Burası %99 müslüman bir ülke. Ama açıkça söylemem gerekiyor ki Sünni olmayanlar Sünnilere karşı bu kini besliyor. Kızlarla cecelist Sümeyye diye dalga geçiyorlar. Müslüman olduğumuz halde dinimizi yaşamamız garip karşılanıyor. Arkadaşlarımla yürüyen türbe diye dalga geçerken de mi çağdaşsınız peki? İnsanlara aptal muamelesi yaparken de mi hümanistsiniz? Çevreme bunu yaşatan kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Kimse kimseye yok yere kin beslemiyor.. beslenen bu kin karşılıklı maalesef. Birlikte huzur içinde yaşayamıyoruz çünkü bu çatışmamızdan güç kazanan ülkeler ve insanlar var. İslamiyetin olduğu yerlerde asla huzur olmayacak bu durum yüzünden.
Sünni olmayanlar diye başlayan cümlenin daha başı buram buram mezhepçilik kokuyor! Acaba Sünni olmayanlar diye bahsedilen kesim bu ülkede yıllarca koyu Sünni ideoloji tarafından hiçbir yerde ve hiçbir zamanda kabul görmeyen, saygı duyulmayan, ikram ettikleri yemeğin dahi çöpe atıldığı, şiddete, kıyıma, hakarete, aşağılanmaya, zorbalığa, siyasi ve askeri alanda ayrımcılığa maruz kalan biz Aleviler olabilir miyiz? Ya da şöyle diyeyim; acaba bunun sebebi Sivas, Kahramanmaraş ve Çorum olaylarında yaşanan ve yaşatılan katliamlardan ve buna karşı kılını dahi kıpırdatmayanlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Ben bu ülkede hiçbir Sünni kesime mensup birinin, Aleviler tarafından vahşice öldürüldüğünü, fırına atıldığını, diri diri yakıldığını, parçalara bölündüğünü, tecavüze uğradığını görmedim, duymadım. Sen duydun mu? Adım kadar eminim ki, duymamışsındır. Belki de bu ülkenin karanlık ve rezil tarihinde Alevilere uygulanan dehşetin ve şiddetin derecesinden bile habersiz bu soruyu sormayı akıl etmişsindir. Bu ülke bağımsızlığını kazandığı günden bu yana dinini yaşıyor. Ne camilerin kapısına kilit vuruldu ne de ezanlar yasaklandı. Namaz kılanı da öldürüp, minarelerden falan sallandıran yok. Kuran kursları her yerde. Biz sizi olduğunuz gibi kabul ediyoruz zaten ama siz, kendi kafanızda dini yaşamayan herkesi KAFİR ilan ettiğiniz için bu ülkede AŞIRI DİNDARLIK artık bir nefret halini aldı.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Alevi yazsaydım da Alevi yazdı derdin. Sünni olmam onların yaptıklarını desteklediğim anlamına gelmiyor. Ayrıca sen de biliyorsun yapılan faşizmi hatta bence bu yüzden bu kadar rahatsız oldun. Batılılaşmayı İslamofobi sanan insanlara ne anlatabilirim? Nerede kabul etmişsiniz Sünnileri dalga geçerken mi? Aynen baya hümanizm.
Neşe Nur Akkaya olayını biliyorum. Orada o davranışı sergileyen budala herifi de savunduğum yok. Senin yazdığın bir şeyden rahatsız falan da olmadım. Lafı tuttuğun yerden eğip bükme. Kimseyle dalga da geçmiyorum ama sabit fikirli olanın ben, biri ya da birileri değil de biraz da sen olduğunu kabul etmelisin. Ve tekrar ediyorum bu ülkede dinini yaşayanlara kimsenin bir şey dediği yok! Sen dini başkalarına dayatmazsan kimse senin inancına, ibadetine ve yaşayış şekline tek kelime dahi etmez. Ama ülkede bunun tam tersi var.
Aynen kimsenin bir şey dediği yok benim duyduklarım gördüklerim hayal ürünü zaten ! Batılılaşmayı İslamofobi sanan insanlar senin cevrendekiler. Biraz çift taraflı düşünmeyi öğren.
Öncelikle Türkiyede dediğin oranda müslüman yok. Diğer konuya gelecek olursak Türkiyede bir insanın islamofobik etiketi alması için inançsız ya da gayrimüslim olması yetebiliyor çoğu kişiye göre. İslamofobinin Türkiye’de artmasının temel sebebi kesinlikle dayatmalar başka bir şey değil. Birisi bir şey yapıyor ve altına damlayıp ahlak ve din satmaya başlıyorlar sürekli dinin bu kadar ön plana çıkması çıkartılması bir offf dedirtiyor. Kendi halinde olan kimseye inancını dayatmayan hiç bir müslümanın nefreti hakettiğini düşünmüyorum kılığı kıyafeti beni ilgilendirmez. Tebliğ adı altında satış yapanlar buna dahil değil
Türkiye’de müslüman sayısı %99 değil arkadaşım. Bana sorarsanız %50 ancak vardır. Ama saygı dediğimiz şey toplumun %20’ini anca kapsıyor, herkes birbirine düşman, herkes kendinden olmayanı dışlıyor, hor görüyor ayıplıyor. Siyasetin yarattığı bu kutuplaşmayı hiçbir gelişmiş Ülkede göremezsin. Sorunun kaynağı bu ve bu durum çözülmedikçe herkes kendinden olmayana isim takmaya devam edecek
Sana o kadar katılıyorum ki, medeniyetten bahsedenler medeni olsa ama yok illa yargılayacaklar, bizim ülkemizdeki Müslüman olmayan sayısı da her geçen gün artıyor
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Batılılaşmayı İslamofobi sanıyorlar. Atatürkçüyüz diyorlar her şeyde Atatürk’ün arkasına sığınıyorlar. Atatürk yaşasa böyle yapmazdı. Keşke anlasalar.
