AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
267Cevap
Ramazan günü sokaklara sapkınlıklarını taşırmasalardı. Mahallenin sabrını da taşırmasalardı. Eğer ki benim çocuğum, iğrenç sapkınlıklarını görerek çocuğumun HAKKINI İHLAL ederseler bu tür talihsizlikler başlarına gelir.
Kendi mekanlarında rahatsızlık vermeden içmeye lafım yok.
Esnafın güzel bir lafı var; edebinizle gelin Picasso konuşalım..
Sabrı taşan çomarların cihangirli olmadığı kesin
@holyclitoris dayak yiyenlerin de Türkiyeli olmadığı
Türkiye ne zaman arapların oldu mk?
@holyclitoris her musluman ne zaman Arap oldu beyefendi? Dusmanliklarinizi Arap, Arapçılık kelimelerinin arkasına sığınarak bağırmayın, biraz mert olun.
@holyclitoris öyle bir iddia mı varmış :)
"dayak yiyenlerin Türkiyeli olmadığı kesin" ne demek?
@holyclitoris tabi ki bir takım olaylarda başlarına ne geleceğini bilememektir Türkiyeli olamamak. Benim oruç tutmayan komşularim var. Apartmanın çoğunluğunun inancını iyi bilirler, kutsal aylarını da iyi bilirler bahçede orda burda içki içmeyeceklerinden haberleri vardır. Türkiyeli olmak çoğunluğu azınlığı ezberlemek demek, bu milletin topraklarinin yoguruldugu değerleri de iyi bilmek demek. Müslüman olmak demek değil.
Shgsshsgshsh ya bir yapsana bir kere
Ramazan günü bunca insanın içinde küfürleşerek ve o küfrü bana okutarak da benim günahıma girdiniz sn görüş sahibi
@cühela_ afedersiniz özür diliyorum hepinizden haklisiniz :D
Böyle özel bir ayda insanların gözünün içine baka baka içiyorlarsa evet hak etmişlerdir..
Saygı bekliyorsan öncelikle karşındaki insanlara saygılı olmalısın..
Daha olayı bilmeden yorum yapıyorsunuz. Keşke koyduğum linkteki videoyu izleseydiniz daha net konuşurduk sizinle.
Dayağı, küfürü, şiddeti kimse hak etmez kaldı ki buradaki gençler öyle göz önünde de içmiyor, taşkınlık yapmıyor. Ayrıca size göre özel olan bir ayda insanlar neden içki içmeyi bıraksın? Onlara göre bu ayın diğer aylardan bir farkı yok ki. Yanlış anlamayın, insanların gözlerine bakarak yiyip içilsin demiyorum evet saygı duyulacak ve daha özen gösterilecek ama burada hiçbir saygısızlık yapmamış içki içen grup.
"gözünün içine baka baka içiyorlarsa" diye belirttim zaten..
Videoya bakmama gerek yoktur, içkinin olduğu yerde zaten hâyır olmaz..
Plak dükkanının içinde içiyorlar. Ayrıca oruç tutan cihangire gitmesin bir zahmet mk
İşte bu önyargıdan dolayı hep siz haklısınız ne diyeyim ki bir güncelleme size iyi gelebilir.
Gözünün içine baka baka derken? Gözünün içine baka baka demek, onun bulunduğu ortamda içmemesi gerekir anlamına gelen bir cümledir. Kusura bakcaksınız da sizin inancınıza kimse uymak zorunda değil. Fakiri anlayıp güzel işler yapcam diye iyice hem dinden nefret ettiriyosunuz hem de kötülük yapıyosunuz. Siz oruç tutuyonuz diye millet dışarı gezip yiyip içemicek mi evde mi kapancak? Bıktırdınız islamınızdan.
@Pırtıl Beğenmediğiniz hristiyanlar ve yahudiler bile ramazan ayında saygıdan ne yiyorlar nede içki içiyorlar..
Biraz onlardan ders çıkarın kendinize..
@holyclitoris Neden? Cihangir kurtarılmış bölgemi?
@berat256 Sizlere birer güncelleme gelsede keşke kendinizi düşündüğünüz kadar birazda karşınızdakileri düşünebilseniz..
Hadi ya sizin gibi oruç mu tutuyo yahudiler hristiyanlar? Kendinizi kandırmayın böyle şeylerle. Saygı sizinle oruç tutmakla olmaz. Herkesi ibadetinize zorlayamazsınız. Yoksa bigün başkasının ibadetine zorlandınızmı şikayet etmeyin.
@Pırtıl Dogrudur kimseyi ibadete zorlayamazsın nasılki sizin insanları ramazan ayında yemenizi, içmenizi görmeye zorlayamayacağınız gibi..
Empati yeteneğiniz gelişmemiş birşey diyemiyorum..
Adam dayak yemiş birde daha gülüyor, sarhoş kafa dayak yemek böyle oluyor demekki..
