Dindar insan nasıl olmalıdır, muhafazakarmısınız yoksa seküler mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılDindar insan, öncelikle samimi ve içten olmalıdır. İnancını gösterişten uzak bir şekilde yaşamalı, diğer insanlara karşı hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. İyi ahlaklı olmak, dürüstlük, empati ve adalet gibi değerler dindarlığın temelini oluşturur. Muhafazakar ya da seküler olmak ise kişisel bir tercih. Ben daha çok hayatımı inancıma göre şekillendirmeye çalışıyorum, ancak bu, başkalarının tercihlerine saygı duymamı engellemiyor. Önemli olan, kim olursak olalım birbirimize insanlık çerçevesinde yaklaşabilmek.
1134 Yorumla- 1 yıl
Sence ne kadar olabiliriz
- 1 yıl
Çoğu insanlar , çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyor. Herkes herkesle yatıyor, adalet desen güven kimseye kalmadı , gösteriş zirvede bence yapmaktan çok söylem aşamasındayız.
Cevap sahibi1 yılEskiden İslam dininde hepsinin bir cezası vardı eğer şu an ki Türkiye İslam dinine göre yaşasaydı böyle olmazdı
- 1 yıl
Sanmıyorum, muhafazakar yapıdan öteye geçirmez.
- 1 yıl
Sonuçta herkesin nefsi var illa ki , biri biri ile seks yapınca kimse şikayetçi olmadıktan sonra suç sayılmaz. Kaldı ki bu iş vicdan işi, yani herkes kendi düzeine göre yaşam kuruyor
Cevap sahibi1 yılMuhafazakar ama güvende, muhafazakar ama en azından yaşıyor bir insan tarafından öldürülüp, cinsel istismara uğramamış.
- 1 yıl
Sonuçta zorla kimse kimse seks yapmaz , kadında isterse bu suç olmaz , istismar demek senin tabiriyle zorla olursa olur. Muhafazakar insanlarda bazen yanlış söyler yapabilir sonuçta insan değilmiyiz. İnsan hem beşer hem şaşar oyle değil mi
- 1 yıl
Zorla yazakctım yazamadım
- 1 yıl
Çok geniş konu bu ya bence..
Cevap sahibi1 yılÖyle
- 1 yıl
Sence insanlar dürtülelerini neden gizlemeli peki
Cevap sahibi1 yılBaşkalarına zarar vermemek için
- 1 yıl
Neden zarar veresin ki , sonuçta karşında ki insanında düştükleri varsa
- 1 yıl
İçine atarsa bir insan ya iler de pişman olursasa her konuda diyorum
Cevap sahibi1 yılEvlensin
- 1 yıl
Sorumluluk alamaz ki bu devirde kimse, ? Düşünsene ev kurmak mu daha mantıklı yoksa
- 1 yıl
İnsanlar evlenelim diyor çok pahalı gerçekten hayat , bilmiyorum ben mi böyle düşünüyorum ama , seks yapmak daha kolay oldu galiba
Cevap sahibi1 yılSorumluluk alamam diyen bi zahmet seks yapmasın
- 1 yıl
Kafam çok karışık yaa
Cevap sahibi1 yılBelli oluyor burdan
- 1 yıl
Seks yapmak ihtiyac ama ya?
