Sahsen ben olaya Filistin Israil olarak bakmiyorum.
Filistini bir devlet olarak sever miyim, sevmem. Herhangi bir arap ulkesini de sevdigimi soyleyemem. Ama dedigim gibi bu bir devletler arasi mucadele degildir benim gozumde. Zira oyle olsa idi yaninda duracagim son devlet bile olamazdi Filistin.
Biliyoruz ki, yarin firsatlari olursa kalan topraklarini da satacaklar. Once bizi sattilar, sonra vatanlarini, sonunda da kendilerini. Fazla bir sozum yok.
Ancak Şu an olay Kudustur. Dava Filistin degildir. Dava Kudustur. Bu yuzden taraf olmak zorundadir.
Kudus alelade bir sehir degildir, iki tugla biraz cimentodan ibaret hic degildir. Kudus insanligin mabedidir. Allah bilen herkesin gonlunde mukaddes bir yere sahiptir. Bu yuzden adinin kanla, vahsetle, cinayetlerle anilmasini hazmedemez Turkiye.
Yoksa, ne Hamasin attigi kontrolsuz roketlerin ne de Israilin pervasizca yagdirdigi bombalarin da ardinda durdugum falan, ikisi de zerre umrumda degil.
Ancak bir cocugun Kudus gibi kutsal bir yerde katledilmesine, olumune sessiz kalmak, zulumlerin en buyugudur. Hatalari olmustur, gunahlari olmustur, ancak Turk tarihi hicbir zaman zulum tarihi olmamistir. Olmayacaktir da.
Bir gun biz de zalim olursak eger, o bayragi indirin, golgesini dahi haketmiyoruzdur. Hic degilse varligimizla kirlenmesin.
6
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Azerbaycan Halkı bu Filistinlilerin ne yaptığını daha iyi biliyor. Çünkü onlar bizim medya gibi Arapların hatalarını perdelemiyor.
Filistin destek istiyorsa ilk önce Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' ni devlet olarak tanıyacak ondan sonra Türkiye - Ermeni Halklarına hiçbir yararı olmayan Ermeni Diasporasının gündeme getirdiği Sözde Soykırım İddialarını kaşıyan açıklamalar yapmayacak. Ondan sonra Türkiye gerekli müdahaleyi yapar. Filistin bugüne kadar Türkiye ve Türkler için ne yapmış ki yardım bekliyor. İnsan biraz vicdanlı olur.
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın “Türk askeri Kıbrıs’ta işgalcidir,” “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmekten memnuniyet duyarız,” “Büyük Ermenistan görmek arzusundayım. İnanıyorum ki, Ermenistan bu savaşı zaferle bitirip Azerbaycan’ı tamamen işgal edecek.” sözleri var.
Filistinin efsane lideri Yaser Arafat’ın sözleri “Tarihteki Ermeni katliamının bir benzerinin bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Ermeniler başaramadı, ancak biz onların düştüğü hataya düşmeyeceğiz. ... Filistin de bir Türk sorunudur.” diyerek Türkiye’yi suçlamıştır.
Lanetli bi millet Filistin halki.. Yillardir bitmedi savaslari Tek uzuldugum cocuklar.. Gerisi umrumda degil Arap ulkeleri sahip ciksin biraza Bizemi kaldi sahip cikmak.. Ermenistani destekliyen arap halkinami yarim edicem..
''Taraf olmalıyız'' diyen laleler herhalde herkesi kendileri gibi müslüman sanıyorlar bu ülkede :D Bu ülke müslüman bir ülke değil bir kere, bu ülke tamamen dinden arındırılmış ''Laik'' bir devlettir, bunun temeli 1923 te atıldı.. siz istesenizde istemesenizde. Bu ülkede herkes müslümanda değil en azından %40 ı değil, çok istiyorsanız gidersiniz savunmaya şahsen ben ne Filistinlisi için nede Arap toprakları için kılımı kıpırdatmam benim meselem değildir.
Orada zulme uğrayan halka acırım sadece ona insan oldukları için, biz değil tüm dünya birleşip birşeyler yapmalı o insanları kurtarmak için. Aynı şey hrıstıyanın başına gelsede yapılmalı, yahudinin başına gelsede.