Kim zorluyor yemeye içmeye? Gel yediğimi içtiğimi gör diyip gözüne mi sokuluyor? Yediğini içtiğini görmeye zorlama diye bir söz dahi olamaz, söylediğin sözün mantığı dahi yok, senin zorlama demen için oruç musun al bak yemek demesi gerek birinin, ama yapılan bir eylemin görülmesi kadar doğal birşey yoktur buna da zorlama denilemez, kimse sana ye diye zorlamıyo gör diye zorlamıyo, ama yeme diye zorlayan sizsiniz. Sokaklar babanızın malı değil o yüzden sokakta kimin napcağına karar veremezsiniz. Geçen gün klise yakan da siz müslümanlardınız. Sizin saygı arayışınız saygı filan değil sadece yasakçılık, kendi inancınızın baskın çıkmasını istemeniz. Ama kimin naptığına asla karışamazsınız. O yüzden çok zararlı sizin dininiz. Oruçla güzel bir dünya yaratmak yerine iğrenç bir dünya yaratıyorsunuz.
İnsanlar sizin ibadetiniz yüzünden ev hapsi mi yaşıcak? Dışarı gezmeye gidiyosa yemek için tekrar eve mi döncek? Eve dönceği için dışarı da çıkmamak zorunda kalcaklar. Sizin ibadetiniz için kimsenin ne hayatı değişmek zorunda ne o kadar yoldan yemek için geri dönmek zorunda. Rahatsız oluyosanız ibadetinizi evinizde yaşarsınız. Yasağı koyan sizsiniz çünkü. Yasak koyan rahatsız olan mekanını değiştirir.
Hayır gözünün içine baka baka içse ne oluyor canları alkolmü çekiyor. Hayır yani kimsenin ramazan ayında milleti alkol ile tahrik etmeye çalışacağınıda zannetmiyorum.
Sen benim oruç tutanlara karşı nasıl davrandığımı görüyor musun ki de benim hakkımda kesin yargıya varıyorsun? Pardon ama tanıyamadım?
Saygi anlayisini size her türlü o kadar cok sindirttiler ki , gelip koynunuzdan namusunuzu alsalar ya da namuslu bir bayanin ; gelipr irzina gecseler , " KANUN VAR, KANUNLARA SAYGI DUYARIM " dersiniz..
Inanciniza , degerlerinize, kutsaliniza hakareti her ne icin olursa olsun saldiriyi hakareti gormezden geldikce sustukca, birbirinize destegi yok edeceginiz gibi, her dogruya degerlerinize saldiriya da kendi tepkisizliginiz yuzunden davetiyeyi de siz vermis cikartmis olursunuz!
Bayraginiza, inanciniza, ahlakiniza, serefinize her kutsaliniza sahip cikin, herseye saygi duymak olmaz!!!
Dinde baski yoktur.!
Ikaz uyari vardir.
Siddet hic yoktur.
Komşun hiristiyan, da olsa ona saygi gosteticeksin.
Gercek musluman siddet kullanmaz kufur etmez.
Yabanci ülkede şarap milli içecek biz orda şarap icmiyoruz desek bize bu siddeti yaparlarmi?
Keske bu siddet celali namus ahlak edepleri icinde yapsalar.
Bunun altinda başka is vardir.
Ramazan icki bahane.
Allah akil fikir ilim imani bilincli versin halkimiza Insallah.
Beni ilgilendirmez kimin oruç tuttuğu kimin tutmadığı kimin içki içtiği bu insanlar belli bir yaşa gelmiş ne yapması gerektiğini hem de zorla biz mi söyleyeceğiz onun ttugu oruçtan bize ne onun içtiğı içkiden kimse kimsenin hayatına burnunu sokmasa keşke mahalle baskısı olmasa üzücü ve gereksiz
Elhamdulillah orucunu tutan birisi olarak yapılmaması gereken bir şey kınıyorum dinde zorlama yoktur edendimiz s. a. v zamanında içki içen insanlar yokmuydu elbetteki vardı önemli olan doğruyu insanlara güzel bir şekilde anlatmak kalp kırmadan incitmeden Allahu teala hepimize Hidayet Nasib eylesin sıratı müstakim üzere dosdoğru yolda olmayı Nasib etsin Amin
Mesele Ramazan ayinda orf adet geregi Islam dine saygi adina ALKOL tuketilmemesi gerektigini duzgunce soyleyememis aksine kaba kuvvet kullanmis tehid etmis!
Tatli dil yilani deliginden cikarir. Atasozu bosuna denilmemistir.
Kisacasi egitimsizlik var.
Bu zihniyettekiler Hristiyan veya Atesit olsa ayni kabaligi tehdidi siddeti yapacakti.
Olay Islamiyet degil.
Egitim eksikligidir.
Turkiyede egitim denilince akademik kuru bilgi saniliyor ve oyle verilmekte malesef.
lan oturmus konusyorssunuz adam ortalıkta ıckı ıcıyorsa ıyı yapmıslar. boyle tıpler cevredekı ınsanlarıda ergenlerıde kendılerıne ozendırıyor. gıtsınler evlerınde ıcsınler onlara karısan yok. eskıden yahudıler bıle oruc tutana saygı duyarmıs ha bız saygıda ıstemıyoruz zaten bunlardan gelecek saygı ıcın degıl oruc tutmakta ne hakları var goz kırlılıgı yapmaya. ıcıp sıcıp ona buna satasan onla bunla kavga eden trafıkte turlu turlu kazalara can kayıplarına yol acan tıpler o kadar cok kı saygı duyamıyorum bunlara malesef. ama adam adam gıbı barına gıder ya da ıckısını alıp evıne gıder ya da ıckı ıcılecek yerı nereyse artık gıder ve kımseye zara vermeden gerı trafıge cıkmadan yasar bu bızıde sızıde ılgılendırmez elbette saygı duyarım ama kımsenın kucuk cocuklarında bulundugu yerlerde ıcmeye hakkı yoktur...
