Akıllara ziyan aslında düşününce, nasıl olurda inanc ve kültürü sağlam olan hatta ve hatta bu imanla kurtuluş savaşında avrupaya kafa atan bir toplumun bu denli islam karşıtı bir topluma dönüşmesi ve üstüne üstelik bir de kendi kültür ve değerlerini hiçe sayması? Gayrı müslimlerin etmediği hakaretleri, islamla geçmediği alayları bizim insanlarımız ediyor/geçiyor, nasıl olabiliyor böyle bir şey?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnanmak veya inanmamak kişinin tercihi değil mi? Bir şeyi çok sevmek veya nefret etmek de tercih meselesi, bende İslam'dan ölesiye tiksiniyorum, nefret ediyorum, midemi bulandırıp sinirlerimi bozuyor mesela, bu anormal bir durum mu sizce? Sanırım sizin de sevmediğiniz inançlar vardır, mesela atıyorum hinduizm inancı sizin katledilmenizi istiyor olsa o inanca sempati duyar mısınız? Eee duymazsınız tabi, gayrimüslimler neden İslam'a sevgi ve saygı beslesin ki o zaman. Empatiden yoksun kişiler bu duyguyu idrak edemiyorlar, herkes şımarıkça kendine, kültürüne ve inancına sevgi ile saygı gösterilsin istiyor. Zorunda mı insanlar sevgi ve saygı göstermeye? Başkasının düşüncesini neden önemserler onu da anlamak mümkün değil, sen yine inan ve inancının gerektirdiklerini yap, başkası sevmiyorsa sana ne mesela? Bu pencereden bakmadan herkes saygı gösterecek diye dikte etmek mantıklı mı? Misal benim bu inançtan, bu inancın peygamberi olduğu söylenen şahsı ve bu inancın Tanrısı olduğu söylenen şahsı sevmeme özgürlüğüm yok mu? Hayali şeyleri sevmiyorumdur belki, kime ne. Eskiden cihad kültürü yaygınmış, inanmayanın boynuna kılıcı vuruveriyorlarmış. Şimdikiler korkak, o kılıcı vurmaya cesaret edemiyorlar ama saygı da saygı diye diretiyorlar. Üstelik Hinduların inek sevgisi ile maytap geçip diğer çoğu dinin kutsalı ile alay edip mantıksız bulanlar kendi inançlarında mantık aramadığı gibi saygı ve sevgi gösterilmesini de şart koşuyorlar. Aynı saygıyı neden diğer inançlara gösteremiyorlar? Yüzlerce yıl önce uydurulup üfürülmüş "Tevrat değişti" kolpasını yapmak bile Yahudilere çok büyük bir hakaret mesela, onlarında İslam'ın Tanrısına inanıyor olduğu saçmalığına inanmak onlara büyük hakaret, aynı şekilde Hristiyanların Tanrısının da aynı olduğunu söylemek ağır hakaret çünkü değil, bu inançlara göre değil. Anlatabildim umarım, esenlikler.
13 Yorumla- +1 yıl
tam bu kafaları anlamış değilim işte güzel kardeşim 😌
kimse kimseyi ve birşeyi sevmek zorunda değil zaten bunu hiçbir şekilde söylemedim fakat dünya üzerinde her çeşit insanın yaşayabilmesi için birbirimize saygı göstermek zorundayız. Zaten saygı gösterilmediği için dünya da kargaşa var.. zulüm var.
Benim kast ettiğim basbaya düşmanlık yapılması, ben örneğin hinduizimi sevmesem bile adamlara ve dinlerine düşmanlık yapmam, kudurmuş it gibi atlamam anlatabiliyor muyum? Başka dinleri bilmem fakat İslam dini insan öldür demiyor tam aksine bir insanı öldürenin tüm insanlığı öldürdüğünü söylüyor :) tabi bazı islamkarşıtları işlerine gelenleri cımbızla alıp din uzmanı olduğunu sanıyor ve yorumluyor.
Zaten sonunda neyin yanlış neyin doğru olduğunu ahiretde anlayacağız.
Ahiret yok düşüncesini savunanlar haklıysa, öldükten sonra hakkıyla islam dinini yaşayanların da yaşamayanların da kaybı olmayacak fakat eğer ahiret günü varsa ve islam dini gerçekten son din ise inananlar yine ziyanda olmayacak ama işte o zaman inanmayanların vay haline..
Allah hidayet versin tüm yolunu kaybetmiş insanlara, körelmiş kalplerde imanı yeşertsin bu mübarek ramazan ayın yüzü suyu hürmetine 😇 İyi akşamlar
Cevap sahibi+1 yılBen senin ve senin gibi cahillerle uğraşmaktan bıktım, sizin kafalarınız gerçekten çalışmıyor buna emin ol çalışmıyor bak aşağılamak için söylemiyorum önemli bir tespitte bulunuyorum, nasıl olurda ezici bir çoğunluğunuz hala " PASKAL KUMARI " olarak bilinen şeyi birbirinizden habersiz bir şekilde mantıklı bulabiliyorsunuz bunu anlamak asla mümkün değil, yok biz bir şey kaybetmeyiz bilmem ne, gerçekten anca meeee meeeee demek lazım, sürü psikolojisine girmek lazım ki pascal kumarına inanmak için başka türlü mümkünatı yok. Maide32'yi iyi oku, düzgün bilmiyorsun bilene laf ettiğini sanıyorsun. İsrailoğullarına dedik diye başlar, Müslümanlara demez yani önce oku, sonra ahkam kes. Her çeşit insanın yaşayabilmesi cümlelerini bir geçiniz, cihad ayetlerini okuduk biliyoruz, o yüzden 4-6 yaş Kuran kurslarındaki çocukların beyinlerini yıkarsınız ancak, bilen insanlar kanmaz bu barış saçmalığına. Cımbız falan bunlar eskimedi mi artık? Cihad Ayeti var mı yok mu? Varsa o cımbızı alıp... kaldırabilirsin. O hidayeti de münasip bir yerine kaldır, asabımı bozma. Sana mı kaldı benim inancımı değiştirmemi istemek talep etmek, senin haddine mi düştü bu kafa kesenlerin inancına davet, kendine gel. Senin gibileri kayıp kuşak olarak görüyorum işte bu yüzden, ne dersek de duvara konuşmuş gibi oluruz, hala son din zırvalıkları. 1,400 yıldır yüzlerce din daha uyduruldu İslam gibi ama sizinki son din bu dedi ya, ondan sonra kulaklar diğer inançlara kapanıyor. Bu gibi cırcahiller ile muhatap olmanın herhangi bir mantığı yok. Sana da inek çişini kana kana içen Hinduizm hidayeti dilerim, Tanrının oğlu İsa'nın ve kutsal ruhun dini de olabilir kafana göre.
- 8 ay
Böyle şeylere gerek yok. Kim ne yaparsa yapsın.
En İyi Cevaplar
+1 yılIslam düşmanlığı yok da öze dönüş var diyelim. Şöyle ki islam, tamamen araplara göre bir inanç islam. Zaten başımıza ne geldiyse islam yüzünden geldi ve eski tek Tanrılı GÖK TANRI inancına dönmeliyiz ve gençlik hızla bu inanca dönüyor.
Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti. Zira bunların gelmeleri için; sınırlarımızı Amerika mayınlardan temizlemedi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden olan Amerikaydı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcayan da Amerika.
Çünkü Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın yarısı, şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. Bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünür. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir.
Zaten sevrde , hilafet ile saltanata dokunulmamıştı. Yani bu bölünme yaşanmasın diye, halk islamdan kopuyor. Daha detaylı izah etmek gerekirse müslüman olmasaydık;
- Yine de Anadoluyu fetih ederdik. Zira Çin baskısından, nereye gelecektik ki? Başka fetih edecek yer yoktu
-Alevi-sünni Türkler birbirine girmezdi ve şu an kardeş kavgası olmazdı
-Akp olmazdı ve akp olmayınca;Türkiye kutuplaşmazdı, suriyeliler , afganlar ve Afrikalılar gelmezdi. maalesef şu an hızla göçmenistan oluyoruz ve 10 seneye gitmez iseler; Türk vatanından söz edebilmemiz pek mümkün gözükmüyor
-Ekonomik açıdan, en azından Macaristan olurduk. Zira insanlar, dinle uyutularak, cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. Artık kalkınabilmemiz için, kaynak kalmadı.
33 Yorumla- +1 yıl
Güzel kardeşim öze dönüş dediğin ne acaba? Bir neslin ateist ve deist olması, kültür ve değerlerini hiçe sayması mı öze dönüş oluyor senin için? Yanlışsın islam dini dünya dinidir, araştırsan bilirdin ki tüm aleme inen bir dindir.
Din dünya üzerinde düzen sağlar, sen şeriatdan pek haz almıyorsun fakat şeriat der ki hırsızın elini kes ve kısasa kısasın olduğunu emreder. şu an toplumda hırsızıda dışarda, katili de dışarda hak hukuk diye bir şey kalmadı ama din var diye değil din yaşanılmadığı için. Din yaşanılsa toplum ahlakı bu şekil bozulmazdı. Bir toplumu toplumun belirlediği kurallar değil, toplumu yaratan ve yarattıkları toplumu en iyi bilenin yapması gerekir. Bu durumda Allahuteala yarattıklarını en iyi bilendir ve onun kanunları geçerli olmalıdır. Şimdi şeriatı sevmeyenler illa ki olur vardır, kendince sebeplerden dolayı fakat eğri durup doğru konuşmak gerekirse, bazı noktalarda şeriatın belirlediği şeyler uygulansa bu toplumun ahlaksızlığı kalmaz 😇
Bu arada açık konuşayım gök tanrıcılıkla pek bir alakam olmadı daha önceden, ama sırf sen yazdın diye detaylı bir göz atacağım kardeşim 😇👍🏽 - +1 yıl
Beni hiç anlamadığın, kesin. Görüşüme istinaden, şeriatın gelmesine izin vermeyeceğiz.
- +1 yıl
Bende senin beni anlamaya çalışmadığını görüyorum :) ama çizgimi bozmuyorum yine de araştıracam dediğim gibi.
Ülkem için en hayırlısı neyse o olsun diyorum 😌
+1 yılEhh neden artmasin ki? Ayyas dediginiz sarhos icki masasinda devlete yapilan hirsizligi ve yolsuzlugu elestirirken, Camideki Imam hirsizligi destekliyor.
Kafir dediginiz Ateistler torpili ve hak yemeyi lanetlerken Diyanet göz yumuyor.
Ahlaksiz dediginiz laikler namuslu yasarken dini bütün Osmanlici anadolu halki akla gelemeyecek igrenclikleri yasiyor.
Bir insan bu arabin dinine neden düsman olmasin? Islam Türk Milletinin basina gelmis en büyük felakettir.
26 Yorumla- +1 yıl
Güzel kardeşim, insanların dini yanlış yaşaması bir dini kötüleyemez ki.
Daha önceden de belirttiğim gibi arabayı duvara çarptığında, arabadan sorulmaz hesabı sürücüdür suçlu çünkü süren odur. Sen dinini güzel yaşasan olması gerektiği gibi, ne cehalet kalır ne ahlaksızlık. Tabi dini suistimal edersen ortaya çıkan din tablosu gerçek dini temsil etmeyeceğini de bilmen gerekir.
Onca şey oluyor dünyada islam dinini zedeleyen fakat bir bakıyorsun ki dünyada insanlar bu olaylardan sonra araştırıp gerçek islam dininin bu kargaşalarla alakalı olmadığını anlıyorlar ve islam dinini seçiyorlar.
Örneğin 9.11 veya filistinde yaşananlar, dünyanın bir çok yerindeki insan dinden uzaklaşacağına islam dinini buluyor neden çünkü araştırıp asıl dinin ne olduğunu anlıyorlar 😇
Biz ise suçluların suistimal ettiği dini sorguluyoruz, sorarım sana bu ne kadar doğru olabilir ki? - +1 yıl
Sonunda hep klasik ayni "Gercek Islam bu degil" ya da "Suclu Müslümanlar, Islam degil" palavrasi.
Nedense kim bu Islam dinine uzaksa hem daha vatansever hemde daha ahlakli, daha bilinci ve daha iyi bir insan oluyor.
Kendini kandirma kardesim, özellikle son 20 senelik AKP hükümeti bize Müslümanlarin ne oldugunu cok iyi gösterdi. - +1 yıl
iyide, palavra dediğin şey mantıklı olan 😄
Bir türk şerefsizlik yaptığında tüm türkler serefsiz mi diyorsun sen? Bu mu palavra senin için güzel kardeşim?
Sen adam akıllı Allah korkusu olan insanlarla karşılaşmamışsın demek, kul hakkı bilen, ticari ahlakı gözeten insanlar var. Hem dinini yaşayan hem de toplumu güzelleştiren. Genelleme yapmamak lazım.
Ben AKP yi savunmadım farkındaysan :) ki uzağım daha hatta o kitleye. Neyin ne olduğunu biliyorum. Fakat AKP= İslam dini demek değildir onun farkında değil çoğu o beni sinirlendiriyor. Bir hükumetin yanlış yaptığı şeyi bir dine mâl olmamalı diye düşünüyorum ki mantıklı olan düşüncede bu ztn :) - +1 yıl
Bir Türk serefsizlik yaptiginda Tüm türkler serefsiz demiyoruz tabiki. Müslümanlarda ama bir serefsizlik yapan baya müslüman var ama iste, sadece bir degil.
Bu ülkenin yarisi "Caliyor ama calisiyor" diyorlar, bunu diyenlerde Laikler degil Müslümanlar. - +1 yıl
Genelleme yapmak her halukarda doğru değil bence :) Laik kesiminde ahlaksızlıkları var her kesimde olabileceği gibi. O yüzden bu yorum doğru değil güzel kardeşim :)
Hem Müslüman gerçekten dinini yaşıyorsa eğer çalmaz, kul hakkına girmez, giriyorsa dinini tam yaşamıyor demektir. Kuran-ı kerimi okuduysan bilirsin, çalmanın, kul hakkına girmenin ne gibi cezaları olduğuna :)
Din güzel ama insanlar eksik yaşıyor diye eksikleşmiyor bunu netleştirelim. - +1 yıl
Her kesimde ahlaksizlik var, en fazlasi ama müslüman kesimde var, önemli nokta bu. Dedigin gibi sadece bir kisiden ibaret degil, baya cok kisiden ibaret.
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlduğu gibi anlatılıp yaşanmamasından.
1- Yetişkin insanlar baskı zorlama ile dini dayatma istekleri. Bu ister istemez karşı tarafta soğumaya neden olur.
2- Günümüze ele alırsak dini kullanarak güç, para, statü, şöhret, dolandırıcılık yapan tiplerin olması.
3- Günümüze ele alalım. Kendisi lüks araçlarla gezerken lüks yerlerde bulunurken insanlara fakirliği güzelleme yapması.
4- Din görevlilerinin tarafsız olmayışı iktidardan yana tavır almaları.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılcahil çok maalesef
10 Yorumla Karakteri zayıf olan ailelerin yetiştirdiği ve mevcut sosyal medya/medya kollarının da yönlendirmesi ile tamamıyla hayatını bir özenti üzerine yaşayan bir güruh oluştu. Tarihinden habersiz, ülkesinden habersiz. Tek düşüncesi minimum çalışarak ya da hiç çalışmayarak yüksek miktarda para kazanmak ve gezip, eğlenip, asalak gibi yaşamak. Sözlerim herkes için değildir. Kendisini iyi yetiştirmiş, vatanını ve milletini bilen. Her şeyden önce kendini bilen ve yaşadığı ortama bir değer katan arkadaşlar üzerine alınmasın.
30 Yorumla
+1 yılİnancın gücü geçmiş dönemler için geçerliydi, tamam o zamanlar toplumları ilerletiyor olabilir ancak şu zamanda sadece geriletir, artık dinlerin bir önemi yok, artık bir toplumun ilerlemesinde rol oynayacak tek şey bilim. Neden anlamıyorsunuz bunu? Çıkın artık şu geçmişten, dünya çok değişti. Artık dinler değil, bilim konuşuyor.
23 Yorumla- +1 yıl
canım kardeşim peki dediğin doğru olsaydı Kuran-i Kerim şimdiki olaylardan nasıl haberdar madem ki 1400 yıllık kitap eskilere ait? Nasıl oluyorda demirin havadan indiğini kaç bin yıl öncesi bildiriyorda bunu araştırmacılar sonradan öğreniyor?
Bilim desen Kuran-Kerimin bu yönden de bilim insanların sonradan keşfettiği bir çok şeyi önceden anlattığını görebilirsin :) Tabi dünya hep gelişecek ama din insana gelişme demiyor zaten, sadece helal dairesinde ilerle diyor 😇 - +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun sana bir şey anlatılmaz
- +1 yıl
bilim diyorsun ben de diyorum ki din buna engel değil 😄 Onca bilim insanları müslüman oluyor, ömürleri bilimle geçmiş , senden benden daha çok bilgileri var. Bilime zıt yöne niye yönelsinler? Demek ki adamlar dinde arayıp bulamadıklarını tamamlıyorlar. Sen gel de dinle olacak şey değil de :))
Gizli Üye(18-24)+1 yılİslam düşmanlığı artmadı insanlar ve ALLÂH arasındaki sözde ulema ve tarikat lideri Şeyh hocalara tepki arttı islamiyeti kullanıp insanları sömürenlere tepki arttı Diyanet İşleri Başkanı na tepki arttı adam dua okuyamıyor bir zenginlik bir şatafat insanlar buna tepkili
327 Yorumla- +1 yıl
bundan dolayı dinden y
- +1 yıl
soğuyan çok
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
maalesef üzücü ateist deist sayısı artıyor
- +1 yıl
çözüm ne düzelmesi için toplum bozulmuş çöküntü var
Cevap sahibi+1 yılÇözüm belli lâiklik tekke ve tarikatların kapatılması Diyanet'in biraz revize edilmesi
- +1 yıl
ama hepsi sorunlu mu tarikatlarin
Cevap sahibi+1 yıl100 taneden 101 i
Cevap sahibi+1 yılFazlasıyla
- +1 yıl
iyilerde vardır illaki
- +1 yıl
ismailaga iyi değil mi i
- +1 yıl
Süleymancilar tehlikeli diye uyarıyor Cübbeli Ahmet hoca tekrar darbe olabilir mi
Cevap sahibi+1 yılHahaha beni çekme o konulara fatih'te ysşıyorum ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz
- +1 yıl
hiç tarikat cemaat gitmedim gitmeli miyim
Cevap sahibi+1 yılGitme bence git Kur'ân okı evinde namaz kıl
- +1 yıl
anladım sen hiç gittin mi
Cevap sahibi+1 yılİçlerinde büyüdüm semt olarak asla gitmem onlarda beni istemez
- +1 yıl
anladım neden öyle biri değil misin dindar mısın
Cevap sahibi+1 yılDindar değilim çok açık giyinirim içki sigara kullanırım arada seks yaparım evli değilim ama çok şükür beynim var
- +1 yıl
bir kaç sorunum var takip eder misin yazar mısın
- +1 yıl
içki sigara sevmem kullanmam
Cevap sahibi+1 yılHayır gerek yok
- +1 yıl
sosyal medya kullanıyor musun ekleyebilir miyim
Cevap sahibi+1 yılİşine bak kardeşim engelletme kendini
- +1 yıl
peki sen bilirsin saygı duyarım içki sigara sevmem kullanmam
- +1 yıl
zina korkuyorum büyük gunah
- 1 yıl
sorması ayıp müslüman mısın
+1 yılKendi kültür ve değerleri dediğin ne? Başımızdakilere sorarsınız niye düşman bu insanlar İslam'a diye. Çoban flüt çaldığında, koyunlar toplanıyorsa ister istemez flütten de soğuyorsun.
215 Yorumla- +1 yıl
güzel yorum
- +1 yıl
tamam da bu şeye benzer araba aldım, arabayı duvara çarptım suçu arabada ara. Şucu sürücüde arayacaksın. Bir insan bir inancı kendi başına temsil edemez, bundan yola çıkarak da bir dini karalayamazsın ki.
Sorduğun ilk soruya örnek: Komşuluk, esnafcılık, dürüstce ticaret, yaşlılara hürmet, vefa bive buna bir çok benzer şeyler - +1 yıl
Doğru bir örnek olmadı o. Arabanın kontrolü sende, burada sadece biat var. Ki ben karalamadım da zaten bunlar istedikleri gibi kullanıyor, yani orada sorun İslam'da olmuyor. Ama dediğim gibi ben mesela orada sorunun İslam'dan ziyade, insanda olduğunu biliyorum. Bilmeyen de çok. Mesela 20 yaşında bunları dindar sanan bir çocuğa, dini nasıl sevdireceksin?
Komşuluk dışında hiçbiri yoktu zaten ülkede 🤭 Ne zaman dürüst ticaret yapmışız? Dünyanın en fakir ülkeleri Müslüman ülkeler. Hepsinin de liderleri zengin. Dürüst ticaretle olacak şey değil o. Ama yine söylüyorum burada suç İslam'dan ziyade insanda. - +1 yıl
Benim bir şeyi savunduğum yok. Ama evet ezan da, Kuran da Türkçe olmalı. Müslümanım diyen insan dinini okuyup, anlayabilmeli. Niye gidip milletin anlattığına uyayım?
- +1 yıl
kuran ezan Türkçe okunmaz ibadet dilimiz arapçadit
- +1 yıl
Yok öyle bir şey. Ben kendi dilimde okur, kendi dilimde duamı ederim. Anlamadığım şeye niye inanayım?
- +1 yıl
Türkçülük yapıyorlar abi üzücü kuran ezan Türkçe okunmaz
- +1 yıl
Yav sg sen nerden dadandın cevabıma? Git az ötede oyna.
- +1 yıl
@benorila
- +1 yıl
Yüzsüz bebe çekilebilirsin, git akranlarınla oyna. Kendi aranızda uyanın. Engelliyorum seni mi avutacam.
- +1 yıl
Evladım kaybolun, çocuk bahçesi değil burası. Çok istiyorsanız size de söverim, sıkıntı yok. Soran arkadaşla insan gibi konuşuruz. Çocuk avutacak değilim sg.
Devletin halktan kopmaya başlaması ve halk aynı mantığa gitmemesi yeni nesilde bir din dusmanlığı oluşturuyor
14 Yorumla- +1 yıl
akp çökecek abi akp ders almıyor İsrail ile ilişkiler normal kesmiyor bedeli cezası ödendi
- +1 yıl
abi ders alırlar mı bedeli cezası kesildi
- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılateist deist sayısı agnostik olanlarda var artış var hükümet dindar nesil başaramadı gençlik dinden soguyorlar
03 Yorumla- +1 yıl
@benorila ne zaman abi toplum nesil elimizden gidiyor
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTakkeyi önünüze koyup düşünmeye başladınız. Güzel.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi kültür ve değerleri denince aklına ne geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAkp yüzünden + sosyal medya , internet kullanımı vs + saçma sapan türeyen hocalar
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bu halkin %99 müslüman değil ve önceden de vardı sadece gizliyorlardi
02 Yorumla- +1 yıl
%30 müslüman
+1 yılCehalet. İslam'ın yobaz bir din olarak gösterilmesi vs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlar kendisine saygı duymayan bir dine saygı duymak zorunda değil
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah'a inanmayanlara aptal, hayvan, canım vb demek saygı mı oluyor? Furkân Suresi 44. Ayet mesela buna örnek olabilir
- +1 yıl
hanımefendi, kuran-ı kerimden bir ayeti alıp yorumlamanın pek mantıklı olmadığını bilmiyorsunuz sanırım?
furkan süresi 43 ayetınde anlatılmal isteyen şu ve bunun üzerine o ayet indirildi: Müşrikler nefislerinin istediği şekilde putlara tapıyorlardı. Bir putu diğeriyle değiştiriyorlar, kafalarına göre takılıyorlardı. Allah’ın hükmünü hiçe sayıyorlardı. Mü’min ise nefsinin hükmüne değil Allah’ın hükmüne göre amel eder. İnanç bakımından iki kişi arasındaki fark böyle ortaya çıkar. Buna göre aklına düştüğü ve nefsinin arzu ettiği şekilde yaşayan “hevâsının kulu” olur ve bunun acı sonucuna katlanır. Orada hayvanlardan daha kötü durumda olduklarını belirtiyor akabinde. Hayvan sürüleri akılsızdır sadece iç güdülerine göre harket ederler, Allahuteala orada o kesimin hayvanlardan daha kötü durumda olduğunu belirtiyor çünkü akılları var ama bir hayvandan daha şaşkın akıl almaz şekilde yol alıyorlar.
İsra Suresi 70 ayet: Andolsun biz Âdemoğluna şan, şeref ve nimetler verdik; onları karada ve denizde taşıdık, kendilerine güzel güzel rızıklar verdik ve onları yarattıklarımızın çoğundan üstün kıldık.
Sonuc : insan oğlu hayvandan daha da düşük yerlerde de olabilir fakat meleklerden daha üstün de olabilir :)
+1 yılBunlar hep amarikanin oyunu
00 YorumlaTek sebebi Erdoğan
11 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği