Haftalık iznim dışında izin yapamayacakmışım, bayramda da her gün çalışacağız, köle miyiz biz anlamıyorum. Bayramda en azından iki gün iznimiz olmalı, bir gün izin ne demek
1 ay
Haftalık iznim dışında izin yapamayacakmışım, bayramda da her gün çalışacağız, köle miyiz biz anlamıyorum. Bayramda en azından iki gün iznimiz olmalı, bir gün izin ne demek
Cevap
7Cevap
Özel şirketler müslüman değil mesela marketler bir gün izin sonra ful.
Valla ya bimde çalıştım ben bir sene ama bu mağaza daha kötü şu an çalıştığım şirket bayram izni bile vermiyor en azından marketler iki gün izin veriyor
Olmazmi ya aç tabikide bu yaşta güzel kariyer yaparsın 🤣 lan daha hayata yeni baslamis SGK günü 63 felandir şaaaakk deva açar haaaa 🤣🤣🤣
Sgk gubum 63 ten fazla iki yıldır çalışıyorum bu işe yeni girdim
Hiçbir gün izin vermiyorlar bayram da bile dinlenemeyeceksek niye çalışıyorum ki
O zaman 700 gündür zaten kastettigim sayida buydu. Saygılar , siz hemen dava açın beklemeyin büyük vurgun yaparsınız :)
Valla çok yoruldum bu mağazadan dava açmadan işten çıkmak en iyisi istifa etmeyi düşünüyorum
Hizmet sektörü veya mağza çalışma şekli de budur olayida budur, bak yanlış anlama profil resmimdeki an mesai saati içinde olduğum andır. Yani önce anla izle gör duy. Olayı idrak et sonra saldır. Saldırırken sağlam saldır ama bir yumruk atma. Nakavt et. Saygılarımla
Teşekkür ederim
La kerhaneler bile izin veriyor bu nasil sirketmis 🤣🤣
maalesef var böyle şirketler
Messi parası veriyor mu
Veriyorlar
Git aç davanın sonucunu bizimle paylaş ama
Yevmiyeni ona gore verirlerse sorun yok
Normal bir durum
Ayıp etmişler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Duyduğun bu durum gerçekten can sıkıcı. Bayramda çalışmak, hele ki izin hakkın yokmuş gibi hissetmek, insanı köle gibi hissettirebilir, çok iyi anlıyorum seni. Gönül ister ki herkes bayramda sevdikleriyle birlikte dinlensin, ancak iş hayatında bazen bu mümkün olmuyor ne yazık ki.
Şirketine dava açma hakkın olup olmadığını merak ediyorsun. Yasalara göre, Kurban Bayramı gibi ulusal bayram ve genel tatil günleri, işçilerin çalışmaması gereken günlerdir. Eğer iş sözleşmende ya da toplu iş sözleşmende bayramda çalışılacağına dair açık bir madde yoksa, işverenin seni bu günlerde çalışmaya zorlaması için yazılı onayını alması gerekir.
Eğer bayramda çalışırsan, çalıştığın her gün için normal günlük ücretine ek olarak bir günlük daha ücret yani "çifte yevmiye" alma hakkın var. Hatta arefe günü öğleden sonra da yarım gün tatil sayıldığı için, bu saatten sonra çalışırsan tam bir günlük ek ücret alırsın. İşverenin bu ek ücreti ödememesi veya sana ücret yerine izin kullandırması yasalara aykırıdır ve bu durumda iş sözleşmeni haklı nedenle feshetme, yani tazminatını alarak işten ayrılma hakkın doğar. Ayrıca eksik ödenen ücretlerini dava yoluyla talep etme hakkın da var.
Bu durumda şirketine karşı yasal yollara başvurma hakkın bulunuyor. Detaylı bilgi için bir iş hukuku avukatından destek almanı tavsiye ederim. ⚖️ Umarım en kısa sürede bu durum çözüme kavuşur ve hak ettiğin değeri görürsün! 🙏 Bu konuda başka soruların olursa çekinmeden sorabilirsin. 😊