Onların zararı kendilerine. Nedir bu öfke tufanı ülkemi dört bir yandan sarmış. İçki içiyorlarmıs da o yüzden saldırılmıs içince sana mı günah yazılıyor sen mi cehenneme gidiyorsun? Ramazan ayı boyunca her pisliği işle Ramazan gelince mi Müslüman oluyorsun? İslamı kirleten bu yobaz kafa değişmezse bu zincir olarak devam eder
Yasalar önemli değil, Türkiye'de pedagoji ilminin sıfır olması mühim. Bu tip şeyler, sokakta yürürken başına geliyor insanın... Türkiye'de otobanda yürüyen tek bir insan görmedim henüz zira çok agresifiz.
Kesinlikle doğru bir hareket değil ama geçtiğimiz zamanlarda broşür dağıtımı yapan cübbeli, sarıklı dedesi yaşında insanların üzerine yürüyen linç etmek isteyen, hakaret eden şerefsizlere sesiz çıkmadı onları savunmadınız ama %99'u Müslüman bir ülkede darp edenlerden çok darp edilenlerde suçlu.
Osmanlı döneminde Yahudi ve Hıristiyanlar sokakta birşey yiyip içmezmiş buradan pay biçin,29 gün içmeyin kimse zorla oruç tutun demiyor ama yolda köpek gibi diliniz dışarda su içmeyin. SAYGI diyoruz sadece. Tartışmak isteyen yazsın.
Kimse de buradan tek bir cümle bile yazmasın!
Bende herkes özgür hayatını yaşamalındiye düşünüyorum ister içsin ister zina yapsın ister oruç tutmasın ama müslüman ülkedesin milletin gözüne soka soka insanların dinsel açıdan hassas olduğu ramazan ayında içkide içilmez tepki aşırı olmuş ama biraz mantıklı davranmaları lazımdı nasıl onlar sayfı bekliyor onlarında saygı göstermesi lazım
Ama burada bir saygısızlık yapılmamış. Kapalı bir alanda bir grup genç birleşmiş içki içiyor, göz önünde değil.
Olayın detayını bilmiyorum içmeye uygun bir ortams evet yapılan fazlasıyla yanlış olmuş
Herkesi tek tip olmaya dayatan kendi doğruları dışındakileri hep yanlış sayan yobaz gerici islam adı altında iğrençleşen insan öldüren teröristlerden hiçbir farkı olmayan sünepe gereksiz döl bunlar,, başkada lafa gerek yok
Gercek bir musluman bunu asla yapmaz bunlar ya provakatif amacli ya da dinini tam bilemeyen insanlardir, dinimizde bu sekil bir mudehale asla yok gider konusursun anlatirsin o kadar zorlama darp bu sekil tavir asla yok kaldiki o insanin icinde belki islama yatkin bir durum vardir sen o sekil davraninda o yatkinlikta gidicek onun mebalini nasil verecek cok cahiliz gercekten..
Aklıma birden üniversitelerde namaz kılmak isteyen gençlerin inanmayanlar tarafından darp edildikleri ve şiddet gördükleri geldi, türbanlı kızlarımızın üniversiteden alınmadığı ve hatta yerlerde sürüklendiği günler geldi, sırf oruç tutanlara inat ve gıcıklık olsun diye bur sitede dahi yemek fotoğrafı paylaşan ve bizleri aşşağılayanlar geldi aklıma, evet insanlar hoşgörülü olmalıdır.
2 gün aç kalsa karısını kızını kiralığa çıkartacak namus fakirleri dinden imandan dem vuruyor. Taksim'in o bölgesini çok iyi bilen bir insanım. Olay yerine yakın pek çok rock bar var. 2-3 sokak ötede en az 3 rock bar var. Oradakilerin olay yerine gitmesi 5 dk bile sürmezdi... Bu tür olaylarda iletişim önemli ki benim esas mekanım kadıköye gelsin esas bu namus fakirleri.
Ne diyelim, ondn bundan duyuyorlar dini gelip elaleme ahkam kesiyorlar. Size ne yani kimin içip içmediğinden
saldırı gerekçesi ramazan da içmesinler... saygı göstersinler v. b. eskiden sokakta gördüklerini döverlerdi şimdi mekan basmaya başladılar. ceza almayacaklarından eminler çünkü.
bugün ramazan içmeselermiş diye saldırırlar yarın 3 aylarda içmesinler daha sonra perşembe akşamları ve cumaları.. iyice garip bir ülke oldu burası.
