Atatürk gerçekten İngilizleri yenmedi mi, İngiltere neden tek kurşun atmadan İstanbul’u terk etti?

Bir Atatürkçü olarak söylüyorum. Atatürk kesinlikle İngilizleri yenmedi. Yunanlıları yendi ama İngilizleri yenemedi. Kurtuluş Savaşı'nda İngiliz destekli Yunan birliklerine karşı savaştık ama bu İngilizlerle savaştığımız anlamına gelmez. Alt tarafı kıytırık yeni kurulmuş bir Balkan devleti olan Yunanistan ile savaştık ve onları bile zar zor yendik. Ve onlar nasıl İngilizlerden destek aldıysa biz de Ruslardan çok destek aldık hatta Atatürk bir Sovyetlerin yardımı olmasa bu savaşı kazanamaycağını söylemişti. Birinci Dünya Savaşı'nda gelirsek evet Birinci Dünya savaşında İngilizlerle çok savaştık ama savaşı kaybettik. Sadece tek bir cepheyi kazandık o da Çanakkale ve bu da kesinlikle büyük bir zafer ama bu zafer Atatürk'e ait değil. Atatürk o cephede sadece bir yarbaydı ve savaşı yönetmiyordu savaşı yönetenler Alman komutan Lemon Van Sandres, Enver Paşa ve Cevat Paşa gibi isimlerdi. Onun haricinde Atatürk Sina Filistin Cephesi'nde İngilizler ile savaştı ve bu cephede 7. Ordu'nun yani en önemli ordunun komutanıydı ama onda da çok ağır bir yenilgi aldı. Sadece 3 gün süren Megiddo Muharebesi'nde bütün Yıldırım ordular gurubu dağıldı, Osmanlı askerlerinin çoğu ya öldü ya da esir düştü kalanlar ise kaçtı, ve bütün Ürdün, Suriye ve Filistin kaybedildi ve daha sonrasında Osmanlı'yı fiilen bitiren antlaşma olan Mondoros Mütarekesi imzalandı ve Osmanlı teslim oldu. Sonrasında İngilizler İstanbul'u işgal etti ve 4 yıl boyunca İstanbul işgal altında kaldı. Ve sonrasında nedense tek kurşun atmadan şehri terk ettiler. Bu çok mantıksız şimdi diyebilirsiniz savaşta çok kayıp vermişti İngilizler o yüzden savaşmayı göze alamadılar falan filan ama buna çocuk bile inanmaz. İngiltere savaşı kazandı ve daha da güçlendi, Osmanlı savaşı kaybetti ve yıkıldı, ordusu lağvedildi ve İngilizlerden kat kat daha fazla kayıp verdi. Sonrasında Kazım Karabekir'in doğudaki kolordusu büyütülerek yeni bir ordu kuruldu ve o da ancak Yunanlıları yenmeye yeterdi İngilizleri yenmeye yetmezdi. Şimdi siz İngiltere olduğunuzu düşünün. O zaman dünyanın en güçlü ülkesisiniz, birinci Dünya savaşını kazanmış ve düşman ülkenin başkentini işgal etmişsiniz kendinizden kat kat daha güçsüz ve daha yeni savaşta yenmiş olduğunuz bir orduyla savaşmaktan korkup tek kurşun atmadan İstanbul gibi önemli bir şehri terk eder misiniz? 70 IQ ve üzerine sahip herhangi bir insan benim dediklerimi kabul eder. Ayrıca Atatürk'e ajan filan demiyorum. Atatürk gerçekten vatansever bir adamdı ve ülkesi için çabaladı ben de zaten Atatürkçüyüm ama şunu da kabul etmek lazım ki Atatürk İngilizlerin ülkeyi terk etmesi için onlarla antlaşma yaptı ve onların isteklerini kabul etti.

Atatürk gerçekten İngilizleri yenmedi mi, İngiltere neden tek kurşun atmadan İstanbul’u terk etti?