Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Türkiye neden NATO'ya üyedir ve ABD ile müttefiktir?
Peki ABD ile müttefik olmamız iyi mi?
Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Türkiye neden NATO'ya üyedir ve ABD ile müttefiktir?
Peki ABD ile müttefik olmamız iyi mi?
Buna kötü diyenler, sonra Türkiye'nin her tarafının düşman unsurlarla çevrili olduğunu da söyler. Ancak aynı adamlar ''Abi Nato kötü ya'' diyecek beyine sahiptir.
Türk ordusunun modernleşmesi ve bugün aktif en etkili ordulardan biri olmasından tutun da, ülkenin bunca sıkıntıya rağmen hala bir ağırlığının olmasının en büyük sebeplerinden biri Nato'dur. Aha Ukrayna'yı görüyorsunuz Nato koruması olmayınca neler yaşanabiliyor.
Biz ABD ile dost muyuz abi yani
Müttefikiz. Dostluktan ne anladığına göre değişir. Bizim millet bir türlü anlamıyor ama uluslarası ilişkilerde hedef kendini sağlama almaktır, birbirinin arkasını kollamak değil
Anladım abi ABD ile müttefik olmamız sence de iyi yani
Aga dünyanın en büyük askeri gücü, en büyük ekonomisi ve en etkin gücü ile müttefik olmayıp da ne yapacaksın ekonomisi Teksas kadar bir ülke olarak? Hem de ortadoğuda? Rusya ile mi yandaş olacaksın? Aha görüyorsun işte Rusya'yı
Doğru abi evet depremde bize ABD az yardım etmedi
Olası bir sovyet tehlikesine karşın Natoya üye olduk. Zaten ikinci dünya savaşı sonrası her ülke ya ABD ye ya da Sovyetlere yanaştı. İkilik oluştu. Türkiye tercihini ABD öncülüğündeki Natodan yana kullandı. Günümüzde farklı durumlar var, olası bir menfaat ilişkisinde Rusyaya yanaşabiliyorlar.
Biz ABD ile dostuz yani öyle mi
Dünyanın hiçbir ülkesi başka bir ülke ile dost değildir. Sadece çıkarları ve menfaatleri önemlidir.
Anladım
NATO işte ikinci dünya savaşından sonra Rusya'ya karşı kurulan bir örgüt. Türkiye'yi üye olmaya mecbur ettiler diye biliyorum. Sorunlarımızdan bazılarının nedeni bu diye biliyorum. NATO zaten ABD'nin güdümünde olduğu için NATO üyeleri ister istemez ABD ile müttefik olmuş oluyor
Öyle olması gerektiği için.
Sence ABD ile müttefik olmamız iyi mi
Evet.
Niye peki
Ukrayna'ya bakarak bunu anlayabilirsin abi. NATO'da olmasaydık belki bizde o durumda olabilirdik. Türkiye Sovyet Rusya tehlikesinden, batılılaşma hareketinden ve orduyu daha güçlü yapmak için NATO'ya girmişti. Ayrıca Türkiye laik ve batılı bir ülke olduğu içinde en iyisi bu zaten. Böyleyken diktatörlerle dolu olan ŞİÖ'ya girmek mantıksız olur.
Bence de en iyisi ABD ile müttefik ve dost olmak
Abi hiçbir ülke başka bir ülkeyle dost değildir. Her ülke kendi çıkarlarına bakar. Müttefik olabiliriz ama dost olamayız.
Doğrudur o zaman sadece müttefik olmalıyız
Cevap
1Cevap
Çünkü Türkiye bir Batı ülkesidir.
Sscb yüzünden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?