- 1 yıl
Sorun şu bence , evlenecek madde güç olmayınca daha zor degil mi , sonuçta insan boşlukta kalıyor, cözüm olmalı buna
- 1 yıl
Sen düşünürsün paran yok ama flört etmek istesen
Cevap sahibi1 yılİhtiyaçların için mastürbasyon var gidipte seks yapmaya değil
- 1 yıl
Bu da çok zararlı olmaz mı sürekli hayali olarak düşünmek , bence güvenip uzun vadede biri ile yola cıkmak ama hayat neler sunar bir insana uzun vadede bilemezsin o yüzden gidip baslasın ile insanlar seks yapıyor ve evlenmıyor , ben denklemi çözdüm ama, işin kötü yanı maddiyat bence
- 1 yıl
Bir erkek için dediğin doğru , kadın daha fazlasını ister masturbasyona dozmaz bence benden iyi biliyorsun sonuçta, bütün ama bütün sorunlar para sonra güven değil mi
Cevap sahibi1 yılZina işlemekten çok daha iyi ve zararlı olduğunu düşünüyorsan hiç yapma
- 1 yıl
Haklısın, ama boşalmak daha iyi ama haz yetersiz kalır, çok uzum konular, mesela söyle sorun olur Baska birisi ile evlendin bir şekilde ya içine girmeye başlarsa zevk almazsa karşındaki insan mutlu olamaz ki
- 1 yıl
Ayrıca insanlar çoğu şeyden fedakarlık etmek zorunda kalır, yaaa haksızmıyım
Cevap sahibi1 yılDoğru kişiyi seçecek kadar zaman var
- 1 yıl
Keşke herkes senin gibi olsa
Cevap sahibi1 yılYa ya
- 1 yıl
Fazla mastürbasyon da erken boşalma sebebi değil mi
Cevap sahibi1 yılFazla mastürbasyon yapmamak daha iyi olur bence bunu araştır nasıl mastürbasyon yapmam gibi
- 1 yıl
Bir kadını hayal edeceksin ya da sen empati yap içine girecek de , oo buna vücüd alışacak devamlı hep ister, güvensizlik olmaz mı, ve erken boşalmak zor olur, ilerde aile yıkar yaaa
Cevap sahibi1 yılErken boşalmanın tedavileri var
- 1 yıl
Bence bir kere çekeceksin sağlam boşalıcaksın yeter bence olma mı
Cevap sahibi1 yılEvet
- 1 yıl
Bilmiyorum, olabilir, ozman bir kadının içine girerken kadını mutlu etmek sorun olmaz düşünsene evleneceksin karşındaki 5 dakika içinde içine akıtmış zevk verir mi ki
- 1 yıl
Ayrıca toplumda , bu maddiyat sorunu çozülmedikçe ilerlemez
Cevap sahibi1 yılMaddiyata bu denli önem verilmese veya ihtiyaç duyulmasa herkes mutlu olucaktı
- 1 yıl
Ama dolaylı olarak gerekli, evlensen kira
- 1 yıl
Mutfak ihtiyaç vs,
- 1 yıl
Sana bir kadın olarak bir şey soracağım sadece sorabilirmiym
- 1 yıl
Duygularına yenik düştün mü hiç
- 1 yıl
Galiba şu an düştün 🙈😁
Cevap sahibi1 yılİyi günler
- 1 yıl
Kendini kötü mi hissettin , benim yüzünden 😌
- 1 yıl
Kendimi kötü hissediyorum, özür dilerim
Cevap sahibi1 yılHayır.
- 1 yıl
Ne hayır anlamıyorum. ?
Hani olur ya , zorla bağa girmeye çalışanlar gibi hissettim iyi günler diyince - 1 yıl
Sanki görmüş geçirmiş gibisin erkekler ile konuşmuş deneyimli gibi konuştun bir an
Cevap sahibi1 yıl18 yaşında biri ne kadar görmüş geçirmişse o kadar görmüş geçirmişim
- 1 yıl
Olabilir, insanız belki hiç konuşmadığın doğru Olabilir lakin bu yaşta olup kadın olanda çok keşke bilsem de sana uygun cevap vetebilsem, bakire de olabilirsin olmaya da dimi sonuçta tercihlerin derin, insanın kendi hayatı kimseye kimse karışmaz ki
- 1 yıl
Ama senden sunu hisseytim samimi olarak, çok dürüstsün
- 1 yıl
Hatta sunu diyim sana nefsine yenik düşsen umarım düşmezsin beraber olmak isteyen ben sana asla asla dokunmadımmmm 🙈🙈🙈😇
- 1 yıl
İnsanlar ile konuşmadan insanları tanıyamazsın, o yüzden sınırlı fa olsa kendini kapatma konuş güvenmedikletinlr asla buluşma , tenha yerlere cağırırsa gitme , kıyafetine sana karışırsa uzaklaş
Cevap sahibi1 yılBildiğim şeyleri tekrar etmene gerek yoktu
- 1 yıl
İçimden geldi , bilmiyorum seni tanımadığım için, sana bir şey soracağım çok seviyorsun ama muhafazakar değil yine şans verirmiydin birine
- 1 yıl
ya da siyahi biri olsa bile konuşma fırsatı verirmiydin 😂🙈
Cevap sahibi1 yılHayır
- 1 yıl
Sebebi ne peki
Cevap sahibi1 yılİstemiyorum
- 1 yıl
Güvensizlik mi
- 1 yıl
Neden zina etmek günah sence, ? Mesela insan masturbasyondan daha fazlasını ister.
