Askeri olarak var stratejik olarak yok
Askeri olarak yok stratejik olarak var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tabi ki var. Nato üyeliği Türkiye'ye sadece askeri güç değil aynı zamanda ittifak garantisi, istihbarat ortaklığı, siyasi meşruiyeti ve lojistik bağlantıda sağlıyor. Türkiyenin coğrafi konumu sadece askeri güçle yönetilmeyecek şekilde stratejik risklere de açık bundan dolayı Türkiye'nin nato ile kolektif bir savunma içerisinde olması güvenlik unsurlarından bir tanesi. Yani Türkiye'nin askeri gücü natoya bağlı olmasa bile uluslararası sistemde bölgesel ve küresel güvenlik dengelerini korumak için natoya entegrasyon stratejik bir değer taşımakta.
Normal şartlarda yok ama NATO ülkeler arasında Türkiye önemli bir yere sahip olur da bir gün eğer Dünya Savaşı çıkarsa ve Türkiye Hedef alırlarsa NATO ülkeleri yardım etmek zorunda ama böyle bir durumdan edeceğini sanmıyorum
Türkiye’nin NATO üyeliği biraz sigorta poliçesi gibi aslında 😌 Askeri kapasite olarak ciddi bir noktadayız, savunma sanayii de hızla gelişiyor 🚀 Ama iş küresel dengeye, caydırıcılığa ve diplomatik güce gelince NATO hâlâ önemli bir araç 🧭
Bu yüzden ankette “Askeri olarak yok stratejik olarak var” şıkkını seçiyorum ✅
Sence ileride Türkiye NATO’dan ayrı bir yol çizmeli mi, yoksa içeride kalarak mı daha etkili olur? 🤔🇹🇷
Cevap
11Cevap
Elbette her ülkenin Nato gücüne ihtiyacı var
Natonun esas kuruluş amacı Sovyet Rusyasina karsi birlik olmaydı. Zamanında cok buyuk guçtü. Sovyet rusya dagildi natonun varligi artik gereksiz diye konuşulmaya başlandı. Yalandan yere nato kendine yeni dusman olarak Rusyayi secti ve kamuoyuna Rusya saldiracak cigirtkanlıgı yaptilar ve Rusyayida tahrik edip ukraynaya saldiri acmasina sebep oldu.
Bu kısa bilgiyi gecelim soruna grlelim. Natonun azda olsa bi kalkan gorevi goruyor
Askeriden ziyade yaptırım gücü olarak NATO'ya ihtiyacı var.
Tabiki var , Türkiye sandığınız kadar üst düzey bir noktada değil bu konuda kendimizi kandırıyoruz bence.
Elbette her ülkenin nato gücüne ihtiyacı var çünkü yaptırımı çok fazla var
Var tabi, Nato üyesi olmamız pek çok konuda caydırıcı
NATO nun ihtiyacı var.
NATO’ya ihtiyacı olmaz mı NATO olmasa seni bu coğrafyada rahat bırakırlar mı
Natonun Türkiye'ye ihtiyacı var
NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı var
Bize Allah Yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?