Abi madem ramazanı ibadeti sevabı günahı o kadar önemsiyo bu insanlar, kişinin işlediği günahında Allah ve kul arasında olduğunuda bilirler yani bu ne yobazlık ya siz sevabınızı işleyin gerekeni yapın ramazan ayında içenin günahıda onlara kalsın sizene ya
Erzurumda bir kahvehane var turistler geliyo kuru fasulye pilav veriyolar adamlara herneyse yiyip kalkıyolar sonra çıkısta dovuyolar adamları diğerleri oruclu diye
İşte dediğin gibi zihniyet değişmedikce boyle olaylar yasanması normal goruluyo
saygı yoksa normaldir
Önce saygı duyacak. %98 müslüman bir ülke
Ulen elin Hatay'in da yahu , Hristiyan bile ortada yemiyor icmiyor saygidan
Sokakta içmiyorlar videoyu izlerseniz göreceksiniz, birkaç kişi içeriye girip şiddet uyguluyor. Bu mudur saygı? Hadi diyelim ki karşı taraf gözler önünde, herkes oruçluyken içti buna karşılık küfürler, sopalar mı konuşmalıydı?
@IRainmaN doğru söylemiş... ANcak bu işin içinde başka şeyler var. Son yıllarda Müslüman cemaat ve Ülkücülerin arasına karşıt görüşlü sızmalar var. Bunlar sakallı cübbeli ya da hilal bıyıklı tipleri ile gruplar halinde provokatör saldırılar gerçekleştiriyorlar. İçlerinde uzun süredir reelde tanıdığım insanlar var.
@IRainmaN %98 mi? şakasın galiba Müslüman olmadığını söylemeyen ne kadar çok kişi var biliyor muusn? ya da kendini müslüman sayan %20 den fazla olamaz
Sen ne biliyosun hristiyanın yemediğini içmediğini? Gelip de gözüne soka soka ben yemek yiyorum denmez ama ister sokakta ister evde kimse karışamaz yiyeceğine. Ha kafasını çevirir biri görmesin diye belki, bu fakir biri yemek yediğini gördüğünde de yapılcak eylemdir. Ama kimse fakir için evinde yemek zorunda değildir. Ama siz iyi bir amaç için kötü birşeyler yapacaksanız yerin dibine batsın amacınız.
Ya bir git hala aynı muhabbet bu ülkenin %98 i müslüman değil en fazla %70 çıkar onunda %20 si falan bayramdan bayrama müslüman
Son yıllarda Türkiyede ortalama %70 civarı müslüman var. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Cahil kalma.
@Mamos07 Artıyor mu azalıyor mu müslüman?
@MaviKuzgun onada sen karar ver
@Mamos07 ne bilim la ağzı olan konuşuyo.. ben bişey bilmiyorum ki.. her bku herkes biliyor... Baş şu soruya kimse kendi beynini çalıştırma , sorgulama ihtiyacı duymamış... hemen hüküm verilmiş, müslümanlar katildir denilmiş... Az biraz sorgulayan olmak lazım değil mi ;)
Aynen @MaviKuzgun
Elin Hatay'i?
Hatay, TC topraklarıdır! Elin bilmem nesi değildir! Bu 1.
Bu ülkede
45 çocuğun tecavüze uğradığı ortaya çıkan bir vakfa sesi çıkmayan;
13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğrayan kız çocuğu hakkında ''rızası vardı'' kararını veren savcıya hesap sormayan;
Kocasının şiddetinden kaçıp sığınma talebi isteyen kadınlara ''Kocandır, döver de sever de'' diyen, diğer yanda ülkenin seri katiliyle (!!) selfie çektiren emniyet koluna soruşturma başlatılmasını talep etmeyen;
Babanın öz kızına şehvet duymasına ''Haram Değil'' diyen diyanete sesi çıkmayan;
Ama yine de senede bir ay nefsine hakim olmaya çalışırken kendisi gibi olmayanları linç etmeyi kendinde hak görenler (!!!)
SAYGI BEKLEMESİNLER! NET!
@Shiny_Prelude :/ "Elin" bu ülke de tek demek
Bende Hatay'liyim bu 2.
Kendi sapkinligini marifetmis gibi göstemë
Bu 3
Iki
Bu da 4
@Shiny_Prelude ne kadar laf sorarsanız sokun. Toplumun hassasiyetlerini dikkate almayanların topluma saygısı olmayanların, trt de kilise müziği çakdıranların sonu geldi. Teknoloji geldi o koyunlar uyandı. Domuzların evlerini işgal ettiğini fark ettiler.
Allah belalarını versin böylelerinin. Ya o kadae nefret ettim ki kanlar içinde kalarak gebersin onu yapan. Sen hangi hakla dinini sorguluyorsun sen kimsinde cezasını kesmeye çalışıyorsun? Öbür dünyada hesabını allah sorucak sen kimsin de hesap soruyorsun o* çocugu
Bu adamların (!) yaptığını Islam'a vurmak ancak sizin acizliginizi gosterir. Hala "iste islam boyle , iste muslumanlar boyle , iste soyleler iste boyleler " diye yorumlar var. Hata yapan din değil insanlardır.
Ramazanda icki icmek extra gunah ama bu sekilde bir tavir da fazlasiyla gunah ki o plakci koreliymis adam belki musluman bile degil iki tarafin da yaptigi yanlis...