%99 degilde %90 80 filan var cidden bi kız tesettğre girme kararı alırken bile çevrem ne der diye korkuyor çünkü sçsde müslüman olanlar bi kıs kapanınca hemen absürt sorular sorup garip karşışıyo şaka gibi cidden namaz kılan birini gördüklerindede aynı şekil veya haram olan birşeyi söyşediginizde abartmayın filan diyorlar haramlar o kadar tatlı geliyor ki insanlara
Zihniyetini bize dayatan büyüklerin var bir de. Ayrıca %99 Müslüman değil bu ülke. Gençleri dinden bezdirdiniz, en az %10 deist, ateist vs. var bu ülkede. %2 farklı dinden desen. %10 da alevi olduğu için onları Müslümandan saymıyorsunuz. Bunu da unutma. Etti mi sana %22, sizden farklı dinde insan var.
2
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vay canına. Yazdığın şeyde siz diye bahsetmen bile aşırı faşizm kokuyor.
Anti-fasistim ben dinciligini mağdur yapma bana karşı, benim müslüman annem babam arkadaşlarim yok mu? Sen kimsin ki faşistlik yapacam sana? Laftan anlamayan provokasyon yapıyorsun. Bu ülkede hangi müslüman saldırıya uğramış? Türban hariç
Onun islamofobiyle alâkası yok. Eski Kemalist kafası sadece türbana takıyor. Böyle hasta herifler türeyebiliyor. Ama sen sanki Türkiye'de Müslümanlar katlediliyormuş gibi algı yapıp alevi ve gayrimüslim insanları bu ülkede otellerde yakmamişlar gibi provoke soru soruyorsun. Önce kendi camiana karşı özeleştiri yapmayı bil.
Ben neden İslamofobi var diyorum sen olayı mezhep kavgasına döküyorsun ! Sadece bunu yapman bile faşizme destek verdiğinin kanıtı. Sen özeleştiri mi yaptın şimdi neymiş böyle adamlar çıkabilirmiş aynen aynen. Çoğunun düşüncesi bu demiyorsun. Sana gelince çıkabilir bize gelince çıkamaz. Boş yaptın.
Türbana saldıran nadir kemalist vardır. Ama dinini, mezhebini bize dayatan tonla müslüman var. Oruç dayağı atıyorlar Erzurum'da. Sünnî ve Sünni olmayanları yazdığın şeyde ilk önce sen bahsettin ama mezhep kavgasını ben çıkardım öyle mi? Var ya size cidden laf anlatılmaz. Gizli olmasan direkt engeldeydin zati. Saldırıya uğrayan kadıncağız üzerinden İslâm mağduriyetini çıkaran sensin ama faşist oluyorum ben ne güzel dünya.
Ben senden elbet önemliyim. Toplumsal konularda senden daha duyarlı olduğuma da eminim. Sen anca aşağılık kompleksli mağdur laflarınla kendini haklı çıkaracağını san. Yemezler.
Hayır desteklemiyorum. Desteklesem farklı milletlerden arkadaşlarım olmazdı , farklı mezheplerden dinlerden arkadaşlarım da olmazdı. Yoksul insanlara yardım etmezdim.
Bence artık Türkiye'de müslüman nüfus %99 dan çok çok geride
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aslında yabancılar bizim dinimize daha saygılı ama kendi ülkemizdekiler Müslümanlara sövüyor çok garip sonra da saygı saygı diyorlar önce siz bizim dinimize saygı duyun be
En fazla %60dır müslüman sayısı aksine İslamcıların bir sürü şeye fobisi var yok lgbt yok sen yanacaksın kâfir gibi gibi onlar bize böyle yaparlarsa boyun eğip susalim mi sürekli?
Türk’ün Türk’e yaptığı ayrımı başka kimse yapmıyor. Türkler çok kötü durumda. Sırf solcu olduğu için kendini akıllı sananlarla sağcı olduğu için kendini günahsız sananlar ülkeyi yedi bitirdi.
İslamın düşünce anlayışına karşı değilim ama çoğu müslümanın sevmeyeceği özelliklerim var yanıp ölmemi falan istiyorlar sanırım. Her neyse, kimseye karşı değilim ve sana yapılan şey tamamen bağnazlıktan ibaret, boş beyinlilik, dini bilmeme, anlayamama, saçmalık kısacası. Dinini özgürce yaşayabileceğine inanıyorum şu birkaç sene için. Ama bundan sonra yeni nesil geliyor ve kimse dini değil dindar kişilikleri suçlamaları gerektiğinin farkında değil. Çok büyük bir nefret ve antipatinin yolu görünüyor, hakkında hayırlısı olsun diyeyim.
Dindardan bahsettiğim, din fanatikleri. Yani bağnazlaşma derecesinde yeni düşüncelere kapalı olacak kadar dinini önemseyen, dinine uymayan şeyleri sadece kendisi bu toplumda yaşıyormuş gibi yok etmeye, aşağılamaya çalışan kişilikler. Dinle alakaları yoktur bu insanların.
Gereken yerlere şikayetlerimi bildirdim. Daha taşa demedin herhalde. Sonra yok sana demedim diye çevir tabi lafı. Yargılandığında kendin düşünürsün. Kendi sorunun bu.