Çoğu görüşleri okudum fakat yanlış olan çok şey var mehcid-i aksa müslüman lara emanet edilmiş bir yer ve 200 ze yakın eseri barındırmakta ve çok önemli bir yer Ilk ibadetin yapıldığı ve orayı savunan insanlar ve çolukçocuklar zalimlerce acımasızca katlediliyor ve biz sadece izlemekle yetiniyoruz maalesef ama türkiye olarak tabiki destek olmalıyız bizde müslümanız elhamdülillah bizimde sahip çıkmamız gerekiyor böyle bir zulüme bizimde dur dememiz gerekiyor ortada din farkı yok en önemlisi insanlık farkı yok müslüman bir devletin müslüman lara acımasızca katletmesini kınıyorum ve buna türkiyenin sert çıkacağına eminim, kur-an da da yazdığı üzere kıyametin başlangıcıdır bu olay müslümanın müslamanı katletmesi İSRAİLİ şiddetle kınıyorum.!
Kçlarının üstüne rahat rahat oturabiliyorlar ya ondan böyle cahilce düşünebiliyorlar şahsem ben hiç rahat değilim orda milyonlarca din kardeşimiz acımasızca katlediliyor peki ya biz ne düşünüyoruz (bizene okadar ara ülkesi varken niye biz) aksine öyle değil bizde müslümanız sırf arap ülkeleri destek çıkmıyor diye bizimde çıkmayacağımız anlamına gelmiyor eğer şu olanlarla rağmen içi rahat olupta hayatına en güzel şekilde devam edebilen biri varsa o benim gözümde insan bile olamaz asla.
Mesele Filistin değil aslında, bizler için kutsal olan mabedimizde - geçmişte atalarının üç kuruşa satmış oldukları toprakların vebalini çeken- , bizler için kutsal olan bu günlerde akan masumların, çocukların kanı benim için. Devlet olarak geçmişte de günümüzde de bknz: Çin' i Uygur Türkü olan soydaşlarımızın soykırımı konusunda alenen desteklemesi ve sessiz kalması, aldığı yanlış kararların, kendi vatan toprağına ihanetinin bedelinin masumların kanı ile ödenmesi, bizler için kutsal olan mabedin kirli ayaklar ve emeller altında ezilmesi benim öncelikli olarak bir insan ve Müslüman olarak ağırıma gidiyor. Bana göre tüm mesele bu aslında. Ha yapılan kınamalar, yürüyüşler ya da yardımlar zerre etki eder mi? Hayır, biz ne zaman ki jeopolitik önemimizin yanında ekonomik olarak da güçlü oluruz ve bölgede göstermelik olmaktan ziyade gerçek anlamda bir güç sahibi oluruz o zaman o mazlumların, ve soykırıma uğrayan soydaşlarımızın yanında ve önünde bir dağ gibi durabiliriz.
Zamanında Osmanlı’ya en büyük ihaneti yapan Filistine hiç acımıyorum acıyanlar önce Filistin Bayrağının anlamına baksında gelsin. Sadece bu da değil Adolf Hitler yahudilerin kökünü kazımak istediği zaman tüm dünya kapılarını yahudilere kapattı kapısını tek açan Filistin oldu ve şimdi yahudiler karışıklık çıkartıyor. Kudüsün bir önemi olmasa türkiye karışmaz diye tahmin ediyorum ama benim şahsi fikrim doğu türkistanlı kardeşlerimize soykırım yapılırken alkış tutan bizim hükümet söz konusu filistin ve suriye olunca centilmenlik yapıyor. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını söyleyen şahsın içinde arap milliyetçiliği var diyeceklerim bu kadar.
Her zaman söylerim yine söyleyeyim Devleti yönetenlerin suçunu devletin vatandaşlarına yukleyemezsin bize hainlik yapan o vatandaşlar değil devleti yonetenlerdi ayrıca dusmanimiz dahi olsalar o ağzı yüzü kan dolmuş kadınların çocukların ne suçu vardı? İnsan nefret etse vicdani sızlar ya.
Bu konuda sana katılmıyorum. Kolombiya ya destek mesajı verirken kimse ağzını açıp bi şey demedi. Halbuki hiçbir şeyimiz bir değil ne din ne ırk. Filistin de yetişkinleri geçtim onlarca çocuk ölüyor, öldürülüyo. Onlara sessiz kalmak vicdanımı sızlatır.
Filistin'i savunanlara kısa bir özet; -FİLİSTİN, PKK ve ASALA terör örgütlerine kapısını açmıştır, barınmaları için. -FİLİSTİN, Kıbtıs çıkarmasında Türkiye'ye karşı taraf tutmuştur. -FİLİSTİN, Karabağ savaşında Ermanistan'ı savunmuştur. -FİLİSTİN, Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı harekatların haksız yere olduğunu savunmuştur. -FİLİSTİN, Osmanlı askerlerinin önünü kesip onları esir almıştır bazılarına işkence etmiştir. -FİLİSTİN, Osmanlı'nın Ortadoğu'da toprak kaybetmesini desteklemiştir. -FİLİSTİN, Osmanlı'ya karşı, İngiltere'yi taraf tutmuştur. -FİLİSTİN, Azerbaycan'a karşı İran'ı taraf tutmuştur. -FİLİSTİN, Ermeni sözde soykırımını tanımıştır. -FİLİSTİN, Ermeni terör örgütü asalanın kurulmasına yardım etmiştir.
Filistin sorunu bi kısım Filistinlinin umrunda bile değil tek dertleri Avrupa'ya kaçıp para kazanabilmek, hayatımda tanıdığım en üçkağıtçı tiplerin hepsi filistinliydi. Dini para olan bir halkın derdi de Müslümanları germiş. Her koyun kendi bacağından asılır yardım etmeye çok meraklı oldukları Filistin Türkleri sevmiyor bile. Çok Hümanistler ya yardım etsinler mezhep yüzünden Alevilere katliam yapanlarla Filistine destek çıkanlar aynı zihniyet her taraflarından riyakarlık akıyor.
Açıkçası insani anlamda hem kızıyorum hem üzülüyorum lakin diğer taraftanda birinci dünya savaşında bizi sattıklarını topraklarını sattıklarını düşününcede kızıyorum Elbette ülke olarak tavır almamız normal ve doğal lakin işin bayraktarlığını yapacak durumda olmadığımız çok açık Çünkü idarecilerimizde biliyorki israil israilde değil tüm dünyada ve nefes bile alamayız bağımlıyız Kaldıki bu gün eyyy diyenlerin yarın bir yahudi zengine hazine arazisi vereceğini ya da bir yahudi fabrikasının açılışında boy göstereceğini biliyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok net İsrail haklı Filistinliler bu provokasyonu her dini bayramda yapıyorlar Önümüzdeki kurban bayramında yine yapacaklar Ayrıca bugün filistin sadece 5 dakikada 137 füze attı Kimse filistin'in saldırgan tavrını konuşmuyor Türkistan için kimse sokaklara çıkmadı Kolombiya için kimse sokaklara çıkmadı Filistin için çıktılar çünkü filistin meselesi AKP'ye oy kazandırıyor Bugün filistini savunanların derdi insan hayatı falan değil, Tek dertleri siyaset ve dincilik...
@Sorularımvar00 Hep atıyorlar ama İsrail'in demir kubbe hava savunma sistemi çoğunu imha ediyor. İmha olmuyanlar gelene kadar da millet yeraltı sığınaklarına saklanıyor.
@pişmeyenkurbağa Aynen öyle.. Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Bunlar sürekli a haber ve trt izledikleri için hiçbişeyden haberleri yok. Dünya basınını takip edin biraz.
Şimdi hepimiz sözde müslümanız değil mi peki o zaman bana şunları biri açıklasın. 17 gün milleti eve kapatıp ne halt edersen et demek müslümanlığın neresinde bu bir. Milletin vergilerini çatır çutur yiyip millet zordayken beş kuruş destek vermemek müslümanlığın neresinde bu 2. Halk ekmeğe muhtaçken kendilerine saray yaptırmak hangi kitaba sığar? İşçiye emekçiye zam yapmazken bir gecede vekillere 10 bin zam yapmak neresinde müslümanlığın? Liste uzar gider biz bu saldırıları elbette kınıyoruz ama elden bişey gelmez biz arapların arkasından gidemeyiz anca klavye başındn sallarız israile lastik donumuzun ipliği bile yabancılardan geliyor böyle ona buna yalandan artislenerek cihad yapılmaz.
cunku insanlar oluyor. masum insanlarin olmesini ve kimsenin kutsalina zarar verilmesini istemiyorum. o yuzden devlet olarak su durum icerisinde onceligi elbette kendi ulkemize vererek, daha sonrasinda bunun sonuclarini odememe kosuluyla onlar icin yapabilecegimiz ne varsa yapilmasi beni rahatsiz etmiyor.
İşin ilginci Filistin diye ağladığımız devlet Türkiye ne yaparsa tam tersini yapan Suriye'deki varlığımızı kınayan , Doğu Akdeniz de bizle hareket etmeyen ve direnen asala ile dolaylı ilişkiler de bulunan Osmanlıya ihanet eden bir devlet bugün olanların sorumlusu da ta kendileri hem para ile arsa sat Türk'ün arkasından iş çevir eee sonra İsrail bizi dövüyor gerçekten çok komik. Türkiye olarak daha önemli sorunlarımız var bize ne araptan destek verince elimize ne geçecek gitsin suudlar , Mısırlılar , İranlılar savunsun bize ne.
Araplar kendilerini savunmuyor herşeye türkiye atlıyor bende anlamadım zamanında araplar vatanını korumadı suriyeyi biz koruduk onlar burda devletin verdiği maaşla yatarak bizim askerlerimiz şehit düştü oralarda yazık bu ülkenin başındakilerin kafasına
Kim ne derse desin sonuna kadar katılıyorum... Suriye politikamız yüzünden bize işgalci deyip bizi kınayan bir ülkeye bu kadar duygusal yaklaşmak hiç iyi değil. Azerbaycan için bu kadar üzülen olmadı. Elbette kimse acı çekmesin, tek bir suçsuz zarar görmesin ama dedeleri komple hainlik edenlere de çok üzülmek gelmiyor içimden, herkes hakettiğini yaşar. Bugün Kudüs, Mekke ve Medine Türk toprağı değilse bu oradaki İngiliz aşığı Arapların suçu.
Benim burada kimseyi desteklemiyorum veya yetmiyorum diyecek tek şeyim eğer bir yerde masum insanlarin hakları tecavüze uğruyorsa tepki göstermemiz gerekir ama daha kendi topraklarında insanlarını ne kadar insani standartlarda yaşadığı şüpheli olan bir devletin bu konuda söz sahibi olması da biraz tuhaf bir durum. Önce kendi problemlerimizi çözelim sonra diğer ezilen mazlum insanlara yardımcı olalım
Yaa 1 gece baskınında 35-40 şehit verdik kimsenin kılı kımıldamadı. Olay araplara olunca millet sokaklara dökülüyor. Demek ki bizim insanin bir arap kadar değeri yok. Yazıklar olsun.. lanet olsun araplara da arap sevenlere de
Şimdi buradan da 3-5 milyon mülteci gelir. Aslında bunları biz ensariz diyen, islam için diyenksrin evlerine vermek gerek. Madem ensarsin al evinde bak
Bana burda kalkmış gerçek bir Türk milleti insanıymış gibi konuşmayın. Allah korusun devletimizin başına bir iş gelse bir taraflarınız tutuşur sizin. Siz o FİLİSTİNDEKİLER kadar cesur bile değilsiniz.
On yargı mi? Ee hani ensardiniz ne oldu klavye ile mi ensarlik yapıyorsunuz. Al evine 3 5 mülteci aile besle. ya da git filistine. klavye ile olmaz bu işler 😂😂
Al. buna bak. Adamlar yahudilere kanla aldığı toprağı parayla satacak derdi beni tutacak. Ilk kıble falan bırakın bu işleri. Adamların kendi toprağı. Sen ayasofyayi cami yaptin onlar gelip birşey yapabildi mi? Yapamaz. Şimdi oraya türkiye de müdahale edemez. Anca sizler klavye basında, siyasiler mikrafon basında delikanlılık yaparsınız... son kıblenize bakın. Kudus israilin kendi toprağı. Bu yorumu yapıyoruz diye , nickte rakı var diye düşman gibi , hain gibi görüyorsunuz. On yargılı olan sizlersiniz. Biraz empati yapın.
