Tedaviyi reddeden telefon bağımlısı Barış, sanal dünyadaki yaşamına geri döndü
Hatay'da, depremin ardından evinden çıkmayarak gününü bilgisayar ve telefonla oynayarak geçiren 25 yaşındaki Barış Özbay, hastanede gördüğü 3 aylık tedavi sürecinin ardından kendisine verilen ilaçları kullanmayı reddederek gününü cep telefonuyla oynayarak geçirmeye devam ediyor. İyi olmak istemediğini ve hayatını düzene sokmak istemediğini ifade eden Özbay, yaklaşık 2 aydan fazla süredir duş almadığını belirterek, çok fazla sanal âlemde bulunduğu için oyunların artık kendini etkilemediğini söyledi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybeden 52 yaşındaki anne Semra Özbay ve 25 yaşındaki oğlu Barış Özbay, yaşadıkları depremin ardından Antakya ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki müstakil evlerinde birlikte hayata tutunmaya çalışıyorlar.
Üniversite eğitimini bıraktı
İHA'daki habere göre depremde hem evlerini hem yakınlarını kaybeden aile, 3 yıldır zorlu bir süreçle mücadele ediyor. Depremin ardından yaşama hevesini kaybeden ve okuduğu üniversiteyi yarıda bırakarak sürekli bilgisayar ve cep telefonuyla oynamaya başlayan Barış Özbay, sanal dünyaya bağımlı hale gelerek hayat hikayesiyle Türkiye'nin dikkatini çekmişti.
Eve döndü ilaçları bıraktı
Yaşamak için gerekli ihtiyaçlarını gideren genç adam; yaklaşık 3 ay süren hastanedeki tedavi sürecinin ardından yeniden çok sevdiği evine döndü. Yapılan haberlerin ardından hayatı değişmeye başlayan Özbay, tedavi sürecinin ardından evine döndüğündeyse ilaçlarını kullanmayı bıraktı ve günlerini cep telefonuyla oynayarak geçirmeye devam etti.
Telefonla mesaiye başlıyor
Yaşam hikayesiyle merak konusu olan Özbay, aldığı kilo ve değişen vücut ile yüzüyle de dikkat çekti. Hastanedeki tedavi sürecinin ardından döndüğü evinde eski hayatına yeniden dönen Özbay, sabahın ilk ışıklarıyla başlayan cep telefonu mesaisini gün boyu sürdürüyor.
2 aydır duş almıyor
Yaşamından mutlu olduğunu ve kimsenin müdahale etmesini istemediğini ifade ediyor
Güncellemeler
2 sa
Lütfen beğeni de yaparsanız cok sevinirim şimdiden teşekkür ederim 🫡🌸
Telefon bağımlısı Barış’ın tedaviyi reddedip sanal dünyaya bağlanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mutluluğu sanalda buluyor gerçek hayattan korkuyor geçmişte yaşadıkları acıları az değil büyük bir travma yaşıyor gerçek dünya acilarla yikimlarla kötülüklerle dolu o yüzden sanal dünya ona iyi geliyor huzuru mutluluğu sanalda buluyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Tek başına olsaydı bu şekilde davranamaazdı, etiketi gündeme alayım.
Al bakalım
Mutluluğu sanalda buluyor gerçek hayattan korkuyor geçmişte yaşadıkları acıları az değil büyük bir travma yaşıyor gerçek dünya acilarla yikimlarla kötülüklerle dolu o yüzden sanal dünya ona iyi geliyor huzuru mutluluğu sanalda buluyor
Duş alsaymış bari 🤦♀️
Bu genç adamın Ks’de takılanlardan biri olma ihtimalini düşünmeden edemedim. 😄
Bende düşündüm 😅😅
Aksine kilo almış. Gerçi bize ne? Kime ne? Öyle yaşamak istiyorsa kendi seçimi.
Çokta zeki biri
Zeki evet. Ama demek ki o travmadan kurtulamamış. Ya da hazır değil. Umarım birgün hayata döner.
Cok zor tedaviye ragmen kafasında bitirmiş olayı
Hayrlısı olsun ne diyim...
Aynen
Dalga geçenler var, üzücü. Depremde evini, yakınlarını kaybetmiş. Geçtiği acılardan geçmeyenler için ne kolay yargılamak. Çok zor ve acı.
Bunu 1960lar gibi bir hayata almak lazım. Evde her şey olacak ama telefon pc internet olmayacak. Evde Ericsson G628 olacak haberleşme için o kadar
İsine oyle geliyor. Elektrigi yemegi neti kes saglam bi dayak nasil kendine geliyor.
Bende depremi yaşadım 6 Şubat 'ı kaybettiklerin oldu ama herkes aynı değil kaldıramıyor
Soruyu okuyunca nedense KS deki Barış sandım
Farkı yok
2 metre kız mı olur kocanı evde ezersin sen bacım 😂😂
@mrsmantıkos 170im iphone geniş açı
Herşeyin farkında sadece ultra tembel
Hayattan kopmus
Maalesef öyle
Bırakın ne hali varsa görsün
Tamam bıraktık🫡
Yaşadığı olay kolay değil ama kendini bu kadar salmakta yanlış daha 25 yaşında hayatının en güzel yaşları
Bizimde ondan bi farkımız yok 😀
Sanada bir destek ekip yollayalım
Olmazzz … ben tek siz hepiniz
Ben bu seviyede olamam
Siz hangi seviyede oluyorsunuz
Ben başlangıc seviyesi
Yol güzel mi geliyor sana
Hiçbişey güzel gelmiyor bana
Nickin kadar heyecanın yok mu
Nickimin heyecanla alakası yok 🫡 sizde şeytan mısınız?
Evet şeytanın ta kendisi
Pabucumuzu ters giydirmeden sen sag biz selamet🫡
Çorabına bi bak ters giydiysen geleyim
Sitemizin üyesi. Kendisi cvp versin.
Burada da olmasından süpheliyim😅
KızlarSoruyordaki Barış
Yok artık
Bir tık hepimiz ona benziyoruz
Allah korusun ben benzemiyorum😅😅
Telefon bağımlısı herkes, bazen yatağa girip telefona bakıyoruz onun gibi saatlerce
Duş almaktan vazgeçme seviyesindeyseniz acilen müdahale edelim
Duş konusu ne alaka ya bir tık benziyoruz diyorum güzel insan, her şeyimiz benzemiyor. Her gün duş alıyorum
O zaman su adamın durumuyla benzetme sende 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Telefon bağımlılığı benziyor diyorum canım
Kesin ksde master falandır bu fhdhshs
Kesin 😅😅
Kendine yazık ediyor annesine yazık ediyor.
Onun sorunu, beni ilgilendirmez
Sadece oyun değilmiş
Sağlam bi dayak yese düzelir
Adam demek asalak gibi yaşamayı seviyor
Herkes biraz Barış zaten
Benim son
Tövbe😅😅
Öyle valla ahshsu
Hepimiz barışız amiga
Bizim barış olabilir bu
İşi gücü olsa düzelir
Bizene