Ramazan ayinda icki icerken birde periscope da yayin yapiyorlarmis neyse her koyun kendi bacagindan aga
al birini vur ötekine içen ramazana saygı duysun ortalık yerde içmesin bir zahmet insanlar oruç tutuyor büyük hemde çok çok büyük saygısızlık çocuğununda bilinçli yaptığını düşünüyorum ama tabikide onlar içiyor diye diğer öküzlerinde dövmesi gerekmezdi dediğim gibi al birini vur ötekine dinde zorlama yoktur dayak atmak yerine gidip insan gibi ricacı olabilirlerdi
%98 musluman olan bir ulkede saygiyi oruc tutanlsrdan beklemek beyinsizliktir kimse onlara sen niye oruc tutmuyosun diye birsey demez bir zahmet tutmuyanlar tutanlara saygi gostersinde milletin gozune soka soka icmesinler saygiyi sadece tutanlardan bekleyen ahmaklar saygi tek tarafli olmaz saygi duyulmasini istiyordaniz once saygi gostermesini ogrenin
Geçmişte Ramazan ayında oruç tutan müslümanlar varken yahudiler dahi saygıdan çocuklarına kapı önünde bişi yiyip içirmezlermiş :) Şimdi buna bakılarakdan olayı her ne kadar bu boyutda tasvip etmesemde Bu şahısların Milletin manevi duygularını yansıtan şu özel ayda ulu orta içki içmesinide tasvip etmiyorum. Biraz saygılı olmalı insan. Git içeceksen evinde gizli saklı iç. Sonuçda bu ay oruç ayı. İnsanlar zaten günde 17 saat sıcakda oruç tutuyor. Gerginlik hat safhada. Saygı herşeyden önemlidir. :)
Ben de içiyorum. Nolur bir Müslüman gelip hesap sorsun. Canı gönülden istiyorum bunu
@Fastandeep Evet hadi bakalım sana iş çıktı
e diğerlerini sildin.. kalanı da sil bari.. böyle anlamsız olmuş :)
@4llah-Diyen-Portakal adamsın :)
Neden hesap sorulsun ki? ben oruçluyum ama kimseden saygı beklemiyorum sokağa çıktığımda neden gözümüzün önünde su içiyorlar diyen gerizekalılardanda değilim sonuçta ben oruç tutuyorum siz değil yani kimseye saygı göstermek mecburiyetinde değilsiniz kimse kimseden hesap soramaz
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış, banada denk gelmedi bro.
@Ülkücü__Gençlik umarım geliriz 😉
@Ülkücü__Gençlik liseli muhabbeti yapma 😉
@salimns2 nerden biliyorsun belki liseliyim :)
Yorumları okudum ama buradakilerden hiç bişey anlamadım... ?
Bende içiyorum tatlı su müslümanları havlasın hadi
@Crostman Ne içiyon gardaşım bize de ver..
Ayıpsın gel ne istersen 😄 Jim bean takılıyorum şu an
@Crostman o ne la... kurufasulye gibi bişey mi... Erkek adam rakı içer...
Orası göreceli abi 😊
ürkek bir insanım sizlere karşı yakma kesme bizim olayımız değil ondan korkuyorum işte
Kesik cümle üç nokta hava katıyor cümleye haklısın da dinci keserim nerde dedim onu arıyorum :D
@Crostman O soruda geçen konu da Müslüman işi değil... bunu ne zaman anlayacaksın merak ediyorum..
Musluman adamın senle ne isi olur birader gelsin hesap sorsun diyosun şahsen icki içenle muhatap olmam bile ne ortalığı Galyana veriyosun
@Duygusuz-beyy muptezel bunlar
Bunu gerçekten oruç tutup Ramazan ayının bereketini ve rahmetini bilen bir insan yapmaz emin olun.
Sigara veya yemek olsa hadi neyse derim bir ihtimal gözüne soka soka yapıyordur kokuyordur nefsini zorluyordur adamın ama içki için saldırmak ne yahu. Bunu yapmak şerefsizlikten başka birşey değil. Bir müslüman yaptıklarıyla müslümanlığı yansıtıp ona göre dikkat etmesi gerekir ama bunlar yüzüne insanların dine bakış açısıda değişiyor.
kolayı var gitsinler irana orda istediği gibi müslüman olsunlar ordaki normal insanlarda buraya gelsin zaten vatanmış milletmiş kimsenin umrunda değil artık
mantıklı söyleyeni 9 köyden kovarlar
kovuyolar zaten gitçem sonunda ama ülkemi seviyorum :d
ya okuyup mühendis felan olmadıkça halk seni dinlemez. s
popi olmayı düsünüyorum en mantıklı
nasıl oldugu önemli degil popüler ol yeter
aynen öyle surviora da katılcam :d
Sana hiç yakıştıramadım... sen sağlıklı düşünen bir bireydin... basit bir gazete haberiyle gaza gelecek tip değildin :)
İran şiadır verdiğin örnek yanlış zaten türkiyenin çogunlugu hanefidir
Daha ne olabilir ki 53 mü olsun
@IRainmaN lafını deyip de engeli basmak ile olmaz o işler koçum :)) Al sana cevabım:
Şimdi çarp bakayım onları 40 yapıyor mu (?) :))
"El"i nerede kullandığına bağlı tabi.
"Elin" diye bir kelime kökü yok. El-in Hatay-ı diyerek belirtili isim tamlaması oluşturuyorsun ve burada "el" sonuna ilgi eki getirmişsin. Kullandığın kelime öbeğinde "el", yabancı anlamına gelir.
''(II) a. Yakınların dışında kalan kimse, yabancı: Kâtip benim ben kâtibin el ne karışır! -Halk türküsü.'' (Güncel Türkçe Sözlük)
Ben de elin kelime haznesi kıtlarla tartışıyorum ha...
@Shiny_Prelude sen tartışma değil demagoji yapıyorsun. Boş muhabbet senin ki.
@MaviKuzgun Muhatabım sen değilsin, laf ebeliği dediğini de iki lafı birbirini tutmayan kafası boş fırıldaklar yapar. Hadi bakim
@Shiny_Prelude ben az önce bunu ifade etmiştim
Yaw he
@MaviKuzgun, bana yazdığın diğer yorumu yeni gördüm.
''ne kadar laf sorarsanız sokun. Toplumun hassasiyetlerini dikkate almayanların topluma saygısı olmayanların, trt de kilise müziği çakdıranların sonu geldi. Teknoloji geldi o koyunlar uyandı. Domuzların evlerini işgal ettiğini fark ettiler''
demişsin. Bu kafa, Madımak'ta insanları diri diri yakarken tekbir getiren hastalıklı barbarların mantığıdır. VE (!) Asıl demagojiyi yapan sen ve senin gibilerdir. Faşistleri dini propogandalarınızla savunup, ya da onlara ortak olup, üstüne bir de saygı beklersiniz. Sizin de bolluk günleriniz elbet bir gün sona erecek.
@Shiny_Prelude Şu madımak olayını temcit pilavı gibi ortaya getirenlerin kafasındakini merak ediyorum... Helede müze yapılsın diyenler... Amaç ne... Halkın içindeki kin ve nefreti hep taze tutmak... Bak oğlum birgün bunlardan intikamını alacaksın.. sakın bunu unutma demek mi.. Açıkcası yoktur birbirinizden farkınız... Ne demişti bir yazarımız... dağın bu tarafında neyi eleştiriyorlarsa, diğer tarafında onlar da aynı şeyi yapıyor. Asıl tuhaf olan da beni anlamadan bir kefeye koyup düşman ilan etmiş olman... senin gibi düşünmüyorsam düşmanım değil mi? .. İşte bu aynı kafa.
Bunu yapan terbiyesizlerin tuttukları oruç kabul oluyor mu?
Başkaların yanlışını ya da tercihlerini can yakarak kendini masum temiz gibi sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren yaratıklarla dolu memleket
Tayyipin yobaz köpekleri işte ne bekliyosun ki? Anca yabancı döverler
Sıkıyosa gelsin biz gerçek solculara ve milliyetçi insanlara saldırsın analarını ağlatırız adamın...
Bunlar korkak aciz adamlar 82 darbesinde bu elemanlarla aynı zihniyettekiler o zamanlar analarının etekleri altında oturup evden çıkmazken
Solcular ve ülkücüler sokakta kapışıyodu.
Bunlarda aynı fazla sabrımızı taşırmasınlar
Evde sütlerini içsinler
Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok!!
bunu yapanlar şerefsizler fakat burdan fırsat bulup islama saldıranlara ne demeliyiz?
İnsanlar karşı düşünceleri karalamak için elinden geleni yapıyor...
madımak katliamına devlet nasil destek verdiyse buna da destek veriyor. bakın bu gece bu kavgayı kınamak üzere protesto yapildi ve polis anında biber gazı sıktı. düşünün ki polis bile halk düşmanı olmuş. ve gerçek islam tam olarak bu. ramazanda aç insanlra çocuklara yardim etmeyip lüks lokantalarda iftar açarlar sonra da elalemin içtiğine karişirlar
Ne müslümanlıkta adam dövmek vardır nede müslümanlara saygısızlık yapıp birşeyler yemek içmek vardır osmanlıda hristiyanların bile ramazanda müslümanlara saygısızlık yapıp birşeyler yemezlermis ne içki ne sigara ama bu millet hangi ırktan anlayamıyorum. Şayet hocam derdi ramazanda birşeyler yiyen ve içenlere selam daha vermeyin onlar Allahtan nasibini almamış kimselerdir onların yüzlerine bakıp dokunmayın da derdi neyse laf yerini buldu her iki taraf içinde.
O saldırıyı gerçekleştiren şerefsizin oruçla ya da dinle falan ilgisi yok gençlerin yanında güzel kız görmüştür içindeki bütün kompleksler depreşmiş ramazan ayında olmanın verdiği artıylada öyle bir eylem gerçekleştirmiştir
Bu beyaz tişörtlü şerefsiz o yaşlı adamın sırtına vuran köpek ellerim titriyor şu an o it yanımda olacaktı şu an kitapsız sonra müslümanım demiştir millete senin müslümanlığının kime ne hayrı var hayvan herif!
bu çift taraflı hoşgörü, yapılanı desteklemiyorum
fakat insanlar birbirine saygı duymadıkça değişmez
ve gördüğüm şu kii alkol tüketen kesimde de ibadet edene saygı olmayan durumlar söz konusu
derinlenmesine incelenmeli
Bu beyisizlerin gücü anca savunmasızlara yeter 6-7 yaşındaki çocuklara, masum kadınlara yeter. Umarım bu akşam gelirsiniz cihangirde içicez gelin bizede gösterin saygıyı anladığınız dilden konuşalım çomar sürüleri sizi.
#cumartesi21decihangirdeyiz
Mesele inanç meselesi değil, mesele toplumun eğitim seviyesi. Bunu yapanlar inandıkları kutsal kitabı okumamıştır bile. Ama haber hiçde inandırıcı gelmiyor Cihangir gibi bir muhitte çok zor böyle bir olayın yaşanması.
Pislik işte. Kimseye laf etmeye bile hakkı yok herkes özgür. Ama onu birleşip yüzünü morartana kadar dövmeleri lazımdı.
Ramazan ayımıza saygı göstermeyenlere neden birsey soylemiyorsun? Ben oruc iken karsimda yemek yiyen kola su içen pislikler icin ozgurlugu mu savunacaksın?
@googoook kimse kimseye saygı göstermek zorunda değil güzel kardeşim. sen oruç tutuyorsan bunun sevabı sanadır, o adam içki içiyorsa günahı onadır, sen kalkıpta ona oruç tutmuyor diye saygısız vs diyemezsin ki kalkıp dövmüşler birde çocukları. kimse islamı sizin istediginiz gibi yaşamak zorunda değil önce kendi dinimizi bilelim. islamda zorlama yoktur.
ayrıca senin karşında yemek yiyen kola içen insanlar günaha giriyorsalar sende bir okadar sevap alıyorsun nefsini tuttuğun için bunu unutma...
@Göbekliamca Yahu sen namazını kılıyor musun?
@googoook benim namaz kılmamla ve ibadet etmemle burdaki konunun hiç bir alakası yok. ama için rahat edicekse cevap veriyim evet.
@Göbekliamca Sanmıyorum. Peki neden cinsel içerikli mesajlarda kızlara yavçıyorsun? Cinsel içerikli mesajlar yazıyorsun?
@googoook namaz kılan insanların çükü kalkmıyormu? dostum benim sana attığım bu darp olayıyla ilgili yanıt vericeksen ver konunun alakasız taraflarına çekme komik oluyorsun :) ayrıca ben buradan kimseye yavşamıyorum. cinsel içerikli konulara mesaj yazmış olmam yavşıyorum anlamına gelmez
@googoook kardeşim sen nekadar gereksiz yorum yapıyorsun farkında mısın? konumuzu nerelere çektin? :) sana ramazanda yemek yeme muhabbetinden darp muhabbetinden konu açtım kızın olurda cükünü kaldırırlar vs salak saçma şeyler yazdın? bende seni karşıma almış muhabbet ediyorum :) kal sağlıcakla güzel kardeşim ufkun açık olsun
@Göbekliamca Bil mukabele
Ya benim cevebıma ne saçma yorumlar dönüyor burada ya. Yapmasın daha kimse yorum.
Kafir mi sen ne diyosun ya başkalarına karışmayı yanlış buluyorum diye mi dinsiz oluyorum sen muhattap olunacak bir insan değilsin.
Müslümana bak sen şu söylediklerine bak. Gerçek bir müslüman!
Sende biraz beyin olsa o adam ve onun gibiler, mesela senin gibiler yüzünden islama ve tüm müslümanlara laf geldiğini anlardın.
Hadsiz. Sen bakalım bana dinsiz demenin hesabını Allah'a nasıl vereceksin onu düşün.
Seni arada görüyorum ve gerçekten saygı duyuyorum kapalısin ama insanlara saygın var
İnsanlara saygım var evet işte bu yüzden dinsiz oldum. Dinsiz diyor bana hadsiz.
Ama şunu demem gerekirdi. "Oh çok iyi yaptı. İçki içemez kimse dayağı hakediyor."
Ben bunu desem müslüman olacaktım.
Valla Allah'a bunların hesabını nasıl verecekler merak ediyorum.
@xprototypex bre hadsiz... yasin 41 olmus ama insanlara hakaret etmeye utanmıyorsun. Biraz insan ol diyecegim ama seni zor durumda birakmak istemiyorum. İste takındıgın bu at gozlukleriyle hayata bakmaya devam edersen, birilerinin sana ÇÜŞŞŞŞŞŞ demesi zoruna gitmesin. Bizler müslümanız. Küfür edemeyiz biz bilirsin susuyoruz. Dile getiremediklerimizi sen anla. Anla işte aklından geçenleri sana söylüyoruz. Karakterin daha yerine oturmamış. Kişiliğin yerine oturduğunda gel yine konuşalım. Haa aklıma gelmişken. Beynini kullanmayı da unutma.. Yan etkisi yokmuş.
Tamamen salak kültür cehalet ile birleşince bu tür insanlar saldırıya ugrar. sanane kardesım sen tut orucunu ibadetini et gelip sana neden tutuyosun diye mi soruyorlar. sende bu insanlara neden içki içiyosun diye soramazsın. Sanane yani sanane
Terbiyesiz mahlukatlar. Müslümanım diye ortalıkta gezinen p. zevenkler! Ulan tuttuğun oruç, kıldığın namaz senin neyine? İster alkol alırım, ister sevişirim, ister orucumu tutarım kime ne? Akıllarınca kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyorlar.
Küfür etmek istemiyorum artık.
mevzunun islamla ilgisi yok fırsat bu fırsat demişler
Evet bununla ilgili bazı şeyler var... mekan kapalı.. içeride kim ne yapıyor bilinmiyor.. ya da takip ediliyor ;)
Hoşgörü dinine mensup 5-10 çomarın, başkasının içtiği içkiye karıştığı, kaba kuvvet ve küfür ile insanları darp ettiği saldırıdır. Ramazan ayında içki içmek günah ama küfür etmek farz sanırım.
Dinimizi kötüleyen üç beş çapulcu tabi İslamifobia hiç boş durmuyor bunları sürekli yayınlıyor bizim yapacağımız tek şey var bu haberi yayınlamak değil yayınların haberlerinin altına üç beş çapulcu ile Bir dini karalamalarına mani olmak #İslamKusursuzdurİnsanKusurludur
oncelikle inandiginiz inanmadiginiz tanrinizin ya :D:D (oh rahatladim) ikinci olarak bu ulkenin cogunlugu koyun her habere daha arastirmadan aha gordum mu yobazlar.. aha gordun mu munafklar kafirler diye saldiriyor... kocasi chpli diye oy atan.. kocasi akpli diye oy atan ulkeden ne bekliuorsun...
Yok yasayla alakalı değil . Insanımızla alakalı o doven belki yarın rakı da içmiş olabilir. bir olay anlatiim: Uni yılları arkadasın evinde takılıyoruz. Kızlar içki alem. Ev sahibi de 35-36 yaşlarında mütasıp aile reisi. Gel zaman git zaman, muhabbet oldu, bir gun dedi ki kardes hani takılıyosunuz bir gun ben de viski doner (içkilerin kralı, yemeklerin kralı döner) aliim geliyim. Durum bu. Biz buyuz , bir şekilde bu riyakarlığı atacaz. nasıl olacak? tabii ki ZAMANla
ulan kim içmiş kim içmemiş sizene
adam ol orucunu tut karışma insanlara tutmayanlar seni ne ilgilendiriyor
ahirette o adam içki içti diye sen mi cehenneme girecen?
Adam oruçlu oldugu için sinirlenmiştir, yoksa kimse kimsenin hayatına karısamaz.
Oruçluykende kimse kimsenin hayatına karışamaz bence
Tabiki karışamaz ama oruçluyken insanlar sinirli oluyor. O yüzden dövmüş olabilir kınıyoruz.
Dingiller!!! Milletin içkisinden namazından onlara ne? sanki kendileri çok iyi oruç tut tut sonra git adam döv böyle müslüman mı olur boş yere tutuyorlar işidten farkları nefret ediyorum böylelerinden depolup gitsin arap hayranları ülkemden
Özgür bir ülkede yaşıyoruz ve isteyen istediğini yiyip içebilir bence saygı duymak gerekiyor. Sonuçta günahı o kişinin boynuna, ahirette sorgulanacak o. Diğer insanlara ne oluyor anlamıyorum.
Sözde Müslüman ramazan dışındaki aylarda hayatın anasını s... amaaa bu ay mübarek ya içki içmez namazını kılar İslam hosgoruden çıktı ve cidden kaçtı bu durumun
yaptıkları çok saçma ya , isteyen tutar istemeyen tutmaz. abi sen niye sana hiç bir zararı olmayan insana saldırıyosun ki? müslümanlık mı bu şimdi? işidden ne farkın kaldı?
Bu mantığa göre ramazan dışında da saldırı olmalı. Ramazan dışı içki helal mi de ramazanda saldırı oluyor? Ramazan dışı adamın kendi tercihidir diyorsan içinde de de geç. Güzelce uyar, uymazsa onun kararı. Dinde zorlama yok.
İslama hakaret olduğunu düşünerek aptalca bir saldırı yaparak çok akılları (!) sıra mümin mi oluyorlarmış? Savunduğu (!) şeyi yanlış göstererek insanlara
Burasi musluman bir devlet onun bunun ipnesi gelip benim sokagimda benim dini gunumde birakin oruc tutmamayi rabbimin haram kildigi seyi icemez bende tepkimi gosteririm bu ulkede nasilki zamaninda benim basortulu bacimi trubunden kaldirdilar ogrenciye basi kapali diye diploma vermediler universiteye almadilar odtude namaz kilan kardeslerim dayak yediyse bende ramazan ayinda karsima gecip haram olan seyi icen adama laf soylerim kimsede karisamaz burasi turkiye musluman bir ulke
Bizim milletimiz günah olduğunu bile bile alkol alır öbür tarafı düşünüp alır ama bu mübarek ramazan ayında sorun ne teşkil ederse etsin medeni hukukada aykırıdır alınmaması gerekiyor hem dini açıdan hemde toplum açısından çok uygunsuz olur saldırıya uğrayan grupta hiçbir suçu olmamakla yapılan suçlamalarda alkol almak suretiyle hiçbir suçu yoktur.
Aslında her zaman olan şeyler canlı yayınlar kameralar çoğaldıkça ulkeyede gündem lazım olunca öne çıktı bu kadar.. tepkinin dozu var tabiki güzel bir dille anlatılabilir.. oda uymayıp kendi hayatını yaşayabilir.. burada önemli olan inançlı insanlarında huzurunu bozmamak bozmadığı kanaatindeyim o nedenle tepki fazla olmuş..
Ben ramazan ayında icmiyorum mesela icenede bana ne deyip geciyorum..
Avrupa'da muslumanlarin terorist olarak gorulmesini haksiz bulmuyorum artik, şu haberi de gordukten sonra ozellikle.