes alıyor diye taciz/tecavüze uğrayanlar varken başörtülü, minili diye ayırmaya gerek yok. Herkes insan, herkes istediğini giyer yapar.
Ben olaya başörtülü acısından bakmıyorum. ben olaya bir kadının başka kadinlarin kılık kıyafetine yaptığı saygısızlık acısından bakıyorum. cok sinirlendim olaya.21. Yy da milletin takıldığı şeyler inanılmaz sınır bozucu
Yine birileri düğmeye bastı diye düşünüyorum..ülkemdeki insanların başı örtülüyle başı açıkla bir sorunu yok... onları ötekileştirmek isteyen bir takım güçler var...
Başörtü mü burdaki problem olan şey? eminmisin haberin amacı ne tam? İstanbul karaköyden bahsediyosun sonuöta günde en az 50 ülkeden yüzlerce insanın geçtiği turistik yerlerden biri, çok türbanlı arap siyahi vs de geçiyor problem olacak yer değil
Problem olan şey mi ne ahhdhsjan yolda geçerken tanımadığın bir yaratığın senin kafana yumruk atması olabilir ve oradakilerin sessiz kalması olabilir mi
olayı bilmiyorum ama sadece açtığın başlığa göre cevap vermek gerekirse, başörtülülere yapılan saldırı diye sorarsan soruyu bu başörtü-başı açıklık ayrımı hep devam eder... kadıköyde'de başı açık bir kıza güpe gündüz yumrukla bir saldırı olmuştu... soruyu sorarken bile ayrımcılık yapıyorsunuz. insana insan gibi...
Bu ülkede herşey biter ama başörtülü siyaseti bitmez. Ulan o kadar masum başörtülü kadını bir cemaatin okulumda dershanesinde çalıştı diye tutukladılar sesiniz çıkmadı, bir sizofren bir hareket yaptı diye ortalık ayağa geldi. Bu türk milleti ne iki yüzlü bir millet be
Daha yeni gördüm kızlara üzüldüm baya ağlamışlar üstüne kadın baya da saldırmış yumrukla felan, ne diyebilirim ki Allah belasını versin hasta beyinli bin mislisini yaşasın
şortlu bir kıza saldıran bir adamı vardı. haftalarca hapiste yatırdılar. bir ara serbest bırakılınca infial oldu ve geri tutukladılar. aynısını hatta daha fazlasını bu kadına da yapmalılar ki artık insanlar bu tür hareketlerden uzak kalmalı...
"Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer, ya satılıktır ya da kiralık" diyen akepeli bir namus fakiri vardı. O namussuzla aynı kafa yapısına sahip bu saldıranlar. Bu tür tahammulsuzluklerin her türlüsüne karşıyım, saldıranlar ve o yukarı da belirttiğim it kesinlikle artık yargılanmalı.
Kurulu ve normal düzeni bozuyorlar. Kişileri giyimine kuşamına göre yargılaman hiç hoş değil. Hiç sevmem. Saygım hep vardır. İster açık giyinir isterse kapalı..
birbirlerini yesinler, birisi laikliği türbanlı dövmek olarak gören diğeri de kendi dinine mensup olmayandan başkasına hiçbir şey tanımayan iki tip. ne desen anlatamıyorsun. böyle böyle yok olacaksınız.
Orada olsaydım Tekne tokat dalardim o sütü bozuk mundara... Tahammülsüz köpek sürüsü... Bir kez daha anliyoruz ki; İslâm'ın derdi yok bunlarla. Bunların derdi var İslâm'la...