Seninle eşit şartlarda degiliz. Seninle tartismak için beynimi çıkarmam lazım kusura bakma. hadi git kendi yorumun altında bordo klavyelige devam et. Bizde öyle olacağız yabancıya toprak satışı hızla devam ediyor Ama siz müslüman kardeşim diye bu şeylere bakarken yapıyorlar bunu. Umarım bunlari filistin gibi olmadan farkedersinjz
Ben senin zihniyetini çözemedim kardeşim. Ortada siyasi bir mesele yok, ne bu düşmanlık? Ortada ölen küçük masum bebekler var? 3 din için de kutsal sayılan, senin de peygamberinin ayak bastığı kutsal bir yer var. Sen kalkmış siyaseti karıştiriyorsun. Kudüs tüm Müslümanlarındir. Eğer ki bir yerde mazlumlara eziyet edilirken, bebekler ölürken ses çıkarmıyorsaniz vallahi Allah sizden hesap sorar. Nerede İnsan haklari? Nerede ağaç kesilirken gezi olaylarında yerde yatan onca insan? Orada ki bebekler daha önemsiz dimi? Papaz bile çıkıyor bu hepimizin meselesi diyor siz bizimle ne alakası var diyorsunuz? Elinizi vicdanınıza koyun!
Şimdi bu saldırganca tutumun ne tanımadığın birine karşı? Sadece çocuklara üzülüyorum savaşın bedelini onlar ödüyor.. Konuya gelecek olursa Filistin tarafı kendi hatalarının bedelini ödüyor. Her ramazan İsrail i kışkırtma derdindeler. Allah bana merhamatte, vicdan da vermişte, ama size de biraz nasip etsin. Şu tutuma bak dinsiz demediği kalmış! Edep biraz edep.
Saldirganca ya da saygısızca bir tutum yaptığımı düşünmüyorum. Filistin mi kışkırttı onlar istedikleri gibi Kudüs'te dilediklerini yapıyorlar, Filistin halkı ibadet ederken mi kışkırtmıs oluyor? Edebimde, ahlakımda gayet yerinde küfürlü vs konuşmadım. Dinsiz de demedim, tam tersi senin de peygamberin dedim. Burada söz konusu ölen bebekler, mazlum halk ve Kudüs. Kudüs bizim de ilk mescidimiz
Bu halk hiçbir zaman Müslüman Doğu Türkistan için toplanmadı. "Konuşsana Müslüman, Hiç sesin duyulmuyor! Doğu Türkistan, Türk diye, Ümmetten mi sayılmıyor?"
Beni yargılmadan önce tanı ki Doğu Türkistan için elimde gelen bir şey var mı sesimi kalıyorum Hayır peki sen konusana elinde bir şey geliyorsa yardım etsene kardeşlerimize beni yargılama beynini kullan
Cin’de ki muslumanlar icin Peygamber efendimiz (sav) bir sey demedimi acaba Neden hep filistin halki Cin’de bir suru musluman zulm ediliyor neden dunya Diger musluman ulkeler sessiz..
Insani olarak her savaşa karşıyım. Siviller ölünce ses çıkarana da karşıyım. 12 yaşında çocuk ölmesine üzülüyorsun da, zorunlu asker 19 yaşındaki askerin (çocuğun) ölmesi normal mi? Araplara aynı şeye inanıyoruz diye kucak açan kesime sornak lazım, arapların da aynı dinden olan bize tarihler boyu düşmanlığına ne denir? Filistin İsrail savaşı benim için herhangi bir savaş. İkisi de rahat durmuyor. Bizim haber kanalları tek taraflı yayın yaptıkları için herkes duygusal davranıyor.
Türkiye tamamen iyi bir ülke görüntüsü vermek için herşeye müdahale ediyor söz hakkı alabilmek için amerika rusya gibi tavır takınmaya çalışıyor
Ama asla böyle bir ülke olamıcak çünkü kendi halkının sırtından kırbaç esirgemeyen bir ülke asla büyüyemez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İsrail her ramazan camiye gidenleri gözaltına falan alıyor. Geçen yıllarda daha beterlerini yaptı bu kadar sert tepki vermediler. 128 milyar doları, 159 ton eksik altını, Sedat Peker'in açıkladığı skandallar, pudra şekerleri, gri pasaport skandalı v. b unutturmak için Filistin kullanılıyor. İnsanları kutuplaştırdığı için başka konular işe yaramıyor. Muhalifilleri de keklemek için, kekleyemediğini de İsrail'i mi savunuyorsun diye susturmak için manipülasyon yapıyor reis ve pelikanlar.
İlk defa sela falanda okutuyor camiilerden. Oysaki gerçekte Suriye'den gelen kaçak petrolün Mersin' de işlenip, malum ailenin akrabası bir şirket tarafından malum ailenin gemicikleriyle İsrail' e satıldığını tüm dünya biliyor.
Reisin ipiyle kuyuya inerken iki kere düşünün derim, sonra mavi Marmara'da olduğu gibi bana mı sordun giderken diyebilir, yahut katil sisi, darbeci Sisi, Rabia derken dostum sisi, mısırla ilişkilerimiz artık düzeldi örneği gibi kalmayın ortada.
Bence yanlış düşünüyorsun. Masum insanların çocukların ne günahları varda öldürüyorlar. Orası zaten filistininmiş. İsrail sadece İzmir kadar bir yermiş. Siyasi bşy değil. Ben videoları fotoları görünce kanım donuyor. İçim acıyor o insanların haykırışlarına. Tüylerim diken diken oluyor. Bir insanın içinde azıcıkda olsa merhamet varsa üzülür içi cız eder. Allahım o israili yok etsin.
Ne suçu var bu günahsız sabilerin. Kendini onların yerlerine koy. Yerde yatan seninde çocuğun olabilirdi. Aslında seni beni yok. Onlar hepimizin çocukları. Allahım nur içinde yatırsın.
Bu konuda sana katılmıyorum. Her şeye siyasi yönden bakamayız. Müslüman evladıyız neticesinde ve bir çocuğun eline diken batsa insanoğlu isek, Müslüman isek canımız yanmalı. O kadar insan yardım çığlıları atarken, çocuklar katledilirken buna sessiz kalıyorsan bu senin vicdanıdır, başım dik anlım açık eli silahlı canilere karşı geliyorsam bu da benim vicdanımdır.
Günahını çocuklar çekiyor ama Filistin'in hatasını da yok saymasın kimse. Vicdan diyen herkes sandıktaki tercihlerini gözden geçirsin. Manipüle olup müslümanlık olmuyor
Ben bu meseleye sandığı karıştırmam. Benim savaşım sandık değil burada, benim önceliğim Mescidi Aksa. Filistini sevmiyorsan Mescidi Aksaya olan inancından haya edersin yine de söylemezsin bunu. İsteyen istediğini savunsun neticeye bakalım tüm Türkiye ayaklandı bu gurur bu onur bana yeter. İcraatimiz yeter konuşmaya, tartışmaya gerek yok.
Türkiye mi ayaklandı haha hiç güleceğim yoktu vallahi😂😂 Cemaatler kendi adamlarını devlet destekli dışarı çıkarttı, bu mu Türkiye ayaklandı. Türk insanın derdi değil Filistin falan. Milletin derdi bizi germiyor, biz kendimize bakalım önce. Ayrıca bu kadar dar görüşlü olduğunu öğrendiğim. iyi oldu
Sıkıntı yok gülebilirsin. Beni dar görüşlü olarak bile görebilirsin bunlar beni düşürmez seni de yüceltmez. Ben düşüncemi elbet savunurum sana olan sevgim de saygım da sonsuz. Ben asla senin görüşünle seni yargılamam Süleyman. Mescidi Aksa bambaşka o yüzden siyasetine benim inancımı karıştırma.
Müslüman değilsen böyle söylemen normal. Müslüman isen bilinçli değilsin. Bilinçli müslüman isen siyasi olarak bakıyorsun konuya. Hiçbiri değilse bi şey yazmadım say
Aslinda konu filistin degil. Mescidi aksa muslumanlarin kutsalidir. Sebep bu. Ayrica israilin vaad edilmiş topraklar altinda isgal edecegi bolgeler genişledikce türkiye için tehdit oluşturuyor. Israil, turkiyenin burnunu bu olaylara sokmamasi için başimiza pkk terör orgutunu sarmiştir.
Buradaki mesele siyaset veya ülkeler arası güç gösterişi değil, ortada Müslümanlara karşı olan bir düşmanlık var, Mescid-i Aksa var. Mescid-i Aksa müslümanlar için ne demek bilmeyen yoktur sanırım.
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cahillikten neden olacak başka. Tarih boyunca dostumuz olmamış bir millet için Türk askeri gitsin diyecek kadar alçaklar. Türklükten o kadar uzaklar. Din kardeşi muhabbeti de boş ben din kardeşi filan değilim ben sadece Türk’üm. Bırakın arap seviciliği.
Bazı ülkeler sözüm ona arap ve biz arabız diye geçiniyorlar ama sesleri nedense çıkmıyor özellikle petrol ülkesi olanlar. İsrailin Filistinle uğraşmasının sebebi aslın da bizi de ilgilendiriyor çünkü orası işgal edilirse bizi güneyden kuşatmış olacaklar sonra ki hedef kıbrıs olacak orası da işgal edilince savunmasız kalacaz.
Yani gerçekten haklısın evet bize düşmez gibi ama yapılan şey çok yanlış bir şey. İşte biz onlar gibi değiliz tam tersine kara gün dostuyuz ve böyle bir şeyde ister istemez taraf tutarım, tutarız.
Bana tek koyan bizim askerlerimiz başkalarının ülkesinde ölürken onların Avrupa'ya kaçmaları, tabiki kadınlar ve çocuklar gitsin ama 20-30 yaşında adamların başka ülkelerde dolaştığını görünce yazık diyorum.
Filistin hep türklere düşman olmuştur taa Osmanlı zamanından beri Osmanlıyı sırtından vurdu doğu akdenizde Yunan tarafını destekledi hep Azerbeycan Ermenistan savaşında bile İsrail Azerbeycan'ı desteklerken Filistin Ermenistan'ı destekledi
fransada bomba patlatıldında butun turkıyenın pp resımlerını fransız bayragı yapmasınada bu kadar tepkı verdınmı bızım davamız degıl bızene elın fransızından dedınmı dürüst olabilirsin tartışma değil fikir alışverisi için burdayım cevabını beklıyorum
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şimdi troller dolusur savunmasız siviller ölüyor cart curt diye. Uygur Türklerine yapılanı söyleyen Meral Akşenere demediklerini bırakmazlar, konu Araplar olunca hepsi erkek kesilir başımıza.
tabi yardım etmek güzel birşey ama bize düşmedi diger araplar yardım etmesi gerek miyor muaraplar bizden daha zengi onlar yapsın herşeyi biz mi yapıcaz herşeyde bizim yapmamız gerekmiyo
Olaylar çok üzücü. Türkiye taraf oluyor çünkü haksız yere öldürülen insanlar var. Keşke Türkiye taraf olmak zorunda kalmasaydı ve bu tepkiyi diğer araplar verseydi. En azından su aşamada Türkiye'nin böyle bir çıkış yapması doğru ve kabul edilebilir.
Ben arapları sevmiyorum aşırı ön yargılıyım geçmişteki olayları unutamıyorum. Bizden yardım bekliyorlarsa ki diğer komşu arap ülkelerinden bir fayda yok bize bağlansınlar bizim egemenliğimiz altında kalsınlar daha mantıklı.
Aslında mevzu ülke değil mevzu din. Sonuçta Kudüs dini açıdan büyük önem taşıyan bir yer ve tüm Müslüman alemine emanet olan bir yer bu yüzden bir şey yapılmalı olarak değerlendiriliyor
Doğu Türkistan'a neden bu kadar önem verilmedi, sessiz kalındı Türk oldukları için mi diye düşünmeden edemiyorum. Ummetçilik demek ki daha ağır basıyor.
Aynen ya soru sordum Doğu Türkistan ümmetten mi değil diye sesini çıkaran bi kişi yok aynı şekilde hükümette adamlar doğu Türkistan için hiç bişey yapmadı yapmayı geç konuşmadı bile
Çin Dışişleri Bakanının Türkiye ziyaretinde Doğu Türkistan Türkiye Temsilcisine evden çıkmama yasağı verildi, sokağa çıkıp ellerinde kartona yazdığı yazılarla eylem yapar diye.
TC her boka burnunu sokuyor Suriyeliler den misal bizene ülkede size yemin ederim milyonlarca aç insan türk Kürt var banane ulan suriyeliden filistinliden
Filistinde'ki zulme en başta yanı başındaki arap ülkeleri ses çıkarmıyor. Türkiye ümmetçilik adına işte arada açıklama yapıyor. Çünkü yapacakları başka bir şey yok. 20 senedir israli kınıyoruz
mesela arap meseles ya da devlet meselesi değil.. önemli olan müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa meselesi.. kudüs tüm müslümanların ortak bir değeridir.. tr de islam ülkesi olarak en doğru olanı yaptı..
Evet bize kaldı. Farkederseniz biz müslümanız elhamdülillah. Onlarda bizim din kardeşimiz. Bize mi kaldi onları desteklemek dediginiz yer ise bizim ilk kıblemiz MESCİDİ ÂKSA!!!