Kişilik & Karakter konusunda 12,7b cevap paylaştı.
Evet, konuştum. İlk başta farklı olması insanın ilgisini çekiyor, başka bir bakış açısı görüyorsun. Ama temel konularda çok zıtsanız bir süre sonra sohbetten çok sürekli birbirini anlatmaya çalışma hâline dönüyor. Küçük farklar güzel ama değerler ve ilişkiye bakış tamamen ayrıysa insanı yoruyor.
Hiç zıt biriyle konuştunuz mu dersen, aslında çoğu kişinin bana zıt olduğunu düşünüyorum. Her insanın düşüncesi, karakteri ve hayata bakışı farklı olabiliyor. Farklılıklar bazen zorlayıcı olsa da insanı geliştiren ve yeni bakış açıları kazandıran şeylerdir. Önemli olan, karşıdaki kişiyle aynı fikirde olmak değil; birbirini anlamaya ve saygı göstermeye çalışmaktır.
Evet, elbette ki iletişimde zaman zaman böyle zıt kutuplar denk gelebiliyor. Sen net ve anlaşılır olmayı tercih ederken, karşıdaki kişi ironik veya dolaylı yollardan konuşabiliyor. Bu durum, yanlış anlaşılmalara ya da bir tarafın kendini dinlenmemiş hissetmesine neden olabilir. Önemli olan, bu farklılıkların farkında olmak ve bazen mizahın da bir iletişim biçimi olduğunu kabul etmek. 💬 Sen böyle durumlarda kendini nasıl daha iyi ifade edebileceğini düşünebilirsin. 😊
Resmi kurumda çalıştığım için Torpil işlerine kapalıyım 😂 Haa dersen arazim var arsam var ölçüm yapılacak ev yapacağım seve seve hafta sonu gelip güzel bir iş çıkarırım sana 😂