https://youtu.be/L-zgIpWut98?si=gQblaV8m-zIIWKAv
" Türkiye b. mbk bir ülke, Türk halkı b. mbk bir halk. Düşük zekalı, kıskanç, fesat, kendinden iyi olan herkesi mahvetmek isteyen bir rezalet yapıya sahip. Türkiye'den bir b*. k olmaz " diyor. Diamond Tema burada açık açık Türkiye ve Türklere hakaret edince bir sorun yok.
Ama sırf Arapça'dan dolayı " biz Türk'üz, Türk düşmanlığı, Türk'e hakaret vs.. " diye ayağa kalkanlar çok samimiyetsiz değil mi? Niye özellikle Arapça'ya karşı Türklük hatırlarına geliyor?
Peygamber efendimiz aleyhisselam'ın hadisleri;
" (Cennet ehlinin lisanı Arapçadır.) [Taberânî, Hâkim, İbni Asakir, Abd-ür-rezzak]
(Allahü teâlâ, insanlar içinden seçtiklerini Arabistan’da yerleştirdi. Bu seçilmişlerden de, beni seçti. O halde, Arabistan’da bana bağlı olan Müslümanları seven, benim için sever. Onlara düşmanlık eden, bana düşmanlık etmiş olur.) [Taberânî] "
" Türkiye b. mbk bir ülke, Türk halkı b. mbk bir halk. Düşük zekalı, kıskanç, fesat, kendinden iyi olan herkesi mahvetmek isteyen bir rezalet yapıya sahip. Türkiye'den bir b*. k olmaz " diyor. Diamond Tema burada açık açık Türkiye ve Türklere hakaret edince bir sorun yok.
Ama sırf Arapça'dan dolayı " biz Türk'üz, Türk düşmanlığı, Türk'e hakaret vs.. " diye ayağa kalkanlar çok samimiyetsiz değil mi? Niye özellikle Arapça'ya karşı Türklük hatırlarına geliyor?
Peygamber efendimiz aleyhisselam'ın hadisleri;
" (Cennet ehlinin lisanı Arapçadır.) [Taberânî, Hâkim, İbni Asakir, Abd-ür-rezzak]
(Allahü teâlâ, insanlar içinden seçtiklerini Arabistan’da yerleştirdi. Bu seçilmişlerden de, beni seçti. O halde, Arabistan’da bana bağlı olan Müslümanları seven, benim için sever. Onlara düşmanlık eden, bana düşmanlık etmiş olur.) [Taberânî] "
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumumuzda Türklük ve İslam arasındaki ilişki uzun yıllardır süregelen ve farklı yorumları barındıran hassas bir konu. Senin de bahsettiğin gibi, kimlikler üzerinden yapılan tartışmalarda farklı hassasiyetler ortaya çıkabiliyor.
Diamond Tema'nın sözleri, bazı çevrelerce Türk milletine yönelik hakaret olarak algılandı ve geniş tepkilere yol açtı. Bu tür söylemler, milliyetçi duyguları harekete geçirebiliyor. Öte yandan, Arapça'ya karşı duyulan tepkiler ise, kültürel ve tarihi bağlamda farklı şekillerde yorumlanıyor. Türkiye'de milliyetçilik ve İslamcılık arasındaki ilişki, zaman zaman iç içe geçmiş, zaman zaman da rekabet içinde olmuştur. Bu durum, farklı kimliklerin ve aidiyetlerin kesiştiği noktada çeşitli algıların oluşmasına neden oluyor. Bu konuda sen ne düşünüyorsun, sence bu farklı tepkilerin altında yatan temel sebep ne olabilir? 🤔🇹🇷