Yalnız örtüsünden ötürü saldırıldığını kim biliyorki? Kadının akli durumu yerinde değilmiş, herkese saldırıyormuş sanırım. Benim ailem de örtülü ama burada amaç mağduriyet yaratıp prim kasmak bunlar münferit olaylar, toplumun genel tavrı değil.
sadece kapalilara olunca mi akli dengesi bozuk oluyo anlamıyorum ben hep böyle avutuyosunuz carptiriyosunuz olaylari inanma böyle şeylere görünen köy kılavuz istemez
Ortada kadınız ses kaydı var mı? Şortlu kızı tekmeleyen de şizofrendi. Hadi diyelim değil, bir kişinin sorunu neden herkese yansıdı. Gezi olayları sırasında üzerime işediler diyen sonra da uydurdum diyen kadını ne yapmalı?
olay medyanın kışkırtması olmadığı ne malum? sırf başı örtülü diye mi? şiddet uygulayacak insana türban veya şort mu engel? insanları dolduruşa mı getirmeye çalışıyon kızım sen amacın ne?
Aynen öyle illa bir yan tutacaklar her giyiniş şekline eşit derecede saygı duyamadılar bir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizim memleketi anlamadım ki şort giyene karışırlar başörtü takana karışırlar. Ne olduğumuzu anlamadım. Şahsen ateistim ama insanların özgür olmasından yanayım.
Sadece başörtüsü var diye saldırılmış olsaydı bu ülkede başörtülüler rahat gezemezdi. Herkes rahat bir şekilde geziyor. O kişilerle arasında bir olay yaşanmıştır. Daha sonra mallar da gidip saldıralım demiştir. İfadeyi bilmiyorum ama tahminim bu yönde.
oysa ne istiyorsunuz insanlardan kime ne kim nasılsa nasil ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ya bırakın artık şu kutuplaştırmayı. kapalılara yapılanlar hep dile getiriliyo ya peki açık olanlar... neden hep dinle ilgili olanlar dile getirilirken diğerlerine yapılan hakmış gibi onlar dile getirilmiyo... bırakın şu kafa yapısını... tek kapalıya dindara dinle ilgili şeylere yapılmıyo. bu tarz şeyler her kesime yapılıyo...
anlamadığın şu... kapalıya 1 yapılınca hemen gündem. ama diğer kesimlerden olunca anca çok dillenirse gündem.. hem diyorum ki. bunun kapalısı açığı yok. saldırı saldırırdır. bu şekilde kapalı açık dindar dinsiz kutuplaştırmalarını bırakın. ordaki herşeyden önce bir insan. bunu kavradığınızda zaten durum farklı olcak.
kasten veya değil. asıl sen bilinçlen... insan olmasa din bir hiç olurdu... bunu unutma... o yüzden dinden önce o yapılan bir insana bir kadına yapılmış bir şey. bunu anla sonra dini kısmına bakarsın... neyse fazla uzatmaya gerek yok.. madem bu kadar dindarsın olayları din açısından değerlendiriyorsun git sende başörtü tak bu tarz mecralara foto falan koyma sosyal medyada takılma nede olsa haram. savunuyosun ama boş savunuyosun. sadece gündem ve popüleriteye ayak uydurmaya çalışıyosun olan bu... hadi iyi günler.
Soru yanlis sorulmuş kadın olarak taraf tutmana saygı duyarım da belli belirsiz soruyu kendine göre şekillendiril sorman doğru değil başka sebeplerde olabilir.🙄
Ben gündem değiştirmeye çalıştıklarını düşünüyorum zora insanlara farklı bir olay ile meşgul etmeliler ancak gerçek ise de asla kabul edilir bir davranış değil. Bulunup cezalandirilmali.
@Oooosendemi tabiki de eğer gerçekse cezalandirilmali bunun kapalı açığı yok insanlık meselesi ben sadece kurgu olduğunu düşündüğümü söyledim o kadar şahsi düşüncem
Bana kalırsa akp yaptırıyor. Kaybettiği oyları kazanmak için. Yani biz olmazsak durum böyle olur eskisi gibi olur vs demeye getiriyor. Benim kendi görüşüm
Katılıyorum AKP yaptırıyor oylar düşüşte ekonomik kriz haneleri sarsıyor, gündemi manipüle etmek için yapıyorlar bunu, yani bakın biz gidersek başörtülülere saldıracaklar olay tamamen provakasyon.
En İyi Cevaplar