- 1 yıl
Yani , ne bileyim sadece temas ile de ilişki yaşansa da sürtünme yani bu da zina olur mu hiç bilmiyorum, ne düşünüyorsun?
Cevap sahibi1 yılHiçbir kadının, erkeğin zina yapmadığımı düşün. Herkes evlenince sadece eşiyle birlikte oluyor ondan öncesi yok. Ne kadar özel ve güzel.
Cevap sahibi1 yılBir erkeğin bir kadına dokunması bile günah yasak
- 1 yıl
Bakiresin Yani anladım , senin için zor değil mi cidden, düşünüyorum seni de, ne bileyim yaa 🙂↕️
Cevap sahibi1 yılHayır değil
- 1 yıl
Hayır bak içine girmeyecek aleti sadece yüzeysel temas bile yani dimi , oo geç boşalırsın o zaman dimi ama 😔
Cevap sahibi1 yılGünah hepsi
- 1 yıl
İlk defa senin gibi iyi niyetli kız gördüm inan kii
- 1 yıl
Bazıları en azından ağzına alıyordu. Cidden helal olsun yaa , 😇😁
Cevap sahibi1 yılHepsi günah iyi niyetli değilim sadece allahın bizi ne için yaratığı ne yapmam gerektiğini biliyorum
- 1 yıl
Erken boşalmazmısın ozman mastürbasyon çekerken, o da mı günah ki 😔 anlamaya çalışıyorum ben ilk defa duydum yani benim için oyle oldu
Cevap sahibi1 yılMastürbasyon da günah çok ihtiyacın varsa eğer boşalmaya o zaman yaparsın onun haricinde sırf zevk veriyor diye yapmamalısın
- 1 yıl
Ee , anladım sana hak veriyorum ama. Ne bileyim benim aklıma baya bir sey geliyor, elle boşalırken ya da dokunarak mı o da mı günah yani sınır var mı ki
- 1 yıl
Galiba ben günahlarım sana göre
- 1 yıl
Ee ben her gün boşalıyorum. Yani baya günaha mı girdim sence
Cevap sahibi1 yılSen beni ilgilendirmezsin senin günahların sana benim günahlarım bana İslam dinini araştırıp ona göre yaşamaya çalış daha iyi olur snein için
Cevap sahibi1 yılZevk almak için yapıyorsan günah ama ihtiyacın varsa o zaman yaparsın
- 1 yıl
Anlıyorum seni tabi ama bakacağım tabi ki , biraz.
