Bana da anlatır mısınız?
Kral Edward VIII ve Atatürk - 1936

10 Yıl marşını hatırlıyormusunuz? Bir ülke düşünün harap olmuş, halk yokluk içinde ve hiç bir sanayi ve tarım geliri yok.. Bütün kendini ülkenin kalkınmasına vermiş.. Dışarı gitmek için uçak yok ancak gemi var tren var... Onca parayı harcayıp yurt dışına gitmek yerine ülke kalkınmasına harcamak varken.. İstese kendi padişah olmazmıydı? Halife olmazmıydı? Yaptığı iş o kadar büyük ki onu görmeye her kes koşa koşa geldi.. Öldüğü zaman cebinde 500 Tl si olan ve kurdurduğu iş bankasında ki tüm 1500 Tl lil yatırımını ülkeye bağışlayan ve hiç bir tapulu malı olmayan bir ülke kurucusu.. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.. Bu gün onun sayesinde milleti soyan soytarı sakallı şeytanların düşmanlık nedeni işte bu.
Evet o marşı anımsıyorum.
Güzel açıklama teşekkür ederim.
*Cumhurbaşkanı iken çıkmamıştır daha önce çıkmıştır
Bilmiyordum peki bununla ilgili resmi bir bilgi var mı? Kanıt.
-1910 yılında Picardie manevralarını izlemek üzere Fransa'ya gitmiştir. Aynı zamanda bu gezi esnasında, Hollanda, Belçika, İsviçre gibi ülkeleri de gezmiştir.
-1913 yılında Sofya Askeri Ataşeliği'ne atanmış ve bir yıl kadar burada kalmıştır.
-1917 yılında Veliaht SULTAN Vahdettin HAN ile beraber Almanya gezisine katılmıştır.
-1918 yılında ise tedavi için Viyana ve Karlsbad'a gitmiştir.
Teşekkür ederim bunu biraz araştırayım.
İyi akşamlar.
İyi akşamlar
O osmanlı subayi iken çok fazla yurt dışına çıkmış bir yerde okumuştum 1918 den sonra çıkmamış o yıllarda Mustafa Kemal güçlü ve gelişmiş bir ülkeye önderlik etmemiştir. Savaşlardan bıkmış ve gelişmişlikten uzak bir halkın liderliğini üstlenmiştir. Haliyle yapması gereken çok iş vardır. İşte tam da bu yüzden Atatürk'ün yurt dışına çıkıp ziyaretlerde bulunması fazlasıyla lükstü. Çünkü Atatürk'ün yapacak çok işi vardı. O, yurt içi gezilerini bile tam da bu yüzden uçakla yapmak yerine trenle yapar, halkın nabzını tutmak ve halkla iç içe olmak isterdi
O Yıllar da uçak gezi yapmak ve inecek pist bulmak pek mümkün değildi sanırım.
Güzel açıklama teşekkür ederim.
Cevap
7Cevap
“Bizim devlet idaresinde ki ana programımız CHP programıdır, bunun kapsadığı prensipler idarede siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır, fakat bu prensipleri gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır, biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”
atatürk burda ne demek istedi acaba bende bunu merak ediyorum..
Mustafa Kemal materyalist ve ateisttir bu söylediği de materyalist bir inanca sahip olduğunun göstergesidir
Başka kaynaklarda veririm
Cahil Kemalistler zıplamasın
Alakasız görüş.
Yurtdışında ne işi var koskoca Osmanlıyı parçaladı , bütün izlerini yok etmeye çalıştı işleri çoktu
Anlatmaya kelimeler yetmez. Lider ayağa gitmez. Lider ayağa getirir.
O zamanlar uçak yok tabi deveylede aylar sürerdi ondan
O yıllarda araba var idi.
Büyük liderlerin ayağına gidilir
Ve hep Atatürkun ayağına geldiler hep
Cunku yurt icinde yapilcak cok is vardi :D
valla bende merak ettim şimdi :)
Alakasız görüş.
ndenmiş?
Soru sordum yanıt alamadım, merak ediyorsanız soruyu takip edin alakası görüş bildirmeyin.
Niye gitsin?
Soruya soru ile yanıt vermek hoş değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar