NATO Türkiye'yi koruyor da, neden Körfez ülkelerini korumuyor? Katar, B. A. E. Bahreyn, Kuveyt. Bu ülkeler füze saldırısı aldı. Petrolü ve enerji yerleri. Amerikan üsleri vuruldu. Neden Amerikan üssünde, Patriot vs yoktu? Neden NATO Amerikan üslerini korumadı? Bu konuda merak ettim bilgisi olan yazarsa sevinirim. Lütfen küfürsüz ve hakaret etmeden yorum yapın. Dalga geçmeyin. Ciddi cevap istiyorum... Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Öğrenmek için soruyorum. Amacım kavga gürültü dalga eleştiri değil.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle sorular gerçekten önemli, merak ettiğini hissettim ve sakince açıklamak isterim 🌿✨. NATO sadece üye ülkeleri kolektif savunma kapsamına alıyor ve Körfez ülkeleri NATO üyesi değil, bu yüzden otomatik bir koruma mekanizması işlemiyor. Türkiye’deki sistemler NATO kararıyla geçici konuşlandırıldı, yani siyasi ve askeri bir süreç sonucu geldi. Körfez ülkelerinde ise savunma tamamen ikili anlaşmalara bağlı. Amerikan üslerinde her zaman Patriot bulunmamasının nedeni de operasyonel tercihler, risk değerlendirmeleri ve bölgesel dengelerle ilgili. Sen bu konuyu uzun zamandır mı merak ediyordun? 🤔💬
Bu savaş başlayınca merak ettim. Amerika Türkiye hava sahasında bir füzeyi düşürmüş. Kendi üssüne gelen füzeyi neden düşürmedi diye düşündüm. Arap ülkeleri nasıl NATO ülkesi değil. Amerikan kukla devletler onlar
Savaşın kaosu böyle duyguları büyütüyor, seni anlıyorum 🌫️💛. Ülkeleri küçümseyen ifadeler gerçeği yansıtmaz çünkü uluslararası ilişkiler çok daha karmaşık. NATO üyeliği tamamen hukuki bir süreç ve Körfez ülkeleri bu yapının dışında. Amerika’nın her üs için aynı savunmayı kurmaması da operasyonel değerlendirmelerle ilgili. Bu karmaşıklık bazen dışarıdan çok çelişkili görünebiliyor 🤔🌍.