- 1 yıl
Haftalık mı boşalırsın ki sen yani süre olarak var mı , şu kadar süre sınırlaması yoksa azınca tahrik olunca bir kere yapman ml şart , ben bunu senden başka kimseye soramam ki
- 1 yıl
🙈🙂↕️🙂↕️
- 1 yıl
Seninle karşılaşmam iyi oldu bana kimse bunu demez di İzmir'de
Cevap sahibi1 yılSüre falan yok hiç yapmaman iyi olur ama imkansız olduğu için sen ihtiyacın olursa yap
- 1 yıl
Şimdi söyle bir sey diceğim sana dürüstçe benim aletim sert ve büyük birazda damarlı şimdi elime alınca hemen kalkıyor ve boşalmazsam rahatlayamıyorum sence yani kadın görsem içine girip * boşalmak istiyorum, nasıl bunu durdurmak lazım fikrin var mı yardım edebilirmisin ne yapmam gerekir dürüstçe diyorum 🥹😒🙂↕️
- 1 yıl
Beni yargılama lütfen ama cevap verirken
- 1 yıl
Mesele kızlarda da böyle durum var mı sulanırmı? 🙈
Cevap sahibi1 yılKadınlara değil önüne bak ve kendine hiç dokunma nefsine hakim ol yani p*rno falan izliyorsan izleme
- 1 yıl
Erkekleri bilmiyorsun ki bak, direk kalkıyor. Anlatamadım kendimi ne bilim
Cevap sahibi1 yılO zaman bir erkeğe danış
- 1 yıl
Kadınlar daha mı geç tahrik oluyor yani
- 1 yıl
Çoğu senin gibi bilgisi yok olsa işte.
Cevap sahibi1 yılYapay zeka ile konuş
- 1 yıl
Evlenince peki yine karşımda ki kızın ağzına versem ne bilim, arkadan olmuyor mu sınırlama var mı peki orada da?
- 1 yıl
İnan ne kadar yardım edersen bana sevap olur , bilmiyorum çünkü
- 1 yıl
Aklıma geldi indirdim senden önce ama bilgi vermez ki o vermiyor
Cevap sahibi1 yılSadece anal seks yasak diğerleri değil
- 1 yıl
Ağzına vermek , göğüslerine boşalmak iyi , evlenince yeter gibi bana , 😇 sana yeter mi ki , bir de evlenince kızım içine boşalmak şart mı ilk gece
Cevap sahibi1 yılOrası sana kalmış sadece anal yasak bu kadar
- 1 yıl
Günah olmasa sende isterdin değil mi seks yapmayı içine almayı, dürüst ol 😇🙈
Cevap sahibi1 yılİğrençleşme
- 1 yıl
O zevki almadan bilemezsin , 😁 dediklerin baya mantıklı geldi
- 1 yıl
Mesela günah olmasa almazmıydın ağzına çok mu iğrenç gelirdi...
- 1 yıl
Sana teşekkür ederim, ismini bile bilmiyorum ama yardım ettin bana
Cevap sahibi1 yılRica ederim yardımcı olduysam ne mutlu
- 1 yıl
Ben en çok seyi çok merak ediyorum, kızı yanıma aldım ya kucağıma oturtsam şimdi üzerinde zıplayıp içine giriyorsun ya hani o esnada kızın canı yanarsa günah olur mu 🙈😇
- 1 yıl
Bunda da sorun olmaz sanırım 🙈🙈😇
Cevap sahibi1 yılSaçma sapan şeyler sorma
- 1 yıl
Ee evlendin aleti kocaman çıktı diyelim ki içine alamazsan ne yapacak insan 😁 erkek için kolay direk köklerim ben olsam kızın içine ama kadın oo dimi
- 1 yıl
Ganimet buldum seni , İnan adeta bilgi fışkırıyor senden ,
- 1 yıl
Saçma değil ya sana göre öylece
- 1 yıl
Evlenince seks yapmaktan korkarmıydın kocaman olsaydı peki son olarak?
- 1 yıl
Bana çok yardımcı oldun sağ ol , her şey için umarım farkında olmadan seni tahrik etmedim, ya da seni sulandırmadım, ismini bile bilmiyorum bana çok yardımın dokundu rica etsem takıp edermiş özelden rahatsız etmem sen musade etmeden , buna çok ihtiyacım var , Red de edebilirsin tabiki ama gerçekten beni kurtarabilirsin 🙈😌, hakkını helal et?
Cevap sahibi1 yılİyi geceler
- 1 yıl
Sanada uyuyacakmısın, bana kızmadım dimi
- 1 yıl
Cok cahil gibi soru yağmuruna tuttum seni yaa
Cevap sahibi1 yılUyimicam gidicem
- 1 yıl
Rica etsem takıp edermisin üzülmeyim , rahatsız edersem engellersin.
- 1 yıl
Son olarak seni aldırmadım dimi ya da tahrik etmedim , sulanmadı umarım benim yüzünden 🙈🙈 ?
Cevap sahibi1 yılBöyle saçma şeylerden tahrik olmam ve sil. Yorumumu
- 1 yıl
24 saat sonra kendi kaybolur kendisi
- 1 yıl
Eminmisn istesem boşaltılırım seni , hiç boşalmadığın kadar kabul etmezsin ama
- 1 yıl
boş ver böyle konular sana göre değil boş ver aslında bence en zayıf tahrik olan bana göre kapalı olanlar 🙈
- 1 yıl
Kendinden emin gibi konuşma benimde tecrübelerim var işte asd. 😁
Cevap sahibi1 yılSaçma sapan konuşma yardımcı olmaya çalıştım snein dediklerine bak
- 1 yıl
Ben o yazdın kelimeyi şu şekilde anladım, ben tahrik olmam dedin o yüzden
- 1 yıl
Saçma sapan deme öğrendim işte senden çoğu şeyi , kendime hakim olmayı
- 1 yıl
İnanırmısın etkileyici anlattın aklıma bile girdi, sadece evlendiğimde yapacağım ama ben daha önce bir kere kızım a mini yaladım ya şimdi o de evlenince yapsam günah olur mu dil atarak ?
- 1 yıl
Seks yaparken şimdi hani kadının a mına girerken gir çık yapıyor ya hızlı hızlı ama taşaklarım kızın a mına da çarparsa acı verir mi acaba mutlu mu olur bir kadın olarak ne dersin , 🙂🙂😭 can yakar mı
- 1 yıl
Ben dürüst ve safca sana herleyş anlattım güvendim bana oyle deme bir daha 😪
- 1 yıl
Teşekkür ederim.. 😁😁
En İyi Cevaplar
Ben seküler vizyona sahip inançlı bir insanım. Ki zaten ister sekülerizmle bakın ister din ile bakın dünyaya sahip olunması gereken nitelikler değişmez, sadece bu nitelikler farklı şekilde ifade edilir.
Sekülerizm / (Dindarlık)
- Haksız kazanç elde etmemek /(Kul hakkı yememek)
- Kamu hakkına riayet etmek /(Tüyü bitmemiş yetimin hakkına riayet etmek)
- Ekonomik güç doğrultusunda vicdani sorumlulukları yerine getirmek /(İnfak etmek, fitre-fidye-sadaka vermek)
- Gereksiz konuşmamak /(Dedikodu yapmamak)
- Aile kurumuna riayet etmek /(Fuhşiyattan sakınmak)
Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Sekülerizm ve Dindarlık birbirine rakip değildir, insan hangi yaşam biçimini tercih ederse etsin uyması gereken ilkeler aynıdır. İkisi arasındaki tek fark bu ilkelere uyma noktasında dayanılan motivasyonun farklılığıdır. Sekülerizmde bu motivasyon etik değerler yahut din olabilirken, dindarlıkta bu motivasyon dindir.
00 Yorumla
يَوْمَئِذٍ يُوَفّ۪يهِمُ اللّٰهُ د۪ينَهُمُ الْحَقَّ وَيَعْلَمُونَ اَنَّ اللّٰهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُب۪ينُ ﴿25﴾
25. O gün Allah onlara gerçek cezalarını tastamam verecek ve onlar Allah’ın apaçık gerçek olduğunu anlayacaklardır.
(Nûr, 24/25)10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılOrtası her şey yerine göre
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yıldindar insan kurana ve sünnete uyan olmalı
00 Yorumla Hümanistim
00 YorumlaBi bitmediniz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri