Türkiyede neden müslüman karsıtlığı var
Dini eğitimi devlet tarafıdan almam
İbadetimi özgürce yasamam sucmu
Kimseye zarar vermiyorsam sizi ne ilgilendir müslümanlar neden türkiyede istenmiyor
Türkiyede neden müslüman karsıtlığı var
Dini eğitimi devlet tarafıdan almam
İbadetimi özgürce yasamam sucmu
Kimseye zarar vermiyorsam sizi ne ilgilendir müslümanlar neden türkiyede istenmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
chp ve hdp kitlesi istemiyor muslumanlari sadece
Benim müslümanlarla sorunumuz yok. Benim din eğitimi alıp devlette kadrolaşan şeriat isteyenlere karşıtlığım var.
Eğer gerekli eğitimi aldıysa istediği yerde calısın senin benim gibi bu ülkenin vatandası
Gerekli eğitim din eğitimi değil. Dini eğitimini diyanetten alabilir devlet tarafından direkt bir eğitim görmek zorunda değil.
Ülkenin çoğunluğuna göre hareket edilir. O yüzden din eğitimi tabiki verilmeli. Her yerde bu böyle.
Din eğitiminden kastım İmam hatipler. Yani tamamen din üzerine kurulu eğitim.
İmam hatipler. din üzerine kurulu eğitim değildir sadece ekstıra din derseleri vardır
İmam hatip liselerimizde, temel İslam bilimleri ile birlikte fen ve sosyal bilimler, uluslararası, yabancı diller, musiki, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, teknoloji olmak üzere 8 farklı program uygulanır üniveste gerekli eğitimi alırsa istediği yerde calısması normal olmalı
Duvarlarında ayet ve hadislerin yazdığı laik sistemden uzak okullar.
O okularda her öğretmen müslüman degil aynı görüste değil öğrencilerde aynı görüste olamaz insanlara sınır koymak sadece ülkeyi karıstırır
Bu sınır koymak değil gerçi laf anlatamadık ülkenin geldiği durum ortada.
Ülke din ile mi kötü hale geliyor sanki? Uzaya çıkacaksınız da ayağınız dine mi takıldı? Böyle saçma sapan yorumlar yapmayın
@Nightwalk35 Evet dediğiniz gibi oluyor.
Kendini kandırıyorsun
@Nightwalk35 Aynısını senin için söyleyebilirim.
Gayet gelişiyoruz şu an. Tek sorun ekonomi. Bence boş yapiyosun
@Nightwalk35 Geliştiğimize dair bir emare göremiyorum.
25 yıl önceye bak görürsün. 1 tane tekerleğimiz yoktu milli. Şu an İHA-SİHA mız da var arabamız da, tanklarımız da vs. Din engel olmamış gördüğün gibi
@Nightwalk35 Bunları yapan dinsiz ateist ilan edilen ODTÜ Boğaziçi mezunu mühendisler.
Bu ülke hepimizin sağa sola satasacağımıza
Hepimiz ülkede esit olduğumuzu ama esit sartlarda büyümediğimizi hatırlatırım
@cptSimonRiley İha sihalari yapan bayraktarlar da mı dinsiz 😂 adamlar 5 vakit namaz kılıyor be. Çok komiksin sen 😂
@cptsimonriley senin gibi ateistlerin yapamadığını, 5 vakit namaz kılan Müslümanlar yapıyor. O yüzden boş yapmayı bırak bence 😂
@Nightwalk35 fazla ileri gitme ölümlü dünya kimseyi kırmaya gerek yok
Valla kimse kusura bakmasın. Müslumanlara laf edeni böyle yerin dibine sokarım
@Nightwalk35 Bayraktar dinsiz demedim mühendis kadrosu ODTÜ'den oluşuyor. Yerin dibine soktuğun yok kimseyi. Türkiye'nin akademik dunyada ne kadar geri olduğundan bihabersin. Evrim bile öğretilmiyor okullarda. Siz de gelişiyoruz diye kendinizi kandırın. Pakistan atom bombası yaptı çok gelişmiş bir ülke mi?
Aaa dünya evrimi akademide anlatarak mi gelisiyormuş ya 😂 çok komiksin :)
Özellikle osmanlı zamanında bir sürü Türk bilim insanının buluşlarının üstü örtüldü. Sana bizim bulduğumuz çiçek aşısını bile yabancılar buldu diye anlatarak kandırıyorlar. Tek bilgi kaynağınız google olduğu için orada yazan taraflı olan her şeye de inanıyorsunuz. Önce kendi tarihinizi araştırın öğrenin. Sonra bizim bilim insanlarımızın yaptığı şeyleri de yabancılar yaptı zannediyosunuz
@Nightwalk35 Osmanlı'da adam akıllı bilim insanı yok. Ayrıca çiçek aşısını icat eden bir Osmanlı bilim adamı yok. İcat etmekle varsayım one sürmek arasında büyük fark var. Ayrıca komik değilim Türkiye'nin akadmil dünyada makale öne sürmede ne kadar geri gittiğini görüyoruz 🙂. Osmanlı Türk tarihinin bilimsel olarak dip noktasıdır. Piri reis gibi değerli bir bilim insaninin idamı bile her şeyi gözler önüne seriyor. İşte anlatamadığım şey bu siz dindarlar hayata geniş pencereden bakma yerinizi kaybetmişsiniz.
Varsayım değil. Farabi: Hava ve ses titreşim olayını bulan, logaritmayı icat eden bilim insanıdır
Biruni: yer çekiminin varlığını Newtondan önce söyleyen bilim insanı.
İbni sina: Tarihte ilk kez mide ameliyatı yapmıştır ve mikrobun tanımını yapan bilim insanıdır.
Zekeriya Er-Razi: Çiçek ve kızamigin farkını buldu.
Cabir bin Hayyan: Modern kimyanın kurucusudur.
İbni Heysem: Fotoğraf makinesi mucidi. Fizikte optik biliminin bulucusu.
Ömer Hayyam: Matematikçi ve astronom aynı zamanda.
İdrisi: Ekvatorun varlığından ilk bahseden kişi. Coğrafyacı.
Bunların hepsi Osmanlı zamanında olan bilim insanımız. Daha bir sürü yazardım da yoruldum.
@Nightwalk35 Bunlar Osmanlı zamanından değil Abbasi halifeliği döneminde yaşamış insanlardır. Yerçekiminin varlığı zaten Newton'dan önce biliniyordu ancak Newton kimsenin yapamadığını yaptı yerçekimini matematiksel olarak ispat etti.
Çiçek aşısını da sonradan çaldılar biz yaptık diye
@Nightwalk35 çiçek aşısı bilimsel olarak yoktu Osmanlı'da. Sadece irin dolu tüple enjekte ediliyordu. Deneme yanılmaya dayalıydı. Tıbbi olarak deneylerle tamamen geliştirip icat eden İngilizler oldu.
Geliştiren ingilizler olabilir. Ama icadı Osmanlıya ait. Bulunmus şeyi sonradan alıp ustunce çalışınca buluş yapmış olmuyosun
@Nightwalk35 İngiliz kayıtlarında aşının ilk örneğinin Osmanlı'da olduğu geçiyor zaten. Osmanlıya ithaf edilen bölümler var. Ancak bu İngilizlerin çaldığı anlamına gelmiyor.
Yoo tam olarak çaldığı anlamına geliyor. Google'a yazınca direkt mucidi olarak İngiliz adı çıkmasından belli çalıntı olduğu. Google da onların olduğu için işlerine geldiği gibi yazıyorlar
@Nightwalk35 Geliştiren onlar zaten o yüzden onlar çıkar tabi. İbni Sinan'ın çalışmalarından da Aristodan alıntılar var İbn-i Sina çalmış olmuyor.
Tamam da onlar çalışmayı aldığında çalışmayı ilerletmek için aldığını ve geliştirdiğini söylüyorlar. Alıp geliştirip de buluşunu geliştirmesine her şeyini ben yaptım demiyorlar. Yabancılar öyle değil. Onlar direkt her şeyi ben yaptım diyerek çalıyorlar
@Nightwalk35 İbni Sina sadece okudum diyor ancak buluş bana ait diyor. Aynı hesap
Aynı hesap degil. Gerekçesini de söyledim. Neyse zaten görüşlerimiz çok farklı. 10 saat de konuşsak aynı noktaya varamayiz
Kavga etmeyin bosu bosuna israilde evrimgibi seyler yoktur okularda dini eğitim agır basar ama dünyada azımsanmayacak yerlerdeler bosu bosuna kavga etmeyin bu ülkede herkzez esit imahatip mezun olup boğaz icine giden büşürü kişi var
Kavga etmiyoruz zaten. Konu bitmişti
@Nightwalk35 tamam
👍🏻
Kısıtlanma korkusu şeriat getircekler. Özgür olamacağız endişesi kudurtuyor olan bu 21 senedir boyle bisi yok
Türkiye'de Müslüman karşıtlığı yok denecek kadar az.
Eminmişin
diyanet orta okul ve lise imahatip din dersine karsılar bizi elerinden gelse öldürecekler
Türkiye'nin % 82'si Müslüman, % 18'i İslam dışı. O % 18'in de çoğu İslam karşıtı değil. Yani az bir kesim.
Eminisin
Eminim
Benim internete görxüklerim ne ozamn
Onlar fake ve troll. Reelde görüyor musun? Yok.
peki ülkediki diyanet orta öğretim lise imhatip din dersi karsıtlığına ne diyecekşin
Bu söylediklerine karşıtlık olmaması gerekiyor. Yalnız tarikat, cemaat ve şeyhlere karşı çıkılmalı.
Senle özelde konusa bilirmiyiz senden biseler öğrene bilirim gibi geliyor
Olur, konuşabiliriz
Benmi mesaj atayım yoksa sen mesaj atarmısın
Ben mesaj atarım
Tamam
Bekliyorum
cemaat ve şeyhlere karş değilim ama kontrolsuz olmalarına karsıyım
Anladım
mesaj atacakmısın yoksa burdan devam edelimi
Öyle şey olur mu? Bu ülkenin çoğu Müslüman. Kim istemiyor Müslümanı?
Dah dün gerekirse iç savas kana kan diyen kişi vardı müslülmanları bu ülkede istenmiyor
3-5 tane malın söylediğine niye aldırış ediyosun ki
Ne üç bestanesi iç savas cıkaracak kadar varlar
Yok bee abartmayın ya ne iç savaşı. Teröristler bile bi halt yapamiyor onlar mı yapacak
Görüz insalah öyle birsey olmz
Olursa da icabına bakar devletimiz. Sen rahat ol