Türkiye'de İslam ve Şeriat neden kötüleniyor?

Herkese selam, başlıkta belirttiğim gibi Türkiye'de İslam neden kötüleniyor?
Arkadaşlar yazım uzun olacak lütfen özenle okuyunuz.
Kendi görüşüm: Siyasal İslamcılardan ve afganistan - taliban adlı ülkede adı üstünde şeriat.

Bu saydığım ülkede kadınları köle, aciz, zayıf görüyorlar ve eğitim verilmesini istemiyorlar. Bizim kitlelerde bunları gördüklerinden ötürü İslam dinimizi de aynen böyle zannediyorlar ama maalesef yanlış. Bu saydığım ülkeler İslam dinimizde olan Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın emir ve ayetlerini düzgün uygulamıyorlar kendi kafalarına göre kural koymuş durumda ve bunlardan dolayı gerçek olan ve şu an dünyanın hiç bir yerinde doğru düzgün uygulanılmayan Şeriat'ın istenmemesine sebep olunuyor. En başta Allah "İnsanları zorlamayınız" diye buyuruyor, İslam'da Kadınlara ve Allah'ın sessiz kulları (Hayvanlara) çok değer ve merhamet ediliyor fakat saydığım ülkeler buna önem vermiyor.
"Kibirli Olma." (Nisa 36 Ayeti)
"İyiliği Başa kakma." (Bakara 264)
"Hak Yeme." (Bakara 188)
"Adaletli ol." (Maide 8)
"Güzel konuş" (İsra 53)
"Aklını kullan" (yunus 100)

Allah bize bunları buyuruyor iken yurdumun insanı herşeye karışır durumda oldu ve bunlardan ötürü insanlar soğuyup benim dinimden çıkıyor.

Şeriat nedir? Allah'ın kanunları ve kuralları demektir. Osmanlı döneminde Şeriat uygulandığında tecavüzün, hırsızlığın ve insan öldürmenin az olduğu dönem olduğunu biliyor muydunuz? Cezaları Şeriatta dediği gibi hırsızlık edenin hırsızlık ettiği elini kesilmesi, tecavüz edeni ulu ortada taşlanarak öldürülmesi, insan öldürmenin cezası da ölümdür. Ne güzel adalet değil mi? Kimi kitle kesimi şeriat geldiğinde kadınların zorla kapatılacağını ve eğitim verilmeceğini, ayaklar altına alınacağını düşünülüyor hayır öyle değil tekrar söylüyorum İslam Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Her kulun yaptıkları kendi ile Allah arasındadır. Lütfen Şeriatı kötü tanımlamayalım. Sorunuz varsa sorun, araştırın. Hayırlı platforumlar..

Türkiyede İslam ve Şeriat neden kötüleniyor?
Türkiye'de İslam ve Şeriat neden kötüleniyor?