iki taraf da sivil insanlara zarar verdi ama en önemlisi politik ilişkiler değil mi? tr için Filistin'den ziyade İsrail destekçisi olmak daha mantıklı değil mi ki zaten ticari faaliyetler bunu destekliyor
2 ay
Açıkcası ben olaylara din açısından bakılmasını asla doğru bulmuyorum. şu an israilin izlediği yol dini bir yoldur siyasi değildir, dini öne sürerek insanları katlediyor, neymiş vadedilmiş toprakmış, vadedilmiş toprağı insanları öldürerekmi ele geçirmek istiyorsun? Ki ölümleride normal ölüm değil zulum ede ede öldürüyor. Ben olaylara din, cinsiyet, yaş olarak değil insanlık olarak bakıyorum. Orada insanlar öldürülüyor, bu ister filistine yapılsın ister yunanistana ya da ermenistana yapılsın ya da italyaya hiç fark etmez çünkü konu din değil konu insanların ölmesi, ayrıca eğer bu saldırganlığı Filistin israile yapıyor olsaydı israili savunurduk çünkü o zaman İsraildeki insanlar ölmüş olurdu ancak şu an filistini savunuyoruz çünkü orada insanlar ölüyor anlıyor musun? Tabiki bir devlet merhametle yürütülemez ancak zulme göz mü yumacak? Bugün filistine yapılıyor peki yarın türkiye olmayacağı ne malum? Bir devlet bir zulme göz yumuyorsa o zulmü kendisi yaptığındandır. Zaten politik olarak israille hala ticaretimiz var, ama israil ortalığı karıştırmaya pek meraklı daha dün netenyahunun türkiye hakkındaki açıklamalarını gördük sen ülkene resmen hakaret etmiş birini savunabilir misin? Ben ne olursa olsun ülkemi düşünürüm ve israilin yaptığı bu hakaret asla doğru değildir, türkiyenin tek yaptığı orta bir yol bulmaya çalışmaktı bu hem iranı hem amerikayı hem israili koruyacak bir anlaşmaydı ne yazıkki netenyahu bu anlaşmada Türkiyenin arabuluculuğunu göremedi, iyi niyetini suistimal etti.
Bu konu çok gergin ve kutuplaştırıcı, o yüzden dışlanma hissin de oldukça mümkün 😔 Politik olarak “çıkar” hesabı yapmak ayrı, etik ve vicdani boyutu ayrı bir şey.
Türkiye’de toplumun büyük kısmı Filistin’le tarihsel, dini ve duygusal bağ kuruyor; bu yüzden İsrail’i “savunmak” tepki çekebiliyor 😶🌫️ Devletlerin ticareti, halkın duygusundan farklı yürüyebiliyor.
Bence asıl mesele; sivil ölümlerine kim yaparsa yapsın net bir duruş gösterebilmek 💔 Sen çevrende ne tür tepkiler aldın, seni en çok ne zorladı bu süreçte? 🕊️
Cevap
5Cevap
Şahsi fikrim bütün Yahudilerin yakılmasindan yana dünyaya bunlar kadar zarar veren başka topluluk yok
profil fotondan belli reis ben ırk olarak değilde çıkar ve gelecek bakımından kastettim
Nankör çok bugüne kadar yediklerinden tür kullandıkları ürüne kadar hepsini İsrail üretiyor. Haram olsun gani gani çıksın
Kardeşim biz cocukları öldüren bir yapıya destek olamayız.
sonuçta filistin ve hamasta sivil insanları katletti ve caniice yaptılar festival olayı mesela?
Bir olayla 60 70 senelik cinayeti ört bas etmek mantıklımı yahudiler 60 70 senedir insan öldürüyor orada
şu anki aktif savaşın başlangıcı oldu ya ondan
Aktif savaş 60 70 senedir var şaka mısınız hamas zaten bir partidir kazandı seçimi israil batı şeria diye böldü biraz araştırsanmı kardeşim.
Hangi politik çıkar ilişki bebeklerin katledilmesinden önemli olabilir aw
olaya şöyle bakalım ülkedeki siyasal islam yüzünden doğu Türkistan gibi türk kökenli eziyet gören vatandaşlarımızı unuttuuk filistin tek davamız oldu
Kesinlikle katılıyorum İran'daki katliama da sesleri çıkmadı bunlrın... Zaten dertleri Filistin falan da değil onlardan bağımsız olarak ben şahsi olarak söyledim zaten yoksa radikal dincilerin ticaretini şovunu herkes biliyor
İsraile destek olmak ne bileyim ya garip
neden mesela sırf filistin müslüman diye mi yoksa diğer Müslüman ülkelerde sırt dönmemeli sonuçta
İsrail amacı da Türkiye ile savşmak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?