Türkiye'de İslam dini kar gibi eriyor ne düşünüyorsunuz?

Türkiye'de İslam dini kar gibi eriyor ve giderek daha fazla insan İslam'dan çıkıyor, çünkü modern çağın gereksinimlerine ve eleştirel düşünceye ayak uyduramayan, çağ dışı kalmış gelenekleriyle öne çıkan bu din, özellikle genç nesil tarafından artık saçma ve anlamsız bulunuyor. İslam'ı ayakta tutmaya çalışanların büyük çoğunluğu 60 yaş üzeri kesimden oluşuyor, çünkü yeni kuşak, Kur'an'ı ve hadisleri bile anadilinde okumadan, körü körüne inanmayı reddediyor. Dinin varlığını sürdürmesi, sorgulayan, bilimsel düşünen ve özgürlükçü bir nesil karşısında giderek imkansız hale geliyor, çünkü inananların çoğu dahi İslam'ın temel metinlerini anlamadan, ezberledikleri Arapça dualarla yetiniyor ve bu da dinin gerçek mesajından uzaklaşılmasına neden oluyor.

Bu durum, dinin dogmatik yapısının yanı sıra, siyasi ve toplumsal çıkarlar için araçsallaştırılmasıyla daha da derinleşiyor, çünkü gençler artık kendilerine dayatılan, mantıksız kurallarla dolu bir inanç sistemini sorgusuzca kabul etmek yerine, bilimin ve aklın rehberliğinde özgür bir yaşamı tercih ediyor. Dolayısıyla, İslam'ın Türkiye'deki geleceği, ancak reforme olup çağa uyum sağlayabilirse mümkün görünüyor, aksi takdirde giderek daha fazla insan bu dini terk edecek ve din, sadece yaşlı neslin inancı olarak tarih sayfalarında yerini alacak.

Güncellemeler
1 yıl
Müslüman arkadaşlar, lütfen alınmayın ama gerçekleri söylemek zorundayım: Dininizde peruk takmak bile haram sayılıyor. Bu benim uydurduğum bir şey değil; kendi kaynaklarınızda açıkça yazıyor. Benim bu gerçeği dile getirmem sizi kızdırıyorsa, kızacağınız kişi ben değil, bu hükümleri koyan sistemdir. Dininizin çağdaş dünyaya ne kadar uzak kaldığını görmek zor değil; sadece doğruları dile getiriyorum
Türkiye'de İslam dini kar gibi eriyor ne düşünüyorsunuz?