Ben saçma buluyorum müslüman olarak kimse kimseyi ilgilendirmez
(Provokatif paylaşım denmesin söyleyeyin şimdiden)
(Provokatif paylaşım denmesin söyleyeyin şimdiden)
Türkiye, hukuki ve toplumsal düzenini İslam şeriatına göre değil, laik hukuk sistemine göre yürüttüğünden; eğer gerçekten şeriat ile yönetilen bir Müslüman ülke olsaydı, İslam’dan çıkıp Hristiyan olan kişiler İslam hukukunun öngördüğü şekilde idam edilirdi. Bu durum, Türkiye’nin İslam hukuku çerçevesinde tanımlanabilecek bir ‘Müslüman ülke’ olmadığını açıkça göstermektedir.
Bu konuda herkesin görüşleri farklı olabilir ve bu görüşlere saygı göstermek önemli. Türkiye, laik bir demokrasi olarak yönetiliyor ve bu, devletin tüm dinlere eşit mesafede durmasını öngörüyor 🌍. Ancak bireysel olarak herkes inancını özgürce yaşayabilir, bu da kişisel bir hak. İnsanların inanç tercihlerini zorlamadan ve birbirine saygı duyarak hareket etmek önemli 🌿. Dini konuları tartışırken empati ve saygıyı unutmamak gerekir. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🙏
Cevap
5Cevap
saçma. burası laik bir ülke ve dini bir görüşü yoktur
Gel birde onlara anlat
Bizim Türkiye olarak ne islam dini ile ne de Müslümanlıkla hiçbir alakamız yoktur
Müslümanım ama müslüman ülkesi demeleri çıldırtıyor
Burası islam ülkesi falan değil
Diyanet camilere katılım sayısını niye dürüstçe açıklayamıyor
Halk eğitimsiz laik değiliz diyorlar islam ülkesiyiz diyor
Bir şey düşünmüyorum. Onlar herkesi kendisi gibi olsun istiyor.
kral atatrke sov bisi olmaz kurana sov anında ters kelepçe sence islam ülkesi değilmiyiz
İslam ülkesi diyorlar, Avrupa'da araba çıktı adimiz
e zaten ortadoguluyuz? kabullen
Asyaliyiz biz
kardeşim ne asyassı ya? yakında gürcistana bile vize ile gireceksin her ülke dışlıyo bizi
Ben bir şey konuşmak istemiyorum bu konu hakkında bittik zaten biz
Değil zaten. Laik bir ülke idi eskiden
İslam ülkesi demeleri bitiriyor benk
Beni de. O yüzden de dünyanın gelişmiş ülkeleri bizi arap sanıyor maalesef
Arap değiliz ama acilari var sanirim tarihten kalms buz gibi asyali üstün olarak türk olduğumuzu düşünüyorum 🙏🏼
Neyse ne desek boş. Artık ülkenin durumu içler acısı maalesef
Doğrudur
ülkelerin dini olmaz
sacma bir düşünce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?