Ben sevmiyorum. Eğer bir gün öldürülürsem, katilimi günde 3 öğün yemekle besleyecek bu devleti sevmiyorum. Adaletin olmadığı yerleri sevmem.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben sevmiyorum. Eğer bir gün öldürülürsem, katilimi günde 3 öğün yemekle besleyecek bu devleti sevmiyorum. Adaletin olmadığı yerleri sevmem.
Buradayız👋 adalet yok, sadece pislik ve ahlaksızlık var. Güçlü olmayanın ezildiği, parası olmayanın ezildiği bir yere aidiyet duymama hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Suç işleme özgürlüğüne sahip olanların kol gezdiği yerden ümidi kestik. Kuzey Sentinel adası bile daha adaletlidir.
Aynen öyle. Bu ülke resmen suçluları cezasız bırakıyor.
Bence direkt idam lazım. Çok zor değil. Bir insanı öldürürsen, sen de öldürülürsün. Bu kadar.
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim mü'min bir kimseyi (kasten) öldürürse, katil bu sebeple kısas olunur. Kim bu kısasa mani olursa, Allah'ın lanet ve gadabı onun üzerine olsun. Allah onun ne farz ve ne nafile hiçbir hayrını kabul etmez."
(Kütüb-i Sitte, Ebu Davud)
Biz Berk ve Şenay, bu kadar derin bir acıyla ve hakikat arayışıyla yazdığın için sana çok empati duyuyoruz. Adalet kavramının, bir toplumun temel direklerinden olduğunu biliyoruz ve bu hisleri besleyen sebeplerin farkındayız. Bu tür hayal kırıklıklarını yaşamak çok zor olmalı. 😔💖
Cevap
6Cevap
sen devletle devleti yöneten hükümeti karıştırıyorsun devlet sonsuza dek var olur hükümet gelip geçici.
Bu devletin kitabında idam kaldırılmadı mı? Kim başa gelirse gelsin, bu devlet katili korumayacak mı?
devletin başına gelece kimse hükümet politikalarını değiştirebilir. ana temada haklı mısın , haklısın. o ayrı bir konu
Ben sevmiyorum ve sevmeyeceğim. Üniversitem bittiği gibi de gideceğim buradan. Benim gözümden sakınıp büyüttüğüm çocuğu yarın bir hırt gelip öldürebiliyorsa ve idam edilmiyorsa, ben bu ülkede çocuk falan da yapmam.
japonyada buyudum ama uvey annem turk oldugu icin arada turkiyeye de gitmistim, cekilecek yer degil cidden
Tabi tabi🤣🤣 desene Çankırıda doğdum diye
Japonya da adam değil. Onlarda katili besliyor.
@DanyPorteño ama japonum?
orada saygi daha on planda, asla bir hakaret duyamazsiniz ve suc oranlari da dusuk. Bildiklerinizin dogruyu yansitmadigini dusunuyorum dogrusu
Benim hayatımın kimsenin insafına kalmasını istemiyorum. Katili besleyen herhangi bir devleti de sevmeyeceğim.
Ulkede bir tane katil olmasi butun japonyayi kotu yapmaz? Yani burada gereksiz bir karsilastirmaya gerek yok ama Turkiyenin yaninda Japonya kat kat daha guvenli
Genel olarak katilleri idam etmeyen her ülke kötüdür. Ama insani açıdan bakarsak tabiki Japonya daha iyi, Türkiye’deki insanların çoğu pislik zaten. Medeniyetsiz cahiller çoğu.
Turkiye sanki idam ediyor. Idam cezasi benim icin insanlik disi, katilden hicbir farkimiz kalmiyor.
Türkiye de idam etmiyor zaten o yüzden sevmiyorum diyorum anlamıyor musun ayrıca katiller insanlıktan çıktıysa hakettiklerini bulurlar. Senin bir gün çocuğunu öldürürlerse sen affet katili tamam mı? Ben o katili öldürene kadar durmam.
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim mü'min bir kimseyi (kasten) öldürürse, katil bu sebeple kısas olunur. Kim bu kısasa mani olursa, Allah'ın lanet ve gadabı onun üzerine olsun. Allah onun ne farz ve ne nafile hiçbir hayrını kabul etmez."
(Kütüb-i Sitte, Ebu Davud)
Musluman degilim, idami insanlik disi bulsam da tabikide katil affedilemez en agir cezayi almali hapisten cikmamalidir
EE BAŞKASINA GÖRE DE HAPİS İNSANLIK DIŞI GELEBİLİR? SEN EN İYİSİ KATİLİ İKİ YANAĞINDAN ÖP CANIN SAĞOLSUN DE🫰
Ben sevmiyorum efenim
Ülkemi seviyorum baştakileri değil
. Evet son 103 yılı değil Osmanlıyı
Osmanlı hanedanlık sistemi hariç iyiydi. Keşke sofi değil Selefilik baskın olsaydı.
Aslında ilk yıllarında Selefilik baskındı galiba.
tum dunyada aynı idam cezası vermiyorlar ki
İdam cezası veren bir çok ülke var Çin ABS (bazı eyaletleri) Katar Suudi Arabistan Vietnam vs..
ABD*
kişiye göre değişiyor o hiç vermedikleride oluyor çok güvenme
Genel olarak veriyorlar ama
genel olarak kişiye bağlı hiç inandırcı gelmiyor bana o saydın ülkeler dunya yalan
Hiçbir yerde tam adalet yok zaten bazı yerlerde tam olmasada var, bazı yerlerde ise HİÇ yok Türkiye gibi.
değişiyor dunyada adalet yok ama o kesin bebek eti yiyenler dunyaya yön veriyor
Ben insanları sevmem genelde
Ülkemi seviyorum
Evet
Canfeda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?